24 Ağustos 2014 Pazar

Dereotlu ve Peynirli Poğaça



Yok arkadaş. Durmuyor , durmuyor, durmuyor , Yahya Kemal yerinde durmuyor. Hem de 1 saniye bile.

Oyun oynasa da yerinde durmasa amenna.
Yattığı yerde bir o yana bir bu yana savrulsa, dönse veya evin bir ucundan öbür ucuna yalnızca sürünse falan eyvallah. Hatta başım üstüne !
Ama bu napıyor, bulduğu her yükseltiye (kanepe, koltuk, sehpa, sandalya, herhangi bir yerdeki herhangi bir raf...) tırmanmaya çalışıyor. Tırmanırken bazen başarılı oluyor, bazen yalpalayıp son anda tutunuyor, çoğunlukla da cukkkkk , kafa gitti, yanak gitti, kol gitti... Anne devreye giriyor, çünkü yarım metre kadar gerisinde durup, ne tarafa düşebileceğini hesaplayarak olabildiğince yumuşak düşüş yapmasını sağlıyor. Öyle yavrum evladım yapıp koruyarak çocuk yetiştirmek yok. Muhallebi çocuğu mu benim oğlum !

Velhasıl çok yorgunuz. Yahya Kemal sürekli hareket etmekten bense peşinde koşturmaktan yorgunum. Hadi ben ekstra enerji sağlamak için her gün şuan yaptığım gibi 1 kase tahin-pekmezi ekmeksiz götürüyorum. O nerden buluyor bu enerjiyi ? Yalnızca anne sütünden mi ? Ben de mi ondan içsem ahahaha ;)

Keyifle okuyunuz efem.

NOT : Poğaçayı yeğenlerim yiyeceği için olur ya dereotunun tadını sevmezler diye ben verdiğim ölçüden az koydum. Siz tam verilen ölçüyü kullanın, şahane olsun ;)


Malzemeler (12 adet  için)
( Kaynak : Pakmaya Mutfağın Yıldızı )

 2 su bardağı+2 çorba kaşığı un (300 gr)
 1 adet yumurta
 1 adet yumurta sarısı
 1 çay bardağı yoğurt
 2/3 çay bardağı zeytinyağı (80 ml)
 120 gr az yağlı beyaz peynir, rendelenmiş
 ½ paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
 ¼ demet dereotu, ince kıyılmış
 Çörek otu
 Tuz
 Ben ilaveten 1 yemek kaşığı da üzüm sirkesi ekledim.

Yapılışı :

-Yumurtayı, zeytinyağı ve yoğurtla bir kapta çırparak karıştırın.
-Un, Pakmaya Hamur Kabartma tozu ve bir tutam tuz ekleyip ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edin.
-Beyaz peynir ve dereotunu  ilave edip malzemeleri hamura karıştırın.
-Kıvamı fazla yumuşak olursa biraz daha un ekleyerek toparlayabilirsiniz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerlerine avucunuzla bastırarak hamur parçalarını yassılaştırın. İkiye katlayıp yarım ay şekli verin ve kenarlarını yapıştırın. Veya yalnızca yuvarlayarak şekil verin.
-Poğaçalarınızı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirerek 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.


Share This

Gez ve öğren !

3 yorum:

  1. ellerinize sağlık. bend eçok severim. Bebeğinizi öperim.

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  3. ben varya o ilk resmin olduğu yerde elime bir bardak çay alır tabağın tamamını yerdim herhalde :) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .