19 Ekim 2009 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI KEPEKLİ KURABİYE

damla çikolatalı kepekli kurabiye

Bir üstad demiş ya "en iyi becerebildiğiniz işi yapın" diye. Son kek deneyimimin ardından sevgili arkadaşımız Ümit'in apandisit ameliyatı olması benim bu söze inancımı kuvvetlendirdi . Esasında kekim fena olmamıştı, sadece tahminime göre karbonatı biraz fazla kaçırdım, ama harika kabardığını da söylemeden geçemiycem :) Her neyse sonuç olarak üzerine eklediğim muz parçaları ve çikolata sosuyla birlikte tükettik kekimi,lezzetli de geldi tadı damağımıza. Arkadaşımızın ameliyatı bir tesadüf tabi, benim kekimden kaynaklanmıyor yani :) Bu aramızda bir espri konusu haline geldi bile. Artık kek yapma konusunda pek fazla deneyimimin olacağını sanmıyorum. Hatta birkaç hafta hiçbirşey pişirmemeye yemin dahi etmiştim. Ama dün ıspanaklı böreği fırına verirken "şimdi harıl harıl ısınmış yanan bu fırınımda sadece börek mi pişiricem?" diyip kendimi yine internetteki tarif sayfalarının içine attım. Kısa süre önce sık kullanılanlara eklediğim ve nerdeyse gözümden kaçırmak üzere olduğum bu kurabiyeleri denemeye karar verdim. Kendi kendime "bu son,eğer bunda da başarısız olursam bırakıyorum bu işleri" dedim.Ama gördüğünüz gibi hala burdayım, çünkü kurabiyeler tek kelimeyle HARİKA oldu.

Mutluyum,mutluyum çook mutluyum.Kendimi umutsuzca sürdüremediğim tariflere değil sadece kurabiye tariflerine adıyorum artık. Sebebi ise benim mutfakta en iyi yapabildiğim şeyin KURABİYE-BİSKÜVİ kategorisi olduğunu anlamış olmam. Bu kurabiyeler benim yeniden doğuşum gibi oldu, yani duygularımı ifade edebileceğim bundan daha yakın bir cümle yok,anlayın ne kadar mutluyum :)

Sözü üstadın bir cümlesinden alıp ,bir sürü şey geveleyip, tekrar o cümleye bağlayabildiğim için kendimi tebrik eder, sizleri bu lezzetli diyet kurabiye tarifiyle başbaşa bırakmaktan onur duyarım.Tarif oktayusta  'dan. Hiçbir değişiklik yapmadan denediğim nadir tariflerden biri oldu bu.

Buyrun,sonu mutlu biten bir kurabiye hikayesi :

damla çikolatalı kepekli kurabiye

Malzemeler:
  
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı kepekli un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı damla çikolata
 
Yapılışı:
 
-Büyük cam bir kaseye yumurtaları kırın.
-Üzerine toz şekeri ve sıvıyağı ilave edip çırpın.
-Un,kabartmatozu,vanilya ve kakaoyu bir kaba eleyin.
-Çırpılmış sıvı karışıma hazırladığınız unlu karışımı tekrar eleyerek yavaş yavaş yedirin.
-Damla çikolataları ilave edip ele yapışmayan bir kurabiye hamuru olana dek yoğurun.Bu noktadan ben yarım su bardağı kadar daha una ihtiyaç duydum.Gerekirse siz de kullanın.
-Kurabiyelerden parçalar koparıp yuvarlayın,hafif bastırarak düzleştirin ve tepsiye aralıklı olarak dizin.
-160derecede ısıtılmış fırında,içi yumuşak kalacak şekilde kurabiyeleri pişirin.
-"bu nasıl diyet kurabiye,içinde çikolata var" diye düşünenleri duyar gibiyim.İçerisindeki çikolata parçacıkları kurabiyenin lezzetini arttırmak,daha yenebilir hale getirmek için eklenmiş sanırım.Bir sonraki denemede çikolata parçaları olmadan yapacağım,ama bu kadar lezzetli bir sonuç elde edeceğimi sanmıyorum.Sonuçta ÇİKOLATA,ismi bile güzel :))

LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

0 yorum:

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .