23 Aralık 2011 Cuma

CEVİZLİ , DUBLE ÇİKOLATALI PASTA ve "Yine de Sev"


7 gün...

Trabzon'a tayin başvurumu yaptım. Başvurumun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanması Bursa'daki günlerimin sonuna yaklaştığının bir habercisi. Gözümüzle görüp inanmamız içinse tam 7 günümüz kaldı.

Zamanın giderek daralmasından mıdır yoksa hergün gördüğüm arkadaşlarımın , komşularımın , çocuklarımın 1 ay sonra gözlerinin içine bakamayacak olmamdan mıdır nedir içimde bir burukluk oluştu. Sonra oturdum , bu kentin bana neler kazandırdığını düşünüp içini ferahlatmayı denedim ( Hemen gözünüz korkmasın.Liste fazla uzun değil !).

Belki ilerleyen günler Tek Başına Yaşam Dersleri'm bittiğinde Bursa'dan Alıp Götürdüklerim diye bir seri başlatır ve bu kentin 4 yılda bana neler verdiğini sizlerle paylaşırım. Ama bugün yalnızca tek birşeyden söz etmeye niyetliyim.


Ekim ayı günlerinden biriydi (Hangisiydi bilmiyorum, bu kadarını bile hatırlamam mucize!). Bu şehirde yaşamaya başladığım ilk günün üzerinden 3 ay , bu okulda çalışmaya başladığım ilk zamanların üzerindense yaklaşık 2 ay geçmişti. Bir pazartesi sabahı töreninde tanıştım O'nunla. Zayıf , incecik , sarı saçlı , beyaz yüzlü bir kadın olmasının beni etkileyen hiçbir yanı yoktu. O'nu aklımda unutulmaz kılan ilk şey hayranı olduğum şehrin aşık olduğum semtinden geliyor olmasıydı . Leyla'nın yaşadığı topraklardan gelenlerin kokusunu "belki Leyla kokar" diye içine çeken Kays misâli benim de "belki Üsküdar kokar" diye sırnaştığım çok olmuştur O'na...

Sonra bir gece bir gündüz derken dost olduk O'nunla.  Makarna yaptık yedik ,  kahvaltı ettik , mis gibi Türk kahvesi kokan mutfaklarda kahve falı atıştırdık , Aşk-ı Memnu izledik , Üsküdar'a gitme hayalleri kurduk , bu kenti birbirimize şikayet ettik , yani çok şey paylaştık (Bunları yalnız yapmadık tabi, yanımızda Özge dost da vardı.Şimdi bu yazıyı okuyup kızmasın bana ben nerdeyim diye:)). Hatta Üsküdar sokaklarında bile gezindik...

Sonra birgün ben O'nun Ruh Eşi'yle tanıştım. İşte benim geçmişime , ruhuma , yaşantıma dokunan bu dostluk bundan sonra kalbime daha çok dokunmaya başladı.  Çünkü O ve O'nun Ruh Eşi billur gibi sesli iki insan kalbime dokunan şarkılarıyla beni tanıştırdılar.



O'nun  sesini kayıtlı olarak ilk bu şarkıyla dinledim. Bu şarkının ardından  Bekleyiş , Gece,Matem ve Gözlerin ve  Hüsran adlı şarkılarıyla da tanıştım. Hatta Hüsran art arda 8-10 kere kendisini bana dinlettirmeyi başardı. Ama hiç biri Yine de Sev gibi olmadı...

Bu kent bana 2 güzel dost , bir de dinledikçe dinlenilesi gelen bir şarkı kazandırdı. Söyleyen Çiğdem KARTAL TOKER , yani O . Tüm şarkıların söz ve müziği ise Ruh Eşi'ne ait , yani Hikmet TOKER'e. İşte Yine De Sev En Baştan  ...

NOT : Diğer şarkıları dinlemek için şarkı isimlerinin olduğu bağlantıları tıklayınız. Bu arada O ve Ruh Eşi İstanbul'da müzik öğretmenliği yapmaktalar. Umarım ilerde onları bu sahte müzik piyasasının gerçek müzisyenleri olarak görürüz...


Şarkıyı kapılıp gitmeden önce tarifi okumayı ihmal etmeyin. Buyrun , çikolataya doyacağınız bir pasta hikayesi :


Bisküvili Taban İçin Malzemeler (18 cmlik kelepçeli kalıp ) :

2 paket yulaflı bisküvi
1/2 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tereyağ

Çikolata Kreması İçin Malzemeler :

3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
150 gr bitter çikolata (%70 kakaolu)

Çikolata Sosu İçin Malzemeler :

100 gr bitter çikolata (%70 kakaolu)
1 yemek kaşığı sıvıyağ


Yapılışı :

-Bisküvileri ceviz ile rondoda un haline gelene dek çekin.
-Bisküvilerin için eritilmiş tereyağ ilave edip elinizle yoğurun .18cmlik kepekçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp bisküvili harcı bu tabana elinizle bastırarak serin. Buzdolabına koyup 30 dk bekletin.
-Krema için süt , un , nişasta , yumurta sarısı  ve şekeri tel çırpıcı ile homojen bir karışım olana dek çıpıp orta ateşte pişirin.
-Krema malzemeleri muhallebi kıvamına geldiğinde içine ince ince doğranmış 150 gr bitter çikolataları ekleyin ve mikserle çırparak tüm çikolatanın erimesini sağlayın ( bu esnada ocağın altı kapalı olacak).
-Çikolata kremanın içinde tamamiyle eridikten sonra dövülmüş cevizleri de ilave edip 5dk daha çırparak hem kremanın soğumasını hem de daha sürülebilir kıvamlı bir karışıma dönüşmesini sağlayın.



-Soğuyan kremayı buzdolabından çıkardığınız bisküvi tabanının üzerine yayıp kalıbı tekrar buzdolabına alın. Pastanın servisten önce 3-4 saat buzdolabında kalmasını sağlayın.

-Servis etmeye yakın 100gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
-Çikolata sosu ılındığında pastayı dikkatlice kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosunu dökün.
-Üzerini  veya dilimledikten sonra yan duvarlarını yarım cevizlerle kaplayarak servis edin.

DİKKAT : İçindeki çikolata ve ceviz miktarından ötürü oldukça yoğun tadı olan bir pasta çıkacak ortaya. Bu yüzden servis ederken ufak dilimlere bölerek servis edin. Biz bu pastayı 3 günde zor bitirdik :) Üzerine fıstıklı dondurma nefis oldu !


LeylaK


Share This

Gez ve öğren !

80 yorum:

  1. Yazilarini severek okuyorum. Cok akici bir hitabetin var. Insaallah hersey gonlunuzce olur. Pasta da cok guzel olmus. Benim gibi cikolatacilara hitab eden bir pasta.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben şimdi mesth olmayımda kimler olsun Leyla'm!Yüreğine,yüreğinize sağlık....Bu ezgi eşliğinde okuduğum pasta varya...Bir başka göründü gözüme..Sen çok yaşa emi?

    YanıtlaSil
  3. hayat sana trabzonda güzel günler mutluluklar verir inşallah canım.pastada harika.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. leyla sen bu resimler karşısında kalk mutfağa git ve bu güzelliği pişirmi demek istiyorsun...harika,muhteşem...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Selen - çok teşekkür ederim, bu sözleri sizden duymak ayrı güzel :)

    Havva - inanmıyorum artık oturum açarak yorum bırakabiliyorsun bana :) çok güzel bir şarkı di mi ? teşekkürler.

    sevda - amin. çok teşekkürler.

    Şehnaz - evet sanırım öyle diyorum :) ama şarkıyı da dinlemelisin. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Nefisss bir ses... nefis bir müzik... ve nefisss bir pasta... teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Ne de güzel bir anlatımınız var, günün birinde ben de Trabzon'a taşınırım belki çünkü benim de ruh eşim orada:) Belki komşu bile oluruz kim bilir:)
    Ellerinize yüreğinize ve kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. AH LEYLA ya :=)
    son günlerde sen bizi ,iyice yoldan çıkartıyorsun ama..
    Şu resme bakarmısınız !!

    YanıtlaSil
  9. Trabzon'da da çok mutlu ve keyifli olursun umarım, her şey gönlünce olsun, pasta nefis..

    YanıtlaSil
  10. Buket - beğenmene sevindim...

    Elif - neden olmasın ? harika olur :) teşekkürler.

    birdutmasalı - herşey çikolata aşkı için :) teşekkür ederim.

    Noblesse - umarım öyle olur, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Canım leylam pastayı görünce harika tamda sevdiğim ve istediğim gibi bir pasta dedim ve yazını okudukça hüznünü hissettikçe birde Çiğdem Kartal ın su gibi sesi Hikmet Toker in güzel müziği beni mest etti. Pastanın tarifini deneneceklere alıp, Birdaha birdaha dinledim.
    Sevgiyle öpüyorum..

    YanıtlaSil
  12. harika bir paylaşım,müthiş bir pasta tşkler:)eline sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  13. Nasilda guzel gorunuyor ellerine saglik
    Marmaradan sonra karadeniz sahane bence cok seveceksin her sey gonlunce olsun canim
    Yeni yilin kutlu olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Çok keyifli yazmışsın. Trabzon'da daha da mutlu olmanı dilerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  15. hakkında herşeyin hayırlısı olsun inşallh.

    pasta da harika tam oğluma göre:) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Leylam eline, gönlüne sağlık.. çok iyi geldi bana bu post, bu şarkı, bu ince hüzün ve huzur:)

    YanıtlaSil
  17. İnsanın hayatında yer eden dostlarının olması çok güzel bişey. Arkadaşlarımız, hatta dostlarımız birden fazla bile olsa herkes kelimelere dökülemiyor. Dostlarının şarkısını dinlemeden yazmak istedim.

    Sen de ruh eşine kavuşacaksın yakında. Hüzünlerin hatıraların olsun. Pastan kadar tatlı bir ömür seni bekliyor Trabzon'da.

    Ankara'dan sevdiğim şehir Bursa'ya selam olsun..

    YanıtlaSil
  18. aaa süpermiş ya ellerine sağlık
    bu arada gözünaydın artık birleşme zamanı : )

    YanıtlaSil
  19. Benim bir kaç blogum var, onları geceye ayırıyorum okumak için. Aslında gündüz gelip okudum ama sonra gelecegimi bildigim için yorum yazmadım. Gece bilirsiniz daha rahat, daha huzurlu ve gündelik olaylardan sıyrılmış olarak, okudugunuzu daha iyi anlarsınız. En azından benim için öyle :)

    Şimdi elimde çayım O'nun sesini dinlerken bir yandan yazıyorum. Böyle insanlar vardır, bir mucize gibi hayatımıza girip, her şeyimizi etkilerler. Bende tanımıştım öyle birini, geldigi gibi gitti, kaybettim...

    Neden blogunuzu sadece bir yemek blogu olarak göremiyorum? yazdıklarınızı kendime çok yakın buldugum içinmi? sizi okumayı sevdigim içinmi? öyle işte..

    Üzgünüm bu kez pastaya odaklanamadım, daldım gittim öyle. İyiki bu dinletiyi paylaştınız bizimle, O'nunla dostlugunuz hep sürsün dilerim..

    YanıtlaSil
  20. Ah unutmadan ben yinede hep sevicem :)

    YanıtlaSil
  21. Evvet bu kadar da cikolata olmaz diyorum :)

    YanıtlaSil
  22. Artık sayfanın müdavimlerinden olucam,Bugün Leyla ne yazmış diye:)Yüreğinine sağlık canım,yine ne güzel bir anlatım.Hakkında hayırlısı olsun.Yüreğinin götürdüğü yer mutlulukları fazlasıyla getirsin sana.
    Bu arada pastan da süpperr...Şarkı çokk güzel.bu güzel müzik kulaklarımda yatmaya gidiyorum.İyi geceler canım:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. hayırlısıyla istediğin yere gidersin inş..şarkıyı dinledim, gerçektende çok iyiler..

    YanıtlaSil
  24. Her ayrilik bir burukluk birakir,ama yeni okulun yeni arkadaslar yeni ögrenciler seni bekliyor
    Duple cikilotali pasta icimdeki cikilota askini kiskirtiyor allahtan az önce findikli cikilota yemistim onunla yetinecegim yoksa bu enfes görüntüden sonra koca bir cikilota inmisti mideye
    Tarbzonda kolayliklar basarilar dilerim

    YanıtlaSil
  25. canım inşaallah herşey gönlüne göre olur tabiki rabbim herşeyin en iyisini bilir
    ne yazarsa hakımıza hayırlısı odur ve kabulümüzdür:))
    pastan da al tabağı git diyo :))
    bu ne süper bir görüntü ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  26. Şarkıyı dinleyemiyorum işyerindeyim ama eve gidince dinleyeceğim...Çİkolatalı pasta ve ufak dilim mi hayır ver sana bana o nefis pastandan ben kocaaa bir dilim yerim valla:)Yeni bir şehirde herşey gönlünce olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  27. herşey yoluna girmeye başlıyor ne güzel.ama giderken insan ister isteme zbir hüzün duyuyor degil mi?yaşananlar,şehir,insanlar ve geride bıraktıgın ne varsa özleyecegeni düşünüyorsun.ama insanoglu işte herşeye alışmak bizim için hiçde zor olmuyor.

    YanıtlaSil
  28. Tayin başvurunuz hayırlı olsun, güzel günler görün orada da inşallah. İnsan ne kadar gitmek istese de bıraktığı yeri bir hüzünle bırakıyor geridekileri. Kalıcı dostluklar edinmişsiniz ne güzel, pasta tarifiniz enfes görünüyor, şarkı ise çok güzel, söyleyen de söyleten de:)

    YanıtlaSil
  29. hakkınızda hayırlısı olsun. resimler nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  30. feray - çok teşekkür ederim ne de güzel söylemiş değil mi ? pasta için şimdiden afiyet olsun.

    KİZHATCE - teşekkürler.

    MUTFAKISTAN - bende öyle düşünüyorum :) teşekkürler.

    Ahu - Şehrinaz - güzel dualarınıza amin diyorum :) teşekkür ederim.

    Deli'm - ah seni etkilediysem ne mutlu bana :)

    neslice - aminn senin de öyle...ayrıca ben Ankara'ya da aşığım, 14 yılım geçti :) oranın anıları daha bir başka...

    mine - evet öyle :)çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  31. Aslı - geceyle ilgili düşüncelerimiz aynı :) giden seni kaybetmiştir,senin kaybettiğin birşeyler olduğunu hiç sanmıyorum...senin yorumların beni neden bu kadar etkiliyor ben de bunu merak ediyorum :) bukez pasta kusur kalsın, şarkıyla ayrıl burdan :) çok teşekkür ederim. sevmeye devam..

    New York'tan - evet öyle :)

    Sevalce Lezzetler - çok teşekkür ederim bu güzel yorum için. ben de yüreğimin gittiği yere gidiyorum :)

    Buket - teşekkürler. beğenmene sevindim.

    Baharciceği - yoo o çikolatayla bunu kıyaslayamazsınnn bence dene :) teşekkürler.

    Fatma - evet kadere inanıp kendimi ona bıraktım ben de :) teşekkür ederim.

    PASTA KÖŞESİ - İnan çok ağırrr :) yiyen bana bidaha bundan getirme diyor :) ama süper tabiki. teşekkür ederim.

    Eylem - evet hüzünlenmemek elde değil...ama neye alışmıyoruz ki. bu da geçecek. teşekkürler.

    FADİŞ - ne güzel söylemişsin, söyleyen de güzel söyleten de :) çok teşekkürler.

    Nilay - amin. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  32. Sevgili Leyla , çok enteresans tariflerini mi yoksa yazılarını mı okumaya giriyorum, durum biraz karıştı. Yazıların, duyguların inanılmaz ama tariflerde inanılmaz. Hele bugün kü tam damardan, o ses , müziğin hüznü , damardan olmuş.
    Acaba sen bir blog daha açsanda birazda hayatla duygularını mı anlatsan.
    Kolay gelsin, yeni hayatın yeni şehrinle ilgili duygularını çok merak ediyorum.
    sevgiyle kal, canım.

    YanıtlaSil
  33. ellerıne sağlık canım cok lezzetlı gorunuyor,sevgılerle zeymuran

    YanıtlaSil
  34. leylacığım öncelikle inşallah trabzonda da böyle güzel hatırlayabileceğin güzel günler geçirirsin dileklerimi sunuyorum. Sonra da diyorum ki: Senin bu çikolata tutkun beni bitiriyor bitanem ya. Tam da kalbime hitap ediyorsun. Sevgili öğretmenim benim.

    YanıtlaSil
  35. ayrılıklar her zaman hüzünlü olsada yeni başlangıçlar hayata yeni bir renk katar.Ayrıca trabzonda yaşayan biri olarak bir arkadaşımın buraya taşınıyor olması beni memnun etti.Birşeylere ihtiyacınız olursa ben trabzondayım her konuda yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  36. Muhteşem bir pasta olmuş, ellerinize sağlık. Tayin ile ilgili herşey gönlünüze göre olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  37. ıhlamurcum - çok teşekkür ederim, tam manasıyla bana azim veren bir yorum oldu bu :) belki yeni şehirde senin önerini kullanabilirim :)

    zeymuran - teşekkürler.

    Tombul Tarifler - çok teşekkürler, çikolata aşkına devam :)

    saniye sultan - çok sevindim orda olmanıza :) orası benim memleketim, çok teşekkürler.

    Birsel ve İrem - amin inşallah.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. şarkı çok güzel.
    yazdıklarını anlayabiliyorum zor her dönem ayrılık ama bu ayrılık hayatında başka sayfaların açılmasına sebep olacak:)

    pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık olsaydı resmen silip süpürürdüm:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  39. merhaba,bu ne güzel,sıcacık bir blog böyle..geç buldum ama iyiki buldum:))pasta bir harika!bizim evde bir günde bitme olasılığı çok fazla ama:)
    meslektaş olmamıza da sevindim,yakın hissettim kendimi size::)sanırım eş durumundan tayin istemişsiniz,hayırlısı olur inşallah..bundan sonr sık sık görüşebilmeyi dilerim..sevgiler...

    YanıtlaSil
  40. Ben bu pastayı tabağı çanağı kahveyle yirim;))ayın belli zamanları yaklasinca seker ihtiyacı artan havvalar icin ok fenasin demek istorum;)mantı çekti canım yemedim,dondurma dolapta dokunmadım,çikolata bile yemedim...ama sen beni mahvettin yücem şimdi hepsini;)ellerine saglık canım tüm tariflerin denenmeye deger muah;)

    YanıtlaSil
  41. aylin - evet haklısın , yeni sayfalar olmasa hüznün boyutunu tahmin edemiyorum :) teşekkürler.

    Filiz - aynı duygular bende de oluştu şimdi :) evet eş özrü bekliyorum.amin. teşekkürler.

    coco-jelly - senin yorumların ne cici oluyor böyle :) evet ben de tam öyle bir dönemde yapmıştım zaten :) teşekürler.

    YanıtlaSil
  42. Yazılarını zevkle okuyorum.Şu an pasta burada olsa yer bitirirdim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  43. Merhaba ,
    Nazik ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim.Açık yürekli insan bulmak/görmek zor zira :)Beni bulduğuna sevindim. :)

    Şu an üstteki şarkıyı dinliyorum çok güzel.Onlarla tanışmak dahada güzel bişey olmalı.Umarım her zaman heryerde yıllarca sürdürebileceğin dostluklar bulabilirsin.Ayrıca ellerini sağlık ceviz ile çikolatayı bir arada çok severim. :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  44. Yeni şehirde yeni başlangıçlarda kolaylıklar diliyorum,umarım gittiğin yerde de Bursadaki gibi güzel anıların olur.Yeni yerler yeni umutların başlangıcı demek,umutların hiç bitmemesi dileğiyle.Şarkıda harika,pastaya zaten diyecek söz yok ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  45. pembe kekik - çok teşekkürler.

    Tatlı Tuzlu Anılar - çok sevindim. teşekkür ederim.

    Mutfakbenceresicom - evet haklısın, umarım olur :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  46. Sen ne yaptın ama ya... Bu yaptığın yani ceviz çikolata.... Ooof of. Ellerine sağlık. Önce boğaz kısmından başladım ama sanma ki kalanını okumadım, herşey gönlünce olsun. Dostlar kolay kazanılmaz, kaybolmaz da. Her gittiğin yerde seninle olacaklardır. Bakalım gelen günler ne getirecek :)

    YanıtlaSil
  47. mükemmel görünüyor kesin deniyorum, zaten cevizi o kdar severim ki böyle bir tarife kayıtsız kalamam ;) ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  48. her şey gönlünce olsun leylacığım pasta muhteşem ellerine sağlık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  49. Merhaba sevgili Leyla,bu pasta hakikaten baştan çıkarıcı görünüyor,en yakın zamanda deneyeceğim.Soruna gelince banada ilk önce fazla gelmişti hatta orjinal tarifte benim yaptığım kremanın iki katı malzeme vardı yani 400gr.tereyağı:))
    dediğim gibi ilkönce benimde gözüm korkmuştu ama hazırladığımız bisküvit disklerin arasına sürüldüğünde,diskler kremayı emiyor ve dışarıda bekletilince ancak yumuşuyor.Ben daha önce arasına çikolatalı ganaj sürmüştüm yani krema4çikolata ama bu bisküvitler arasında donmuştu ve tipik bir mozaik pasta tadında olmuştu fakat bu krema yabancılrın Buttercream dedikleri ve özellikle Cupcake süslemelerinde kullandıkları yağlı ama bir okadar da lezzetli bir krema,bu pasta için pastacı kremasıda kullanabilirsin ama bence ilkönce bunu bi dene derim..
    ziyaretin ve dikkatin için çok teşekkürler.
    sevgiler,
    İjlal..

    YanıtlaSil
  50. Cebimdeki Renkler - çok teşekkürler. ben de güzel günler görmeyi umut ediyorum :)

    irem - çok teşekkür ederim.o zaman mutlaka denemelisin :)

    hdidem95 - teşekkür ederim. amin.

    evcilik - cevap verdiğin için çok teşekkür ederim, böyle soru sorup yanıt alamadığım o kadar çok blog var ki...dediğin gibi uyguluycam, harika olacağına eminim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  51. nefis görünüyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  52. Çok ama çok güzel bir post olmuş okumaya doyamadım
    sevgiler herşeyin en hayırlısını diliyorum

    YanıtlaSil
  53. Trabzonda düşlediğin hayatı yaşarsın inşallah..
    Kurduğun dostluk ve anlatışındaki sıcaklık çok güzel :)

    YanıtlaSil
  54. SMİLENA - teşekkürler.

    Kendimce - çok teşekkür ederim.

    Düşlerimden İnciler - amin inşallah. bunları yazdıranlar işte o dostlar :)

    YanıtlaSil
  55. Acayip birsey bu...Yapsam mi acep ?

    YanıtlaSil
  56. Senin için herşeyin hayırlısı olur inşallah.Trabzon güzel şehir ama ist dışında başka biryerde yaşamayı düşünemiyorum.

    YanıtlaSil
  57. pastaya bayildim ben :) ellerine saglik....
    sarkilara da bayildim....

    YanıtlaSil
  58. ASLI - küçük bey pek sever :)

    Özlemhan - amin... İstanbul'un yeri ayrı :)

    mavi ruyam - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  59. tayin için hakkında hayırlısı canım, kurdele nakışlı örtüye ayrıca bayıldım onu belirttikten sonra pastanın da dehşet güzellikte göründüğünü söyleyeyim ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  60. pasta nefis görünüyor
    ilk önce onu söyleyeyim
    tayin çıkmış ne güzel değişiklik iyidir bensıkıldım artık aynı yerden eşime yalvarıyorum gidelim başkayerlere diye nasip bakalım
    afyonbükmesi yöresel bi börek ben deneyince çok sevdim ve fovori böreklerim arasına girdi
    sevgiler görüşmek dileği ile

    YanıtlaSil
  61. Genelde çikolataya hep fındığı fıstığı yada bademi yakıştırırlar. Kendimi hep yalnız hisederdim en güzeli cevizdir aslında diyen… Çikolatanın üzerinde ceviz görmek nasıl mutlu etti beni bilemezsin :)

    YanıtlaSil
  62. Şarkı güzel,pasta güzel hem gözüm,hem gönlümü doyurdun canım benim..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  63. Leylacım harikasın pasta nefis ellerine sağlık..
    Dileğim bir an önce sevgili eşine hayırlısıyla kavuş herşey gönlünce olsun.
    Şimdiden mutlu yıllar tatlım kocaman öptüm...
    Not: Bu tarifi de yapacaklarımın arasına not ettim öylü bol köpüklü kahveyle:)

    YanıtlaSil
  64. Mekila - her ikisi için de teşekkürler.

    melisa - ben de değişiklik taraftarıyım :) teşekkür ederim.

    Peri Tozu Fotoğraf - ben de cevizcilerdenim :) teşekkürler.

    Hayat Cafe - şarkıyı da tarifi de beğenmene sevindim :) teşekkür ederim.

    Banu - teşekkürler sana da. denediğinde görmek isterim :)

    YanıtlaSil
  65. Farklı ve harika bir pasta olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  66. Pasta bahane, şarkılar şahane be Leylacım..Yüreğine sağlık, gözünaydın bu arada..

    YanıtlaSil
  67. slm
    duygularınızı cok guzel yazmısınız
    yeni sehrinizde mutluluklar
    annebal

    YanıtlaSil
  68. Hermoso pastel de chocolate con ingredientes exquisitos,luce absolutamente espectacular,abrazos y feliz fiesta de Navidad y Año Nuevo,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  69. Armina - teşekkürler.

    Lezzetli Somunlar - çok sevimli bi yorum :) teşekkürler.

    BAL ANNE - teşekkür ederim.

    Rosita Vargas - gracias. buen año...

    YanıtlaSil
  70. Görüntü süper, nefis. Hem çikolata hem ceviz, muhteşem ikili. Ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  71. Bursamız çok güzeldir. Belki de benim memleketim olduğu için. Herşey yanyanadır. Deniz ve dağ, ova ile orman. Trabzonda sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim.
    Pastada harika. Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  72. ben bursaLıyım :) ama istanbul dayım... sizede trabzon da mutlu hayatlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  73. hep fotograflar hem de fotograflara konu olan yiyecekler birbirinden güzeller.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  74. Beyaz Hanımeli - çok teşekkürler.

    nilay - evet tabiki çok güzel, ama insana memleketi çok daha güzel geliyor,yani bana Trabzon :) teşekkür ederim.

    nnbalo - İstanbul daha iyidir ;) teşekkürler.

    leyya - çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  75. Gidişler hep üzücüdür, başlangıçlar hep zor ama ben inanıyorum gittiğin yerde de mutlu olacağına herşey gönlünce olsun diyorum...
    Arkadaşlarının sesleri gerçekten de çok güzel ve yaptıkları işin de kaliteli olduğuna inanıyorum umarım başladıkları yolda çok başarılı olurlar...
    Ve pasta :) pasta çok harika görünüyor inanılmaz iştah açıcı iyi ki önümde değil diye geçirdim içimden biran, ellerine sağlık ;)

    Anonim yazmasını istemedim :)
    öZGe

    YanıtlaSil
  76. Çikolata ve ceviz.Ben nasıl gözlerimi bu ekrandan çekeyim. Ceviz canavarı olan benim için harika br tat. Görüntüyü söylmeye bile gerek yok.
    Trabzon'a dilerim en kısa zamanda alışır orada da çok seveceğin dostlar bulursun inşaAllah diyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  77. öZGe - bu harika yorum için çok teşekkür ederim :) umarım çok başarılı olurlar...sizin gibi kaliteli dinleyiciler sayesinde tabi :)

    bülbülünyeri - çok teşekkürler. memleketim, kısa sürede alışacağıma eminim :)

    YanıtlaSil
  78. Gercekten nefis gozukuyor, ellerine saglik Leyla...

    YanıtlaSil
  79. Duygu - çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  80. Paylasım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .