26 Nisan 2014 Cumartesi

Kahvaltı ve Annelikte 3. Ay



Ohoooo ! Bi zamanlar ne çok boş vaktim varmış öyle. Şimdilerdeyse boş vakit demek benim için uyku demek :) 

Yahya Kemal tamı tamına 3 aylık oldu. 3 ay ! Dile kolay diycem ama , çok hızlı geçti be ya...

Gözümün önünde gün be gün büyüyüşünü görmek çok güzel. Hele ki sağlıklı bi bebek olunca. Tadını çıkarayım bugünlerin diyorum ama uykusuzluk pek imkan vermiyor.  Yahya Kemal maalesef oldukça gazlı bir bebek. İlk zamanlara göre kısmen azalmış olsa da hala gazdan ötürü çok ağlıyoruz. Gecelerimiz ( özellikle sabah karşı) yine gazdan mütevelli zor geçiyor. Bölük-pörçük, 1-1,5 saar arayla süregelen uyanmalar vs. derken, Leyla uzun uzun, keyifli kahvaltılara hasret kalıyor :)


Yine de bir bebeğe duyduğum hasretin yanında kahvaltı özleminin lafı bile edilemez. Şükrediyorum her gün, her an. Allah , dileyen herkese evlat güzelliğini tattırsın. Nasıl olsa büyüdükçe birlikte nice kahvaltılar yaparız biz :)



Son 1 haftamız şu büyüme atağı zımbırtısıyla geçiyor. Huysuzlanmalar, sızlanmalar, ağlamalar, uyumamalar, sürekli anneciğin kucağında durmak istemeler falan...12. haftadan sonra herşeyin daha iyiye gideceğini umudediyorum. Yoksa etmemeli miyim ha ? :)


Eski kahvaltı sofrası fotoğraflarımla buralarda biraz nefes alayım dedim. Hani 'sesi-soluğu' çıkmıyor denilmesin diye. Ama bu ses-soluğun çıkmaması, dükkanda yeni şeylerin pişmediği anlamına gelmiyor. Bundan sonra ilk fırsatta size dizi dizi ekmek tarifleri getireceğim. Yahya Kemal geceleri uyandığında ekmek makinesini çalıştırıp sabaha mis gibi ekmek kokusuyla ayılmak gibi bir huy edindik artık :)

Demem o ki zamanla daha çok yazı, daha çok fotoğraf, daha çok ben ve daha çok Yahya Kemal bulabilirsiniz bu dükkanda. Bir de fındıkezmeli bir kurabiye tarifim var ki, yediğinizde kulaklarımı çınlatacağınız kesin. Pek yakında :)

Kahvaltı hazırlayanlarınız bol olsun.
Beni özleyin...



Share This

Gez ve öğren !

6 yorum:

  1. ah Leylacim hepsi geçiyor bee az daha sabret.i gazını çıkaramayan bebek yarın öbür gün olur olmadık yerde patır patır patlatıp bir de "pirt yaptım"der güler:-)
    kizimin dogdugunu hayirlamistin bsk şimdi iki buçuk yaşında oldu hiç susmadan konuşan yüzünden gülücükler eksik olmayan anne değil annemmmm diyen bir kızım var.Allah kolayliklar versin seni de minigini de operim...

    YanıtlaSil
  2. Maşallah bebeğinize,sağlıklı bir şekilde büyür inşallah.
    Bu zamanlar ne güzeldir,darısı başıma.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Evet zaman çok çabuk geçiyor benim kızımda 7. ayını bitirdi bile :) Biz de çok gaz sancısı olmadı ama ben yinede kızım rahatlasın diye göbüşü ve ayak tabanlarına elma yağı ile masaj yapıyordum...Gaz sancısı için önerilen bir yöntem deneyin isterseniz... Allah saglıklarını bozmasında uykusuzluk bir şey değil ben haftalardır 4 saat uyuyorum (ne yazık ki erken çalışmaya başladım) bazen sabrım kalmıyor ama o bir gülüyor hepsi geçiyor :D

    YanıtlaSil
  4. Özledik bile.. Ama keyifle takipteyim Facebook'ta :) Allah isteyen herkese nasip etsin, tattırsın anneliği. Derler hep, anne olunca ne uykusuz geceler, ne de yorgunluk gözünde oluyor diye. Doğruluğuna şahit oluyoruz bizler de böylece. Sağlıklı, sıhhatli, bol dinlenmeceli günler diliyorum size. Yahya Kemal'i de tam sevilmelik olduğu şu sıralarda kocaman öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Nerelerdesin komşu, özledik vallahi ;) İnşallah büyüdükçe geçecek sıkıntıları Yahya Kemal'in ve sen yine döktüreceksin :)
    Heyecanla bekliyoruz hem maceralarınızı hem de yeni tariflerini :)
    öperim, kuzuyu yumuk ellerinden...

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .