13 Eylül 2009 Pazar

KAKAOLU MUFFİN

   
Büyük bir heyecanla başladığım ilk tatlı muffin deneyimim maalesef biraz sönük sonuçlandı. Bu lezzetli şeyleri
yapıp tatmak için o kadar heyecanla başladım ki ,acelem işin püf noktalarını inceleme fırsatını hiç vermedi bana.Ama bu benim için çok kalıcı bir tecrübe oldu.Bundan sonra yapacağım bütün muffın tariflerinde başarılı olacağıma nerdeyse %100 eminim:)
      Muffin ikramı, kalabalık bir misafir topluluğu ağırlayacaksanız eğer  çok yerinde bir tercih olacaktır.Hem servis kolaylığı sağlar hem de süsleme imkanının çeşitliliğinden dolayı göze daha çok hitap eder.Benim,topu topu 5kişilik bir misafir grubu için muffin hazırlamamın sebebi birgün sonra geride kalan tepsinin yarısını rahat rahat tüketebilmekti :)Zaten şuan bu tarifi yazarken de bir yandan son kalan muffinlarımı tüketmekteyim,hımmm çok lezzetli olmuş:)
     Efenim,muffin hazırlamanın püf noktası tıpkı browni yaparken olduğu gibi kuru ve sıvı malzemeleri ayrı hazırlayıp karıştırmakmış.Bense ortaya bir muffin çıkarma azmine o kadar kaptırmıştım ki kendimi,tarifte bu noktaya hiç dikkat edememişim :( Siz siz olun bu yazının tamamını sabırla okuyup ,muffinı yapma aşamasına ondan sonra geçin:) Buyrun biraz sönük sonuçlanan ama  lezzeti harika  bir muffin hikayesi:
     
Malzemeler:
     
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
    
Üzeri İçin:
   
Dövülmüş ceviz
Damla çikolata
Vanilyalı krem şanti
Yarım su bardağı süt
   
Yapılışı:
    
-Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları ve şekeri 5dk ve çırpma aracını hep aynı yönde kullanarak çırpın.
-Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyip mikserin en düşük ayarında karıştırın.
-Un,kakao,kabartmatozu ve vanilyayı bir kaba eleyin.
-Bu elenmiş karışımı tahta bir kaşık yardımıyla ve yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin.Bu aşamada mikser kullanmayın ve hızlı bir şekilde karıştırmayın.Amaç sadece pütürlük kalmayacak şekilde unu sıvı karışıma yedirmek.
-Muffin kağıtlarını ,muffin kalıplarına koyun.
-Oluşan karışımdan her muffin kağıdına 3/4 ü dolacak şekilde dağıtın.Eğer muffin kalıplarınız yoksa 2 muffin kağıdını üst üste koyarak kullanabilirsiniz.
-Damla çikolatalı muffin yapmak istiyorsanız kek harcının üzerine 5-6 adet damla çikolata serpiştirin.
-180derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
-Eğer kremşantili sos hazırlayacaksanız muffinların soğumasını bekleyin.Yarım bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi krema poşetine koyup soğumuş haldeki muffinları süsleyin.
-Sıcak servis yapmak istiyorsanız muffinlerin üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
-Bu tarif ile bende 20 adet muffin oluştu,sizin tarifinizde kağıtlarınızın boyuna göre değişiklik gösterebilir.Ama ortalama 15-20 tane muffin oluşuyor.
 

Share This

Gez ve öğren !

2 yorum:

  1. Merhaba, ben sitenizi yeni gördüm ve bu tarifi denedim. Gerçekten çok pratik ve lezzetli! Ben beyaz un yerine organik un ve tam yağlı süt yerine yağsız süt kullandım. Ayrıca kakaom az olduğundan ayrıyeten çok azıcık çikolata da ekledim. Herkes hazır muffin sandı, sunumu da renkli pasta şekerleriyle yapınca ''yeme de yanında yat'' tarzında bir tatlı oldu. Ellerinize sağlık! :))

    YanıtlaSil
  2. sevgili Sevde çok memnum oldum beğenmene.Ben de senin gibi her tarifin üzerinde değişiklik yapar kendime göre uyarlarım ve sonuç hep başarılı olur :) eminim senin muffınların da çok lezzetli olmuştur. Teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .