12 Mayıs 2012 Cumartesi

Az Yağlı Tavuk ve "ETERNITY'm"



Tavuk konusunda son günlerde bolca duyduğumun şu can sıkıcı sözleri şimdi bir yana bırakın ! Ben de tavuk olsaydım ; 
kırda-bayırda , bağda-bahçede özgürce gezip her bulduğum doğal şeyi yemek yerine çiftliklerde tıkış tıkış boğulurcasına yaşayıp , hap gibi hormonlu yemlerle beslenerek şişirilseydim benim de vücudumda toksik madde birikir , yiyeni kanser ederdim !!! 
ve bunun gibi şeyler işte.



Sabah 7'de evden çıkıp akşam 4'te eve girebilen bir kadına , tavuk gibi akşam yemeğine çabucak hazırlanabilecek bir besinden vazgeçmesi için bundan çok daha fazlasını söylemek lazım.  Her zor durumda en büyük kurtarıcılarımdan biri olmuştur. Bu kadar çok çeşidi yapılabiliyorken ve bu kadar çabuk hazır olabiliyorken bana "amann herşey kanser yapıyor zaten" deyip afiyetle yeni çeşitler denemek düşer. Beslenme uzmanlarına , doktorlara ve binimum organikçilere göre hakikaten "herşey kanser yapıyor" ... (Bunu demeyi biliyorlar da o içtikleri zıkkımı bırakmayı neden bilmiyorlar anlamam ! )


Dün yine koştur koştur eve gelmeden önce yol boyu ,75 yıllık ömrümüzün 20 yılında aklımızı meşgul edip bir türlü cevabını bulamadığımız o kutsal soruya yanıtlar düşündüm ;  "ne pişirsem?" . Ve bu soruyu her aklıma getirdiğimde sonunda istemeden de olsa aynı şeyi yaptım ; tavuk .

N'apabilirim seviyorum kendisini ! Ayrıca ben de isterim tabi eskisi gibi eve gelip patlıcanın çok lezzetli olduğu şu günlerde bir karnıyarık veya imam bayıldı, hadi o da olmadı patlıcan oturtma yapmayı. Ya da akşam çayının yanında 2 parça bitter çikolata çıkarmak yerine bir gül tatlısı , revani ya da browni pişirmek...

Sonuç ; vaktin yoksa kurtarıcın böyle tavuk eti olur işte. Sırf bu yüzden bir sürü çeşit tavuk yemeği öğrendim. Ana yemekler listeme bakarsanız 1-2 tane tavuk yemeği olduğunu görürsünüz. E bir zamanlar vakit çoktu tavuğa tenezzül bile etmezdim :) Şimdiyse pratik şeyleri sever oldum. 

Bu da birkaç keredir denediğim ve çok lezzetli bulduğum bir tavuk tarifi. Üstelik bu kez tarifimi ETERNITY'den hediye gelen setimin içindeki tavayla pişirmeyi denedim. Çok güzel pişti tavuk eti. Setin içindeki fırın tepsisinde pişecek yemeklerimin tadını da şimdiden merak ediyorum. Bilmeyen vardır belki , Eternıty desenli tencere üretimini Türkiye'de başlatan ilk firma. Bir sürü farklı desen çeşitleri var. Hepsine buradan bakabilirsiniz ama en güzelinin bana gelen tencerelerdeki desenleri olduğunu söyleyebilirim :)  Ayrıca Eternıty'nin sitesinden sipariş vermeniz de mümkün. 


Çok güzeller değil mi ... En yakın zamanda içi seramik kaplı tavalarını da denemek istiyorum. Onlar da son günlerde şef aşçıların favorilerinden. 

Şimdi siz tarifi okurken , diğer herkes maç izlerken ben  de kendime tek porsiyonluk bir muhallebi pişirmeye gidiyorum. Yorumlarınızı sıcacık muhallebimi kaşıklarken okuyacağım. Hadi devam edin...


Malzemeler ( 2 Kişilik ) :

4 parça tavuk incik
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı isot (acılı sevenlere)
Yarım çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 adet patates
4 diş sarımsak

Yapılışı : 

-Tavuk incikleri enlemesine 2 parçaya ayırın. Bunu yapmaktaki amacımız  ince olsunlar ki çabuk pişsinler. 
-Bir kaseye (veya fotoğrafta gördüğünüz gibi pişireceğiniz tavaya) yağ, tuz ve baharatları koyun. Sarımsakları soyup dövün ve ekleyin.Tavuk etlerini bu karışıma alıp etlerin her yerini bulayın.


-Etleri bir tavaya alın (tavayı kızdırmanıza gerek yok). İçine başka hiç birşey eklemeden üzerini tam örtecek bir kapak kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
-Patatesi soyup ince ince ve yarım ay şeklinde dilimleyin. Etrafını az tuza bulayın.
-Bir yüzü pişen etleri çevirin. Bu esnada tavada bolca su olacak, bu tavuğun kendi suyu ve biz pişirdikçe içine çekecek, sakın dökmeyin !
-Çevirdiğiniz tavukların üzerini patates dilimleri ile örtün. Üzerine kekik serpin. Tavanın kapağını kapatıp tekrar kısık ateşe alın ve 20-25 dakika pişirin. Kısık ateşte pişirmemin sebebi tavuk etinin daha lezzetli olması. Siz isterseniz orta ateşte çok daha çabuk pişirebilirsiniz. Ben çorba ve pilav yapana dek tavuklar hazır olduğu için hiç acele ettirmiyorum etlere :) Böylece lokum gibi ağızda dağılan bir kıvamda pişiyor.


-Pişen tavuk ve patatesleri pilav ve yoğurtla servis edin.


NOT : Eğer benim gibi biraz kızarmış tavuk eti seviyorsanız son 5 dakika tavanın kapağını açıp suyu tamamen kaybolana dek yüksek ateşte önlü arkalı tavukları pişirin. Ben eşime ayırıp kalanını kendi istediğim gibi yapıyorum . İşte böyle ;


Hep bu iki kaseyle çorba fotoğrafı çekmek gibi bir niyetim vardı bir türlü olmadı. Bu kez olsun bari dedim. Yani böyle derin kaselerde yemek yemek gibi bir alışkanlığımız yok ama biz sevdik :) 

İkisi de eski kaseler ve bence çok şıklar (Hele şu kenarları nar çiçeği çizgili olan). Tek kase-tabak-çanak herşeyi çok seviyorum. Üst üste diziyorum onları raflara. Psikopat değilim di mi !


LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

85 yorum:

  1. Canım tencerelerimiz harika hepimiz iyi günlerde kullanalım:)))Tabağı alıp kaçıyorum ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım çoğumuzun gönlünü fethetmiş Eternıty :)

      Sil
  2. aynen öyle, tavuğu ben de çok seviyorum ve bu kadar pratik oluşuna hayranım bu muhteşem lezzetin. sizin yaptığınız da çok pratik ve nefis görünüyor, en kısa zamanda tarafımdan denenecek, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. tencereler çok cici:) tarife tavuk aşığı biri olarak tam puan,
    çok kızarmış olsun benimki yani senin payına düşeni afiyetle yiyebilirim;)
    ona piskopat değilde zevk sahibisin diyelim:)
    sevgiler bende bolcaaaa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim , yalnız olmamak güzel şey :) Çok teşekkürler arkadaşımmmm.

      Sil
  4. Muhallabin afiyet olsun leylacığım. ve tabi tavuk yemeğini de afiyetle yemişsindir inşallah. tavuk gerçekten öyle kurtarıcı ki ben de vazgeçemiyorum. pratiklik konusunda sonuna kadar haklısın. ben evde oturan bir hanım olarak pratiklik arıyorsam siz çalışanlar çok haklılar. ayrıca gönüller bir olsun değilmi canım sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşımm :) İyi ki tavuk var.

      Sil
  5. Leylacım haklısın bence de tavuk bizim gibi çalışan insanlar için kurtarıcı, tabii keşke daha iyi koşullarda büyütülebilseler:))yemeğin enfes görünüyor, tavuk çeşitlerime bir yenisini ekledin, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke... :) Teşekkür ederim, afiyet olsun :)

      Sil
  6. Eline sağlık arkadaşım gerçekten tavuk kurtarıcı oluyor hem kolay hem de gayet lezzetli olmuş tavuğun sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. tavuk her daim kurtaricimiz mutfakta, ne derlerse desinler :)

    O eski renkli kaselere ben de bayiliyorum, ve de ayni senin gibi bir de gözümün önünde görmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :) Her gördüğüm yerden tek tabak-kase alıyorum, çok hoşlar :) Teşekkürler.

      Sil
  8. Çok leziz görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canımcığım.. Tavuğu çok severim bende. Hakikaten çalışan hatunlar içinde acayip kurtarıcı. Amma ve lakin kocacığım tavuk yemiyorrr :( O yüzden işim biraz daha mı zor ne??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nazlı. Ooo senin işin zor :)

      Sil
  10. Hazir pratik yemekleri seviyoruz sanirim.
    Hele de canim bri sey yapmak istemediginde..
    Eline saglik olsun canim..
    Setin de guzelmis gule gule kullan. En guzel lezzetleri bekliyoruz..
    Sevgiler canim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, pratiklik bizden yana olsun :)

      Sil
  11. Eline saglik olsun canim. Pratik ve canim bir sey pisirmek istemediginde imdada yetisen yemekleri seviyorum..
    Setin de guzelmis gule gule kullan.
    Lezzetli yemekleri bekliyoruz.
    Sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  12. nasıl bir kurtarıcı bu tavuk bayılıyoruz evcek ya bu aralar organik olarak alınan ürünlerde bile bin türlü şüphe doluyor insanın kafasına iyi marka alıp biraz rahatlıyoruz tabii iyi marka olduğunu varsayarak : ) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, herşeyde bir aldatmaca hakim artık maalesef. Dediğin gibi iyi marka almaya çalışıyoruz. Teşekkürler :)

      Sil
  13. Leylacım ellerine yüreğine sağlık ne güzel yazmışsın..Tavuk benimde vazgeçilmezim...ellerine sağlık çok güzel bir tavuk yemeği olmuş..tencerelerinize bayıldım..anneler günün kutlu olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nurşen, tavuğu seviyoruz :)
      Ben de sizin anneler gününüzü kutluyorum.

      Sil
  14. Tavuk pratik olduğu kadar davetlerde değişik tarifleriyle sunulabilecek bir lezzet.Senin yemeğin de iştah açıcı görünüyor.
    Her şeyi sunileştirenler utansın ve çözüm bulsunlar.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. hediyelerini güle güle kullan, güzel güzel yemekler yap, elerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Bizim gibi çalışan tüm kadınların en büyük kurtarıcısı tavuk oluyor. Tarifin çok güzel olmuş canım ellerine sağlık cicilerini güzel günlerde kullan lezzetli yemekler yap. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuk başımızın tacı :) Teşekkürler Handan, gelecek ne ciciler :)

      Sil
  17. leylacığım şükür ilk kez benim gibi düşünen birine rastladım.o kanser yapıyor bu kanser yapıyor..sanki ölmeyecek miyiz eninde sonunda!!!!içki sigara içmedikten sonra,sebzeyi zamanında tükettikten sonra bol abur cubur yemedikten sonra gerisini hiç düşünmeye gerek yok zaten.Ben de senin gibi düşünenlerdenim.İnce eleyip sık dokumaya gerek yok.zaten tüm kurallara uyarsak yaşamanın da zevki mi kalır canım!
    bu arada ben de okuldan eve gelirken çok yorgunsam hemen basitçecik pişecek olan tavuk alırım...yani tam aynı kafadayız...
    ellerine sağlık..mis gibi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi, detaylı düşünürsek ölmeden önce deliririz :) En pratiği tavuk, iyi ki var :) Teşekkürler Funda.

      Sil
  18. harika mutfak dostları bunlar :=))
    nice bol paylaşımlar olsun bizlere :)

    ve
    tüm annelerin kutlu olsun

    elelrine sağlık leylacım

    YanıtlaSil
  19. canım ellerine sağlık ciciler harika benimde mutfağım çiçek açtı:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. kaçacak yer kalmadı be Leylam.. şimdi tam bu esnada İ. gıdalarla ilgili birşey dinliyor. yoğurt yoğurt değil evde apın diyor uzman, süt uht olmasın, tavuk cart, et curt.. e n'apalım.. benim de duam vücudumuzun bu gidişata uyum sağlaması, Rabbimizin bu konuda bizi savunmasız bırakmamış olması yönünde.. yani inşallah.. fotolar şahane:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Delim buraya geldim de şükür ev yoğurdu, köy sütü-yumurtası alıyorum. Ama ya kalanlar ? Onlar ne olacak ? En iyisi hiç düşünmemek , sonu yok bu işin :) Çok teşekkür ederim. Aminnnn...

      Sil
  21. Tavuk kurtarıcı yemek evet...Leylacığım bende uzun zamandır Eternitiy kullanıyorum ve çok memnunum...Hiçbir deformasyon yok tencerelerimde.güle güle kullan canısı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacığım çok teşekkür ederim, ben de uzun yıllar kullanacağımı umuyorum :)

      Sil
  22. benimde vazgeçilmezimdir kendileri çook severim eşim et onu olduğu için çeşitli şekillere sokarım:) ellerine sağlık fotolar harika:)

    YanıtlaSil
  23. Tencerelerin çok güzelmiş.Güle güle kullan.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. Yoğun olduğum günlerde gerçekten de tavuk yemekleri kurtarıcı oluyor ,yeni cicilerin çok güzel güle güle kullanın ,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  25. çok hoş gözüküyor canım ellerine sağlık,tencrelerde harirka,muhallaebi tarifinide bekliyorum :) bu arada kaseler epey güldürdü beni ilahi yani :) anneler gününü kutlarım,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülin çok teşekkürler :) Muhallebiyi ilk kez pirinç unlu denedim, o yüzden yayınlıycam :)

      Sil
  26. Leyla'cım sana misafir olacak olsam,hiç düşünmeden bana bu tavuktan pişirmeni isterdim.:)
    Resmi görür görmez,içim coştu,yemek istedim ki,tokken bu olağan bir durum değil benim için:)
    Ellerine,emeğine sağlık canım.
    Ben de kopamıyorum tavuktan ve çiftlik balığından.
    Kopamam da.
    Ya şafi Allah deyip yiyorum:)
    Yediğimiz herşey %100 doğal,organik olsa amenna ama.
    Biz neler neler görmüşüz:)
    Rabbimin izniyle bişeycikler olmaz:)
    Tencerelerin de pek şıklar.
    Güle güle kullan canım.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Zeliha'm pişirmez miyim :) İnan tarifi yazarken ben bile tok olmama rağmen canım çekti :) Severim tavuğu. Dediğin gibi Allah'a sığınıp yiyoruz. Çok teşekkür ederim. Öperim seni.

      Sil
  27. Şu sıralar yediğimiz, içtiğimiz her şey için, aman organik değilse almayalım diyoruz. Çok sinir bozucu inan :)

    Sanırım bir saat önce falan bende bir tavuk yemeği yaptım :) eğer bloguna önceden baksaydım direk bu tarifi yapardım, öyle güzel görünüyorki.

    Ellerine sağlık Leyla ve hediyelerini güle güle kullan. Gerçekten çok güzeller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden ben hiç düşünmüyorum :) Yalnızca kaliteli markalar tercih ediyorum o kadar, biliyorum ki artık %100 doğal birşey yok. Bir sonraki sefere bunu denersin Aslı ;) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  28. Dudağında sigara olan bir doktora zerrece güvenmem zaten. Ayrıca aynı fikirdeyim: Kanser yapan bir tek tavuk olsa keşke:(( Boşver Leylacım.. Ellerine sağlık, tavuk beni de çok kurtardı zamanında:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ne demek istediğimi anlamışsın :) Aynı fikirdeyiz ;) Teşekkürler...

      Sil
  29. Hediyelerinizi güzel günlerde kullanın tavuk yemeğinizde nefis görünüyor sevgiler:)

    YanıtlaSil
  30. Leyla`cım, ben tavuk etini eskisi kadar sık kullanmıyorum. Daha doğrusu eti eskisi gibi kullanmıyorum. Şarküteri uzun yıllardır almıyorum, çocuklara ıvır zıvırlar da oldukça kısıtlı. Hiç o bilinen hamburgercilere hiç götürmedim, meşhur gazlı içeceklerden de içmedik. Yani ne kadar korunabilirsek...

    Doktorluk çok stresli iş, normal bir iş gibi değil. Terzi kendi söküğünü dikemez derler ya, biraz ona benzer bu durum:)
    Sigara içmek ayrı bir şey, bu kötü bir doktorluğun ispatı olamaz diye düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi , biz de az çok bir şeylere dikkat ediyoruz. Özellikle hazır gıdalar hiç tüketmiyoruz, en son ortaokulda hamburger yemiştim, hiç benim damak tadıma uygun değil :) Asitli içecek mide rahatsızlığım gereği tüketemiyorum zaten. Ama ne bileyim ne kadar dikkat etsek de yine arada bir şeyler kaçıyor.

      Doktorlara gelince ; benim sözüm hem fosur fosur sigara içip hem de "o kanser yapar bu kanser yapar" diyenlere :)

      Sil
  31. Maalesef ben bu aralar tavuk aynı sebepten yapamıyorum,özgür denen tavuklardan bulursam pişirmeye devam edeceğim,Leylacım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek hatırlıyorum da eskiden pazarlarda satılırdı o özgür tavuklardan :) Ama onu da al, kes, temizle...Ah eski kadınlar ne uğraşırdı. Çok teşekkürler.

      Sil
  32. şehir hayatında yaşayıpta kanserojen etkilerden uzak kalmak mümkünmü köyümüze geri dönüp fadimenin düğününde halay çeksek de kurtarmaz,Allah güzel güzel yaşamayı nasipetsin,en sevdiğim yemeklerden birini yapmışsın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köyümüzde de tarladaki sebzeye tarım ilacı basıyorlar, ordan da hayır yok artık :) Teşekkürler.

      Sil
  33. Ama yine şahhane olmuş her şey :)
    Fotoğraf güzel, bence de kâseler ondan güzel, yemek hepsinden güzel.
    Tavuk konusunda ise hiçbir şey demeyeceğim :)
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için :)

      Sil
  34. Arkadaşım merhabalar...Lezzetsefası bloguna hakkımda yorum yazmışsınız,lütfen tekrar dönüp diğer yorumlarıda okurmusunuz?

    YanıtlaSil
  35. ellerine sağılık,her şey kafaya takarsak zaten düşünmekten ölürüz .

    YanıtlaSil
  36. harika nefis görünüyor;)
    ellerine emeğine tencerelerine sağlıkk;)))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  37. lezzetsefası arkadaşımızın bloguna girdiğinde hatırlayacaksın tatesal resmimi çaldı diye yazdığı yazı...

    YanıtlaSil
  38. Karnım tok ama ağzım sulandı.
    Tavuk özledim ama yemiyoruz.
    Ellerine sağlık.

    Güle güle kullan diyen anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  39. Mmmm ben nasıl oldu da kaçırmışım tarifi..Cidden candır tavuk yaaa. dar vakit, misafir dostudur. her şekil pişer.. afiyet olsun sanaa canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeşidinde sınır yok daha ne olsun :) Teşekkürler Şule.

      Sil
  40. Yine harika bir tarif. Şurada ekmeğim olsa Kemal Sunal'ın ekmeğini tavukçucun camına bandığı gibi ben de bilgisayarın ekranına banacağım, bir de üzerindeki o kızarmış kısmı şıp diye sen başka yere bakarken alıp yiyeceğim:)Kim ne derse desin beni de tavuk yemekten alı koyamıyor. Gerçekten de son zamanlarda her şey kanser yapıyor diyorlar şaşırdık artık, o yüzden amaaaan nasılsa başka birden kaparız kaparsak diyorum bazen kendi kendime. Hayat da böyle onu didikle bunu didikle geçmiyor ki. Tavuk benim de en büyük kurtarıcım. Tarifi sevdim incik bulabilirsem alacağım:)Bulamazsam da kendim çıkartmaya uğraşırım artık ne yapayım. Bu arada çiçekli takıma bayıldım, içi seramik olanlar benim de favorim, nar çiçeği çizgili kase de süper. Eğer sen psikopatsan ben psikopatın allahıyım demek ki:):):)Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğba çok hoşsun :) Çok teşekkür ederim bu güzel sözlerin için. Evet ben de bu herşeyi düşünme gayesinden uzak durmaya çalışıyorum. Olabildiğince hazır besinlerden kaçarsan bence tehlikeyi epey hafifletiriz. Bir gün şu tek tabak-çanaklarımızı üst üste dizip fotoğraflasak ya :)

      Sil
  41. You a very nice blog. You're so beautiful :)

    YanıtlaSil
  42. Sağlıklı ve enfes bir yemek olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  43. Tencereler hakikaten çok şirin. Ben de tavuk hakkındaki dedikodulara hiç rağbet etmeden her daim yedim. Hatta kuş gribi diye bir şehir efsanesinden bahsedilirken bile tükettim. Çok da güzel anlatmışsınız, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İlhan. En azından gözümüz daha kötüsünü görene dek tavuk yemeye devam :)

      Sil
  44. Canım,
    Kandilini kutlar, Hayırlara vesile olmasını dilerim.
    Tarif nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Seninle aynı fikirdeyim, ne yapsam derdine en iyi ilaç tavuktur : )
    Tencerelerinde çok şık görünüyor, güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  45. Yaklaşık 1 aydır tavuk yemiyorum
    Annem meme kanseriydi benim
    Şimdi gerçek tavuk alma peşindeyim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  46. Walla ne denir ki,sonucu görünce söylenenleri kulak ardı ediyorum..
    ellerine sağlık,hakikaten leziz görünüyor...
    Zararlı olmayan pek birşey de kalmadı zaten...
    Güle güle kullan cicilerini,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle, her şey de bir arıza var artık. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  47. Nasıl fotoğraflar onlar öyle ;sanki tabağı almam gerekiyor uzanıp ekrandan.Tavuk meselesi diğer tüm meseleler gibi maalesef can sıkıcı.Michael Pollan'nın Etobur-Otobur İkilemi isimli kitabını okuduktan sonra çevremdekiler tarafından üzücü gözlerle izlenmiştim.Soluduğumuz havanın bile doğal olmadığı bu zamanda ne,nasıl doğal kalabilir:(Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengigül çok teşekkürler. O kitabı ilkkez duydum ama adı enteresan, almalıyım ;) Çok düşünmemeye bakıyoruz işte biz de. Elimizden gelen başka şey yok.

      Sil
  48. Tavuk benim de vazgeçilmezlerimden. Ben kırmızı ete karşı tavuğu tercih ediyorum. Ağız tadı meselesi tabii. Bir de keşke son zamanlarda sıkça bahsedildiği gibi çok daha sağlıklı olabilseydi. Çalışmıyor olsam bile bence her ev hanımı için kurtarıcıdır tavuk. Senin yemeğin de nefis görünüyor. Ayrıca bu yorumu okurken artık muhallebi yemiyorsundur sanırım ama yine de afiyet olsun :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim :) Evet muhallebimi yedim ama şimdi patlamış mısır yiyorum, ben bu afiyet olsunu ona kabul edeyim :)

      Sil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .