19 Eylül 2011 Pazartesi

BÖRÜLCE SALATASI ve Blogumun Yeni Teması İçin PEMBE REHBER'e teşekkürler


Bugün okulun ilk günü olmasına ,   2 ayın ardından topuklu ayakkabılarla  ilköğretim haftası etkinliklerini kutlamak için saatlerce ayakta kalmama (ki protokolü tanımayan bir protokol karşılama görevlisiydim bugün, emniyet müdürü diye müdürün korumasına hoşgeldiniz dedim, o kadar yani !) , yeni sınıfıma kitap dağıtırken afakanlar geçirmeme , yarın dersim olmadığı halde yarın için okulda bana nöbet görevi yazılmasına , eve gelene dek zonklayan ayak parmaklarıma rağmen bugün çok heyecanlı bir gündü benim için . Yo yo öğrencilerimle karşılaşmış olmanın verdiği bir heyecan falan değildi bu. Zaten aynı mahallede olduğumuz için sıklıkla karşılaştık tatilde onlarla. Heyecanımın sebebi başka. Ama şimdi birkaç gün geriye gidelim :

17 Eylül akşam üzeri saatllerinde , içinde bir birinden farklı onlarca konu ile ilgili muhteşem bilgilerin , harika tariflerin (ki  Pudra Şekeri Pantolu Nişastalı Kurabiye denemem Pembe Rehber'dendir) paylaşıldığı Pembe Rehber 'in "Cupcake Aşkı" hediye blogspot teması yazısıyla karşılaştım. Tema , ilk yorum gönderene hediye gidecekti. Yazı gönderi saatinin üzerinden biraz geçmiş olması sebebiyle temanın çok hoş olduğuna ancak benim bu hediye kaçırmış olduğuma dair bir yorum yazdım.

Birgün sonra e-posta kutumu kontrol ederken "Temaya ilk yorum bırakan sizsiniz :)" konu başlığıyla bir mail geldiğini gördüm. O postayı okuduğum an yaşadığım mutluluk bende bırakın pazartesi sendromunu üzerimde ne kadar yorgunluk ve stres belirtisi varsa hepsini aldı götürdü. Birkaç haberleşmenin ardından bugün sabırsızlıkla beklediğim bloğumun yeni temasına kavuştum. Okuldaki ultra stresli günün ardından şuan kendimi kuş gibi hafif , heyecanlı ve mutlu hissetmemin sebebi Pembe Rehber'den kazandığım işte bu hediye :)

Bu temayı hazırlayıp , hediye etme cömertliğini gösteren , benim heyecanıma gülümseyerek karşılık veren Pembe Rehber bloğunun yazarı Bengü Hanıma sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum.Eğer siz de böyle güzel bir tema istiyorsanız ya gözünüz kulağınız hediye gelebilecek tema ihtimaline karşı Pembe Rehber'de olacak ya da Bengü Hanıma bir e-posta gönderip iletişime geçeceksiniz bir zahmet (Bu konuda şansımdan ötürü üzerimdeki rahatlık hissediliyor sanırım ;))


Şimdi benden bir teşekkür de , bu börülceleri temizleyip , haşlayıp poşetledikten sonra bana ikram eden Deniz'e gelsin. Arkadaşlarımız Denüz & Ümit'le ilgili son yazımının üzerinden epey bir zaman geçmiş. O dönem yaptığım ve berbat şekilde sonuçlanan bir kek macerasının birkaç saat sonrasında Ümit'in nasıl rahatsızlandığını merak edenler Çikolatalı Kepekli Kurabiye hikayesinden okumaya devam edebilir.  Ben burda kötü şeyleri (beceriksizliklerim de denebilir:)) hatırlamak yerine Deniz'in annesinin Manisa'da ki bahçesinden toplanıp getirilmiş börülcelerden yaptığım ilk salatanın tarifinden bahsetmek istiyorum.

Karadenizli olduğum için Ege'de bolca tüketilen sebzeleri pek tanımıyorum. Börülceyi zeytinyağlı yemek olarak birkaç kez Bodrum'da kayınvalidemin ellerinden yemiştim. Ama hiç salatasını denememiştim. Yapılışı biraz bizim 'fasulye makarnası' dediğimiz Karadeniz Bölgesi'nde yaz aylarında sıkça yapılan bir çeşit mezeye çok benziyor. Tadında çok büyük farklılıklar olduğunu da söyleyemem zaten. Fasulye makarnası , fasulyeler haşlanıp süzüldükten sonra tereyağ ve sarımsakla birkaç dakika kavrularak oluşuyor. Börülce salatasında ise zeytinyağı ve sarımsak ile birkaç dakika kavurup soğuduktan sonra servis etmek söz konusu. Bilmeyenler hikayenin devamını okuyarak itinayla denesinler lütfen .

Buyrun , "Ege'den bir salata geldi" hikayesi :


Malzemeler (2 porsiyon) :

300-350 gr börülce
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Dilerseniz 1 kase yoğurt

Yapılışı :

-Börülceleri temizleyip tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın.Bu kısmı ben yapmadığım için ayrıntı veremiyorum.
-Haşlanmış börülceleri süzüp bekletin.
-Sarımsakları incecik kıyıp zeytinyağı ile birkaç dakika kavurun.
-Kavrulan sarımsaklara börülceleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
-Börülceyi kaselere bölüp soğuduktan sonra dilerseniz üzerine yoğurt gezdirerek servis edin.

Share This

Gez ve öğren !

12 yorum:

  1. armağanı kazanmana ve mutlu olmana sevindim.Börülce salatasını ben de severim, ellerine sağlık.Yeni eğitim yılı hayırlı olsun bu arada:)))

    YanıtlaSil
  2. kolaylıklar diliyorum.. ilk günü atlatılmış zaten:) sunumda salatada nefis
    sevgilerimle..
    yemekbirask
    seval

    YanıtlaSil
  3. Tema çok şık ve modern,Bengü hanım'ın ellerine sağlık.Börülce salatası nefis görünüyor.Ellerinize sağlık ve yeni temanız hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  4. Salata nefis görünüyor ama tabaklar da çok şıkmış doğrusu,ellerine sağlık.Yeni öğretim yılın hayırlı olsun.Ben emekli olalı 11 sene oldu hala okul açılış günü heyecanlı gelir bana,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Yeni teman hayirli olsun canim... salata nefi gözüküyor bu aradada...

    YanıtlaSil
  6. Tema da, salata da harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  7. leylacığım hiç yapmadım ama bir kez yemiştim harika bir lezzet ellerinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  8. tema çok hoş, hayırlı olsun, börülce salatasına bayılırım özellikle de ertesi gün, ama servislerede hayran kaldım, ne değişik, dantel gibi...

    YanıtlaSil
  9. Yeni teman gerçekten çok güzel olmuş.
    Güle güle kullan canım..
    Bir egeli olarak bayıldığım lezzetlerden biri..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Tema çok cici,salata muhteşem:)

    YanıtlaSil
  11. Yeni ögretim yilinda basarilar
    Bir blogcu icin cok güzel bir hediye olmus yeni tema ic acici sirin
    bizdede dün vardi yemegi vardi börülcenin elinize sagli

    YanıtlaSil
  12. Noblesse, teşekkürler.

    Seval,çok şükür atlattık :) teşekkürler.

    Pembe Kekik,çok teşekkür ederim :)

    Anneanneninemekleri,teşekkür ederim evet sanırım bu heyecan hiç bitmeyecek :)

    Nesliname, Deli Anne,Güloanne çok teşekkürler.

    İsoon, çok teşekkürler bir de beyaz olsalarmış daha bir dantel gibi dururmuş :)

    Hayat Cafe, Krnc teşekkürler.

    Baharçiçeği,evet bence bir blog yazarı için en güzel hediye :) teşekkürler.

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .