26 Şubat 2011 Cumartesi

HAŞHAŞ TOHUMLU NUTELLA SOSLU MUFFIN

haşhaş tohumlu muffın

Herşeyi bir yana bıraktım. Elimin tersiyle ittim ne hazırladıysam. Hikayesi yazılmış , sadece bir tıkla yayınlanmayı bekleyen Elmalı İncirli Pasta , hemen ardından yayınlamayı planladığım hazır va nâzır Kağıt Kebabı , mis gibi sarımsak kokusuyla fotoğraflarını bir an önce çekip mideye indirdiğim Kremalı Mantar Soslu Spagetti ......

2 gündür hiç göstermediğim tavırlar sergiliyorum evde. Buzdolabının kapağını açıp 5-6 saniye içeriyi hayran hayran seyrediyor , sonra yüzümde tüm dişlerimi gösteren bir gülümsemeyle kapağı kapatıyorum. Hiç bir neden yokken 'yaptım,çok güzel oldu ben yaptım,yaptım' diye söyleniyorum. Önüme bir tabak koyup , içindekini birkaç dakika iştahla seyrediyorum. Panik yapmayın henüz delirmedim. Bu tavırlarımın tek sebebi ; işte bu içi haşhaş tohumu dolu , üzeri nutella ile kaplı lezzet fıçıcıkları ....Evet dolabın kapağını açıp içindeki seyrettiğim şeyle , tabağı önüme koyup dakikalarca baktığım şey aynı : Haşhaş Tohumlu Nutella Soslu Muffın

Neyin beni bu kadar heyecanlandırdığını bilemiyorum. İlkkez bu derece lezzetli muffınlar yapmış olmak mı ? Tam manasıyla istediğim şekilde kabarmalarını sağlamam mı ? Yoksa üzeri için tamamiyle kendi buluşum olan(daha önce Cenk pasta ara katı için kullanmıştı nutellayı ama muffınların üstünü kaplama fikri tamamen bana ait:)) Nutellalı Sos'u yaratmam mı ?


Bizim dükkanda kurabiye hariç ne pişerse pişsin bir sonraki güne kalma ihtimali biraz güçtür. Heleki öğle saatlerinde hazırlanmış birşeyse mutfağa gide gele bir kısmı tükenir. Yemek sonrası çay faslında kalan kısmı afiyetle mineye indirilir. Sakın bu muffınların da pişer pişmez yenilip bitirildiğini sanmayın. Eşim bu kekcikleri bitirmesin diye mutfakta nöbet tutmaya kadar götürecektim işi. Tek istediğim öğle ve akşam olmak üzere her öğün 1 er tane yiyerek bu lezzetin keyfini 3 gün çıkarmaktı. Peki başarılı oldum mu ? Kesinlikle :) Perşembe günü pişen muffınlarımın son birtaneciğini az önce yemiş bulunmaktayım. Bu kadar söz sarfetmemin ardından sanırım artık , önce tarifi okuyup ardından mutfağa geçmeniz gerektiğini anlamışsınızdır.

Buyrun , heyecanlı bir muffın hikayesi :

Malzemeler (12 Adet Küçük Kalıp İçin) :

2 adet oda sıcaklığından yumurta
100 gr oda sıcaklığında tereyağı (1/2 su bardağı sıvıyağa denk)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1/2 çay bardağı tatlılık haşhaş tohumu

Nutellalı Sos İçin :

3 yemek kaşığı nutella
2 yemek kaşığı krema

Yapılışı :

-Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri köpük haline gelene dek mikserle çırpın.
-Un , kabartmatozu ve haşhaş tohumunu bir kaseye eleyin. Haşhaş tohumunu elemeniz önemli,çünkü içerisinden bazı istenmeyen maddeler çıkabiliyor.
-Tereyağ ve şeker karışımına azar azar sütü ekleyip çırpma teliyle karıştırın. Bu ve bundan sonraki aşamalarda mikser türü hızlı çırpıcı kullanmayın.
-Oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek sıvı karışıma ilave ederek çırpmaya devam edin.
-Son olarak un,kabartmatozu ve haşhaş tohumlu karışımı azar azar 2.kez eleyerek sıvı karışıma yedirin. Bu aşamada kesinlikle tahta kaşık kullanın ve keki alttan üste doğru karıştırın.
-Kağıt kalıpları muffın kalıplarına yerleştirip hamuru 2,5 yemek kaşığı olacak şekilde bölüştürün.
-160 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından fırına bu süre değişeceği için 15. dakikadan sonra sık sık kontrol ederek pişirin.
-Muffınları kalıplardan çıkarmadan tel ızgara üzerine alıp soğutun.
-3 yemek kaşığı nutellayı ben mari usulü eritin. İçerisine 2 yemek kaşığı süt kremasını ilave edip çırpın.
-Soğuyan keklerin üzerine ılık nutellalı sosu paylaştırın.
-Şeker,ceviz veya fındıkla muffınları süsleyin. Keklerin içindeki tereyağı ve haşhaş tohumu tadı yeterince baskın olduğu için üst süslemesinde hindistancevizi kullanmayın. Hatta ceviz ve fındık bile ağır olacaktır.Bu yüzden ben hafif olması amacıyla birkaç tane şeker kullandım.
-Nutellalı sos iyice soğuduktan sonra kağıtlardan ayırıp kekleri servis edin. Üzerini streç filmle sararak buzdolabında muhafaza edin.


LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

9 yorum:

  1. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Hiç muffin yapmadım ama bu enfes resimden sonra karar verdim yapıcam!ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok şekersin:)
    Afiyet olsun ve ellerine sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  5. Damla teşekkürler.
    Havva kesinlikle denemelisin bence :)
    Gülcan abla teşekkürler,bunu yiyip şeker olmamak mümkün değil :)
    Yıldız teşekkürler.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bu muffini de yapmalıyım :)Başarabilirim umarım :)

    YanıtlaSil
  7. Zeliha , o tarifleri yapan sen bunu mu başaramayacaksın :)

    YanıtlaSil
  8. Birkaç gündür aklımda haşhaş tohumlu muffin yapmak vardı valla isabet oldu. Hemen deneyeceğim :))

    YanıtlaSil
  9. Bahar Yorgunu, teşekkür ederim, kesinlikle beğeneceksin:)

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .