1 Ocak 2012 Pazar

ZAMBAK MEDOVİK PASTA ve "27 Yaşında Olmak"


Yolun yarısını 35 kabul etmişse şair, bize de 27'sindeyken yolun ne kadarına ulaştığımızı hesaplamak düşer ;

Yaş 27 , yolun  % 38, 57'si (ortalama) ...

1984 yılının bitimine 3 gün kala dünyaya gelmişim Akçaabat'ta. Ama sanmayın ki bu yazı 3 gün evvel doğum günüm oluşu münasebetiyle yazılmıştır ! Böyle bir niyetim olsa bunu 29 Aralık'ta yapardı.

27. yaşıma girmiş olmamın  (daha doğrusu herhangi bir yaşa girmiş olmamın) benim için pek bir önemi yok. Sonuçta değişen birşey yok. Ama nedense "27" sözü bende bir takım şeyler çağrıştırdı. 27 ...


SORU : 27 YAŞ SİZE NE ÇAĞRIŞTIRIYOR ?

Bakalım bana anımsattığı şeyleri sizler de hatırlayabilecek misiniz .

Bu yıl doğum günüm şerefine , uzun zamandır yapmayı planladığım fakat her seferinde aralara başka tarifler sokuşturduğum Medovik (Ballı Rus Pastası) pastayı yaptım. Pastayı yapma konusunda beni iteleyen şeyse bloğunu hayranlıkla izlediğim İjlal'in zambak süslü medovik pasta denemesi oldu oldu.  Tarifi gördüm , malzemelerimi kontrol ettim , birgün sonrasında kendimi pastanın kremasını sıvarken buldum. Şimdi sıra yapım aşamaları , püf noktaları ve dikkat edilmesi gereken yerleriyle birlikte bu pastanın hikayesini paylaşmak. Keyifle okuyunuz ...

Buyrun , bal , limon , pudra şekeri kardeşliği hikayesi :


Pasta ara katları için malzemeler (12 adet 22 cmlik bisküvi ) :

3 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
100gr.tereyağı
1,5 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
Aldığı kadar un (tam 4 su bardağına denk geldi)

Yapılışı :

-Yumurtaları köpürene dek çırpın. Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
-Tereyağı ve balı bir tava içerisinde  kısık ateşte hafif köpürene kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. Bu karışıma kabartma tozunu ilave edip karıştırın. 
-Çırpılmış yumurta-şeker karışımına bal-tereyağ-kabartmatozu karışımını ekleyip yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur oluşturun. 
-Fırını 180derecede ısınmaya ayarlayın.
-Hamuru 12 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Her bir parçayı bol un serpilmiş tezgahta merdane ile açın. Kalınlıkları gözleme hamuru gibi olacak.
-12 hamurun her birini açtıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye bir adet açılmış hamuru yerleştirip ısınmış fırında 2-3 dakika pişirin. Ben bu aşamada 2 tepsi hazırladım. Bisküvinin biri pişer pişmez diğer hazırda bekleyen tepsiyi yerleştirdim. Bu şekilde 12 diskin pişmesi yaklaşık 50 dakika sürüyor. Pişen bisküviyi tepsiden aladan önce 1 dakika ılınmasını bekleyin. Ardından 22cmlik bir tencere kapağı ile bisküviyi düzgünce kesin. Böylece her bir bisküvinin tamamen yuvarlak ve aynı boyda olacaktır.  DİKKAT : Bisküvileri yakmayın.
-Bisküviler kırılgan bir yapıda olduğu için dikkatli davranarak hepsini üst üste bir tabağa dizin.
-Pasta için 8 adet kurabiye kullanacağız , diğerlerini ister o şekilde tüketebilir isterseniz rondoda çekip pastanın yan kenarlarına sıvayabilirsiniz. Tadı gayet lezzetli.



Kreması İçin :

1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
150gr. tereyağı
1 paket vanilya (Kullanmıyorum)

Yapılışı :

-Süt ve şekeri bir tavada şeker eriyene dek sürekli karıştırarak ılıtın (kaynatmayın!).
-Isınan süt-şeker karışımını derin bir kaseye dökün, üzerine yumurta ve unu ekleyip çırpın.
-Homojen kıvama gelen karışımı bir tencereye aktarıp ocağa koyun ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
-Muhallebi pişince soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiye oda sıcaklığında ki tereyağı ve vanilyayı ekleyip 10 dakika  mikserin yüksek hızında çırpın.

PASTAYI OLUŞTURURKEN : Düz bir tabağa ilk büsküviyi yerleştirin. 2 yemek kaşığı krema koyup büyük bir bıçak yardımıyla kremayı bisküviye sıvayın. 2. kat bisküviyi koyup aynı işlemi yapın. Dilerseniz bu sırada 1 adet muzu dilimleyip dizin. Diğer katlar için de aynı işlemi uyguladıktan sonra pastanın üzerine bir pasta fanusu kapatıp buzdolabında 3 gün bekletin. Böyle bisküviler kremayı içine çekip pastayı yumuşatacaktır.



Zambak Çiçekler İçin Malzemeler (15 adet çiçek) :

2 yumurta
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı un
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri ve limon kabuğu

Yapılışı :
-Tüm malzemeleri derin bir kapta çırpıp  krep hamuru kıvamında bir hamur oluşturun.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bu hamurdan 1 tatlı kaşığı alıp hafif yayarak yuvarlaklar yapın. Hepsini bir tepsiye koymaya çalışmayın.
-180derecede ısıtılmış fırında hamurları üzeri kabarıp hafif rengi sararana kadar 5 dakika pişirin.
-Fırından çıkarır çıkarmaz bir spatula yardımıyla yuvarlakları kağıttan ayırın ve alt ucunu birleştirerek hemen kıvırın. Sıcakken çok kolay yapışıyor, ılınmasını beklemeyin.
-Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın. Oluşan çiçeklerin etrafındaki pürüzleri bir makas yardımıyla kesip çiçekleri yuvarlayın ;)
-Soğuyan çiçeklerin üzerine pudra şekeri serpin. Limon kabuğundan tohumlar yapıp pastanızı bu çiçeklerle süsleyin.

Yazarın Notu :  Bu çiçekleri yapmak biraz zahmetli. Tekrar dener miyim bilmiyorum . Veya tekrar denemek için aradan birkaç yıl geçmesini beklemeliyim ! Çiçeklerle süslemek yerine çikolata ile desenler yapabilir veya kalan bisküvileri rondoda çekip üzerine serpebilirsiniz.

LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

86 yorum:

  1. LEYLACIM NE DİYEYİM..SÜPER..USTASIN..ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER..AYRICA 27 YAŞ BENİM İÇİN ÇOK UZAKLARDA KALDI..27 YAŞINDA İKEN KIZIM 1 YAŞINDAYDI. OĞLUM 5 YAŞINDA İİDİ.ÇOCUKLARLA SAVAŞ VE MUTLULUK YAŞADIM..ŞİMDİ ÇOK ŞÜKÜR BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN BİRAZ BÜYÜDÜLER..NEYSE HER YAŞIN AYRI BİR GÜZELLİĞİ YAŞANMIŞLIĞI ,HATIRASI VE ÇİZGİLERİ VAR..SANADA DOLU DOLU YAŞLAR VE MUTLULUKLAR DİLERİM...

    YanıtlaSil
  2. Leylacım nice mutlu yaşlara. Pastan kadar görkemli, bi o kadar da huzurlu bir ömrün olsun. Ayrıca sana ve sevdiklerine "2012 hiç bitmesin, bi 5-10 yıl sürsün, hatta 2013 gelmese de olur, hep bu yılda kalalım" diyeceğin süper bir 2012 diliyorum :))

    YanıtlaSil
  3. 27 yaşın da, yeni yılın da kutlu ve mutlu olsun Leylam.. 27 ve 28 en sevdiğim yaşlarımdı.. kendimi en iyi hissettiğim.. inşallah senin için de öyle olur hayırlısıyla..

    öperim:)

    YanıtlaSil
  4. selam elniize sağlk ne kadar güzel görünüyor, bu kadar uğraşmak için gerçekten sevmek lazım,kendimi düşündümde hayatta uğraşamam :)
    sendemi yılın son günleri doğup mağdur olanlardansın, ben şu anda 30 depresyonu yaşıyorum, yirmili yaşlarını doyasıya yaşa 3 ler insana farklı şeyler hissetiriyor :(

    YanıtlaSil
  5. Şehnaz - zor günler olmalı ve ben daha o zor günlere hiç başlayamadım :) şimdilik 27nin tadını çıkarmaya devam edeyim yani :) teşekkürler (bu arada battaniyeye devam ;))

    neslice tarifler - bu olağan üstü dileklerin için çok teşekkürler :)

    Deli'm - amin... ben de "en sevdiğim" olması konusunda ümitliyim :) sağolasın dostum..

    Dürr-i Yekta - severek yaptım :) 30 a ulaşana dek depresyonsuz günler geçirmeliyim yaniii :) peki teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. zaman nasıl geçiyor değilmi?büyük bir heyecanla 18 yaşıma girmeyi beklerken bir bakmışım birkaç güne 30 olacağım,inanması güç...
    geçmiş doğum günün kutlu olsun bu arada pastan fotoğraflar çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
    yeni yılda yeni yaşında düşlediklerin seninle olsun.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Fotoğraflara bayıldım. Zambaklara da...
    27 bence de güzel bir yaş. 25'e daha yakın, 30'a daha uzak .. :) Mutlu yaşlar olsun.

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor bu pasta, ellerine sağlık :) Bir ara mutlaka denemeliyim. Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  9. Yeni yaşın ve yeni yıl sana istediğin tüm mutlulukları getirsin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. aylin - söylediklerine aynen katılıyorum. çok teşekkür ederim.

    bolkepçe -güzel bir tesbit :) teşekkürler.

    pinkly - denemelisin :) teşekkürler.

    Handan - teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. canim senin de yeni yasin kutlu mutlu olsun.nice senelere,nice paylasimlara beraberce insallah.yeni yasin yeni umutlarla gelir insallah.sevgiler oglak kizi:DD

    YanıtlaSil
  12. mutlu mutlu yaşlar ,
    yıllar olsun leylam...
    ellerine sağlık ki..
    Muhteşem gerçekten :)
    sevgile canım

    YanıtlaSil
  13. canım :)) yeni yaşının ,ve yılının sağlık mutluluk huzur içinde geçmesini nasipetsin rabbim inşaallah :)))yazılarını eccik daha büyütsen benim gibi 45 lik teyzeler daha rahat okur bitanem(
    pastan beni büyüledi çok harika mutlaka denemeşliyim Allah nasip ederse ellerine sağlık
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  14. Nice mutlu yıllara canım.Sağlık,mutluluk ve başarılar hep seninle olsun.Pastana bayıldım.Çok ama çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Bu pastaya orada da rastaldigimda cok begenmistim, bu dükkana da cok yakismis...nice mutlu ve saglikli yillar dilerim, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  16. Nice mutlu yıllar,ben yarısını %38 geçmişim bu hesaba göreÇ:))))))))))

    YanıtlaSil
  17. u.aydin - teşekkürler oğlak kızı :)

    nUnU - teşekkür ederim bu cici yorum için :)

    Fatma - çok hoşsun :) tamam büyütücem :) teşekkürler.

    pembe kekik - Zehra - anneanne - çok teşekkürler hepinize.

    YanıtlaSil
  18. adi guzel, yeni yasin da yeni yilinda guzel olsun ..

    her sey gonlunce olsun .. gri kentten sevgiler .. : )

    YanıtlaSil
  19. Vay be Leylacim simdi ben sana ne söyleyim? Helal olsun sana Medovigin limon versiyonu harika vallah ellerin dert görmezsin. Yeni yilini kutlar ve iyiki dogdun diyorum:) Kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  20. hem yeni yılın hemde yeni yaşın kutlu olsun leyla'cım.bende yeni yılın çıkmasına 9 gün kala hep yaş atarım tamda gün dönümünde yolun yarısına da 4 yaş kalmış hadi hayırlısı:)

    YanıtlaSil
  21. sevdiklerinle beraber nice mutlu yıllar olur inşallah, doğum günün kutlu olsun. Akçaabat doğumluymuşsun, ben de Trabzonluyum hemşeriymişiz.:)

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Leyla,
    Öncelikle doğum gününü ve yeni yılını kutlar, yeni yaşının ve yılın sana ve ailene sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.
    Pasta kesinlikle nefis görünüyor, hele üzerinde ki zambak şeklinde ki bisküvilere bayıldım.
    Ellerine sağlık.
    27 yaş bana ne hatırlatıyor?
    1997 yılında 27 yaşımdayken oğlum 10 kızım 5 yaşındaydı.
    Sanırım o yılımı çocuklarla ilgilenerek geçirmişimdir.
    Şimdi 42 oldum ama ben hiç öyle
    hissetmiyorum : )
    Halen 30-35 gibi hissediyorum : )

    YanıtlaSil
  23. nice sağlıklı mutlu uzun seneler canım.pasta süper.ellerine sağlık.öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  24. İyi ki doğdunuz o zaman, bu güzel bloğu yaptınız:)
    Blog ödüllerinde umarım 1.liği kimseye kaptırmamışsınızdır. Ayın 5`ini ben de sizin gibi bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  25. Tablo gibi olmuş bayıldım.Lezzetinide çok merak ettim..Ellerinize sağlık..İyi yıllar dilerim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. doğum gununuz kutlu olsun,27 yas bana gelecek guzel gunlerı,çabucak gececeğını ve genclığımı hatırlattı :))

    YanıtlaSil
  27. çok ama çok mutlu bir yaş olsun:) 27 yaş, 8 sene geride bıraktığım hızlı yıllarım :)

    YanıtlaSil
  28. Leyla,

    Dogumgünün ve yeni yılın sana ve herkese ugurlu gelsin.
    Bol sağlık, para ve sevgi dilerim.

    Pasta için nutkum tutuldu ses edemeyeceğim.

    Ellerine sağlık.

    Donmuş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  29. yeni yaşın kutlu olsun, daha çok var yolun yarısına:)))

    YanıtlaSil
  30. musmutlu ömürlerin olsun leylacım:)
    medovik pastayı ijlallimde gördüm,hayrann hayrann ağzım açık izledim:))
    şimdi de değişen bişey yok...
    alsam bir dilimcik olur mu müsaden ile gülümmm...
    :))
    bayılıyorum benn sanaaa yaahuu:)
    iyi ki tanıdımm seni..
    sardım sımsıkı muhabbetle..

    hayırlı seneler canısı...

    YanıtlaSil
  31. pastanız harika,ellerini,z dert görmesin.
    doğumgününüüzü kutlarım nice mutlu yaşlara


    sizi mimledim. mim için sayfama buyrun

    http://haydimutfaga.blogspot.com/2012/01/merhaba-arkadaslar-beni-mutfak-incisi.html

    sevgiler

    YanıtlaSil
  32. Leyla`cim nice yillara canim. 35 gelmek icin acele etme bence cunku o kadar da ozlenecek bir yas degil. Oldugun yeri iyi degerlendir..
    Hayirli mutlu yillara insallah.
    Eline saglik pasta harika olmus. Bir az simariklik olacak ama bu medoviki hic beyenemedim. Bizim evde teyzemler o kadar yapardi ki artik yeter diyesim geliyordu. Her dogum gunu her bayram her cani cekene yapilirdi. Bende bir turlu sevmedim, Belkide yapilirken kokusundan bikmisim.
    Eline saglik bu kadar ugrasdirici pastayi yapmissin. Hele de zambaklara icin baya bir ugrasmissin.
    Akcaaabatliymissiniz. Orda mi buyudunuz. Ordan benimle ayni sinifta bir arkadas vardi. Beki tanirsin ozel mesajla yazarim ismini.
    Iyi gunler
    Sevgiler.. Mutlu yillar..

    YanıtlaSil
  33. Sanırım ben bu kez bu harika Zambak'ların etkisinde yazıcam :)

    Leyla bu kadar güzel bir şey görmedim onu söylemek istiyorum, Bu Zambak'ları yapmak zaten yeterince zor olmuş sizin için ama ortaya çıkan görüntü öyle hoşki, sonuca degmiş degilmi? ellerinize saglık.

    27 yaş :) çok güzel, en azından ben geçtim o yaşı ve hiç korkmadan ilerleyin diyorum. Deneylerle sabittir çok güzeldir..

    İyiki dogdunuz, mutlu yıllar diliyorum..

    YanıtlaSil
  34. Leylacım nice mutlu yıllara.
    Medoviki bende denemiştim harika bir pasta ellerine sağlık canım.
    Sevgiler.
    Kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
  35. Lô - Lâ - o gri kente kurban olsunlar :) çok teşekkürler adı güzel insan :)

    Ayla - güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

    anne eli gibi - o zaman sen de iyiki doğdun :) teşekkürler.

    Nalan Ünal - evet demek hemşeriyiz,işte bu güzel:) teşekkürler.

    Muhterem - inan ben de o kadar olduğunu tahmin etmezdim :) gerçekten de 30-35 diyelim senin için :) teşekkürler.

    sevda - çok teşekkürler.

    Semi - hemen hemen hemen yazıcam buraya kaçıncı olduğumu :) çook teşekkür ederim.

    bittermutfakta - teşekkürler.


    biricikconsungünlüğü - adına bayıldım :)teşekkürler.

    Neşeli Günler - çok teşekkür ederim :)




    feray

    YanıtlaSil
  36. Çiğdem - çok tatlısın :) çok teşekkür ederim.

    Noblesse - sanırım öyle :) teşekkürler.

    Birtutamkekik - çok mutlu oldum bu sözlere :) çok teşekkürler.

    Haydi Mutfağa - teşekkürler. ilk fırsatta yanıtlayacağım.

    Mutfak Dili - o zaman sen yaptın yedin farz ediyorum ben :) çok teşekkür ederim. Ben Akçaabat'lıyım, ailem orda.

    Aslıcığımm o zaman ben de sakince ilerleyebilirim :) korkmadan...çok teşekkür ederim yine harika bir yorumdu.

    feray - çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  37. çok hoş gözüküyor..bende merak ediyorum ama yaparmıyım bilemedim..27 yaş güzel bi yaş..ben haftaya 28 olcam :)

    YanıtlaSil
  38. Dogum gunun kutlu olsun. Daha hayatinin en guzel zamanlarindasin. Allah esinle mutlu bir omur versin. Pastan cok guzel olmus.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  39. sağlıkla-huzurla-mutlulukla geçecek nice yaşlar diliyorum canım.pastada enfes olmuş.ellerine sağlık.güzel bir hafta diliyorum.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  40. nice güzel yaşlara,sağlıkla mutlulukla,daha yolun çok başındasınız ama yaşlanmak pek hoşlanmadığımız bir şey olsa da bence yol ilerledikçe daha keyifli oluyo...Pasta muhteşem görünüyo,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  41. saglıklı ve mutlu güzel yaşlar diliyorum.Pastaya gelince denemek istedigim ama bir türlü cesaret edemedigim bir pasta.ama harika gözüküyor.iyi yıllar.

    YanıtlaSil
  42. Nice yaşlara ,

    pasta çok güzel

    YanıtlaSil
  43. Gecen ay bende medovik pastayi yaptim...Gercektende güzel oldu.Ama bu cicekli süsde cok hosuma gitti...Ellerine saglik...Cok hos cok güzel olmus.Gerci biraz zahmetli diyorsun ama bence deger.Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil
  44. Doğum günün kutlu olsun..Rabbim sevdiklerinle birlikte,hayırlı uzuun ömürler versin inşallah..pastaya gelince harika görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  45. Mutlu yıllar sevgiler. Çok zarif bir tatlı olmuş. Eine sağlık. Geçen gün okuduğum bir yazı çok hoşuma gitti.40 yaşını şöyle özetliyor; ''18 yaşındayım. 22 yıllık ta deneyimim var''

    YanıtlaSil
  46. Gul/Inn - çok teşekkür ederim arkadaşım :)

    Selen - teşekkürler.

    yeşim - teşekkürler , sana da.

    aslı - teşekkürler.

    ozlems.corner - çok teşekkür ederim, şimdilik mutluyum :)

    Eylem - teşekkürler, tavsiye ederim :)

    elif-kayra - teşekkürler.

    SERAP - evet epey oyalayıcı :) teşekkürler.

    Leyla Poyraz - teşekkürler.

    zencefil - wowww harika :) çok beğendim bu sözü. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  47. mutlu yillar Leyla ! yorumun için ,cok ama çoook tesekur ederim. Yeni yiliniz için bir sepet dolusu rengarenk sevgilerimi gonderiyorum ! ayrica pastaniniz bu kis gunlerinde yaz günesi gibi parliyor ! insan bunu yemeye kiyamaz ! ben olsaydim mumyalatip saklardim : depresyonlu hallerimde, bazen çikarip sifa niyetine seyrederdim :))

    YanıtlaSil
  48. ups !... yas gunun kutlu olsun ! demeyi unutmusum ! hadi bir öpucuk dolusu paketi hakkettiniz ! :)) Allah daha mutlu yillara kavustursun !

    YanıtlaSil
  49. Mutlu yıllar,Leylacım. Sen 27 diye yazınca, kendi yaşımı maalesef hatırladım.Ben 35 yaşını çok sevmiştim, çocuklarım büyümüş ,ben hayatımı yönetebiliyordum.Bugün baktım 47 olmuşum.Maşallah enerjim süper, yani yaş çok önemli değil.Ruhumu sorarsan 20 .
    Arkadaşım, bugün sana ufak bir paket yolladım, umarım yarın eline geçer.Yeni yılın ve yeni yaşın kutlu olsun, sevgilerle

    YanıtlaSil
  50. Leyla, bloğun gerçekten harika. ödülü bileğinin hakkıyla aldığın şüphesiz..ilk kez yazmak nasip oldu bugün bana..o yüzden geçmiş doğum günün de şimdi kutlamak durumundayım..pastan harika yazılar fotoğraflar..yaptığı iş ne olursa olsun bir insanın, o işi en iyi şekilde yapanları takdir etmişimdir hep..sen de bunlardan birisin. emeğine sağlık.. www.morkulube.com/blog

    YanıtlaSil
  51. Canım benim,
    musmutlu,sağlıklı yaşların olsun hep,
    sevgiyle dolu,
    ellerine sağlık,nefis görünüyor pastan,sihirli parmakların değdiği besbelli,

    kocaman öpüyorum,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  52. eda - bu mutluluk dolu yorum için çok teşekkür ederim :) kocaman bir gülümsemem oldu :)

    ıhlamurcum - ama şimdi ben çok utandım... çok teşekkür ederim hem bu güzel sözler için hem de beni hatırladığın için...ayrıca bilemedim şimdi ben sana nasıl hitap etmeliyim :) yani öyle "abla" denilecek bir durum göremiyorum çünkü enerjin beni 2ye katlar maşallah :)

    mor kulube - inan çok mutlu oldum bu söylediklerine..benimki yalnızca severek yaptığı şeyleri boş vakitlerinde paylaşmak...umarım hep boş vakitlerim olur :)

    SEVGİLERİMLE - çok teşekkürler. aynı mutlulukta günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
  53. Leylacim kurabiyler o kadar tereyagi kokmuyor.Tereyagindan dolayi agizdadagilan bir dokusu var.Kesinlile denemeni tavsiye ederim.Hic tereddür etmeden yapabilirsin.Sevgiler

    YanıtlaSil
  54. Pasta muhteşem olmuş ellerine sağlık. Mutlu yıllar dilerim...

    YanıtlaSil
  55. eline sağlık canım enfes bir pasta olmuş..yeni yaşın kutlu olsun,yeni yıl seni eşine kavuştursun inşallah:))

    geçen sene bu pastayı denemiştim,ama biz 3 gün bekletmeden tükettiğimiz için sanırım biraz kıtırdı.açıkçası bir daha bu kadar zahmete katlanmam diyordum ama püf noktasını öğrenince bebişten fırsat bulunca-yani bebişi babaya ilk satışta:)-tekrar denemeye cesaret buldum...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  56. SERAP - cevap için teşekkürler.

    Armina - teşekkürler.

    Filiz - evet kesinlikle yumuşaması için 3gün beklemeli :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  57. mutlu yıllar.. Hayırlu huzurlu sağlıklı bşr ömür geçirmen dileğiyle canım..

    YanıtlaSil
  58. Doğum gününüz kutlu olsun, nice mutlu senelere... ve yeni yılınız da hayırlara vesile olsun inşallah :d

    YanıtlaSil
  59. Doğumgünün kutlu olsun. Mutlu mutlu yaşlar dilerim. İyi ki doğdun :)

    YanıtlaSil
  60. çok guzel olmus canım pasta ellerıne sağlık mutlu bır yıl dılerım sevgıler..

    YanıtlaSil
  61. mutfakteyze - Erdi - Ahu - zeymuran - çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  62. yeni yaşın kutlu olsun mutlu ol senelerce...
    çok zahmetli ve fotoğrafları o kadar cezbediciki eline sağlık:)
    her ne kadar bir çatal alamasamda:((
    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  63. Ah canım kardeşim benim, pek gençmişsin sen be yav:)) Ben senin yaşındayken, şimdi 22 yaşında olan oğlum 2 yaşındaydı (off matematik sorusuna bakar mısın akşam akşam, ben şimdi kaç yaşındayım dermişim sana:)) ve ben işle ev arasında - babaanneye çocuk getir götürler cabası- koşturup duruyordum habire..Ama yine de çok güzel günlermiş onlar. Doğumgünün kutlu olsun canım benim, en az 2 x 27 daha eklersin üstüne dilerim..Mutlulukla, sağlıkla inşallah..

    YanıtlaSil
  64. Yeni yaşın ve yeni yılın sana sağlığı,huzuru,mutluluğu yani tüm güzellikleri getirsin canım.Pasta tadında bir yıl olsun senin için.
    Ayrıca pastan harika görünüyor.Zambaklara bayıldım,eline emeğine sağlık.Bir zamanlar benzerini amonyaklı pasta olarak yapardık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  65. Bence muhteşem gözüküyor, belki o zaman Trabzon'da yaşıyor olursam benim 27. yaş günüme yaparsınız olmaz mı:)

    YanıtlaSil
  66. Blogunuza bayıldım....ayrıca sağlıklı mutlu bir ömür dilerim.sevgiler....

    YanıtlaSil
  67. blogunu yeni kesfettim ve cok begendim...basarilar :-)
    bana da buyur istersen...

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  68. ellerınıze saglık gercekten bakıp bakıp bakıyorum kı bn sadece yasamak ıcın yıyenlerdenım

    YanıtlaSil
  69. Harika bir pasta çok şık görünüyor ijlal hanımdada görüp bayılmıştım ellerinize sağlık sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  70. Canım,
    ne güzel bir yaştasın. Doğum gününü sevgiyle kutluyorum. Sağlıkla, neşeyle, huzurla geçen bir yıl olsun. Trabzon'da sevdiğin her şeye kavuşursun inşaAllah diyorum.
    Ellerine sağlık. Görüntülere bittim. Nefis olmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  71. Pastanın muhteşem görüntüsüne mi yoksa bunları ölümsüzleştiren görsellere mi yorum yapayım bilemedim doğrusu. Ellerinize sağlık, bu güzellik karşısında direkt dibim düştü... Kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  72. mutlu yaslar leylanin kahve dunyasi ve enfes pastasi..:)

    YanıtlaSil
  73. hahah kahve dunyasinin reklami olmus durduk yere.. :)

    YanıtlaSil
  74. Meraktan çatlıyorum. Sonuçları öğrenemedim:((
    Umarım 1.olmuşsunuzdur:))

    YanıtlaSil
  75. Doğum gününüz kutlu olsunn:) Pasta zaten muhteşem ne zaman yaparım bilmiyorum demişsiniz ama belki bir gün komşu olursak ve ben 27imde olursam benim için yaparsınız belki :)

    YanıtlaSil
  76. meyra - teşekkürler.

    Lezzetli Somunlar - evet biraz küçük kalmışım :)aminnn, çok güzel bir duaydı...teşekkürler.

    Seval - çok teşekkürler.

    Elif - inan , çok mutlu olurum :) teşekkürler.

    Doyumluk - Emel - ikinize de çok teşekkürler. ben de sizi tanımış oldum :)

    Grace - hımmm senin gibi birini daha tanıyordum , benimle yiye yiye "yemek için yaşar" oldu :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  77. evatolyesi - çok teşekkürler Sibel, ben de hayran kalmıştım :)

    bülbülünyeri - bu duaya amin dememek olmaz :) teşekkürler.

    brai - çok teşekkür ederim :)

    beyhan islam - çok teşekkür ederim. ama Kahve Dünyası'ndan ziyade Kahve Dükkanı'yım ben :)

    Semi - şimdi sana yazıcam :)

    Elif - yeter ki Trabzon'da ol , yapıcam :)

    YanıtlaSil
  78. yihhuuu senin de en sevdiğin yaşın olacak bu yaş inşallah bak:)

    YanıtlaSil
  79. Delimmmm evet inşallah öyle olacak :)

    YanıtlaSil
  80. Canım öncelikle tebrikler, çok sevindim ödülüne. Yalnız bu pasta on numara, sadece bu pastayla başka bir yarışmaya katılsan yine birinci olurdun, müthişsin, ellerine emeğine sağlık, Ödülünü Allah içine sindirsin, sağlıkla sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hobibox , çok ama çok teşekkür ederim :) böyle sözler duydukça hakettiğime inancım artıyor.

      Sil
  81. Çok güzel süslenmiş..Denemek lazım ama becerebilrimiyim bilemiyorum..:( Bu arada geçmiş ama nice senelere..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rumma çok teşekkürler. epey bir zahmetli oldu :)

      Sil
  82. Yemek fotoğrafçılığı konusunda çok başarılısınız. Bu konuda eğitim aldığınız belli... Tarife de söylecek pek fazla bir söz yok... Baş yapıt, sanat eseri :) Ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .