8 Aralık 2011 Perşembe

GÖÇMEN DOLMASI ve "Tek Başına Yaşam Dersleri 1"


Yazardan uyarı notu :  Bu yazı ders vermek amacıyla yazılmamıştır (zaten onu hergün 6 saat yapıyorum). Keyif alabilmek için ciddiyetsizlikle okuyunuz.Yazıya  şu şarkı eşliğinde devam ederseniz  göz seğirmeleriniz , kalp çarpıntılarınız , ağız kuruluklarınız ve baş dönmeleriniz minimum düzeyde olacaktır.

"Yalnız kalmak bir ilaç mıdır yoksa hastalığın ta kendisi mi ?"  (Zakkum-Hipokondriyak şarkısından)

Bir aydır yalnız yaşıyor olmam bu soruya cevap verebilmem için yeterli değil bence. Bu konuyu şubat-mart aylarında tekrar görüşelim. İlk dersimizde yalnız yaşamanın ne olduğunu sorgulamak yerine insana kazandırdığı pozitif yönlerden söz edelim. Buyruın , tek başına yaşam dersleri 1 :

Tek başına yaşamak ekonomiktir :

Sizi can damarınızdan vurmak amacıyla böyle bir girişle başlamayı seçtim. Avrupa ve ABD'nin ekonomik krizle boğuştuğu ; dolara, avroya, altına güvenin kalmadığı şu günlerde oğlak burcu insanının ekonomiden daha büyük kaygısı olamaz bence.



Neyseki bende oluşan bu kaygılar yalnız yaşamaya başladığım günden beri epey bir hafifledi. Çünkü tek başına yaşarsan ;
  • Uno'nun bir paket tam tahıllı buğday ekmeğini buzdolabında muhafaza ederek 5 günde tüketebilirsin (ekmek sever biri olduğun halde).
  • Benim gibi semt pazarı tutkunuysan pazar dönüşü kolların eskisi gibi ağır yüklerle dolu olmaz. En iyisinden yarım kilo domates - çıtır badem , karnıbahar ve brokolinin en küçük boyda olanı , brüksel lahanasının 250grlık paketi ,  yıkamak için litrelerce su harcadığın ıspanağın yarım kilosu (en güzeli de bu) sana bir hafta boyunca yeter. Keşke pırasa , roka , maydonoz , tere , dere otu ve taze naneyi de yarım bağ şeklinde satsalar.
  • Peyniri bir kalıp (500gr) almayı tercih edersen 3-4 gün sonra kenarından köşesinden ekşimsi tadlar almaya başlarsın. Bu yüzden 150-200grlık paketlerde satan marketler bulup azar azar birkaç çeşit peynir almayı deneyebilirsin. 
  • Yarım paket makarnayla üç öğün beslenebilirsin. Öğle yemeğinde napolitan soslu , akşam yemeğinde mantar soslu , yatmadan önce de sarımsaklı yoğurtlu (gülme ! yaptım) . Yalnız sarımsaklı yoğurttan sonra bir tane karanfil çiğnemeyi unutma. Tamam yanında kokudan rahatsız olacak kimse yok ama gece o sarımsağın midede yaratacağı bir takım reaksiyonlar sabah baş gösterebilir :) Maksat , içimiz rahat olsun ...
  • Kullanmadığın odaların radyatörlerini açık tutmana gerek yok. Salon , yatak odası ve mutfak yeterli. Hele benim gibi yatak odanda tv varsa salona da gerek yok. En aşağı 50 kağıt kârdasın ;)
  • Evdeki elektronik herşeyi (bozdolabı , çay-kahve makinesi dışında) minimum düzeyde çalıştırırsın. Tek başına yaşayıp hergün çamaşır makinesini kullanman için Paris Hilton'daki gardroba sahip olman lazım!
  • Akşam kokoreç yemeye gittiğinde birkaç kişilik değil , tek kişilik hesap ödersin. Hatta çift kişilik hesap ödeyip iki porsiyon bile yiyebilirsin.

Tek başına yaşamak temiz ve zahmetsizdir :
  • Çamaşır makinesini haftada bir kez yarım yük programında çalıştırırsın. Evde makinenin sesinden rahatsız olabilecek birileri bulunmadığından bu işi gece bile yapabilirsin (bkz : akıllı sayaç uygulaması)
  • Bulaşıklar için durum daha da vahip ! Haftada bir dolmaz. Yıkanacak birşeyler çıksın diye kendini paralarsın. "Şunun lekesi var" , "bu parlamıyor" diye birşeylere çamur atmaya başlarsın. Sonuçta bu çaba,  bulaşık makinesini haftada 3 kez çalıştırmaktan iyidir.
  • Evi kirletecek , saçlarını dökecek , içtiği bardağı tezgahın üzerine bırakacak , havluyu yerlere atacak birileri bulunmadığı için evi 10 günde bir süpürür (biraz abartmış olabilirim) , haftada bir şöyle üstün körü parkeleri siler , birileri geleceği zaman da mobilyaların tozunu alırsın. Tabi bu temizlik meselesi banyo-lavabo-tuvalet için geçerli değil aman ha !
  • Görecek birileri bulunmadığı sürece yatak örtüsü kullanmak zorunda değilsin (sevmem). Uyku seti ser-kaldır derdi olmadığı için benim gözüme yatak örtüsünden çok daha şık görünür.
  • Giysilerini çıkarıp özgürce oraya buraya saçmanın tadını çıkarabilirsin. 
Yazı için verilen emeğe saygı babında tek başına yaşayan arkadaşlarınızla bu sayfayı paylaşıp mutlu olmalarını sağlayabilir , tek başına yaşamayı düşünüp cesaret edemeyenlerin gaza gelmelerine sebep olabilir , tek başına yaşama şansı hiçbir zaman olmayacak arkadaşlarınızın kahrolmasını seyredebilirsiniz.

Tek başına yaşamanın keyifli , sıkıcı , özgür yanları için bir sonraki yazıları takip etmeyi unutmayın. 

Buyrun , çok şekilli bir biber hikayesi :
Göçmen biberiyle tanışmamı sağlayıp gözümü açan arkadaşım , hemşerim , meslektaşım Nurcan'a teşekkürlerimi bir borç bilirim. Yaz tahtaya ;)


Malzemeler  :

7 adet göçmen biberi
1 küçük boy soğan
150gr kıyma
1/2 çay bardağı kırık pirinç
2 avuç kıyılmış maydonoz
1 avuç kıyılmış taze nane
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy domates
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak

Sosu İçin :

4 yemek kaşığı domates sosu (veya 2 domates rendesi)
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı :

-Göçmen biberlerinin kapaklarını kesip içlerini temizleyin. Kapakları biberlerin üzerlerine kapatmak için içindeki çekirdekleri temizleyerek bir kenara ayırın.
- Soğanı incecik rendeleyin.
-Kıymayı dövülmüş sarımsak , tuz ve karabiberle yoğurup buzdolabında 15dk bekletin.
-Dinlenmiş kıymaya soğan , maydonoz , taze nane ve yarım yemek kaşığı salçayı ekleyin. Yıkanmış pirinci de ilave edip iç malzemesini hazırlayın.
-Biberleri bıçak ucuyla birkaç yerinden delin. İç malzemesini biberlere paylaştırın.



-Domatesi iri halkalar halinde doğrayıp biberlerin üzerlerine yerleştirin. Ayırdığınız biber saplarını domateslerin üzerine kapatın.


-Sosu için yarım yemek kaşığı domates salçasını 1,5 su bardağı su ile açın , domates sosunu da ilave edip biberlerin üzerinde gezdirin.
-Zeytinyağını biberlerin üzerine kaşıkla paylaştırıp biberler yumuşayana dek pişirin.


-Biberler piştikten sonra tencerenin kapağını biraz açık bırakarak biberleri ılıtın. Böylece yayına sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.


LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

70 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..yalnız yaşamak konusunda haklısın hem güzel,hem zor ama ya :)

    YanıtlaSil
  2. İzmir köftesi ve sessizlik yazısını okuduğumda kendimi önce temelli ayrıldığınızı düşünüp çok üzülmüş,yorum bile yazamamıştım.
    Şimdiyse yalnız yaşamaya özeneceğim neredeyse,diğer yazıları da heyecanla bekliyorum.
    Dolmalar da nefis görünüyor bu arada,sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Dolmalar ve resimler harika. Ama yalnizligin kotu:( Insaallah biranonce kavusursunuz.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. leylacım resimleremi bakayım yemeğin güzelliğinemi bilemedim, hem görsel hem lezzet şovu olmuş ellerine sağlık,

    YanıtlaSil
  5. yazın çok eğlenceli olmuş imrendim mi ne:) bense hergün dolup yıkanan bılaşık makinasını boşaltmak,hergün yıkanan çamaşırları ütülemek zorundayım:)

    dolma çok güzel görünüyor şekilleri çok hoş ellerine sağlık fotoğraflarda her biri birbirinden güzel.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Hayatımızın belli dönemlerinde herkes tek başına kalmıştır değilmiş ama senin anlatımın süper olmuş canım sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. nefis olmuş çok klasik oldu ama doğrusu da bu:)
    sevgiler..
    yemekbiraşk

    YanıtlaSil
  8. Gülin - teşekkürler. zorluklarını görmezden gelmeye çalışıyorum :)

    Erguvan Vakti - dikkatli birisin :) özenme konusuna gelince, ilerleyen haftalarda özentinin geçmesine sebep olacak şeyler yazabilirim :) teşekkürler.

    Selen - aminnn, teşekkürler.

    Dürr-i Yekta - teşekkürler :)

    Aylin - bi mola vermelisin :) teşekkürler.

    evatolyesi - imrendirmekti maksadım :) teşekkürler.

    Seval - teşekkür ederim , klasikler iyidir :)

    YanıtlaSil
  9. ne güzel çiçek bahçesi gibi..çok şık görünüyor eline sağıl canımcım

    YanıtlaSil
  10. Dolmalar nefis.Tabak harika tabağa bayıldım.Yazı içinse, bukadarmı güzel anlatılır yalnızlık..Eşim göreve gidince benim evdeki halimi anlatmışsınız:)özellikle peynirin ekşimesi ve üç öğün makarna konusunda hemfikirim.
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Leyla'cığım benim şu sıralar çok ihtiyacım var yalnız yaşamaya:))yazdığın gibi tek kişilik hayat kolay gerçekten yahu:))çok şanslısın çok..
    Göçmen biberini senin hazırladığın gibi bir dostumuzda yemiştik tadı hala damağımızda duruyor:)istanbulda bulamadım bu biberlerden:)
    hala arıyorum.
    Elleine sağlık canım enfes gözküyor.
    mutlu hafta sonları dilerim...

    YanıtlaSil
  12. Ve ve şimdi sen tek başına bunları yaptın, yetmedi bir de oturup yedin mi.. boğazından da geçti öyle mi:) afiyet olsun.. görüntüsü bile çok çekici, tadını düşünemiyorum:)

    YanıtlaSil
  13. Ben yarin hemen ayri eve cikiyorum.Ama Ada´yi ne yapmali...Ya ho$uma gitti.Hic fena degil yani :))

    YanıtlaSil
  14. İstanbul'da 7 yıl tek başıma yaşamıştım. Çok çok keyifliydi. Evimin kapısını açtığımda bıraktığım gibi bulmak, sadece kendimden sorumlu olmak, düzenim....Daha pek çok konuda iyiydi açıkcası. Yazını okurken o günlerim geldi aklıma:))

    YanıtlaSil
  15. aa yalnızlığı çok severim..ama akşamlardan korkarım.onun için ben gündüz alayım onu:)))

    birde maşallahın var yani...yalnızken sebze satın alıp pişirmekte ayrı marifet..hani insan geçiştirir hep...ekmek arası halleder işte...gerçekten tebrikler...dolmalar harika..renkler süper..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. ilahii leyla'cım:)))
    yüzümde kocamaan bir tebessüm eşliğinde okudum yazını...
    :))
    işin aslını bilmeyenler,yazıııkkk nee zor ne çekilmezz bir eşten ayrılıp, kurtulmuş bir eşin huzura erdiği anların dile gelişi var zanneder karşısında:))
    amaa işin aslı mecburi bir ayrılıksa ve bu durum bu kadar mı pozitif ele alınır be gülüm...
    :))kutluyorum seni...
    benim öğreneceğim çooook şey var sizden...:)
    rabbim bu ayrı geçen vakitlerin mükafatını,katmer katmer olmuş mutluluklar ile taçlandırsın inşallah canısı...
    ben yazını bi daha okuyacağım tadı damağımda kaldı gülüm...
    seni enn güzel,e emanet ediyorum,ve öpüyorum tatlım...
    kekik kokulu mutfaktan, kahve dükkanına enn kalbii sevgilerimle...:)

    YanıtlaSil
  17. GÖrüntü süper, tadı da harikadır eminim. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Aman aman Leylacım ne güzel biberler bunlar ben hiç rastlamadım pazarda bundan sonra özellikle arayacağım. Dolmalar nefis görünüyor. Eline sağlık Bitanem..

    YanıtlaSil
  19. yalnızlığı sevse de insan,yok elmanın öbür yarısı gelsin ,mümkünse dizimin dibine.
    mecbursa ayrılık çare yok; avunmaya ve sabır istemeye devam :)
    bu dolmalar kaç gün gider acep ?

    YanıtlaSil
  20. Simdi ben bu kahrolanlardan mi olucammmmm.... Aman aman ben tek almayayim, birakin beni, olabildigince coklu devam edeyim...::)) Canim benim ya, cok hos bir yayin olmus.. Hem güldüm, hem düsündüm... Acaba nasil olur diye... Ne diyelim, Allah herkesin kalbine göre versin... Sevgilerimle, ellerine saglik diyor, bu Göcmen Biberleri aramaya gidiyorum..::))

    YanıtlaSil
  21. Sunum yine etkileyici..
    Pozitif bakmak gerekirse yazılanlar söylenebilir ama kalabalık bir ailenin tadı , her ne kadar günde 2 kez çamaşır makinesi çalıştırıyor ve 1 kez bulaşık makinesini fulluyor,dağınıklığın içerisinde çığlıklar atıyor olsanızda çok daha keyifli..:))

    Her durumda güzel düşünebilmek temennisi ile..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Yazının devamını merakla bekliyorum. Sevgiler bu arada biberlere bayıldım.

    YanıtlaSil
  23. bazen uzak kalmak iyi geliyor:) uzak kalıncada zorlanıyorsun hayat böyle birşey:)

    dolma da harika olmuş görüntü nefis ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  24. Güzel bir paylaşım olmuş.Dolmalarda nefis görünüyor.Soslu dolmayı çok severim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. şirince tatlar - teşekkürler.

    bittermutfakta - 3 öğün makarnaya devam :) teşekkürler.

    İnci Yemek - arada bir yaşarsın umarım :) ben de hiç farketmemişim pazarda bu biberleri,arkadaşım sirkelisini yapınca gözüm açıldı :)teşekkürler.

    Deli'm - daha neler yapıp yiyorum bir bilsenn :)

    Aslı - aman o paşasız olmaz bu onu da al :)

    ada ve deniz - nostalji yaşattım demek,sevindim:)

    disal - yemeğe mola yok,devam :) teşekkürler.

    birtutamkekik - biraz öyle bir hava var değil mi yazıda :D sanki kurtuldum der gibiyim ama maksadım sizi imrendirmek :) teşekkürler.

    Beyaz Hanımeli - teşekkürler.

    Feray - Bursa'da pazarlarda hala var, malum ılık şehir :) umarım bulursun. teşekkürler.

    neval - 2 günde bitti :) teşekkürler.

    MÜNSTER - onun da tadı başka tabi :) teşekkürler.

    rumma - her durumda güzel düşünmeye çalışıyorum :) teşekkürler.

    Tombul Tarifler - yakında geliyor :) teşekkürler.

    Şehrinaz - pembe kekik - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  26. süper görünüyolar canim, ellerine saglik, çok sirinler biberler :)
    ayrica bence yalniz yasamak kisa vadeli olsa kesinlikle ilaçtir. Ama uzun vadeli ise Allah muafaza, yalnizlik Allaha mahsustur..
    Rabbim yardimcin olsun canim :)

    YanıtlaSil
  27. dolmalar nefis görünüyor. hele biberler oyuncak gibi.ellerine sağlık.

    ben de yalnız yaşamayı tercih etmek isterdim :)

    YanıtlaSil
  28. Bu biberlerden görmedim. Görünce alayım hemen. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. pembe kekik - teşekkür ederim.

    mavi ruyam - benimki kısa vadeli olacak :)teşekkürler.

    Nilhan - keyifli :) teşekkürler.

    ebrulitatlar - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. Diger yanlarini da keyifle okumak icin bekliyoruz ozaman, sevgiler,funda

    YanıtlaSil
  31. harika bir tarif, fotolar da cok guzel. ellerinize saglik.
    Cupcake tadinda kalin!

    http://gonchagoncha.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  32. Esprili bir dille yazdığın yazını,kah tebessümle,kah düşünerek okudum:)
    Zaman zaman yalnız kalma ihtiyacı istense de kalabalık aile olmanın da keyfi bir başka diye düşündüm:)
    Bu arada en sevdiğim yemek olan dolmalar rengarenk görünümüyle iştah açıyor.Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  33. Bana çok geç düşüyor sizin yeni postlarınız anlamıyorum.

    Dün gece gördüm okudum çıktım :) Bugün tekrar okudum.

    Yalnızlıgın, ama biri kalbindeyken, düşünce olarak yanındayken yalnızlıgın tanımı işte budur. Güzeldirde, birden özgürlük hissi, akşam istedigin yemegi yapma lüksü..

    Katılıyorum tek başına yaşamak temiz ve zahmetsizdir, güzeldir de :) ama bir bekledigin, bir gelecek olan varsa, o yalnızlıgın sonunda..

    Artık ne zaman böyle yapılmış dolmalar görsem sizin bu yazınız aklıma gelicek..Ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  34. tek basina yasam, masrafi az bazen istediginiz gibi özgürce , bazen yapayalnizlik kafa dinleme
    Ama uzun müddet olmasin tadi kacar
    Renk renk nefis bir görüntü sunumda istah acici olmus eline saglik masrafsiz asci

    YanıtlaSil
  35. valla şahane anlatmışsın en güzelide evi 10 günde bir süpürmek olsa gerek:)malum hergün ev süpürünce yalnızlığı seçebilirim bir an (yani ben:)ama yinede insanın sevdikleriyle olması en güzeli dimi...dolmalar şahane bu biberleri bu mevsimde nerden buldun ya hu çok güzelmiş.Ellerine kollarına sağlık.Birde kalemine zevkle okudum yazını:)Sevgiler...
    lezzetedair_yeşim

    YanıtlaSil
  36. Allah'ım nefis olmuş nefisss :)) Bayılırım dolmaya. Dolapta dolmam varsa çok mutlu uyurum :) Ellerine sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  37. Funda - teşekkür ederim, en yakın zamanda devamı geliyor.

    Gonhca - teşekkürler.

    Seval - sanırım herkes bu konuda hemfikir,kalabalık ailenin tadı başka:) teşekkürler.

    Aslı - evet benimki uzun sürmeyecek bir yalnızlık,sanırım o yüzden tadını çıkarıyorum :) teşekkür ederim senin yorumların pek değerli benim için.

    Baharciceği - hemen hemen herkes bu şekilde düşünmüş yorumlarda :) teşekkürler.

    Yeşim - en güzeli de temizlik konusu zaten :) teşekkürler.

    Ahu - benim için de karnıyarık öyledir :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. Sevgili Leyla, yalnızlık bazende insanın ruhuna iyi gelir, dinlendirir. Evdeki iş konusuna gelince ,çok haklısınız. Bizde bile büyük oğlan üniversiteye gittiği ilk yıl, evde 4 ten 3 'e iniş bile , işi azaltmıştı. Şimdide sıra küçük oğluma geldi, bu sene o da sınava hazırlanıyor,seneye kısmetse İzmir dışında okuyacak.İşte o zaman bende de hafif yanlızlık ve işsizlik sıkıntısı başlayabilir.
    Yılbaşı kartınızı yollamak istiyorum, ama canlı canlı,internetten değil. Ama nereye yollayacağımı bilmiyorum.
    Sevgiyle kalın, ay unuttum, dolmalar çok tombiko olmuş.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  39. Tek kişilik yaşam üzerine dersten sonra 3 gün dolma yemek zorunda olduğunuzu yazmamışsınız zira o yemek ancak biter:)))
    Latife bir yana tek başına yaşayabilen ender kimselerdenim çok keyifle, pek çok yerine katılarak hatta eklemeler yaptım okudukça:)
    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  40. Çok leziz görünüyorlar ellerinize sağlık kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  41. Pek güzel olmuş dolman, yeme de yanında uyu tadında :)

    YanıtlaSil
  42. Ihlamurcum - yalnız günler yakında sana da ulaşacak desene... Allah ölüm ayrılığı vermesin. Çok teşekkür ederim. Eğer sitende e-posta adresi varsa hemen okulumun adresini gönderebilirim :) ve tabi ben de senin adresini alırım :)

    Zeynep - haklısın, farkeden az kişilerden birisin :) teşekkürler.

    Serap - Peri Tozu - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  43. leylacım!!
    yaa benn şimdi farkettimde,bu muhteşem yemeğe iltifat etmeyi unutmuşum ben,senin muhteşem yazının 7.2lik şiddetli etkisinden sonra:))
    çokk özürr tatlım yaa..
    ellerin dert görmesin gülüm..
    kaldıysa alayım bi tanecik bu şeker biberciklerden:)
    mutlu huzurlu haftalar diliyorum sana:)
    muhabbetle canım...

    YanıtlaSil
  44. cnm güzel yorumlarınla beni yalnız bırakmadığın için sık sık ziyaretime geldiğin için tsk ederim:))bu biberi hiç duymadım ama görüntüsü o kadar estetik ki bulursam hemen deneyeceğim..yalnızlık konusuna gelince eşim çalışırken haftanın 4-5 gününü evden ayrı geçiriyor il dışında..her şeyimiz olan kişinin varlığını hissedememk büyük bi boşluk olsa da evliliğin iyi yönde gelişmesi için çok gerekli bi renk bence..umarım en kısa zamanda kavusursunuz..

    YanıtlaSil
  45. dolmalar harika görünüo ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  46. canım süpersın yaa harıka gorunuyor her şey dolmalar biberlerden ortaya cıkmıs cıcek goruntulerı,harıka harıka ellerıne sağlık favorı bloklarımdansın,kahve dukkanını sevıyorum her şey var,ellerıne sağlık,sevgıler...

    YanıtlaSil
  47. birtutamkekik - teşekkür ederim çok naziksin :) ne güzel sözler bunlar...

    canımçektipişirdim - teşekkür ederim ,ben de arkadaşımdan yiyene dek farketmemiştim :) amin.

    seçil - teşekkürler.

    zeymuran - teşekkür ederim, sen de benim :)

    YanıtlaSil
  48. Biz bu biberlere KAMBE diyoruz leylacım,annemler yağlı turşusunu yapıyorlar.İçini oyup havuç dilimleri tane karabiber ve defne yaprağıyla yapıyorlar nefis oluyor.Dolmasıda bir o kadar lzeetli olmuştur eminim canım ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil
  49. Yaa ne güldüm okurken :)
    İnşallah bi an önce kavuşursunuz da ekonomiye can verirsiniz azcık.

    Biber dolması pek sevmem. O yüzden ona yorumsuz kalsam :(

    YanıtlaSil
  50. tebrik ederim Leylooşş :) blogödüllerinde ilk 10'dasın, inş. finale kalırsın, öpüldün^^

    YanıtlaSil
  51. SEN ÇOK YAŞA EMİ..:)))))))))))))))
    Canımsın yaa..:)) beni çok güldürdün çok..
    Şimdi bağırıcam yanlız kalmak istiyorum diye.:))
    Laf aramızda 1 güncük yanlıkta fena olmazdı hani..:))
    Canım benim süper bir yazıydı,dolmaya gelince madem tadamıyoruz keşke kokularını bari alsak bu güzel nimetleridn dimi..:))nasıl güzel ve iştah açıcı bir görüntüdür böyle..
    Ellerine sağlık canımcım..
    Nasıl gü

    YanıtlaSil
  52. Kesinlikle harika görünüyor. Yeşil ve kırmızı harika.
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  53. Baharatın kızı - evet ben de arkadaşımdan aynen öyle yemiştim o yapmıştı sonra pazarda görüp böyle denedim :) teşekkürler.

    neslice tarifler - hiç o açıdan bakmamıştım :) ekonomiye can vermek...süpersin :) teşekkürler.

    nisaaaa - biliyo musun müjdeyi senden aldım haberim yoktu :) yılbaşında benden sana bir hediye gelecek :) teşekkürler.

    Hayat Cafe - ben de okudukça gülüyorum komik olmuş di mi :) teşekkürler arkadaşım.

    nilay - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  54. Eline sağlık çok leziz görünüyor,sunumu da çok güzel;)

    YanıtlaSil
  55. Sevgili Leyla, bende çok sevinçliyim.Çok keyifle izlediğim harika bir blog arkadaşımla, ilk 10!a kalmak çok büyük onur benim için.Çok tebrik ediyorum, umarım yakında yüzyüze de kahve içeriz .
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  56. blogodullerinde ilk 10a girmissiniz teberik ederim

    YanıtlaSil
  57. Followupfachion - teşekkürler.

    Ihlamurcum - beni de en çok bu sevindiriyor ya :)

    LaMa - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  58. leylacığım nefis bir görüntüsü var.ellerine sağlık.resimler her zamanki gibi süper....ilk 10 a girmişsin canım.tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  59. Dolmalar çok leziz görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  60. canımmm tebrik ederim canı göönülden:)
    çok mutlu oldumm inan ki..
    bekliyorum sonuçları heyecan ile:)
    sardım seni sımsıkıı:)

    YanıtlaSil
  61. Çok keyifli bir yazı olmuş, bir solukta okudum ve kahrolanlardanım:) Ayrıca bu biberlere de hastayım:)

    YanıtlaSil
  62. Defne - çok teşekkürler :)

    Armina - teşekkürler.

    birtutamkekik - çok teşekkür ederim sayenizde arkadaşım :)

    Elif - teşekkür ederim. sevindim :)

    YanıtlaSil
  63. Nefis görünüyor.
    Yazınızı yalnız günlerini çoktan geride bırakmış iki çocuklu, eşli ve kedili biri olarak gülerek okudum. Zira bizim evde hemen her gün çamaşır yıkanır, bulaşık makinesi çalışır, süpürülür ve herkese göre yemek pişer!

    YanıtlaSil
  64. leylacım ne güzel bir gülümseme oluşturdun yüzümde.....yazı dilini çok beğeniyorum..resimlerde harika sende harikasın..bir an önce eşine kavuşman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  65. Leylacım blog ödüllerinde ilk 10'a girmişsin. Tebrik ederim arkadaşım. Ne yalan söyleyeyim, ilk 10'dakilere baktım da görsellik, anlatım, özgünlük, fotoğraf kalitesi olarak 1 numarasın. Her yoruma tek tek cevap veriyorsun. Kriterler arasında bu da olmalı bence. Merakla bekliyorum. Şansın bol olsun arkadaşım.

    YanıtlaSil
  66. bende çoğu zaman yalnız kalmak isterim ve bu aralar oğlum okula başladığı için günün yarısı yalnızım,kalan yarısı ise curcuna,yani ben ikisinide aynı gün içinde yaşıyorum,yalnızlık çok uzayıncada malesef sıkılıyorum..
    bu arada dolmalarda nefis görünüyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  67. Semi - şuan ben size imrendim :) bir eşim var çok uzaklarda , 2 çocuk , 1 kedi ve bol bol çamaşır yıkayacağım günler görmek istiyorum artık...teşekkürler.

    Şehnaz - çok teşekkür ederim bu güzel yorum için. amin.

    neslice tarifler - beni çok onurlandırdın çok mutlu oldum söylediklerine :) evet yorumlara tek tek cevap vermeye özellikle dikkat ediyorum, emek verip yazana emek vererek karşılık göstermeli bence. çok teşekkürler.

    reyhan - senin işin daha zor , ruh karmaşası yaşatıyordur bu durum sana :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  68. Fotoğraflar bir aşağı bir yukarı dans ediyor resmen ekranımda muhteşem ellerin dert görmesin...
    Mimin var bende :) bu arada...

    YanıtlaSil
  69. Pasta Köşesi - çok teşekkür ederim, keyifli olduğuna sevindim :)

    YanıtlaSil
  70. dolmalar oyle lezzetli gorunuyor ki canim cekti :)

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .