3 Eylül 2014 Çarşamba

Su Sebili Hakkında Pratik Bilgiler



Su pınarı olarak da bilinen su sebilleri yaz ve kış aylarında kullanıcılara soğuk ve sıcak su imkanı sağlamaktadır. Genelde işyerlerinde kullanılan sebiller üzerindeki damacanalardan su ihtiyacını karşılamaktadır. Su sebillerinin bakım ve temizliği oldukça önemlidir. Gerekli temizliğin yapılmaması durumunda sağlımız riske girebilir, kötü sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Su sebilini kaliteli ve bilindik bir firmadan almanız da son derece önemlidir. Ucuz olsun diye rastgele bir online alışveriş sitesi veya fırsat sitelerinden aldığınız bir su sebili size ciddi anlamda sorun çıkarabilir. Su pınarları kullanılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Sebilinizde sağlıklı damacana su kullanmaya özen göstermeli, su sebilinizin bakımlarının yapıldığından emin olmalısınız.


Su sebili kullanımı ve bakımı nasıl yapılır?
Ev ve iş yerlerinde kullanma amaçlı dizayn edilmiş su pınarları sıcak ve soğuk su sağlayan bir
beyaz eşyadır. Su sebilini çalıştırmadan evvel altı saat sabit bir pozisyonda yerde bekletin ve arka tarafı duvardan 10-20 cm uzakta olacak şekilde yerleştirin. Su sebiline su konulmadan asla çalıştırılmamalı ve musluklardan su aktığı kontrol edildikten sonra elektrik prizine takılmalıdır. İlk kullanacağınız zaman; bir damacana suyu su sebili aparatı ile sebilin üzerine monte edin ve damacana bitene kadar musluklardan su akışını sağlayın. Ayrıca su pınarını topraklı bir elektrik fişine takmanız gerektiğini unutmayın. Su sebilinin sıcak su tankını su olmadığı halde sakın çalıştırmayın, hatta kapalı konumda bırakın.

Su sebili alırken nelere dikkat edilmeli?
Su sebili alırken önem vermeniz gereken hususlar; satış sonrası servis hizmeti ve servis ağıdır. Yaygın servis ağına sahip, profesyonel servis hizmeti sunan bir markanın ürünü aldığınız takdirde, karşılaşacağınız herhangi bir sorun hızlı ve kolay bir şekilde çözülecektir.  Ucuz markalarda daha çok problemin yaşandığı görülmektedir. Servis ağı ve hizmeti bakımından sınırlı olan bu tip markalar sorunların çözümünde yetersiz kalacaktır.

Share This

Gez ve öğren !

0 yorum:

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .