21 Nisan 2011 Perşembe

HİNDİSTANCEVİZLİ VE BOL PORTAKALLI KURABİYE

hindistancevizli kurabiye bol portakallı kurabiye

Ne zaman ki şu fotoğraf makinemi doğru kullanmayı öğrendim , o günden beri her yediğimi fotoğraflama çabası doğdu içimde. İnanır mısınız fotoğraf çekmekten yazı hazırlamaya vakit bulamıyorum (veya canım istemiyor,öyle birşey işte...)

23 Nisan'a geri sayımlardayız...Her okulda olduğu gibi bizde de hazırlıklar yoğunlaşmış durumda. Bunun üzerine  Bursa Bilim Şenliği için proje hazırlama gayreti ; bir güneş açan  bir yağmur döken gökyüzüyle barışık yaşama çabası beni buralardan uzak tutmaya yetti. Ama hergün fotoğraf çekerek yaşamak çok güzeldi , pek hasret çekmedim desem yalan olmaz :)

Bu melankolik ve yorucu günlerde ruhunuzu dinlendirmek isterseniz birkaç şeye ihtiyacınız olacak ; sessizlik , bol oksijen , kahve ve  kurabiye ....Sessizliği ve oksijeni sağlamak sizin elinizde , kahve konusunda tavsiyem ya Mehmetefendi  taze çekilmiş Türk Kahvesi (Kadıköy'den) ya da Jacops Monarsh filitre kahve. Kurabiye içinse benim bugünki tercihim işte bu HİNDİSTANCEVİZLİ VE BOL PORTAKALLI KURABİYEler. Anlayacağınız bütün çabam , konuyu bu kurabiyelere getirebilmek içindi :) Üstelik bu kurabiyeler ruhunuzu dinlendirmekle kalmayacak içindeki portakal kabuğu ve zencefil ile bağışıklık sisteminizi güçlendirecek , üzerindeki çikolata ile de bol bol mutluluk getirecek size. Tabi pişerken hinsitancevizi ve portakalın evin içine yayacağı koku da cabası.

Bu kadar reklamın ardından bu kurabiyeleri denememek yakışmaz size . Buyrun en mis kokulusundan bir kurabiye hikayesi :


hindistancevizli kurabiye bol portakallı kurabiye

Malzemeler (20 adet için) :

2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 küçük paket hindistancevizi
2 portakal kabuğu rendesi
100 gr buzdolabından yeni çıkmış tereyağı
100 gr bitter çikolata(kakao oranı %54 olanından kullandım)
200 gr un ( 1,5 su bardağı kadar )
1/2 çay kaşığı zencefil
Bir tutam tuz

Yapılışı :

-Unu derin bir kaseye eleyin.
-Şeker , tuz , zencefil , hindistancevizi , 2 adet portakal kabuğunun rendesini ekleyip el ile yoğurun. Özellikle portakal kabuğu rendesini şeker ile özdeşleşene dek karıştırın. Portakal kabuğunu rendelerken portakalın beyaz kısmını rendelememeye dikkat edin. Kurabiyenin acılaşmasına sebep olur.
-Tereyağı ve yumurtayı bu karışıma ekleyip mikserle 5 dk çırpın. Tereyağı bu sayede karışımın içinde eşit şekilde dağılmış olacaktır.
-Mikserle çırpma işleminden sonra karışımı el ile yoğurup çok sert olmayan bir hamur elde edin. Hindistancevizinden ötürü kurabiyelerin şekli düzgün olmayacak , kusursuz kıvamda bir hamur beklemeyin. Hamurdan 3 eşit büyüklükte rulo yapıp streç filme sarın ve buzdolabında 30dk dinlendirin.
-Ruloları 3-4mm kalınlıkta kesip fırın tepsisine dizin.
-175 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.
-Çikolatayı benmari usulü eritin.
-Kurabiyeler soğuduktan sonra yarısını eritilmiş çikolataya batırıp tel ızgara üzerine koyun. Çikolata donduktan sonra servis edin.

LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

6 yorum:

  1. süppper görünüyor portakal ve çikolatanın uyumu harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir tesadüf :)bende şimdi kurabiye tarifi paylaştım..Ama sizinkiler de harika gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir kurabiye olmuş, çok beğendim, aklımın bir köşesinde tutacağım, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hindistan cevizi ,portakal,zencefil güzel bir aroma olmuş sanırım.Portakallar bitmeden inş deneyeceğim .Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Yok yok ben bu kadar marifetli değilim canımcım:)Harika ötesi görünüyorlar.ellrine sağlık.Bu aada çekimin şahane!

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .