17 Nisan 2017 Pazartesi

10 Şeften 10 Nefis Ve Pratik Kahvaltılık Tarifler

kahvaltılık-pratik-tarifler
Güne istekli başlamada ve elverişli bir biçimde sürdürmede yenilen sabah kahvaltısı büyük önem taşımaktadır.
Sabah kahvaltıları hafta içi yoğun çalışma temposu ve aile fertlerinin farklı saatlerde evden ayrılması sebebiyle çok eğlenceli ve zengin menülü geçmese de pazar kahvaltıları bir başkadır.
Tam da bu noktada size haftasonu keyfini günün ilk saatlerinde yaşatacak kahvaltılık pratik tarifler konusunda özel çalışma sunmak istedim:
Geçtiğimiz yıl Facebook'taki Leyla'nın Kahve Dükkanı'nda 'Bazı Kadınları Çok Seviyorum' başlığı ile yazılar yayınlamıştım. O yazıda, 9 yıldır yazdığım bu blog vesilesiyle tanıyıp çok sevdiğim, bu kocaman internet dünyasında güçlü emekleri olan çalışkan, azimli, başarılı (hatta çok başarılı) onlarca arkadaşımdan söz etmiştim. Her birinin blog adreslerini ayrı ayrı paylaşıp, en çok hangi yönlerini beğendiğimi dile getirmiş ve takipçilerimden çok güzel geri dönüşler almıştım.
Geçenlerde aklımı 'neden bu yıl da yapmıyorum ?' gibi bir fikir kurcalarken bu kez daha elle tutulur, daha kalıcı bir paylaşım yapmak fikri gelip oturdu zihnime. Her birinden birer tarif seçmeli ve bunu blogda yayınlayarak kalıcı hale getirmeliydim. Zira Facebook üzerinden yapılan bağlantı paylaşımları, bir zaman sonra unutulup gidiyor, tekrar bulunamıyor...
Hem bu haftasonunun harika bir Pazar sabahı olmasına katkı sağlamak hem de çok sevdiğim bu 10 kadını anımsatmak için işte bu yazıyı hazırladım.
Yazının içerisinde size unutulmayacak kahvaltı sofraları için tercih edebileceğiniz 10 nefis tarif sunuyorum. Hem de 10 güzel kadının ellerinden çıkmış :) Sabah kahvaltısında ne yapsam derdine son verecek bu seçkin listeyi ben olsam göz ardı edemezdim :) Afiyetle....
Not: (Paylaşımlar alfabetik sıraya göre yapılmıştır.)

Susamlı Ekmek Dilimleri

susamlı-ekmek-dilimleri
Özellikle bayat ekmeklerle hazırlayabileceğiniz bu nefis kahvaltılık hem göze hem mideye fazlasıyla hitap ediyor :) Tarif, CafePortakal bloğunun sahibi Bahar Hanım'a ait. Tarif için lütfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.

Ev Yapımı Çokokrem/Nutella

ev-yapımı-çokokremÇocukların çok seveceği, sizin de kek/kurabiye/tatlı tariflerinizde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bu ev yapımı çikolata kreması tarifi , pazar kahvaltınız için yıldız olmaya aday.
Tarif , DuruMutfak bloğunun sahibi Reyyan Hanım'a ait. Tarif için lüfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.

Rulo Krep :

ruko-krepSırada ,sunumu çok şık ve tek lokmalık bu krepler var. Büyük-küçük herkesin severek yiyeceği rulo kreplerin tarifi,
GülayMutfakta bloğunun sahibi Gülay Hanım. Tarif için lütfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.

Milföy İle Kolay Pizza

milföy-ile-kolay-pizzaMilföy ile hazırlayabilceğiniz lezzetlere bir yenisini ekleyin. Yapımı pratik ve sunumu şık bu pizzaların tarifi ise Ihlamurcum bloğunun sahibi Dilek Hanım'dan. Tarif için lütfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.

Patates Tost Tarifi

patates-tost-tarifiBu tarifi ilk gördüğümde 'hadi canım, olur muymuş?' dediğim, ama denediğimde olurunu hem test edip hem çok beğendiğim bu tarif NursevinceLezzetler bloğunun sahibi Nursevin Hanım'a ait. Tarif için lütfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.

Bıldırcın Yumurtalı Patates Salatası

bıldırcı-yumurtalı-patates-salatasıHadi siz de benim gibi bir hayret nidası yapın , 'yok artık' :) Evet evet , çok ilginç ama bir o kadar da şık bir sunum değil mi ? Kahvaltı sofranızın baş köşesine yerleşebilecek kadar iddialı olan bu tarif UfukMutfakta bloğunun sahibi Ufuk Hanım'a ait.Tarif için lütfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.

Pankek Hamuru

pankekKahvaltı sofralarında herkes tarafından çok sevilen, asla reddedilemeyen bu pankek hamurunun tarifi YemekçininMekanı bloğunun sahibi Nazlı Hanım'a ait.
Tarif için lütfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.

Sütlü Simit

sütlü-simitBen onu , hazırladığı bir çok çeşit pişi ile tanımış olsam da diğer tarifleri ile de oldukça ünlü bir şef o. Bu sütlü simit tarifi  ZeymuranCafee bloğuna ait. Tarif için lütfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.

Waffle

waffleİçlerinde , yüz yüze gelip tanışma mutluluğuna erişebildiğim tek blog yazarı olan , Zeynepinevi bloğunun sahibi Zeynep'in elinden çıkmış nefis waffle tarifi var sırada.
Tarif için lütfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.

Peynir Köftesi

Peynir-köftesiPeynirle yapılacak en lezzetli şeylerden biri olan bu nefis peynir köfteleri, Zeyneple bloğunun sahibi, keyfi ve neşesi hiç bitmeyen Zeynep'e ait :) Tarif için lütfen BU BAĞLANTIYI tıklayınız.
Dengeli bir kahvaltı günlük enerjinin 1/4 ü ya da en az 1/5 ini karşılamalıdır. Siz siz olun güne kahvaltısız başlamayın! Kahvaltılık pratik tarifler için hazırladığım listemi sizlere sunmuş bulunuyorum. Tüm blog yazarı şef arkadaşlarımı öpüyor, hepsine mutlu pazarlar diliyorum. Muhabbetimiz hiç bitmesin.
Küçük bir soruyla da yazımı sonlandırmak istiyorum. Hepsi birbirinde leziz ama sizin favoriniz hangisi ?

Share This

Gez ve öğren !

16 yorum:

  1. Selamlar leyla(k)cım :)
    İki saattir ayrılamadım bloğundan ;) Teşekkürler tüm tarifler için ;) Krepli olan favorim :)

    YanıtlaSil
  2. Harika bir post olmuş. Teşekkürler ve emeklerine sağlık. Leylanın kahve dükkanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nursevin Hanım. Sevgiler...

      Sil
  3. Canim ya ne günlerdi blog zamani,artık sosyla medya genişledikçe dibi vuruyor sanki.Keşke blog günlerine gerçekten donebilsek kalemine sağlık 💙💙💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bahar. Hep öyle ümit ediyoruz ama çok zor.

      Sil
  4. Anımsatıcı olarak kullanacağım bu yazını :) Sıkıştığımda hoop buraya!
    Tarifleri yazan arkadaşların da senin de ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canım leylacımmm:) Bu listede olmak şeref verdi bana :) Çok çok çok teşekkür ederim.
    Öperim tatlı yanaklarından:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeynepciğim , öpüyorum ben de.

      Sil
  6. Böyle eşsiz lezzetlere aynı yerden ulaşmak gerçekten hoş. Güzel ve faydalı bir derleme olmuş. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Leyla Hanım'cım, öncelikle böylesine güzel bir kolaj hazırladığınız ve beni de arasına kattığınız için çok teşekkür ederim. Çok incesiniz💕💕 ben de sizin blogunuzu çok beğenerek takip ediyorum. Ama maalesef instagram sonrası bloglar eski popülaritesini yitirdiği için biz de eski sıklıkta ilgilenemiyoruz. Cıvıl cıvıl o eski blog günlerini çok özlüyorum. Bu sebeple nadir de olsa arada bir yayın yapıp blog sayfamı güncel tutmaya çalışıyorum. Bu desteğiniz de bu anlamda çok özel..Tekrar çok teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ufuk Hanım. Tüm söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  8. Merhaba, bu yazıya cevap yazdığımı sanıyordum yorumları okuyunca yanıldığımı anladım. Çok teşekkür ediyorum güzel düşüncelerin için. Ben de sizin sitenizi, paylaşımlarınızı çok severek takip ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .