1 Kasım 2010 Pazartesi

YOĞURTLU SEMİZOTU

 
Bugün 1 Kasım, teorik olarak kışın başlangıcı .Doğanın kendini arınmaya , yenilenmeye , tazelenmeye hazırladığı günlerin ilki. Bu yenilenme doğada olur da insanı etkilemez mi hiç ? Ben de doğaya ayak uydurup , son 4 yıldır her kış kendimi bir yenilenme sürecine alırım. Bunun ilk adımı "kış detoksu" ve ben bu ilk adıma bugün başladım. Tahminen 5 veya sürdürebilirsem 7 gün devam ettireceğim. Sadece bedeni değil ruhu da bu süreçte arındırmak için tv,bilgisayar gibi her türlü gürültü kirliliğini de kendinizden olabildiğince uzak tutmanız şart. Yani bu tarifin ardından tahminen 5gün uzak kalmayı düşünüyorum. Lafı dolandırıp getirmeyi planladığım nokta burasıydı işte :)

Kış yenilenmesinin ikinci adımını ise bu yıl blogumu yenileyerek yaptım. Sürekli takipçilerim , sayfamdaki renk ve bannerdaki fotoğraf değişikliğini mutlaka fark etmişlerdir. Bloğumun daha sade , daha ayrıntısız , daha ferak olması için birkaç şeyi azaltıp renk  tonlarını biraz hafiflettim. Anlayacağınız bundan sonraki ziyaretlerinizde daha aydınlık bir Kahve Dükkanı'yla karşınızdayım.

"Aman dikkat, mevsimi geçti geçecek" demeye hazırlıyordum kendimi. Bugün pazarda semizotundan eser göremeyince "tarifi yayına geç kaldım" dedim. Ama zaten sizin de eminim yazın bol bol hazırlayıp,en pratiğinden sofranızda yer verdiğiniz bir salatadır  yoğurtlu semizotu. Yenilenmiş sayfamın tadına bakan ilk tarif olma şerefini kendisine vermemin sebebi yeşil ve beyaz oluşudur :) (Bu beyaz takıntım yeni evime taşındığımdan beri üzerime yapıştı. Evimin heryerini beyazlaştırma gayretimin , evime taşındığımda  sanal alemime de yansıyacağını hiç tahmin etmemiştim.)

Daha önce Ekşili Semizotu Salata tarifimi yayınlamıştım. Bu ondan daha pratik ve daha hafif bir salata tarifi. Oldukça basit ve çabucak hazırlanabilir oluşu, bu semizotu salatasını daha çok tercih etmemin ilk sebebidir. Ayrıca pilav ve salataların yanında tüketilebilir olması da cabası. Velhasıl , ben salatayı da semizotunu da pek bir severim :)
    
Uzun lafın kısası , buyrun ferah bir blogtan , nefis bir salata hikayesi :
 
Malzemeler:
 
Yarım demet semizotu
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
 
Yapılışı:
 
-Semizotunun yapraklarını , saplarından ayırıp bol suda yıkayın (mümkünse 5dk sirkeli suda bekletin).
-Sarımsakları dövün ve yoğurda ekleyip çırpın.
-Semizotu yapraklarını salata tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
-Arzu ederseniz taze nane ile servis yapın.
 


AFİYET OLSUN

LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

1 yorum:

  1. biz de semizotu salatasını bu şekliyle çok severek yiyoruz,şifa olsun inşallah

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .