2 Ocak 2016 Cumartesi

Ev Yapımı Puding


ev yapımı çikolatalı puding , ev yapımı puding, keçiboynuzu unu, keçiboynuzu unlu puding

Dikkat !
Uykusuz anneden bol fotoğraflı yeni yıl yazısı ! İşi gücü, uykuyu bıraktı, size tarif yetiştirmek için geçtim bilgisayar başına.

2016'da , 2015 ve 2014'e kıyasla daha çok çalışmak beklentisiyle yeni yıla çalışarak giriyorum. Bakalım ilk 2 günümüz nasıl geçmiş.


Ülkece çocuklar gibi şen olduğumuz bir yıl başı gecesi geçirdik. Dört bir yanı kar bulutları kaplayınca, sosyal medyada Hollywood filmlerinden araklanmış gibi karlı yıl başı fotoğrafları paylaşıldı. Hiç şikayet edemiyorum, kar fotoğraflarının ne taraftan geldiğine, hangi arkadaşın paylaştığına bakmaksızın çok beğendim. Sanırsın Afrika'da yaşıyorum da ömrüm boyunca ilkkez kara şahit oluyorum !



Kardan nasibini henüz yeni diktiğimiz çam fidanım da aldı. 'Çama kar suyu deymeliymiş' diyerek yerleştirdiğimiz balkonun en uç köşesinde, donmaya terkedilmiş bir vaziyette bekliyor kendisi :)



Geç yatmak = geç kalkmak düsturu münasebetiyle , tüm ev ahalisinin sofrada yer aldığı, keyifli bir 'ilk kahvaltı' geçirdik 1 Ocak günü. Tüm yıl, tüm kahvaltılarımız böyle geçsin...


ev yapımı çikolatalı puding , ev yapımı puding, keçiboynuzu unu, keçiboynuzu unlu puding

Ve bu pudingler...Onları da 1 Ocak sabahı çar çabuk pişirdim. Zira o gün ağırlayacak çok misafirim vardı, hepsine yetsin diye 2 ölçü yaptım. Yumuşacık, çok hafif oldular. İçindeki un ve kakao miktarlarıyla oynayıp yerini keçiboynuzu unu ile doldurdum. Şeker miktarını azaltıp vanilyayı çıkarttım. Bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullandım. Biz beğendik, bakalım sizde sonuç ne olacak :)

Tarif, çok sevgili arkadaşım Aylin'e ait. Tarifin orjinaline Aylin'den Denemeler sayfasından ulaşabilirsiniz. Kaynak kısmında bağlantı bulunuyor. 

Hadi pazar günü siz de ev ahalisine hafif bir sürpriz yapın, benden olsun :)
Malzemeler (4-6 Kişilik) :
Kaynak : ( Sevgili Aylin'in Ev Yapımı Çikolatalı Puding tarifinden uyarlanmıştır)

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker (Ben 2 kaşık eksik kullandım, şekeri seviyorsanız 1 su bardağı kullanın)
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
80 gr. sütlü çikolata


ev yapımı çikolatalı puding , ev yapımı puding, keçiboynuzu unu, keçiboynuzu unlu puding

Yapılışı :

-Süt,şeker, un,nişasta ve keçinoynuzu ununu bir tencereye boşaltıp çırpma teli ile karıştırın.Tencereyi orta ateşte yanan ocağa yerleştirip sürekli  karıştırarak kaynatın.
-Kaynamaya başlayan pudingin içine parçalara ayrılmış  çikolatayı ekleyin.
-Kısık ateşte 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Ocağı kapattıktan sonra tencereyi tezgahın üzerine alın ve mikserin yüksek hızıyla 5 dakika çırpın. Bu sırada puding içerisine hava kabarcıkları alıp köpük köpük bir kıvama gelecek ve soğuyacak.
-Pudingi kuplara veya kaselere paylaştırın.
-Üzeri , dilediğiniz bir malzeme ile süslenerek servise hazır hale getirin. Ben hindistancevizi, nar ve rendelenmiş çikolata kullandım.
-Kupların üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.

Share This

Gez ve öğren !

1 yorum:

  1. Son fotoğrafla burnuma deniz kokusu çarptı :)
    Neredeyse gün aşırı seni anıyorum Leyla, sebebini bilsen! :))
    Mutfak masasının üzerindeki meyve kasesindeki muzlara gözüm değdikçe aklıma düşüyorsun! Muzlu kek tarifi sözüm hala aklımda anlayacağın :)
    Bu yıl içinde hep yapıp hem paylaşmayı planlıyorum. İnşallah!
    Sana ve güzel ailene iç huzurunun hakim olduğu bir yıl diliyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .