31 Mayıs 2017 Çarşamba

Limonlu Pamuk Kek

limonlu-pamuk-kek,pamuk-gibi-kek
Ne ? Pamuk gibi bir kek mi yapmak istiyorsunuz ? O zaman sizi böyle alalım. Pamuk gibi kek yapmak her ne kadar benim işim olsa da pamuk gibi kek yemek hepimizin damağının hakkı :)

Hiç uzatmayalım ve ayrıca abartmayalım, bir kekin (veya pandispanyanın) pamuk gibi yumuşacık, pufur pufur olmasını istiyorsanız altın kural şu ; NİŞASTA. Kek hamurundaki un miktarını azaltıp yerine dengeli bir şekilde nişasta eklerseniz eğer her türlü keki yumuşacık yapabilirsiniz. Hayır ben henüz tüm keklerimde denemedim. Ama bu mantıkla düşünürsek tüm keklerde aynı sonucu elde etmek mümkün olabilir. Aslında eksik söyledim , 'sıvıyağ kullanılarak hazırlanan tüm keklerde' demeliydim. Zira benim tereyağ ile hazırladığım kekler hep daha diri, daha sert bir kıvamda olmuştur.

Hadi herkes pamuk kek denemeleri için mutfağa...

limonlu-pamuk-kek,pamuk-gibi-kek

Malzemeler :

2 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 limonun kabuğu
1 limonun suyu
2/3 su bardağı yoğurt (1 su bardağından 2 parmak kadar eksik)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
Yarım su bardağı nişasta
1 paket kabartmatozu
Yarım paket Dr. Oetker vanilya parçalı vanilin
Kalıbı yağlamak için tereyağı

Yapılışı : 

 2 su bardağı toz şekeri çırpma kabına alın, üzerine 1 limonun kabuğunu rendeleyip elinizle ovuşturun.Böylece limon kabuğundan çıkan limon yağı ve aroması şekere geçecek, kek pişince öyle hafifcikten değil de daha hissedilir bir limon tadı oluşacak.
🍋 Yumurtaları, limon kabuğu aromalı şekere kırıp mikserin yüksek hızıyla 5 dk çırpın.
🍋1 limonun suyunu sıkıp su bardağına dökün ve üzerine yoğurt ekleyip 1 su bardağına tamamlayın.Bu ölçü neredeyse 2/3 su bardağı yoğurda denk geliyor. Yoğurdunuz çok sulu ise dikkat ! Çok daha fazla un gerekebilir.

 Oluşturduğunuz limon sulu yoğurt karışımını çırpılmış yumurta ve şeker karışımına ekleyin. Yarım su bardağı sıvıyağı da ilave edip mikser ile son kez karıştırın.
🍋1,5 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un, 1 paket kabartmatozu , yarım paket Dr. Oetker vanilya parçalı vanilin ve yarım su bardağı nişastayı ayrı bir kaba eleyin. Bu karışımı üç seferde sıvı keke ekleyip bir spatula veya tahta kaşık ile karıştırın.
.

limonlu-pamuk-kek,pamuk-gibi-kek
🍋KKKKuKullanacağınız kalıbı tereyağı ile yağlayıp susam serpin. Kek hamurunu kalıba döküp 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin


Share This

Gez ve öğren !

0 yorum:

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .