25 Kasım 2010 Perşembe

BALLI KREP SARMA


Bayram telaşı , öğretmenler günü derken bir bakmışım Kasım ayının sonuna gelmişiz.Bu süreçte "Blog Resimleri" klasörümün içinde tam 7 tane "bekleyenler" isimli alt klasörler oluşmuş.Bekleyen ; Kahve Dükkanı,bekleyen ; izleyiciler,bekleyen ; etiketlenmiş fotoğraflar,bekleyen ; yapılanların tadına bakıp tarif isteyen arkadaşlar, bekleten : LEYLA !!!!!! 

Gördüğünüz gibi kendime sitem doluyum.Tembelliğime bulacak bahanem yok. Cenk' in son 3 tarifini öyle bir azimle denedim ve fotoğrafladım ki, görseniz bunları Beyaz Saray'ın kahve salonu için hazırladım sanarsınız...Bir çalışma ne kadar iyi sonuçlanırsa sonuçlansın,eğer blog yazısı yazacak ilhamınız yoksa,fotoğrafların güzelliği sizi teşvik etmiyor."beklet beklet nereye kadar?" felsefesiyle kendime can vermeye çalışarak açtım bekleyen fotoğraflarımı.Çok kararlıydım,bugün yeni bir yazı hazırlayacak ve  birazda son günlerin özetini geçerek hikayemi yazacaktım.Daha klasörü açar açmaz karşıma çıkan 78 adet fotoğraf  bu şevkimi kırdı. Buram buram badem unu ve yanık tereyağı kokan Fransız keki FİNANCİER'lerimi paylaşacaktım , yoksa geçen kış gelenekselleştirdiğim ıspanaklı börek lerin bu yıl yerini dolduran PIRASALI  BÖREKleri mi ?? Yeni keşfettiğim dışı tereyağ kaplı ELMALI CUPKEK ler mi daha çekiciydi , PEYNİRLİ KREP SARMAlar mı ?? Dahası , her aşaması belgelenmiş bir de SEBZE SOSLU FETTUCCINE (Çeçil peyniri ve cevizle ikram edilmesi tavsiyem) tarifim var ki kokusu hala burnumda .Tatlı olarak ne alırdınız , NUTELLALI SUPANGLE (ki kendisini geçen ramazan bayramından beri bekletiyorum).Ha tabi PATLICANLI BÖREK ve KARKEK'i de unutmamak lazım.Velhasıl bu kadar tarifin arasından beni çıkaran BALLI KREP SARMA oldu.

Ballı Krep Sarma fikri , Peynirli Krep Sarma'yı uydurduğum gün aklıma geldi.İçine domates ve peynir doldurduğum krepleri afiyetle tükettikten sonra kalan 1 krebi tatlı olarak kullanmaya karar verdiğimde çıktı ortaya bu sarmalar.Ben bal ve ceviz kullandım.Siz dilerseniz nutella,fındık ezmesi veya marmelat da kullanabilirsiniz.Tabi o zaman tad vermesi için ceviz yerine fındık veya taze meyve kullanmanız daha uygun olur(ya da dondurulmuş frambuaz vs.).

Şimdilik benden bu kadar.Aslında amacım , Kahve Dükkanı'nın facebook sayfası ' nı sizlerle paylaşmaktı ama hikayeyi fazla uzattığım için bunu bir sonraki tarife bırakıyorum.  Buyrun efendim , tuzlu şeylerin de tatlı olabileceğini bize ispat eden bir krep hikayesi :

Malzemeler  ( 9 adet krep sarma için) :

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı beyaz un
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartmatozu
2 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Yapılışı :
 
-Yumurtayı tuzle birlikte 3 dakika çırpın.
-İçine süt,tuz ve kabartmatozunu ilave edip çatalla karıştırın.
-Unu,bu sıvının içine eleyip mikserle 1dakika daha çırpın.
-Omlet tavasını kızdırıp gerekiyorsa sağlayın.
-Krep hamurundan yarımşar kepçe alıp, tavaya aralıklı olarak yavaşça dökün.Burda yavaş davranmak önemli,aksi taktirde krep hamuru hemen dağılıp birbirine yapışacaktır.Dikkatli ve gerekli miktarda döktüğünüzde 26 cm çağındaki bir tavada 3 krepi birbirine yapışmadan pişirebilirsiniz.
-Krepleri ters yüz ederek pişirdikten sonra sıcakken içlerine bal sürün ve sıkıca sarın.
 

-Üzerine dövülmüş ceviz serpip servise hazırlayın.


 
AFİYET OLSUN
 
LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

4 yorum:

  1. Ah o bekleyenler bekleyenler... Aynen senin gibi bir durumdayım fıstık:) Ballı krep çok hoş gözüküyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,ellerinize sağlık. Çok nefis görünüyor.Bundan sonra 'Beyaz Hanımeli Tarif Defteri'nde yayınlanan tariflerimizi ana blogumuz olan 'Beyaz Hanımeli' nde yayınlamaya devam edeceğiz. İki blogda birden tarif yayınlamaktansa tek blogda toplamaya karar verdik. Artık 'Beyaz Hanımeli Tarif Defteri' olmayacak. Sizleri diğer blogumuzda ağırlamaktan büyük keyif alacağız. Görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ama bu lezzetlere ve bize haksızlık bekletmeyin artık:)

    YanıtlaSil
  4. Iyi bir baslangic

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .