27 Kasım 2011 Pazar

ÇİKOLATA DOLGULU FINDIKLI KURABİYE ve 'Şu İçimdeki CENK Meselesi'


çikolata dolgulu fındıklı kurabiye

O zamanlar ben çılgın bir blog takipçisi . Önüme gelen her yemek bloğunu izliyor , inceliyor , ilk yazısına kadar araştırıyor ,  denemek istediğim , çok beğendiğim tarifleri not ediyor ve yapmıyorum. Yayınlanan fotoğraflara hayranlıkla bakıyor , uzunca yazılmış tarif hikayelerine imreniyorum. Benimse bloğumda yalnızca "fındıklı cevizli kurabiye" tarifi var , onun da karanlık bir fotoğrafta nerdeyse kendisi bile seçilmiyor...

O blogları hayranlıkla izlemeye devam etseydim , muhtemelen şuan hâlâ izliyor olacaktım ; yalnızca "izliyor". Çünkü o dönemlerde takip ettiğim hiçbir blog bende izlemekten öte bir duygu yaratmadı. Ta ki O'nu bulana dek , Cenk'i , blog adıyla Cafe Fernando'yu ...

Bulmak diyorum çünkü başarılı bir blog yazarı olabilmek için birilerinin beni harekete geçirmesi gerektiğini biliyordum ve o birileri beni değil ben onu bulmalıydım. Harekete geçirmek dediysem "hadi sen bunu yaparsın" değil , "bunu benden daha iyi yapamazsın" demekten söz ediyorum. Evet, Cenk'i ilk okuduğumda tam da bunları geçirdim aklımdan "bunu O'ndan iyi yapamam!" ...

Tabiki o günden bugüne çok şey değişti. İlk dönemlere ait neredeyse hiçbir tarif bırakmadım bloğumda. O kötü fotoğrafları , her cümlenin sonuna gülücük eklenmiş yazıları saklayacağımı düşünmemiştiniz herhalde ! Cenk'ten not edip denediğim ilk tarifle yalnızca mutfak hayatım değil fotoğraf çekimlerim , yazı stilim , kurduğum cümleler hatta mutfak aletlerim bile değişti. Plastik olan hiçbir şeyi özellikle kek-pasta-kurabiye yapımında kullanmamayı öğrendim. Plastik yumurta fırçasını , çay süzgecini atıp kendime onlardan çelik saplı birer tane aldım . Çikolata ve tereyağı benmari eritmek için büyük çelik bir kase , fotoğraflarda kullanmak için ahşap bir doğrama tahtası (nerdeyse tüm fotoğraflarımda var) ve küçük bir sos kabı temin ettim.  18cmden 26cme kadar her boy kelepçeli kalıp , tart kalıpları , muffın kalıbı ve kağıtları , en kaliteli yağlı kağıtlarla doldurdum rafları. En önemlisi ise çikolatanın en az %70 kakaolu olanını kullanmayı öğrendim , hatta ilk zamanlar o çikolataları bulabilmek için 80km yok gitmem gerekti. Kısacası Cenk'te ne gördüysem en azından ona en yakın seçeneği aradım. Çünkü o tarifleri denemeliydim...

çikolata dolgulu fındıklı kurabiye

O'nu tanımamı sağlayan tarif  bu FINDIKLI KURABİYE tarifi oldu ama sanmayın ki Cenk'le olan ilk yolculuğum bu kurabiyelerle başladı ! O'ndan imrenerek denediğim ilk tarif Domates Çorbası'ydı (Orjinali burada ) . Şimdi düşünüyorum da Şeytan Çikolata Giyer veya Browni Dantel Giyer'i deneseydim muhtemelen o gün Cenk'i hayatımdan çıkarmış olacaktım. Çünkü domates çorbası tarifi biraz zahmetli olmasına rağmen kaliteli malzemelerle %100 başarı sağlayan bir tarif olmuştu. O , domatesleri fırında zeytinyağı-kekik-sarımsakla pişen ve  lezzetine doyum olmaz çorbadan sonra Cenk'te gördüğüm ve yapabileceğime inandığım her tarifi ısrarla deneme kararı aldım : domates çorbasından sonra kremalı mantar çorbası , kremalı brüksel lahanası , kimseyle paylaşmaya kıyamadığım gerçek bir browni , iki denememden sonra başarıyı yakaladığım ve pişer pişmez hepsini bitirdiğimiz financier , şekerini az koyup üzerini pudra şekeri kaplamak zorunda kaldığım ve 'asla O'nunkiler gibi olmadı' diye sızlandığım vişne ve limonlu muffın  (O frambuaz kullanmıştı) bunlardan yalnızca adını hatırlayabildiklerim.


Bu kadar denenmiş tariften sonra birşeyler beni içimdeki Cenk meselesini anlatmaya yöneltti. Benim keşfedip dur durak bilmeden yazılarının peşinden koştuğum , başarılarına alkış tuttuğum , zümrüt yeşili gözlerine hayran kaldığım , "bir erkek hem bu kadar başarılı-yetenekli , hem de bu kadar yakışıklı nasıl olur?" diye hayıflandığım  Cenk'i hala tanımayanlarınız varsa bu cehaletten sıyrılsınlar istedim.

çikolata dolgulu fındıklı kurabiye

Benim Cafe Fernando'nun içinde kayboluşumun üzerinden tam olarak 32 ay geçti. Bu 32 ayın üzerine henüz ilk gördüğüm tarifi denememiş olmak beni biraz üzdü. Ben O'nun tarifindeki gibi frambuaz ve kayısı marmelatı değil erimiş bitter çikolata kullanmayı seçtim. Denemek isterseniz siz de tarifin orjinalinde olduğu gibi marmelat kullanabilirsiniz. Hatta karamel sos bile denenebilir.

Cenk , 20 ay önce Sonuç Reklam'daki işinden ayrılıp reklamcılıktan blog yazarlığına terfi etti (Bence "fotoğrafçı" da demeliyiz). Şu sıralar vaktinin bir kısmını bloğuna bir kısmını da üzerinde çalışmakta olduğu yeni kitabına ayırıyor. O yazıyı yazıp bize güzel haberi verdiğinde Cafe Fernando 4 yaşındaydı ve yazıyı nasıl heyecanla , içim titreyerek okuduğumu çok iyi hatırlıyorum , adeta kelimeleri yutmuştum. İşte o günden beri ben Cenk'ten bu işin fedakarlık , çaba ve sonsuz bir azimle olabileceğini öğrendim.

Birgün O'nun gibi vaktinin çoğunu bloğuna ayıran bir yazar olmak ümidiyle ...

Keyifle okuyunuz.

Not : Cenk'in hakkında daha fazla ayrıntı ve birkaç fotoğraf eklemek isterdim fakat izni olmadan bunu yapamazdım. O'nunla ilgili daha fazlasını öğrenmek için buraya bir uğrayın.

çikolata dolgulu fındıklı kurabiye

Malzemeler (25 adet ) :
(Facebook sayfamızı takip edip, tariflerden anında haberdar olabilirsiniz , TIKLAYIN )
Kaynak : Cafe Fernando

1 su bardağı (140 gram) un
140 gram kavrulmuş fındık
125 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
1/4 su bardağı şeker
80gr bitter çikolata (%70 kakaolu)

Yapılışı :

-Fırınınızı  180 C’de ısıtın.
-Kavrulmuş fındıkları bir yemek kaşığı şekerle birlikte  mutfak robotunda  un haline gelene kadar çekin. Bir kaba aktarıp unla birlikte karıştırın.
-Oda sıcaklığınadaki tereyağı ve şekerin  kalan kısmını 5 dakika çırpın. Bu karışıma azar azar un ve fındıklı karışımdan ilave edip homojen bir kıvam alana dek yoğurun. Oluşan hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Yuvarlaması da kolaylaşacaktır.
-Bir kesme tahtasına yağlı kağıt serin. Hamurdan çay kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda  top haline getirin, kesme tahtasına koyun ve parmağınızla ortasına iyice bastırarak bir boşluk açın.
-Kalan tüm hamura bu şekli verin. Kurabiyeleri kesme tahtasıyla birlikte buzluğa yerleştirin ve parmağınızla bastırdığınızda göçmeyecek kadar sertleşene dek (yaklaşık 10 dakika) bekletin. Ben sabırsız davrandım yalnızca 7dk tuttum ve bunun sonucunda benim daha az çukurlu kurabiyelerim oldu.
-Çikolatayı benmari usulü eritip oda sıcaklığına getirin.
-Buzluktan çıkardığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine geniş aralıklarla dizin ve15 dakika pişirin. -Kurabiyeler oda sıcaklığına geldikten sonra ortalarındaki boşluklara erimiş çikolata koyun.

Cenk'ten alıp denediğim tariflerin karışımından oluşan bir fotoğrafı da bu yazıyla görücüye çıkarıyorum. Dükkan'la kalın...


LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

85 yorum:

  1. Yazına bayıldığımı söylemeliyim ilk önce. Ben de Cenk hayranıyım fotoğraflarına yazılarına bayılıyorum, yalnız şöyle bişey var ben daha hiç bir tarifini denemedim. Sanki yapamazmışım gibi geliyor, o kadar detaylı ve güzel anlatıyor ki zormuş gibi hissediyorum, doğru zamanı bekliyorum o doğru zaman da hiç gelmiyor. Bu arada yazını okumaya başlamadan önce fotoları inceliyordum dedim ki ben de böyle bir tahta almalıyım :) Gerçekten harika bir yazı, keyifle okudum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. yazını zevkle okudum::) bende yeni blogcu olarak sanki kendimden de birşeyler gördüm yazıda. ne güzel birilerinden esinlenmek, birilerini beğenerek takip etmek.
    benimde mutfakta eksik eşyalarım var blogum sayesinde yavaş yavaş tamamlıyorum:)
    ayrıca kurabiye harika görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Özge - o zaman bu yazı sana ümit vermeli :) ilk zamanla ben de korkmuştum, ama şimdilerde şu borwni dantel giyer'e göz diktim, deniycem ;) teşekkürler.

    Şehrinaz - evet her blog yazarının hayranı olduğu Cenk gibi biri olmalı. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Vay be ne Cenkmiş!banada böyle bir Cenk lazım diycem ama bana senin blogun yetiyor canısı!Hele o tahtana bayılıyorum..Müthişsin,emeğine,yüreğine sağlık diyorum.Böyle devam et,yol senindir..Limon çiçekeleri..(Bu arada google hesabımdan bloguna yorum yapamıyorum,n'olduki acep?)

    YanıtlaSil
  5. Leyloş ellerine sağlık, nefis görünüyorlar :) Fotoğrafların da cok güzel olmuş yine, Cafe Fernandoyu biliyordum tekrar bakabilirim şimdi^^

    hoççakal

    YanıtlaSil
  6. çok hoş bir yazı olmuş gerçektende bende cenki takip edenlerdenim ve senin gibi düşünenlerden biriyim yalnız senin azminde çok hoş:)aslında blog koskaca bir zaman işi ekleyeceğim tariflerimden önce uzun uzun yazmak istiyorum ama nedenini bilmediğim bir şekilde kısmet olmuyor,blogum hakkında her geçen gün düşüncelerim artıyor isteklerim değişiyor umarım güzel zevkle takip edilen birilerininde örnek alabileceği blog olma yönünde ilerlerim:)sen zaten öylesin dememe gerek yok!
    kurabiye mi? süper ellerine sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Havva - canımsın teşekkür ederim. Bir türlü çözemedim birkaç kez yorum şeklini değiştirdim ama olmadı, bir sende bir de başka bir blog yazarında var bu sorun bilemedim Havvacım .

    Nisa - teşekkür ederim. Cenk medaarı iftaharımız :)

    Aylin - benim de oluyor öyle bazen ama birkaç fotoğraf açıp bilgisayarın başına gelince geçiyor ve coşuyorum :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Hımm lezzetli,ellerine sağlık :-) ve ayrıca ziyaretin için çok teşekkürler..
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  9. Nihayet izlemeye alabildim . Bloğuma yazdığın güzel yorumlar için çok teşekkür ediyorum ellerine kalemine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Leyla'cım kurabiyeler ve sunum harika.Sevgili Cenk
    in tarifleri çok özel gerçekten.Ellerine sağlık sımsıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. galiba hepimizin idolleri oluyor:) ben gülme işaretlerini halen ısrarlı kullanıyorum seviyorum iki nokta üstüste ve bir parentezi:) kesinlikle sayfanı çok beğeniyorum, resimler tarifler çok çok başarılı ve kaliteli buluyorum.. tüm övgüleri hak ediyor..
    sevgilerimle
    yemekbirask
    seval

    YanıtlaSil
  12. cnm çok güzel bi yazı ve tarif olmuş şimdi cenk'e gidiyorum incelemeye:))biliyordum ama senin gözünle bakmak daha farklı olacak diye düşünüyorum;))

    YanıtlaSil
  13. neseersoy - Miskokululezzetler - derya - teşekkürler.

    seval - evet herkesin bir idolü olmalı :)

    canımçektipişirdim - umarım öyle olur :)

    YanıtlaSil
  14. bi insan deyim yerindeyse kanının son damlasına kadar savaşıp kendini yemek pişirmeye verir mi :) cenk öle biri işte :) bende onunla tanışalı bir yıldan fazla oldu ama yukarıda özgeninde dediği gibi cenk herşeyi öyle ayrıntılı ve güzel anlatıyor ki insan cesaret edemio yapmaya nası olsa onunki kadar güzel olamaz diye :) ellerine sağlık kurabiyeler müthiş görünüo

    YanıtlaSil
  15. eylemin mutfagı28 Kasım 2011 10:49

    gerçekten cafe fernandoyu ilk okudugumda resimlere ilk baktıgımda bende aynı duygular içerisindeydim.belki onu okumaya başladıgımda karar verdim blog yazmaya bilemiyorum ama fotograf çekmeye kesinlikle onun resimlerini görünce başladım desem yeridir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  16. çok güzel olmuşlar canım ellerine sağlık
    mutlu bir hafta dilerim
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. dün okudum aslında bu yazıyı..ama yorum yazamadım nedense..ne güzel anlatmışsın..ne güzel yapmışsın..ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. hümoş - CENK tam da senin ifade ettiğin gibi bir blog yazarı :) teşekkürler.

    eylem - O hepimizin gözdesi sanırım :) teşekkürler.

    ada deniz - Hande - Gul/Inn - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Harika görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık canım ben de Cenk'i çoook severek takip ediyorum kurabiyeler nefisss görünüyor. Fotoğraflar da çok başarılı.

    Sevgiler,
    Evren
    www.birdilimdus.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. Her iki blogda benim için sakıncalı öğeler içeriyor.Şu anda midemden abum sabuk sesler geliyor ve odaya hakim sessizlikte yan masada oturan erkek cinsi oda arkadaşım alttan altan bakıyor.Ya benim zaten halihazırda 2 kg fazlam var.Müslümana gavur işkencesi yapmayın rica ediyorum öhhööööööööö

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Leyla, kendinizi çok özlettiniz. Bende size katılıyorum,Cafe Fernando keyifle izlediğim bir site. O tarifler yok mu, hele havuçlu keki, yeme yanında yat.
    Sizde çok başarılısınız, blog ödüllerinde başarılar.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  23. anneanne - Evren - teşekkürler.

    Alışveriş Danışmanı - 2 kilodan bişey olmaz rahat ol :) teşekkürler.

    Ihlamurcum - evet kremalı havuçlu bir kek tarifi var Cenk'in :) tabağı da müthiş... teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. Kimi yazarlar/kitaplar da - ki iyileridir onlar- okuyunca sizde yazma isteği uyandırır.

    Ben de şimdilik tarif toplama dönemindeyim ama bir sonraki evreye ulaşacağımı hiç sanmıyorum :( Hani istiyorum, bir gün eşi dostu çağırıp "Hepsini ben yaptım!" diyerek yeni lezzetler sunmayı ama benden çıkmaz o iş :)yine de burada denenmiş ayrıntılı tariflerin olduğunu bilmek çok güzel :)) Selamlar.

    YanıtlaSil
  25. Cenkin sıkı takipcisiyim iyi bilirim bir cok tarifinide yapmisimdir harika biri....süper ellerine saglık ;))harika görünüyorlar muah;)

    YanıtlaSil
  26. Leylacım bende büyük bir keyifle sevgili Cafe Fernandoyu ve ayrıca seni takip ediyorum , kurabiyeler enfes görünüyorlar ellerine sağlık
    Seda Yazıcı www.lezzet-ikram.blogspot.com

    YanıtlaSil
  27. Bugün geldim blogunuza okudum. Sonra çok büyük bir şevkle bahsettiginiz Cenk'in bloguna gittim, okudum, kaldım uzun süre orda..

    Şimdi tekrar size geldim. Söyleyecegim hem çok şey var, hemde aslında ne söylersem söyleyeyim aynı kapıya çıkıcak. En baştan beri üstünde durdugum gibi, sizde yazma kabiliyeti çok fazla. Kendinizi o kadar iyi anlatıyorsunuz ve bunu karşı tarafa öyle iyi aksettiriyorsunuzki zaten o anlamda bir blog açmanız şart yani..

    Ben bu masalsı kurabiyeler hakkında ne söyleyebilirim? sadece çok nefis göründüklerini :)

    Lütfen yazın..

    YanıtlaSil
  28. Evet evet gerçekten çok iyi görünüyorlar. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  29. N.Narda - umarım bir sonraki aşamaya geçersin :) teşekkürler.

    Coco-jelly - benim denemediğim ama senin deneyip çok beğendiğin bi tarif varsa öğrenmek isterim :) teşekkürler.

    Seda - hepimiz Cenk'e bi teşekkür borçluyuz sanırım :) teşekkürler.

    Aslı - sen de şu güzel yorum yazma konusunda 1numarasın :) yorumlarını her okuduğumda tekrar tekrar yazasım geliyor :) teşekkürler.

    Ahu - teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  30. evet cenki bende takip ediyorum brownisini denemiştim süper ötesi bir tatdı kayınvaldem her fırsatta o browniden yapsanda yesek der :))ve kurabiyeler ilk fırsatta denenecekler ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  31. maşallah sana.eşin yokken de dur durak bilmeden tarif yayınlıyosun.resimler de çok hoş leylacığım...ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. Leylacım; o kadar özendirdin ki Cafe Fernando'yu ben de artık takibime alıyorum:) Sağol paylaşımın için..Sevgiler..Serap
    Lezzetli Somunlar

    YanıtlaSil
  33. KURABIYELER NEFIS OLMUS SUNUDA TAM DERGILERDEN CIKMIS GIBI ELINIZE SAGLIK

    YanıtlaSil
  34. canım harıka olmus ,resımler süper otesi ellerın dert gormesın, ıyıkı varsın

    YanıtlaSil
  35. buu nasıll bir lezzettir yahuu:))
    ellerine sağlıkk kahve dükkanım:)
    sevgilerimle..
    :))

    YanıtlaSil
  36. Ne güzel anlatmışsın canım bütün blogcular bu safhalardan geçti diyebiliriz heralde:))ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  37. Leyla ben okumadan sadece resimlere göre yorum yapmam. O insanı tanımam için okumam lazım. Okudukçada sizin nasıl bir insan oldugunuzu anlıyor ve öyle içimden geldigi gibi yorum yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  38. Kurabiyeler nefiss ötesi görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.
    Bende Cenk'i zevkle takip edenlerden biriyim..:)))
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  39. Leyla,

    Cafe fernando yu bende çok sık olmasada takip ediyorum ama tariflerini denemek beni aşıyor. Çok yetenekli bir bey Cenk bey.

    Sen de bence çok iyi bir öğrenci olmuşssun. Iyiki bu blog u açmışsın. ellerine sağlık.

    Başarılı leyla nın sanal arkadaşı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  40. Post da, kurabiyelerde çok güzel..

    YanıtlaSil
  41. Ayşe - teşekkürler.

    hdidem - evet brownisi süper.teşekkürler.

    defne - evet fırsattan istifade :) teşekkürler.

    Serap - buna sevindim :) teşekkürler.

    bahar - zeymuran - birtutamkekik - teşekkürler.

    evatolyesi - sanırım öyle :) teşekkürler.

    Aslı - o zaman zamanla birbirimizi tanıyoruz demektir, ne güzel :)

    Hayat Cafe - ne güzell :)

    Çiğdem - iyi bi öğrenci olduğumun farkedilmesine sevindim :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  42. Hımmmm nefis görünüyorlar eline sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  43. kurabiye muhteşem ve tarifini aldım :)))
    ama Cenk den etkilenişini anlatışın daha bir muhteşem. Sessiz sessiz takip edip onun senin üzerindeki etkisinin farkında bile olmayabilrdin. Ama sen hem farkındalığı çok yüksek hemde vefalı birisin. Cafe Fernando dan bende Şeytan çikolata giyeri denedim tabii Cenk kadar marifetli olmadığım için onun pastası kadar güzel olmadı ve üstelik tüm malzemeler tastamam olmadığı halde tadı muhteşemdi. pastayı yaptım birşekilde fotoları eklerken çekindim hatta.. onun resimleri nerde benimkiler nerde. Ama sonra düşündüm bende denemeye çalıştım neden paylaşmayım ki!senin resimlerin harika anlatımın harika. ben seni çok sverek ve ilgiyle takip ediyorum. öptüm seni canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  44. Cenk'in domates çorbasını ben de denedim ve çok da sevdim, tabi her tarifi ayrı güzel, gerçekten çok başarılı. Bu tarz bir kurabiye yapmak hep aklımda ama bir türlü sıra gelmiyor, çikolata dolgusu güzel fikir... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  45. Mavi Tutku - NzlGl - teşekkürler.

    Şule - sen bu yazıyı çok iyi benimsemiş ve ne demek istediğimi net bir şekilde anlatmışsın :) Şeytan Çikolata Giyer'i denemedim ama ben de onu denemekten korkanlardanım :) tadının muhteşem olacağına eminim, belki sen bu konuda bana cesaret verirsin :)

    Aysel - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  46. Ne kadar güzel bir yazı olmuş. Bende yaptığı başarılı işleri severek takip ederim Cenkin. O kadar güzel ve samimi gelirki yazıları, çoğu zaman tarif almak için değilde sırf göz mutluluğu için girerim sitesine.

    Yazıyı olurken her zamankinden daha fazla imrendim Cenk'e. Ne mutlu ki adına bu kadar güzel yazılar yazılıyor, kendi dalında ilham alınası kişilerin başında geliyor.

    Siteni incelediğimde yükselen performansını görmemek mümkün değil. Samimi ve sıcak tarzın eminim seni çok iyi yerlere getirecek. Şimdiden ben izleyenler arasına eklendim bile :)

    YanıtlaSil
  47. Çok güzel bir blogun var. Ben de bir oy verdim BÖ de başarılar :)

    YanıtlaSil
  48. Merhabalar tarifler ölçüler süper beni bugun yaptıgnız yorumla çok mutlu ettınız çok teşekkür ederim sevgiler yeliz'in pasta dünyası:)
    http://pastaperisii.blogspot.com

    YanıtlaSil
  49. Peri Tozu - çok teşekkür ederim, bu yorum beni daha bir kamçıladı :)

    ŞebneModa - teşekkürler. başarılar.

    Yeliz - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  50. slm,kurabiyeler çok hoş olmuş,inci gibi dizmişsin maşallah,ellerine sağlık...:))

    YanıtlaSil
  51. hosgelesin lalenin kahve dukkani.ne iyi ettin paylasmayi seven biri olarak evime bloguma gelen herkes cok ozel benim icin bundan sonra sen de tabi.cok guzel paylasimlarin ve gorsellerin var .ellerine saglik.nice paylasimlara sevgiler.

    YanıtlaSil
  52. Merhabalar ben de cafefernandoyu takip edenlerdenim,erikli çıtır tartı da denemelisiniz gerçekten çok başarılı.Kurabiyeler nefis olmuş elerinize sağlık.Bloguma ugrayıp bıraktığınız güzel yorum için ayrıca teşekkür ederim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  53. Benim de kendime örnek aldığım bikaç blog var. Hatta şöyle diyeyim; tanımadığım halde kendime yakın hissettiğim, canımlı cicimli yorum yazabildiğim bloglar var. Bi de bunu yanında hep bi mesafeli durduğum, yorum yazarken samimiyetten çok resmiyetten yana olduğum bloglar da var.

    Sen, kendime yakın gördüğüm ve "keşke bigün tanışabilsek" dediğim bikaç blog arkadaşımdan birisin. Anlatımın öyle içten ve özgünki. Benzeyeceksem sana benzemeliyim diyorum bazen :)

    Bu arada Cafe Fernando diye bi siteyi hep duyardım ama hiç girip bakmamıştım. Sayende ben de tanışmış oldum Cenk'le. Güzel yemek yapan bi erkek bana da hep çekici gelmiştir.

    İçtenlikle öpüyorum yanaklarından Leylacım.

    Not:Ha bu arada mavi siyah kurabiyelerinin rengine bayıldım :)

    YanıtlaSil
  54. Ferzan - u.aydin - teşekkürler.

    neslice tatlar - ne diyeceğimi bilemiyorum benim için bulunmaz bir yorum oldu bu.umarım birgün gerçekten tanışma fırsatımız olur :) söylediğin güzel sözler için çok teşekkür ederim,beni çok mutlu ettin.

    YanıtlaSil
  55. Sevgili Leyla,
    Cenk için ne güzel ne onore edici bir yazı olmuş, imrendim : )
    Bende yıllardır Cenk'i takip ederim, her yazısını mutlaka okurum.
    Nasıl resim çekmiş? hangi aksesuarları kullanmış? hepsini incelerim, çok ilgimi çeker.
    Kendisi bir tarifi uygulamaktan ziyade birde kendi tariflerini üretiyor ya bu huyuna bayılıyorum.
    Browni dantel giyer tarifi tam onun tarzını konuşturduğu bir tarif olmuştu.
    Bu arada;
    Kurabiyelerin nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  56. ne güzel anlatmışsınız,ben de bayılıyorum cenk'e tek kelime ile muhteşem,bu arada kurabiyeler de nefis görünüyo...

    YanıtlaSil
  57. Ellerine emegine saglık Leyla
    Herkesin tarzı tavrı farklı elbette !
    Sonuc kalben yapılan emeklerde ve bunları yine kalben paylasmaktadir.
    Aynı sen gibi.
    Cokk sevgiler.. Hersey gönlünce olsun diliyorum :)

    YanıtlaSil
  58. merhaba! ne güzel bir blog bu böyle:)) alçakgönüllü, sıcak bir ortam burası! daha sevimli adı geçenden, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  59. Muhterem - Cenk'le ilgili düşüncelerimiz ortak :) teşekkürler.

    ozlems.corner - birdutmasalı - misk - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  60. valla cnm yazını okuduktan sonra cenki öğlebir merak ettim ki.. sana ilham vermesi ve bu kadar fikrini değiştirmesi harika ben blogunu yeni keşfettim. ve sende bende bu izlenimi uyandırdın fotoğraflarına bayıldım. bende kursa gidyorum bu konuda daha iyi çekim yapabilmek için tebrik ediyorum. sevgiler

    http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com

    YanıtlaSil
  61. Canııııım teşekkür için ancak gelebildim ne olur kusura bakma..
    Oy için çok teşekkür ederim çok..
    Beni çok mutlu ettin inan..
    Çok öpüyorum canım benim..

    YanıtlaSil
  62. sonsuz dekorasyon - çok teşekkür ederim bu güzel yorum için,keşke ben de gidebilecek bir fotoğrafçılık kursu bulsam,belki seneye...

    Hayat Cafe - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  63. Harika bir kurabiye olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  64. benimde blog kurmama sebep olan biri vardı ama cenk değildi.senk değildi ama o zaman onu tanımıyordumda ondan,eğer tanısaydım eminimki senin gibi benim ilham kaynağımda o olurdu.geçenlerde bloğuna bir girdim sabaha kadar çıkamadım desem sen bana inanırsın sanırım,büyük bir keyifle okuyorum,vanilya özütünü yapamayacağıma çok üzülerek acaba vanilin kullansam yada hiç birini kullanmasam nasıl olur diye düşünerek diğer tarife geçmek,çok keyifli bir blog tıpkı senin bloğun gibi,ne güzel anlatmışsın,sevgiler..

    YanıtlaSil
  65. Canım,
    öncelikle ellerine sağlık. Çok güzeller.
    Cenk bey için yazılan tüm sözlere kalben katılıyorum ve onun başarısına bende şapka çıkarıyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  66. Leylacım muhteşemsin ya bu nasıl nefis bir kurabiye ellerine emeğine sağlık. sevgilerimle öptüm...

    YanıtlaSil
  67. Armina - teşekkürler.

    Reyhan - teşekkür ederim. Cafe Fernando'ya girip saatlerce çıkamamak rutin oldu artık bizim için :)

    bülbülünyeri - Banu - teşekkürler.

    YanıtlaSil
  68. leylamm...
    kahve dükkanımm benim..
    nerelerdesin kuzuum..
    bizleri bu güzelliklerden mahrum bırakma canısı..
    umarım her şey yolundadır güzel yürekli kardeşim:)
    öptüm tatlım..

    YanıtlaSil
  69. bu nefis kurabiyelerin tadına bakmaya geldimmm:)))
    ellerine sağlık canım
    çok öperim

    www.zeyneple.blogspot.com

    YanıtlaSil
  70. Biri Cenk mi dediiii açılın ben geliyorummm :) Haklısın hem becerikli hem yakışıklı hem o hem şu... kısaca o cenk işte :) Kurabiyeler hakikaten güzel gözüküyor ellerine sağlık:D

    YanıtlaSil
  71. buram buram kekikci :) - çok teşekkür ederim beni merak ettiğin için :) öğretmenlerin yoğun günleri bugünler, not vs. işleriyle meşgulüm, ayrıca uzunca bir yazı hazırlıyorum, haftasonu buralardayım ;) öperim seni (aşureni gördüm,tarifi kaydettim,sonucu bildiricem)

    Zeynep - teşekkürler

    Elif - hem...hem.. daha neler sayılır :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  72. Leylacim nasilsin iyisindir insallah uzun ara oldu. yenilikler bekliyorum. Yazini keyifle okudum . Cenk`in sitesi benide etkiledi. guzel resimler guzel. basarili kendiside bu yola gercekten bas koymus birisi.
    He seyi yeniledim demene hem guldum, cunku aynisini bende yapar oldum blog icin ecde her seyi yeniliyorum ve hala devam ediyor nerde ne gorsem aliyorum yenilik adina. site icin diyerek yakinda bana sadece kamyon gerekecek sadece mutfak esyalaim icin.
    Kurabiye guzel olmus bende yapmistim bundan ama resim cekmeden mideye oturdu..

    Sevgiler canim ... Yenilikler gelsin..

    YanıtlaSil
  73. canım hepimizin blog açmaya yönlendiren bir sitesi oldu...cenkin tarifleri gerçekten güzel...bende portakal ağacı takipçisiydim...ve ordan zıpladığım diğer bloglar....

    keşke eski yazılarındaki gülücükleri silmeseydin ve fotoları..bazen eskilerime girip gülüyorum nerden nereyeyi hatırlatıyor bana.....:))))

    YanıtlaSil
  74. Mutfak Dili - merak ettiğin için çok teşekkür ederim :) uzunca bir yazı ve yılbaşına özel bir tarif hazırlıyorum , bol bol misafirlerim var bu sıralar ve öğretmenlerin yoğun zamanlarındayım , bu yüzden bir süredir yazı gelmiyor, birkaç güne hazır :) öperim.

    disal - evet Cenk bambaşka...o nostaljiyi yaşamak için 3-5 eski tarifi bekletiyorum :)

    YanıtlaSil
  75. Exquistas galletas lucen espectaculares,buena receta,estoy encantada con su blog MARAVILLOSO,abrazos y saludos.

    YanıtlaSil
  76. Rosita - gracias , estos comentarios me hizo muy feliz :)

    YanıtlaSil
  77. Leyla harika anlatmışsın!
    Bende tıpkı senin gibi o domates çorbasının, o çorbayı yapan ellerin hastasıyım :)

    Dilerim herşey gönlünce olur :)

    YanıtlaSil
  78. Jise-İklim - aynı fikirdeyiz :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  79. sen de benim gibi bir biriktiricisin demek ki. elimde bir sürü tarif ve internet sayesinde arsivlenmis bir suru foto album var ama oturup yapacak mecal ve ilham perisi yok anacim. soguktan midir nedir, bilemedim. varsa yoksa kurabiye :)

    YanıtlaSil
  80. farambuazlı rus patası - ismin çok hoş :) evet biriktiriciyim, belki yüzlerce tarif var, ne zaman biter bilmem :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  81. Yanıtlar
    1. Merhabalar Leyla HANIM!
      İlk defa yorum yazıyorum size,çünkü bloğunuzu yeni keşfettim ve incelemeye başladım ama gerçekten tebrik ederim.Yazılar,resimler,tarifler süper!Bundan sonra bende takipçinizin...Ayrıca Cenk beyide senelerdir takip ediyorum ve sadece dondurmasını deneyebildim çok güzel oldu, diğer tariflerini bende deneyemedim çok profesyonel görünüyorlar çünkü!Bu arada aslında birkaç sene önce blog açtım ama devam edemedim çok özeniyorum sizlere inanın.inşallah bundan sonra devam edebilirim çünkü bloğuma girmeyi beceremiyorum:)neyse artık bir takipçiniz daha var!sevgiler...

      Sil
    2. Kalbe Giden Yol - Çok teşekkür ederim. Cenk'in denenmeyi bekleyen, bizim için daha yapılablir tarifleri de var, onlardan başlayabilirsin :) Blog yazma konusunda başarılar, umarım bu kez olur :)

      Sil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .