20 Şubat 2012 Pazartesi

KEPEKLİ BULGUR PİLAVI ve 'BİLMİYORUM'


Bugünlerde ;

'İçimin tünellerine girer girmez bir fener alıyorum elime... Buralar çok karışık, kaç defa geldim , gene de hep kayboluyorum.' 

Bir Elif Şafak merakı oluştu bende. Tarzını sevdiğimden değil, arada bir kadın olduğumu anımsayıp duygusallaşıyorum sadece.

3 ayrı kocaman pencereden engelsiz , binasız , ağaçsız bir şekilde uçsuz bucaksız Karadeniz'i görüyorum. Önüne geçebiliyor muyum yalnızca çam ağaçları kaplı bir ormanı görebildiğim eski evimi anımsamamın ? Bilmiyorum...

Geceleri her uyandığımda,  ağır ağır kıyıya vuran denizin dalga seslerini dinliyorum. Engelleyebiliyor muyum  eski evimin kuş seslerini özlemeyi ? Bilmiyorum...


Ailem , arkadaşlarım bir çığlık kadar yakın bana. Alıkoyabiliyor muyum kendimi , geride bıraktığım arkadaşlarıma gitmek için yürüdüğüm yolları hatırlamaktan ? Bilmiyorum...

Soğuk yok, kar yok, ılık bir hava var yalnızca sokaklarda. Peki kışı kış gibi yaşadığım , 5 ay bolca üşüyüp yazın şiddetle terlediğim sokakların kokusunu hafızamdan silmeme sebep olabiliyor mu ? Bilmiyorum...

Eski...eski olan her şey iyiydi. Yeniler de böyle sevilebilecek mi ? Bilmiyorum...

Bilmediğim çok şey var geleceğe dair. Ama yan binanın altındaki fırında pişen mis gibi ekmeğin içine taze tereyağı koyup yemeyi bırakmazsam biran önce, yakın zamanda bol bol kepekli besine ihtiyaç duyacağımı çok iyi biliyorum.



Taşındım ... Kaza yapan nakliye kamyonundan geri kalanları toparlayıp tamamiyle yerleşmek tam 16 günümü aldı. Son anda nakliye kamyonuyla gelmekten vazgeçen eşimin , kaza anında o kamyonun içinde olmayışına sevinmek dışında beni teselli edebilecek pek bir şey yok. Çok sevdiğim eşyalarımın bir kısmı hırpalandı, zedelendi, bir kısmı kullanılamayacak hale geldi, bir kısmını göremedim bile, ben müdahale etmeden çöpe gitti...

Hasılı kelâm , bir şeyler karalamak için evde tüm eşyaların yerli yerine oturmasını bekledim. Birkaç gündür yorgunluğumu kısmen üzerimden atar atmaz münasip ve kısa bir dille size son durumu  ilettim. Sanırım anlaşılmıştır.

Buyrun , tadı isminden daha güzel bir pilav hikayesi ;



Malzemeler (5 kişilik) :

1 su bardağı kepekli pilavlık bulgur
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy kırmızı biber
1 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1,5 su bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı tereyağ 

Yapılışı :

-Bulguru bulanık suyu akana dek yıkayın.
-Soğanı , patlıcanı ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.  Yeşil ve kırmızı biberi ince dilimler halinde kesin.
-Tereyağı eritip soğanı rengi pembeleşmeyecek kadar kavurun (3dk).
-Kavrulan soğanlara yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sürekli karıştırarak biberler yumuşayana dek kavurun.
-Patlıcan , domates ve salçayı ilave edip ocağın altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzelerin yumuşamasını bekleyin (5dk).
-Yıkanmış , süzülmüş bulguru sebzelere ilave edin.
-Sıcak su , tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip son kez karıştırın. Kısık ateşte bulgur suyu çekene dek pişirin.
-Pişen pilavın içindeki nemi almak için kapağa havlu veya peçete yerleştirip tenzereyi bir örtüye sararak 15 dakika dinlendirin.
-Mutlak surette turşu ve ayran ile servis edin.


 LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

92 yorum:

  1. geçmiş olsun

    cana geleceğine mala gelsin dimi

    pilav leziz gözüküyor eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  2. Nerden başlasam bilmiyorumki.öncelikle çok güzel bir giriş olmuş.eşyalarınin başına gelenlere üzüldüm ama cana gelecek olan mala gelsin cümlesinden sonra da mal canın yongasi da demekten alikoyamiyor insan kendini.pilava gelecek olursa en güzeli de o olmuş.ellerine sağlık hayatım.sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her iki atasözü de durumu özetliyor :) Çok teşekkürler. Duygularımı birkaç dakikada dile getirme şansı buldum bu akşam şükür ki.

      Sil
  3. Of of of Leyla öyle üzüldüm ki.. İnsan; gitsin herşey yeterki canımıza bişiy olmasın diyor ama yazık günah yahu.. daha önce de ben bu nakliye şirketleriyle ilgili benzer bir yazı yazmıştım.. hiçççbirine güvenmiyorum.. bizimki de güya askeriyenin eşyalarını taşıyan en güvenilir firmalardan biriydi. Öğlen gelme sözü verdikleri evime akşam 8de geldiler.. Allah tez vakitte düzenini yeniden oturtmanı eksiklerini tamamlamanı nasib etsin..öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep çok haklısın, artık biz de asla güvenilmeyeceğini öğrendik ama bedeli ağır oldu. En çok yatak odama üzülüyorum, 1 yıl dayanır dayanmaz... Amin,inşallah dostum. Denizi seyredebiliyor olmakla avunuyorum :)

      Sil
  4. Ne de güzel anlatmışsın duygularını, her yazını merakla bekleyip hergün bir defa açıyorum sayfanı bugün neler var acaba diye. Geriye bırakılanlar zor ama alışıyor insan, benim 25 yıllık hayatımda şu anda bulunduğum yerin 14üncü yer olduğunu sayarsak alışmaya alıştım ben :)

    Muhteşem gözüküyor pilavın, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif çok teşekkürler, daha eğlenceli şeyler yazıcam yakın zamanda, onları okumalısın asıl :) Evet buna da alışacağıma eminim. Son 6 yılda 4. şehrim benim de bu :)

      Sil
  5. Leylacım, seni nasıl merak ettim, anlatamam.İçimemi doğmuş ne? dedim ki bizi bu kadar ihmal etmez, neler oldu.Sonra dedim ee tabii yeni ev, yeni şehir kolay değil dedim.Ama bak neler olmuş bu arada,çok geçmiş olsun .Ucuz atlatmışsınız, bunlar göz kardeşim.Neyse bugün yazını görünce rahatladım, tarifin benlik olmuş.Kepekli ya... bende takıntılı.Eline sağlık canım, sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Dilek, evet epey bir badire atlattık gerçekten de içine doğmuş. şükür birkaç gündür iyiyiz artık. çok teşekkür ederim arkadaşım.

      Sil
  6. cnm geçmiş olsun..Hayır görünende şer,şer görünende hayır vardır..Muhakkak yaratıcı herseyin en iyisini bilir..Bundan sonra yeni hayatında umarım sağlıklı,sıhhatli,sevdiklerinle,eski alışkanlıklardan sıyrılmış güzel bi hayat yaşarsın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, evet ben de böyle teselli buluyorum.amin :)

      Sil
  7. çok geçmiş olsun hemşehrim Leyla abla..Trabzonda yaşadığını biliyordum , taşındım yazmışsın, başka bir şehre gittiysen çok zor olucak anlıyorum seni..Trabzon gibisi var mı :( nakliye aracının kaza yapması da çok büyük talihsizlik olmuş çok üzüldüm, geçmiş olsun, eşin için sevindim şükretmek gerek..kadınlar eşyalarına başka anlamlar yüklüyor bence onları eşyalıktan çıkarıyor o yüzden bir şeyimize zarar gelse çok üzülüyoruz.. sendeki hezeyanı anlayabiliyorum, günler su gibi geçiyor toparlanırsın umarım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve çok teşekkürler. Trabzon'a yani memleketime yerleştim :) çok güzel bir şehirdeyim şükür. amin. çok teşekkürler. toparlanıcam :)

      Sil
  8. geçmiş olsun.sizlere bir şey olmaması sevindirici.inşallah bundan sonra her şey daha güzel olur .pilav tarifi harika ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun kimsenin canının yanmamış olması teselli olsa gerek.Bir de polyanna tesellisi var ki yeni ev yeni eşyalar....
    Pilav çok davetkar görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler. evet pollyanna bile olsa teselli sonuçta :)

      Sil
  10. üzülme leylacım.
    sen ve eşin,yürekleriniz bir olduktan sonra olur olur gider inşallah...
    mala gelsinn yeter ki..
    var mı canlar gibi kıymetlisi..
    yeni hayatın,yepyeni güzelliklerle donatsın yaşantını..
    :)
    pilavından aldım bi tadımlık..
    enfes..
    ellerine sağlık canısı..
    baki muhabbetlerimle..
    :)
    unutma kardeşini,emii;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler arkadaşım ne güzel bir yorum olmuş :)

      Sil
  11. Ah kıyamam canım çok geçmiş olsun,özlemiştik seni buralarda:)
    Nakliye firmasını en güzelinden bir avm ye götür mutfağını donattır bence:))
    sevgiler tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar çok teşekkürler. Firma ortadan kaybolmasa belki yaptırabilirdim :)

      Sil
  12. leylacığım yakında bu evine de alışacaksın ama içinde ki özlem devam edecektir yaşanmışlıklar silinmiyor hatırlanıyor her daim.
    ah çok geçmiş olsun çok üzüldüm kazaya ama allah sağlık versin bunada şükür:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin, umarım öyle olur. hiç birşeyi böyle özlediğimi bilmem... çok teşekkürler.

      Sil
  13. bak pilavı demeyi unuttum:)ellerine sağlık her zaman ki gibi çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  14. taşınmalar hep hüzünlendirir beni, umarım yeni şehrinize, evinize en kısa zamanda alışırsınız ve güzel anılarla doldurursunuz evinizi ve mutfağınızı.
    ilk defa duydum kepekli bulguru ve güzel bir tanışma oldu ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demet teşekkürler. umarım alışırım.

      Sil
  15. Çok geçmiş olsun, mal canın yongası ama sağlık canın ta kendisi...Zaman içinde yerine yenilerini alırsınız. Keşke herkes işini layıkıyla yapsa, zararınızı tazmin etse ama ...
    Yeni alışverişlerde yeni heyecanlar yaşayacaksın, canınız sağolsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif, çok teşekkürler. umut verici bir yorum oldu :)

      Sil
  16. CANIIIMMM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN(( BENDE NERDE LEYLACIM DİYORDUM ) RABBİM YERLERİNE ONLARDAN DAHA GÜZELİNİ ALMAYI NASİP ETSİN ÜZÜLME NOLUR SAĞLIKSINIZ YA GERİSİNİ BOŞVER
    BENCE ÇOK İYİ BİLİYORSUN SEN ÖZLEMİŞSİN))))
    PİLAVINDA HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  17. Canim hoc geldin. Gecmis olsun cana gelen mala gelsin derler ama mala gelende bazen zor kaldiriliyor. Insallah yenilerini alirsin.
    Eline saglik olsun .
    Karli gunler gecer guzel bahardan haber verirsin insallah canim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. bizim de tesellimiz bu. amin inşallah.

      Sil
  18. arkadaşım çok geçmiş olsun,evet bende arkadaşların söylediklerine katılıyorum.cana geleceğine ,mala gelsin böyle kazalar,inşallah eşyaların daha güzellerini alır ve kullanırsınız.Allah can sağlığı versin yeter ki...Pilav çok leziz görünüyor,sunum harika, ellerine sağlık,sevgiler arkadaşıma :),kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  19. Geçmiş olsun öncelikle. Her ne kadar mal canın yongasıysa da canınız sağolsun. En kısa zamanda bu duygu karmaşasından kurtulmanız dileğimle. Pilav enfes görünüyor. Ellerinize sağlık. Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük dileğim bir an evvel kurtulmak evet.... çok teşekkürler.

      Sil
  20. eşinin o kamyonda olmaması büyük bir şans bence.giden eşyalara üzüldüm ama yenisi gelir yerine merak etme.uzunca yaşadıgın bir şehri bırakıp gitmek çok zor.uzunca bir süre alışamıyor insan hep havada asılı kalıyor ama sen mi şehire alışıyorsun yoksa şehir mi sana bilemeden bir bakmışsın yeni şehrine uyum saglamışsın.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylem inşallah öyle olur. biraz fazla özlüyor gibiyim. teşekkürler.

      Sil
  21. Yeniler de bir gün eski olduğunda sevilecek bence..İnsan içinde bulunduğu anın kıymetini ne yazık ki elinden gidince anlıyor. Bazen çocuklardan yakındığımda, annem hep "bu günleriniz en güzel günleriniz, çocuklar evden uçup gidince suyu çekilmiş değirmen gibi oluyor insan" der. Bu arada benim en korktuğum şeylerden biridir, ekmek fırınına yakın oturmak:)) Sıcak ekmek ve tereyağı tutkumdan dolayı yani..Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öff maalesef insan olarak hep böyleyiz sanırım, kıymet bilemiyoruz... Ya şu fırın meselesi çok fena, napıcaz bilmem :)

      Sil
  22. Bulguru cok sveerim ama kepeklisine alisamadim, keske sevebilsem Leylacim. Şeyda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyda ben beğeniyorum :) çok da besleyici.

      Sil
  23. Canım,
    öncelikle geçmişler olsun. Eşyalarının başına gelene çok üzüldüm. Senin gibi geçmişine bu kadar sevdalı biri için çok üzücü olmuştur. O eşyalarda ki yaşanmışlıklar seni mutsuz etmiştir. Ama eşinin son anda o arabada olmamasına çok sevindim. Allah korumuş. Belki de yeniliklere alışman için bu da bir işarettir.(İyi tarafından bakalım)
    Ben inanıyorum ki kolay alışkanlıklarını değiştiremeyen biri bile olsan orada da çok güzel dostlar edinecek ve bize neşeli sevinçli yazılar da yazacaksın.
    Ellerine sağlık. Pilav çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl üzücü.....İyi tarafından bakmaya çalışıyorum ben de :) İnşallah neşeli yazılar en yakın zamanda gelecek, biran önce alışmak istiyorum,böyle yaşamak çok zor.Teşekkürler.

      Sil
  24. çok üzüldüm başınıza gelenlere... Ama her şerde bir hayır vardır ki eşinizin o kamyona binmemesi dediğiniz gibi herşeyi unutturacak birşey olmuş.
    tarif ise çok çok leziz tam benlik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fuly çok teşekkürler. beğenmene sevindim :)

      Sil
  25. Leyla hanım,
    Cok gecmis olsun. Ben de uzun sureli ara vermenizin bir nedeni oldugunu hep düşünmüştüm.
    Tüm olumsuzluklar geride kalır siz merak etmeyin..Ailenizle de birarada olmak daha hızlandıracaktır süreci eminim..
    Cenk'in blogunu beğendiğinizi söylüyorsunuz. Belki sayın Ayşem Öztaş'ın blogu(peçeteden notlar) da ilginizi çeker diye düşündüm.Ben son postundan inanılmaz etkilendim.
    sevgiler, saygılar
    Dilşad

    YanıtlaSil
  26. Eşinize bir şey olmaması beni öyle sevindirdi ki,eşyalara üzülmedim o yüzden. Allah sağlık versin, yerine yenileri mutlaka gelecektir. Ayrılıklar hep üzücü dimi, yerini yeni güzellikler, güzel insanlar, güzel mekanlar alsa bile. Allah'tan alışılıyor bir süre sonra , yoksa çok zor olurdu. Yeni yaşamınızda gönlünüze gelen önünüze gelsin inşallah.
    Yemeklere gelince, yemek bloglarından uzak duruyorum genelde. Çünkü ya canım çekiyor yapamıyorum ya da yapıyorum yiyorum ve kilo alıyorum. :) Ellerinize sağlık pilavınız çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hep üzücü....hiçbir şey eskilerin yerini doldurmuyor. Amin inşallah. Güzel yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  27. Canim yaaa... ne güzel ifade etmissin duygularini,,, Umarim ve dilerim yeni yasamin eskisini unutturmaz ama eskisinden cok daha mutlu, huzurlu olur... Sevgilerimle, ellerine saglik bu harika pilav icin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn inşallah öyle olur. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  28. Geçmişle olsun
    Her taşınanın kaderi herhalde :((
    Pilavda harika
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar,

    Anlatımınız çok güzeldi. Kaybettiğiniz eşyalar için üzgün olduğumu ama canınızın sağlığının herşeyden önce geldiğini belirterek, pilav yemeğinin de çok güzel göründüğünü ve lezzetinin de en az görüntüsü kadar güzel olduğunu ve bu vesileyle elinize ve emeğinize sağlıklar dilerken, selam ve dualarımla birlikte sizi en Güzel'e emanet ediyor ve hayırlı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Recep ben bu güzel yorum için.

      Sil
  30. Leylacığım çok geçmiş olsun canım.Çok üzüldüm ama çok şükürki sizler iyisiniz.Vardır bundada bir hayır...Pilav şahane,senin gelmen şahne gerisi teferruat:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva umarım vardır bir hayır... Çok teşekkür ederim ne de güzel söyledin :)

      Sil
  31. geçmiş olsun canım Leylam, insan burkuluyor tabi ama şükür eşin binmemiş o araca. İnşallah daha iyilerini gönderir Rabbim, dha güzel hatıralarla özdeşleştireceğin.. pilavın da nefis duruyor.. öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Delimmmm, amin diyelim. Eşyalardan ziyade hatıralara üzülüyor insan. Yoksa şükür maddeperest değilim :)

      Sil
  32. O denize bakan evde ben oturmak isterdim :) Ankara'yı da hiç ama hiç özlemezdim gibi geliyor.
    Esyaların basına gelenler cidden asap bozucu ama hayatta herşey insanlar için. Sağlık olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Ankara'dayken bu denizi ne çok özledim ben :) Ama yine de her şehrin tadı başka, Ankara'nın da... Teşekkürler.

      Sil
  33. Sanırım üç kez, gelip gidip okudum yazınızı. Her Bilmiyorum'a bir cevap düşleyerek..

    Leyla eski olan her şey iyi değildir. Mutlaka vardır defoları da pek farketmeyiz. Yeniye alıştığınızda, bunun asıl o zaman farkına varıcaksınız gibi geliyor bana.

    Güzeldir Leyla o dalgaların sesi, o fırında pişen sıcacık ekmeğin kokusu, ailenizin bir ses mesafesinde olması, ılık hava, alışmak için güzel başlangıçlar.

    Çok üzüldüm kazaya anlatamam, eşinize bir şey olmaması önemli olan. Hani anıların olması bakımından, belki deger veririz eşyaları ama adı üzerinde işte eşya. Mutlaka yerine koyulur, sizler iyi olunda..

    Tesadüf bende bu akşam bulgur pilavı yaptım :) şimdi bunu görünce, birde kendi yaptıgım..sustum ve ellerinize saglık diyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Aslı ne güzel yazmışsın, okudukça bir nebze rahatladı içim... Çok teşekkürler arkadaşım. Eşyaya üzülmedim, dediğin gibi anılar biraz üzdü o kadar. Senin de ellerine sağlık :)

      Sil
  34. Canım benim eşyalarına çok üzüldüm. Evet yerine gelir ama yeniler eskileri unutturmuyor, o yüzden çok üzüldüğünü biliyorum.
    Üzülme demekten başka birşey gelmiyor elimden..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feray çok teşekkür ederim, beni anlıyorsun :)

      Sil
  35. Geçmiş olsun eşyaların başına gelenler üzücü.Ama dediğiniz gibi iyiki eşiniz araçta değilmiş.Çok ama çok şanslıymışsınız.Eski ve yeniye gelirsek.İnanın yenilerede öyle bi alışıyoruzki eskiyi aratmayacak bi hal alıyor.Bakın daha şimdiden binanın altındaki fırından çıkan, mis gibi sıcak ekmeklere aşık olmuşsunuz gibi sanki:)buda yenilere yavaş yavaş alıştığınızın bi göstergesi gibi sanki..Kepekli ürünlere ihtiyaç duymadan azar azar tüketmeniz dileğiyle:)Pilavda çoook nefis görünüyor.Kepekli olarak hiç denemedim.Ama merak ettim doğrusu.Ellerinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bihter. Evet o ekmekler beni bitirdi, daha 3 hafta oldu ne hallere geldim :)

      Sil
  36. geçmiş olsun size, afiyet olsun bize...
    elif şafak: iyi yazan kadınlar iyidir.
    çok sıradan bir cümle oldu ama olsun, bazen insan hıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence harika bir cümle oldu. Ben bunu ilerleyen yazılarda kullanıcam :) Çok teşekkürler.

      Sil
  37. Bulgur pilavı bu kadar mı hoş gözükür gözüme :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  38. ellerine sağlık leylacığım ama hüzün koktu yazıların. bak sende ne güzel söylüyorsun eşim iyiki yoktu diye. polyannacılık değil bu bir şükür vesilesi bence. bir de eklemek istediğim bir şey var üç pencerenin engelsiz karadenizi görmesi Muhteşem... mutlu ol olurmu. seni daha sevinçli postlarda izlemek istiyorum :) sevgiyle kal hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, şimdilik yüzüm gülmeye başladı,en yakın zamanda güzel yazılar gelecek :)

      Sil
  39. Aslında biliyorum eşyalar değil seni üzen onlara yapışan hatıralar, ama unutma ki hatıraları canlandırmak için o eşyaya gerek yok aslında, hepsi beyninde yaşıyor. Daha güzel yeni hatıralar edinmen dileğiyle

    YanıtlaSil
  40. Canım çok üzüldüm inan ki.. :(
    Ne desem bilemiyorum..
    Ne desem eksik kalacak..
    Fakat eşinin yanında olması herşeye bedel..
    Rabbim ayırmasın,gönlündeki hüznü alıversin..
    Herşey gönlünce olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeliham sağolasın, amin inşallah. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  41. güzel gözüküyor tadı nasıl acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Onur bey, denemeden bilemezsiniz :)

      Sil
  42. müthiş analiz etmişsiniz. geyikciler.com sitesi olarak sizi tebrik ederiz. ödül almanızıda ayrıca kutlamak isteriz.

    YanıtlaSil
  43. Ellerinize sağlık harika görünüyor:))

    YanıtlaSil
  44. Canım çook geçmiş olsun...
    Pilav nefis görünüyor ellerine sağlık... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  45. Yazılarınızı sessiz bir okuyucu nev'inden takip ediyordum. Ta ki eşyalarınızı taşıyan nakliye kamyonunun kaza yaptığını okuyana kadar. Geçmiş olsun diyorum yürekten. Üzücü olduğunu biliyorum ama eşiniz için de büyük bir şükür gerek diyorum. Bugünlerde ben de sizin gibi taşınma telaşı yaşıyorum, zor iş gerçekten. Yeni evinizde eskiyi unutturacak güzel günler yaşamanız dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nur çok naziksiniz çok teşekkürler. İlginiz beni çok memnun etti. Allah size de kolaylık versin, ben hala yorgunluğumu atamadım.

      Sil
  46. Her işte bir hayır vardır diyelim. Belki bu kaza sizi daha büyük bir bela dan korudu. Çok çok geçmiş olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Zencefilciğimm, haklısın.

      Sil
  47. Vazgeçilmemesi gereken bir lezzet bulgur pilavı mis gibi
    ellerinize sağlık olsun,ne de güzel süslemişsiniz:-)

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .