30 Ocak 2014 Perşembe

Taze Kahve’m e-gurme’den


Sadece, kahve içerek kendimi özel hissediyorum bu sıralar. Ya da şöyle düzelteyim; e-gurme, kahve içerken bile kendimi özel hissetmemi sağlıyor. Kahve macerama geçmeden evvel neden bu sıralar bu kadar çok kahve içtiğimi söyleyeyim ; oğlum dünyaya geldi yahu :) 27 Ocak akşamı itibariyle artık anneyim. Maalesef sezeryanla bebeği dünyaya gelebilmiş bir anneyim ama. Son zamanların modası olduğu üzere spinal anestezi oldum. Spinal anestezide anestezik maddenin ameliyat sonrası vücuttan atılmasına katkıda bulunan en önemli şeylerden biri kafein. Bu sebeple elimde sürekli kahve fincanıyla geziyorum desem yeridir :) Kahve fincanından boş kalan zamanları ne dolduruyor peki ? Komposto, su, rezene çayı...

Doğum maceram ilerleyen günlerde buralarda olacak. Ondan evvel şu kahve maceramla devam edelim sohbetimize ;

e-gurme’yi gözümde bu kadar büyüten etken müşterileri ile kurduğu samimi bağ sanırım. Öyle ki müşteri ile iletişim kurabilmek için neredeyse bütün sosyal ağlar kullanılmış ve ek olarak telefon ve mail üzerinden sorulan her soruya içtenlikle, detaylı bir şekilde yanıt alınabilmekte.

Misyon, yalnızca; oturmuş kahve pazarında, kahve tüketicilerine kahve satmak olarak değil; kahveye ilgi uyandırmak, ilgi duyanları yeterince ve doğru şekilde bilgilendirmek ve toplumda ileri düzeyde bir kahve kültürü oluşturmak olarak belirlenmiş. 


Ben önce tadına vuruldum e-gurme kahvelerinin. Rakipleri ile aradaki bu bariz farkı sorduğumda ise; kahvenin, sipariş üzerine taze kavrulmuş olmasını ve kahve yetişen yöreleri iyi tanıyarak yetişen çekirdeklerden, müşterinin isteğine göre bir kahve harmanı oluşturulmasını sebep olarak gösterdiler.

Sistem şöyle işlemekte; http://www.e-gurme.com/ ‘da Taze Harman Kahveler” kategorisinde bulunan 3 sınıf kahveden birini seçiyorum. (Bu kategoride 3 farklı harman kahve bulunmasının sebebini, her harmanda fiyata oranlı bir şekilde özel, ödüllü kahve oranının değişmesi olarak açıklıyorlar.) Kahve harmanıma karar verdikten sonra miktarını 250 Gram olarak belirliyorum. (Tavsiyelerine göre evsel kullanıcıların tamamı bayatlamaması için kahve siparişlerini 250 Gram olarak vermeliymiş. 1000 Gram seçeneğini cafe ve oteller için eklenmiş.) Son olarak kullanım amacıma göre kahvemin öğütülüş biçimini seçiyorum, benim favorim filtre kahve. Ardından sepetime giderek alışverişi tamamlama aşamasına geçiyorum. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra karşınıza çıkacak not alanında kahvenizi nasıl istediğiniz konusunda özel detayları belirtebiliyorsunuz. Kahvenizin nasıl kavrulmasını istediğiniz, kahveden meyvemsi mi yoksa karamelize tatlar mı beklediğiniz, yumuşak veya sert içimli bir kahve mi sevdiğinizi belirtirseniz kahveniz bu uyarılarınız dikkate alınarak harmanlanıp, kavruluyor.


Ödemeyi yapıp siparişi tamamladıktan sonra da heyecanlı bir bekleme süresi başlıyor. Bu esnada e-gurme yetkilileri sisteme düşen sipariş bilgilerinizi üretim departmanına gönderiyor, kahveniz isteğiniz doğrultusunda siparişinize göre kavruluyor, ambalajlanıyor ve kargoya teslim ediliyor. Tabi bu sırada vermiş olduğunuz siparişin hangi aşamada olduğunu an ve an site üzerinden takip edebiliyor olmanız da daha bir özel hissettiriyor size kendinizi. 



Share This

Gez ve öğren !

2 yorum:

  1. Sevgili Leyla inan bilmiyordum çok üzgünüm :( bu kadar güzel bir haberi şimdi öğrendim. Önce çok kutluyorum seni ve eşini hayırlı olsun, gözünüz aydın. Çok sevindim ya çok sevindim :) Anne oldun şahane bir şey bu :)
    Şimdi bu verdiğin adrese tıklayıp bu keyfi bedne yaşamak istiyorum. Kahve çok severim.
    Tekrar kutluyorum sizleri :) Allah analı-babalı büyütsün :)

    YanıtlaSil
  2. :)) Leylaaaaaa, gözünüz aydın :)) Çok sevindim yahu, hadi hayırlısı bakalım, şansı bol, ömrü upuzun olsun Yahya'nın, tebrik ediyorum seni de çoook :))
    Tavuk diycektim ama bak ne güzel bir haber öğrendim sayende :) Tavuk derken, etamin yani, haber ver demiştin ya, onun için, şurda
    http://www.hobicigeldihanim.com/2014/02/etamin-tavuklu-torba-esence-bir-dukkan.html
    bebekten fırsat bulabilirsen bakarsın bi ara güzel anne :)

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .