3 Haziran 2012 Pazar

ALMAN PASTASI ve SEYYAH ...

alman pastası

Ben oğlak burcu insanıyım. Gereksiz, boş, sonuçsuz hayaller kurmam ! Hayır illâki kurduysam bir bildiğim vardır. İnatçıyım ! Ömrüm olsun yeter ki o hayalin peşinde Amazon kadını gibi savaşır dururum. 

Şimdi SEYYAH başlığıyla ne alakası var bu giriş cümlelerimin değil mi ? (Keza ben de bunu düşünüp bir kılıf uydurma çabasındayım). 




Ben diyeyim 10, siz deyin 15 yıldır bende bir VENEDİK takıntısı mevcut.  Nerden baş gösterdi , ilk ne ara filizlendi bilmiyorum ama ; 
o kıvrım kıvrım kanallarına, taksi niyetine kullandıkları gondollarına, kanal kenarlarında yükselen bilmem ne dönemi mimarisinden kalma evlerine ("acaba o betonlar çürümüyorlar mı suyun içinde?" diye düşünmüşümdür), evlerin minicik pencerelerinin önünü süsleyen cam boyu saksılardaki çiçeklerine (şuan hayalimde ben o saksılı camlardan birinden kanalı seyredip kahve içiyorum), taş döşeli dar sokaklarına (hayal kuruyoruz unutmayın!), denizden esen ılık yaz rüzgarı karşısında oturup kaşıklanacak gerçek tiramisu tatlısına, tahminen 1 günde 5 farklı çeşidini deneyebileceğim makarnasına, her türlü deniz mahsulüne...


Konu yemeğe geldi mi kısa kesmekte fayda var. Venedik işte. Hayallerde ilk sırada (üstteki fotoğraflar Venedik'e ait).


1.2 milyon nüfusu ve diğer Avrupa başkentlerine nazaran küçücük yüzölçümü ile beni neden bu kadar cezbediyor bilmem. Belki üzerine kurulu olduğu nehrin iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri, hala korunan tarihi mimarisi ve Avrupa'da "Altın Şehir" adıyla tanınıyor olması beni kendisine bağlamaya yetmiştir. Hayallerimde 2. sırada PRAG yer alıyor. (Üstteki ve alttaki fotoğraflar Prag'a ait).



Sırada kayıtsız, şartsız LONRDA var. Hani bazı şeyleri anlamsız yere tutku haline getirirsiniz (mesela salonumda taşınırken birkaç yerinden hasar görmüş , beyaz , dallı budaklı o bibloyu neden atamadığımı bilememek gibi). Londra'ya karşı bu ilgim neden bilmiyorum. 


Sonuçta soğuk, her daim bulutlu, eski ve yeni mimari evlerin iç içe girdiği, hala Kral-Kraliçe gibi sınıf farkı safsatalarının hüküm sürdüğü bir ülkeye ait kalabalık bir kent. Ama gel de bunu benim kalbime anlat. Serin ve yağmurlu kent aşkı işte !



Ama kentin fotoğraflarına baktıkça bu sevginin sebebini düşünmek bir yana, daha da çok görmek istiyorum Londra'yı. Hele şu kış fotoğrafları yok mu ? Londra, haklı olarak 3. sırada . (Üstteki fotğraflar ve bir alttaki fotoğraf Londra'ya ait).



Güneyden kuzeye doğru çıktık, şimdi size ani bir düşüş yaşatayım ; ATİNA .


Atina yalnızca bir temsil. Ben Yunan şehirlerinin her birinin mimarisine, Yunan mutfağına, Yunan müziğine tutkunum (aşırı milliyetçiler , lütfen sukunet !!!). Bilimsel bir cümle kuramam ama Türk müziği tınılarına en yakın müzik türü dünyada Yunan müziğine ait. Ayrıca yıllarca birarada yaşamış olmamızın mutfağımıza kattığı inanılmaz benzerlikler var (her ne kadar bazen taraflar herhangi bir yemeğin kime ait olduğun konusunda anlaşmaya varamasalar da). Atina dahil birçok Yunan kenti ve tabi ki adaları benim hayallerimde 4. sırada. Biraz gerilerde mi kaldı ne ?  (Üstteki fotğraflar ve bir alttaki fotoğraf Atina'ya ait).



Ve FLORANSA. Ne alaka değil mi ? Ama çok güzel ... Yok yok. Bir İtalya görmek lazım.


Peki ya MADRİD.  İtalya'ya gitmişken İspanya'ya da  gitmek gerek. Aklımızda kalacağına fotoğraf makinemizde kalsın ;)



Bende öyle Evropa (yaşlı teyzeler böyle telaffuz ediyor bayılıyorum) hayranlığı yoktur. Konu Alman Pastası olunca (ben onu tamamen unutmuşum) bir Avrupa turu yapalım istedim. Yoksa hepsinden öte ilk gideceğim yer PETERSBURG olmalı. Ya da FAS. Hatta daha da abartayım ; TİBET ... Seyahat amaçlı yazıyor olmasaydım bu listede tabiki ilk MEKKE yer alıyor olurdu. 

Hasılıkelam  ; gezmeyi seviyorum + o kadar çok param yok + daha Türkiye'de gezilecek çok yer var + benim daha makinem bile yok + önce şu İngilizce işini halletmek lazım + ... = Avrupa'yı hayallerinde gezen bir SEYYAH'ım ben. Nasıl ? Sizi de seyahatime dahil edebildim mi ?




Malzemeler ( 30 adet küçük boy Alman Pastası için) :

5 su bardağ un
10 gr kuru maya
2 yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker

Krema için :

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için : 150 gr bitter çikolata + 3/4 çay bardağı krema


Yapılışı :

-Unu bir kaba alıp şeker ve tuz ile harmanlayın ve ortasını  açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve oda sıcaklığında tereyağı ilave edin. Unu kenarlardan alıp yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. 
-Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlanmış hamuru üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Üzerini örterek 30dakika  mayalandırın. 
-175 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene dek pişirin.
-Krema için yumurta sarısı, süt, un ve şekeri bir tencerede yoğunlaşana kadar pişirin. Pişen kremayı sürekli karıştırarak soğutun. Krema sıkma torbasına doldurun. 
-Kekleri enlemesine ortadan kesin ve kremayı içlerine sıkın.
-Sos için krema ve çikolatayı benmari usulü birlikte eritin. 
-Keklerin üst kapaklarını ayırın. Sosu kurabiye gibi pişmiş pastaların üst kapaklarının her bir yanına çay kaşığı ile bulayıp tel ızgara üzerine dizin. Soğuduktan sonra krema sıkılmış pastacıkların üzerine kapakları örtün.
-Üzerilerine henüz çikolata sosu koyulaşmadan antep fıstığı veya hindistancevizi serperek servis edin.

LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

70 yorum:

  1. mmmmm nefis görünüyor:)) Mutlu seyahatler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ama gezmiyorum, yani en azından hayallerde geziyorum :)

      Sil
  2. Imrenip mutfaga girdim sutun ve unun yetmeyecegini dusunup alman yerine Turk usulu irmik tatlisi yaptim:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba;
    Alman pastasını severim,içinin kreması, kekinin kokusu ve böyle minik olunca o kremayı zor taşıyan tombik görüntüsüne hayranım:)İnsanın ruhunda var gezginlik aslında, yoksa da sonradan içine yerleştiremiyorsun sanırım. Ben sanki kendimi bildim bileli gezme aşığıyım, soyumuz taaa sakız adasından gelme ya herhalde ondan:)Sıraladığın yerler benimde hep aklımdadır, bir gün olur da gidersem ne mutlu bana,tabi sana da:)Keşke hep daha çok gezsek, görsek ve yeni şeyler öğrenip keşfetsek:)Ben şimdi senin sayende güzel tarifler öğreniyorum ya harika oluyor:)Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Tuğba nefis anlattın sen de :) Amin inşallah gideriz :) Güzel sözlerin için teşekkür ederim çok çok :)

      Sil
  4. Nasil yani simdi oralara gitmedin mi? Ama gitmis kadar olduk sayende, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmedim, aslında gittim ; hayallerimde :) Teşekkürler.

      Sil
  5. Harika gözüküyor,ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım hayallerine Leyla. Gitmek istediğim bir sürü yer bir okadarda bahanem var benimde. Yine de hayal bu ya belki bir gün gerçek olur :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begonvil çok teşekkürler. İnşallah :)

      Sil
  7. birinci sıradakine bende istiyorum bende....o kanalı seyrederken sana eşlik edebilirim....

    fotoğraflardan anlıyorum ki susuz olmuyor...ben kendim su görmeden duramamda..illa deniz göl dere bişey olcak...:))) bu arada alman pastan nefis..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet neden olmasın :) Kesinlikle benim de ilgimi çekti ; susuz olmuyorrrr :) Teşekkürler.

      Sil
  8. hayallerin gerçek olsun inşaAllah :)

    YanıtlaSil
  9. ben de de bir new york takıntısı vardır.inşallah bir gün gidebiliriz..resimler de çok güzelmiş doğrusu.alman pastasına gelince....eşimin favorilerindendir.ellerine sağlık leylacığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz New York takıntısı oluşmadı bende,diğerlerinden fırsat bulamamıştır yazık :) Teşekkürler Funda.

      Sil
  10. Güzel hayallerin , alttaki sevimli pastacıklar gibi somut hale gelsin, afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  11. minik pastacıklarda resimlerde birbirinden güzeller,ellerinize sağlık hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle iyi haftalar :)

    YanıtlaSil
  12. Sıralama bende biraz farklı olsa da senin sevdiğin şehirlere aynen benim de merakım var :)

    YanıtlaSil
  13. Pastayi bosverde hayaller ii geldi :)))

    YanıtlaSil
  14. Pastayi bosverde hayaller ii geldi :))

    YanıtlaSil
  15. bir alman pastasının götürdüğü yerlere bak:)

    YanıtlaSil
  16. italya bastan basa muhtesem bir ulke bence,her bir yerini gezmek nasip olmadi.fakat romaya asik olup geldim, insani ceken birseyler var orada havasimi,suyumu yoksa o daracik tas kaldirimlarimi insani kendine ceken bilinmez.italyanlarin yemek ve muzik kulturuylede bence bir yakinligimiz var...deniz urunlerinin tadi damagimda kaldi heleki makarna ve soslari...eger birgun gidersen mutlaka trattoria (yerel cafe ve tavernalar)da patlican lazanyalarini yemen lazim....ama dikkat parmaklar gidebilir :)

    Londra anlatilmaz yasanir diyorum...
    yalniz bagimlilik yaptigi kadarda bazen sIkIcida olabiliyor,bakma sen resimlerdeki sonbahar,kis fotolarina aslinda hepsinde bir huzun ve yasam hikayesi saklidir...
    kislari cekilir cinsten degil ha asiri sogukmu oluyor bazen ama londra insanlari bulutlariyla sikIyor...bazende kucakliyor iste tibki beni,bizi kucakladigi gibi... gri bulutlu,yagisli bir kasim gununde bizi kucakladigi gibi:)
    Londra benim 2.vatanim oldu...birde aksama dogru gunes batmak uzereyken,semalardan gormen lazim londrayi iste ozaman londrayla ask baslar:)


    hollanda,almanya ve italyayi gorduk.insallah Rabbim nasip ederde sirada hayaldeki fransa ve mekke olur...

    bu arada alman pastaciklarin cok nefis gorunuyorlar emegine saglik...

    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh oh oh oh maşallah diyorum sana :) Şimdiden not ettim, İtalya'ya gidildiğinde ilk yenilecekler :) Kentler fotoğraflarda olduğundan daha güzel görünüyor hep bunu bilirim,ama Londra'yı, Venedik'i ve diğerlerini gidip gördüğümde de seveceğimden eminim. Hollanda ve Almanya'ya merakım yok, ama diğerlerine imrendim doğrusu :) İkimiz de istediğimiz yerleri gezelim inşallah.

      Çok teşekkürler.

      Sil
  17. Çok esprili bir yazı olmuş, çok sevdim. Sen anlatınca benim de gezesim geldi. Hafta sonu leyleği havada gördüm diyen "aile babası" geldi aklıma. Belki bize seyahat vardır isteyelim ki olsun dedim ben de. İstemekten, hayal etmekten zarar gelmez.
    Alman pastasını hemen şimdi not ediyorum, artık Allah Kerim :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. E yaz geldi gezmek lazım :) İstemeden olmuyor zaten,isteyelim :)

      Sil
  18. Hem nasıl dahil etmek :)
    Hayallerde bu kadar capcanlı bi gezinti yapmamıştım hiç.:)
    Ve bende de venedik merakı var epeydir.
    İnanıyorum ki böylesine canlı hayaller kurduğumuz sürece,az zaman sonra Venedik,Londra yapmamız kaçınılmaz.:)
    Pastacıklar da pek şirinler.
    Şifa olsun seyyahım:)
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeliha'm ben iki gündür açıp okuyorum,yeniden geziyorum inan :) İnşallah yaparız . Teşekkürler canımcığım :)

      Sil
  19. harıka resımler venedıgı kım gormek ıstemez kı akşam bende eşime bundan bahsedıyordum yurtdışı seyahetlerını cocukların buyumesıne bıraktık mecburen ama yurt içinde o kadar guzel şehırlerımız evcut kı hepsıne gıtmek gormek ıstıyorum alman pastasını mıs gıbı kokusuyla yumusacık tadıyla cok sevrımellerıne sağlık nefıs gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz çocuğum yok ama farketmiyor yine de gidemiyorum :) Bari Türkiye'dekileri gezelim di mi :) Teşekkürler.

      Sil
  20. ülke ülke dolaştık, yorulduk. çayın yanına bir-iki alman pastası iyi gider:))
    harika görünüyor, eline sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel hepsi ben Venedik'i seçiyorum.seneye inşallah.pasta da çok güzel

    YanıtlaSil
  22. Ya ben sana ne diyeyim Leyla'm?Seninle hayal kurmak bile güzel canısı yaaa.Pastalar;Yapılacaklardır kendileri..emin ol.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva'm ne güzel dedin öyle :) Teşekkür ederim. Beğenirsin umarım.

      Sil
  23. Her fotoğrafa nasılda merakla bakıyor ve okuyorum Leyla :) Allahım ne güzel istediği bütün ülkeleri görmüş diyorum :) sonra anlıyoruz ki :)

    Eh insan hayal ettiği sürece yaşar diyorsak, bende neden olmasınki diyorum. Neden olmasın?

    En çok görmeyi istediğim ülkeler diye yazmaya başlarsam, o kadar çok varki. Başta Türkiye'yi her köyüne varana kadar gezmek, sonrada İrlanda ve Japonya. Çok görmek isterdim :)

    Tatlıyı her şekilde seviyorum inan, adı ne olursa olsun. Bu kadar tatlı yemek iyi değil belki ama, napim :) Alman Pastaları nefis olmuş, her zaman yaptıkların gibi ellerine sağlık..

    Birde ben sana çok uzun yorum yazıyorum :) sıkmadan kaçsam iyi olucak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dönüp dönüp bir daha bakıyorum o fotoğraflara Aslı :) Çok güzeller...

      Günün birinde gidip gördükten sonra da yazılsın bu yazılar inşallah :)Tabi ikimiz için de...

      İrlanda hiç aklıma gelmezdi. Enteresan :) Ama Japonya ilginç olabilirdi evet. Önce sen git , fikirlerini duyalım :)

      Ben de çok yiyorum tatlıyı. O da bizi seviyor ki bırakmıyor :)

      Ayrıca ben senin yorumlarından keyif alıyorum. Devam :)

      Sil
  24. Leyla hanım siteniz çok güzel belli ki çok emek harcıyorsunuz çok beğendim tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  25. Bu saydıklarının hepsine katılıyorum, içlerinde en yakın Prag civarındaydım, Budapeşteyi görmüştüm. Orası da bu en az bu saydıkların kadar güzel. Listene dahil edebilirsin :)

    Alman pastası hep yapılacaklar arasında var ama sırası gelemedi bir türlü. Ellerine emeklerine sağlık.

    Bu arada bloğumu taşıdım. (Sıcakpaylaşımlar-Aysel) artık bu adresdeyim. Sevgiyle afiyetle...
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Budapeşte...İsmi güzel şehrler seviyorum, Stokholm gibi :) Budapeşte de öyle.

      Teşekkür ederim. Deneyecek ne çok şeyimiz var öyle değil mi? Benimkiler hiç bitmyor.

      Sil
  26. Leylacım, seyahat etmek inanılmaz keyifli bir şey. Ben ikizlerim belkide ondan gezginciyim.Yazdığın şehirlerin tamamını gördüm, çünkü gezginci bir ailenin kızıydım.Yaş itibarıyla da sana epey fark attığımı biliyorsun, yaşım 48. Çocuklar büyüyünce, insan daha çok kendine ve eşine vakit ayırıyor. Yazdığın yerlerden bir tek Tibet( kısmetse önümüzdeki 2013 planımda var) ve Mekke( inanılmaz bir büyü diyorlar, kısmetse giderim )yi görmedim.
    Venedik ,Roma ,Paris ,Prag,St Petersburg güzeller ve büyüleciler; Atina görülmese de olur, yunan adalarından da Santorini çok güzel, ama ben LONDRA derim ve orada yaşayabilirim. Belkide oğlum OXFORD'da okurken çok uzun süre oralarda kaldığım ve dolandığım için diyebilirim. Müzikaller, sokaklar,insanların kibarlığı ,eskiyi mükemmel korumaları yani geleneksel olmaları...ahhh keşke şu an orada olsam, yeni bir müzikali keşfetsem,çayımı yudumlayıp scone'a limoncurd sürüp yesem.Neyse senin alman pastası çok şirin olmuş, porsiyonluk.Ben mayalı yapmam, bunu not alıp denemem lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen girdm araştırdım scone neymiş diye, deniycem :)
      Nasıl imrendim sana Dilek bilemezsn. Ne güzel..
      Eğer sen Londra'yı bu kadar sevdiysen kesinlikle ben de çok sevicem demektir. Zaten bu gitmek istediğim yerlere baktığımda bir ortak noktaları var, hepsinde tarihi doku korunuyor. Bu yüzdendir ki Amerika'da görmek istediğm bir yer yok. Umarım birgün gider, öyle yazarım :)

      Sil
  27. ohhh böle bir gezinin arkasından böyle pastacıklar daha iyisi olamazdı kesinlikle:))) hayal gücü yüksek olanların yaşanmışlıklarınında fazla olduğuna inanırım :))hayaller renkse sonuç gökkuşağı olur ki:)))
    inşallah hepsini görmek,yaşamak kısmet olur istediğin zaman diliminde:)
    iyi akşamlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm bunu sevdim ; hayal gücü olanların yaşanmışlıkları fazla olur... :) Aminnn inşallah hepimiz görelim :) Teşekkürler arkadaşım.

      Sil
  28. Leyla`cım amma gezdirdin bizi:)
    Umarım hayalin gerçekleşir, bir gün hepsini, hatta fazlasını görürsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semiciğim ben de çok gezdim yoruldum :) İnşallah. Hepimiz için :)

      Sil
  29. güzel bir yazı olmuş. tam da yaz gelmişken. ama bana da senin gibi hayali olarak gezmek nasip olacak en azından bu sene. pastaların çok şirin olmuşlar. sevgiler leylacığım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidemedik diye hayal de edemeyeceğiz değil ya boşver :) Teşekkürler.

      Sil
  30. gezi çok güzeldi leyla-kcım :) alman pastası mı hmmmm hmmmmm hemen denicem ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Melike-Habibe. Afiyet olsun :)

      Sil
  31. Ne kadar güzel bir paylaşım :))
    Ellerine sağlık bu arada çok şirin olmuşlar. canım

    YanıtlaSil
  32. Süper Blog Güzel Paylaşım Harika Yazılar Hepsiiçin Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  33. venedik anılarım depreşti. Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  34. umarım dilediğin yerleri görebilirsin yakında, venediğe iki kere gittim ve malesef hayal kırıklığı hiç resimlerdeki gibi hissetmiyor insan, pis kokular arasında dolaşmak bile zor ki oturup keyif yapabilesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ! Şimdi bende hayal kırıklığı yaşadım. Demekki fotoğraflar gerçeği göstermiyor her daim...

      Sil
  35. yaptım pek bir güzel oldu:) çok zor diye başladım işe ama abartılacak bir şey yokmuş. tek sorunum şu benmari usulü çikolata eritmek oldu ki bu da benden kaynaklanan teknik bir arıza :) ellerine sağlık Leyla, sevgiler... deryaf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim Derya :) Afiyet olsun. Çikolatayı eritme konusundaki sıkıntından söz et, yardım etmeye çalışırım.

      Sil
    2. 1 büyük cezveye su doldurdum, bir küçük cezveye çikolataları kırıp koydum, büyük olanın içine yerleştirdim, buharı ile erimesini bekledim... hamurlu kısım pişti, soğudu, kestim, kreması pişti soğudu kısacası hepsi halloldu benim sevgili çikolata kırıklarım tam olarak erimedi, ben de eriyenlerle yapmaya çalıştım. tadı güzel oldu ama bütün üstlerini kaplayacak kadar çikolata elde edemediğimden tam kaplanmadı üstleri. yine de çok güzeldi afiyetle yedik :) deryaf

      Sil
    3. Deryaf, sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer küçük boy bir tenceren varsa yarısına kadar kaynar su doldur. Üzerine tam oturacak cam bir kase bul,mesela ben en küçük boy yuvarlak derin borcamımı kullanıyorum,küçük tenceremin içine tam oturuyor ve hiç boşluk kalmıyor. Hatta salata kasesi bile olabilir.Kase suya değmemeli,yalnızca buharı vurmalı. İnce ince de kıysan kalın da bölsen çikolata yüksek ısıda erir. Sen yalnızca erimesine yardımcı olmak için arada bir tatlı kaşığıyla karıştır. Isı arttıkça tamamı eriyecektir çikolatanın. Cezvede ısısı yeterli gelmemiş olabilir. Ben çok az miktarda (20-30gr) çikolata eriteceğim zaman büyük bir cezve kullanıp üzerine kahvaltı tabağı oturtuyorum. Yani büyük miktarda çikolata için yeterli olmaz. Sabırla açıkladığın için teşekkür ederim :) Umarım yardımcı olurum. Ellerine sağlık, eminim lezzetli olmuştur :)

      Sil
    4. sevgili Leyla, çok teşekkür ederim ayrıntıları ile anlattığın için, dün pastalarım bitti, yarın tekrar yapıp anneme götüreceğim bu kez, eminim daha iyisini başaracağım :) deryaf

      Sil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .