10 Haziran 2014 Salı

Ev Yapımı Çilekli Puding


Sıcaklık 23 derece. Yaz mı geliyor ne ? Malum, benim gözüm Yahya Kemal'den başkasını görmüyor :)
Sahi siz benim dünya güzeli oğlumu hala görmediniz mi ? İnstagram'da her anımızla varız. Adımız tabi ki Leyla'nın Kahve Dükkanı :)

Günler uzun, günler güzel, günler yorucu, günler mutlu...
Eskiden olduğu gibi gün yine koşuşturmaca ve ardından huzurlu, deliksiz bir uyku değil belki ama kıymetli bir uyku...

Trabzon'da geçirdiğimiz 2 güzel bahar mevsiminde olduğu gibi bu mevsim de büyük bir heyecanla balkonumu kullanıma hazırladım. Hedefim, tüm yaz kendisini Yahya Kemal'le birlikte bol bol kullanmak.


Tabii hayallerimin içinde pek öyle denizi seyrederek kahvaltı etmek , dalga sesiyle akşam çayı içmek falan yok. Bebekli anneyim ben, hayaller değişti azizim :) Bu yaz hedefim, Yahya Kemal'i balkondaki salıncağa alıştırmak. Ben onu usul usul sallarken belki biraz oturup dinlenmek. Mümkünse yere serdiğim halının üzerinde oynarken beyimiz, ben yanındaki minderlere uzanıp azıcık sırtımı dinlerdirmek...

Evet , çok yoruluyorum , anlatabildim mi :)

Hadi bu da bu bahar balkondaki ilk tatlı sefamızdan bir anı olsun . Çilek mevsimi geçmeden mis gibi bu pudingi deneyin. Çocuklarınıza o katkı maddeli zırvalıkları yedirmeyin. Hem bunun kokusu daha güzel :)

Yahya'm öpüyormuş sizi...


Malzemeler (4 kişilik) :

2 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
500 gr çilek
Yarım su bardağından 1 parmak fazla tozşeker

Yapılışı : 

-Çilekleri ayıklayıp ikiye bölün ve rondo haznesine koyun. Üzerlerine toz şekerin tamamını serpin ve rondodan geçirin. Ya da blendırla ezin.
-Süt, un ve nişastayı bir tencereye alıp çırpıcı ile karıştırın. Üzerine püre haline getirdiğiniz çilek-şeker karışımını dökün ve karıştırın. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
-Muhallebi kıvamına gelen karışımı ocaktan alın. İçine tereyağ ilave edip mikserin en düşük ayarıyla 5 dk çırpın.
-Pudingi arada bir karıştırarak soğutun (üzeri kabuk tutmamalı). Kuplara paylaştırıp üzerlerine çilek yerleştirerek servis edin.

Share This

Gez ve öğren !

5 yorum:

  1. Güle güle büyütün bebeğinizi, zor , yorucu , endişeli bir halde büyütüyoruz ama dünyanın en güzel işi yine de, en çabuk unutulan ise zorluklar oluyor zaten, instagrama geliyorum bakmaya.Bu arada söylemeden geçmiyim pudingler harika elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ben de Yahya'yı öpüyorum :)
    Çilekli puding harika oluyor gerçekten, pişerkenki kokusu muhteşem. Balkon keyiflerine çok imreniyorum. Umarım Yahya ile balkonunuzun hakkını verirsiniz bu yaz :)

    YanıtlaSil
  3. canım yahya kemal kocaman öpüldü.harika bir tarif vermişsin kızım için hemen yapılacak inşallah.kocaman sevgiler.ve güzel bir yaz diliyorum balkonunuzda.

    YanıtlaSil
  4. Güle güle büyütün Yahya Bebeği :)Kolay büyümüyor keratalar..Sonra bir bakıyorsun üniversiteli olmuş çıkmış , sen zamanın nasıl geçtiğini anlamadan büyüyor keratalar..Tadını çıkarın bugünlerin:)Bir üniversiteli annesi olarak söylüyorum bunları:)Çilekli puding nefis görünüyor..Ellerinize sağlık..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. canim tarifini yayinladim haberin olsun. Opuyorum minnak kuzunu :)

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .