17 Ocak 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU ve 'Bu Duygu SANAL Değil'


"BÖ 2011 ödül gecesinden sonra hayatımda inanılmaz değişiklikler oldu. Yoğunluktan başımı kaldıramı..."

Yok yahu birşey olduğu yok ! Böyle bir giriş yapayım belki havalı olur dedim. Ama adeta tiksindirici oldu :)

İyiki yeni hikayeme "aman hayatımda şu değişti , şöyle doluyum , böyle fırsatım yok , vay efendim çok yorgunum" gibi bir cümleyle başlamıyorum.

Yani evet esasında yorgunum ama bunun Blog Ödülleri'yle bir alakası yok. Malum öğretmenlikten mütevellî karne gününün yaklaşması münasebetiyle sınavlar , notlar , bir sürü alengirli gereksiz iş peşinde koşmaktaydım. Bunun yanında bir de hergün 3-5 koli doldurup bantlama işi var ki 11 gündür devam etmeme rağmen henüz bitirebilmiş değilim. 14 ay önce taşındığım zamana kıyasla mutfak eşyam iki katına çıkmış. Ama bunun benim yemek fotoğrafı çekme aşkımla alakası yok. Aksine hiç müsrif değilimdir. Duyan , bilen arkadaşlarım , dostlarım gördükleri güzel , enteresan ne varsa alıp getiriyorlar . Aslında bu mutfak eşyalarının yarısını onlara koliletmem gerektiği anlamına geliyor değil mi ? Bu noktayı unutmuşum !!






Hâsılı kelâm ; BÖ 2011 ödül gecesinden sonra hayatımda inanılmaz değişiklikler oldu. Yoğunluktan başımı kaldıramıyorum (yok hallüsinasyon değil aynı cümleye döndük). Çünkü bu eşyaları toparlama işine ödül gecesinden döndüğümüzün ertesi günü başladık. Başladık dememin sebebi o 2gün boyunca eşimin bana yardım ediyor olmasıydı. Ama o gitti evin kolileme yükü bana kaldı. Hayal edin , koca ev , ağzına kadar dolu dolaplar , 50-55 civarında katlanıp doldurulması gereken koli , yıkanacak örtü , minder kılıfı , halı vs. ve ben ... Yeterince acıklı değil mi ?

Hadi siz okumaya devam edin (İlerde enteresan şeyler anlatıyorum). Benim gidip biraz acınası halime ağlamam lazım !

Buyrun , kışın kendini kar ile değil de bahar güneşi ile gösterdiği 1 ay öncesinden kalma bir yaz sebzesi hikayesi :

Malzemeler (4 kişilik)

1 kilo ayıklanmış semizotu
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su (gerek görülürse ilave etmek için)

Yapılışı :

-Semizotunu saplarından ayırıp bol suda yıkayın.İri parçalar halinde doğrayın. Sapları atmayın, onları da minik minik doğrayıp hazır edin.
-Soğanı münük küpler halinde doğrayıp zeytinyağı ile hafif pembeleşene dek kavurun.
-Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
-Semizotunu ve saplarını ilave edip karıştırın .Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salmasını bekleyin.
-Semizotu suyunu bırakınca toz kırmızı biber ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Eğer semizotu yeterince su bırakmamışsa , pişerken yanacak gibiyse 1 çay bardağı suyu tencerede gezdirin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
-Pişip soğuyan semizotunu yoğurt ve karabiber ile servis edin.


Blog Ödülleri'nden döndüğümüz gecenin sabahı okula gittiğimde çok güzel bir sürprizle karşılaştım. İstanbul'dan sabah 4te dönebildiğimiz için okula gelirken azamî miktarda uyumayı seçip kahvaltı yapmamıştım. Okulda bana bir paket geldiğini söylediler, paketimi alıp sınıfın yolunu tuttum. Üzerinde yazan isme bakınca kimden geldiğini tahmin etmiştim. Tahmin edemediğim şeyse içinden çıkanlardı :


Aç olmama rağmen gördüğüm ilkşey bu cici kurabiyeler değildi. Çünkü o kadar hoş bir kutuya sarışmışlardı ki kutuyu açmak yerine doğrudan kartpostalı açıp keyifle okumaya başladım.


Dilek kartta o kadar anlamlı, o kadar sevgi dolu cümleler kurmuştu ki "bu söylenenler bana mı?" diye sorgulamadan edemedim... Kendi elleriyle yaptığı kurabiyeler , bembeyaz ipten , üzeri gri pullarla işli  (tam benim yemek takımlarıma, masa örtüsü takımlarıma uygun olarak) peçete halkaları ve uzunca bir metin halinde yazılmış 2012 dilekleri beni çok mutlu etti. Mutlu etmesinin de ötesinde burda yalnızca blog yazmadığımı , farklı dünyalara girip kendi dünyama başkalarını (ve hiç görmediğim , bilmediğim insanları) kabul ettiğimi birkez daha anladım. Bloglarda sıradan , anlamsız , gereksiz şeyler paylaşıldığını düşünenler hiçbir zaman bu duyguyu yaşayamayacaklar. Birileri , hem de sizi hiç tanımayan birileri sizi önemseyebiliyor , bu inanılmaz ! 

Aynı şekilde siz de başkalarının ne düşündüğünü (başka herkesin değil tabi ki!) önemsiyorsunuz. Artık Dilek için ne ifade ettiğimi çok daha iyi biliyorum. Umarım aramızda kurulan bu dostluk biraraya gelip kahve içmeye kadar sürükler bizi :)

Dilek demişken , bilmeyenler için şöyle bir hatırlatma yapayım ; ısrarla takip ettiğim ender blog yazarlarından biridir. Onun bloğundaki bol çeşitliliği görünce kendime "yemek blog yazarı" demekte bir süre zorlanmıştım (artık alıştım) . Yani anlayacağınız durmadan yeni tarifler deneyen , geleneksel lezzetlerden de hiçbir zaman vazgeçmeyen , inanılması güç ama 2 kocaman oğlu olan (yanlış hatırlamıyorsam 2 :) üstelik az buz da değil bu kocamanlık üniversite seviyesinde) , aradığınız her tarifi bulabileceğiniz çok hoş bir bloga sahip.

Gitmek isteyene kolay bir yol sunayım  IHLAMURCUM ...

Velhasıl , yaşadıklarımızı paylaştığımız yer sanal bile olsa hissetiklerimiz SANAL değil , bu duygu SANAL olamaz !

Gerçekçi dostluklarla kalın ...
(Kurabiyelerin neredeyse hepsini dakkasında mideye indirdim , taptazeydiler ...)

 

LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

76 yorum:

  1. ben okurken yoruldum o koli hikayelerini

    ne diyim Allah kolaylık versin :)

    YanıtlaSil
  2. Görüntü harika ellerine saglık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok kıskandım çok güzel anlatmışsın tatlım.
    O blog ödüllerinden önce geceleri bende pek görürdüm rüya:))sonrası mı:(
    Bu arada yarın o güzel insan ile bende tanışıyorum,izmir yemek blogları olarak bana çay davetine geliyorlar.öpüyorum seni canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. muhabbetsofrası - sağolasın. ben de baktıkça etrafa yoruluyorum :)

    Emel - teşekkürler.

    Cafe Portakal - inanmıyorum Baharr asıl ben çok kıskandım şimdi hepiniziiiiiii. keşke orda olsaydım :( birbirinize sarılın benim yerime de :)

    YanıtlaSil
  5. :) Yine gülümseyerek okudum yazını Leyla :) Taşınmak zor iştir. Kolay gelsin...
    Kurabiyeler çok şirin olmuş gerçekten hediye paketi de çok şık. Blog dostlukları o kadar güzel ki ben de henüz bir yıl bile dolmadan yıllardır tanıyorum hissine sahip olduğum insanlarla tanıştım burada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın ,bu yıllardır tanıyormuş olmak çok güzel bir his :) taşınma konusunda teşekkür ederim, umarım kolay gelir :)

      Sil
  6. Canım Leylam, Allah güç kuvvet versin, kolaylıkla, bir çırpıda ve sıkıntısızca toplan da yerine yerleş inşallah (bize de) AMİN!

    öperim canım meşgul arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli'mmm sağolasın, Allah ikimize de kolaylık versin. Tez zamanda en hayırlısıyla yeni yuvalarımıza kavuşmayı nasip etsin. Ben de üçünüzü birden öperim...

      Sil
  7. Canım yaa..Öyle güzel anlatmışsınki yine ayağının tozuyla..Arkadaşım artık bir fenomen bu böyle biline!:)Artık ödüllü bir blogger arkadaşa sahip olmakta pek hoş bir duyguymuş canıım:))Şaka bir yana,senin sıcaklığın,samimiyetin...Varlığın yeter canısı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva'm , ne güzel şeyler söylemişsin gülümsemeden edemedim :) çok çok teşekkür ederim. Sen de ismini bildiğim nadir blog yazarı arkadaşlarımdansın,hatta ilk öğrendiklerimden diyebilirim :) öperim seni.

      Sil
  8. görünüt şahane..post şahane...bu blog beni inanılmaz çekiyor..sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoş çok teşekkürler çok cicisin :)

      Sil
  9. Allah kolaylık versin ,semizotuna bayılırım rengi biraz koyu geldi bana,eminim çok lezzetlidir,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneannemiz , benim fotoğrafların renk canlılığıyla oynamamdan kaynaklanıyor olabilir bu :) teşekkürler.

      Sil
  10. ay ne hoş kurabiyeler ...bayıldım:)
    yoğunluk şnsanı hayattan soğutuyor bazen ama en önemlisi bu günlerde sevdiğimiz şeyleri düşünmek leylacım:))


    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reçelim çok teşekkürler, kurabiyeler için Dilek'in ellerine sağlık :) Hep sevdiğim şeyleri düşünüyorum :)

      Sil
  11. Leyla'cım bizler blog dünyasında muhteşem dostluk
    ve kardeşlikler kazandık.Sanal dünyada dostluk ol
    maz diyenler bile artık şaşkınlık içinde.Başarıla
    rının artarak devamını dilerim.Dilek'cim harika
    bir jest yapmış ellerine sağlık.Semizotunuda çok severim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya evet kesinlikle öyle...çok teşekkürler.

      Sil
  12. Kolaylıklar diliyorum Leyla, yorucu ama eminim yerleşince hepsini unutacaksınız. (bana hep öyle olur)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semiiii evet evet yerleşir yerleşmez unutmayı diliyorum :)

      Sil
  13. Ayy pek hoşş:))Semiz otu da harika görünüyor. Çok sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  14. Tüm dostluklarinin daim olmasini diliyorum sevgili arkadasim... Dilek hanim, benim icin de esine az rastlanir zariflikte, son derece dost canlisi ve piril piril bir kalbe sahip bir hanimefendi... Size islerinizde kolayliklar dilerken, bu güzel yemek icin de ellerinize saglik diyorum... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Münster - amin, teşekkür ederim :) Dilek'le ilgili fikirlerimiz aynı :)

      Sil
  15. Bö gecesinden beri çok meşgul oldugunuzu düşünen biride benim sanırım :)

    Şaka bir yana taşınma telaşında oldugunuzu tahmin ediyordum, bir kaç ev değiştirmiş biri olarak nasıl bir ağırlık oldugunu iyi bilirim. Çok kolaylıklar diliyorum..

    Sanal kelimesini hiç sevmiyorum zaten, hani onun bir ucunda da biz varsak nasıl sanal olabilirki? kendimiz sanalmıyız? Burdaki dostluk bir başka, insanların iç dünyası öyle açıkki, gerçek hayattakinden daha gerçekler burada. Sanırım o yüzden bu kadar iyi dostluklar kuruluyor. Hani birde sıcaklıgını hissettiginiz insanlar var, sizin gibi. Direk o ışıgı alıyorsunuz..Öyle işte..

    Her zamanki gibi yemeğe söz kalmadı ama semizotunu çok severim ellerinize saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım ne kadar güzel yazdın bravo sana ! sen de bana söyleyecek söz bırakmadın :) meşguliyetim , taşınmanın yoğunluğu , bu dünyanın sanal olmayışı... her zamanki gibi beni anlıyorsun ;) ben gerçek hayatta da burda olduğum gibi herşeyi pattadanak söyleyen biriyim , o yüzden burda anlatırken içimden geldiği gibi davranmak hiç de zor olmuyor :) E birgün tanışırız artık... Teşekkürler.

      Sil
  16. Bu kadar işi tek başına yapmak gerçekten zor toplamak ayrı dert yerleştirmek ayrı:(Allah kolaylık versin canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel ,yerleştirirken ailemin yanında olucam bir yardım eden bulunur da şimdi toplarken tek başına zor...çok teşekkürler.

      Sil
  17. taşınma telaşının ne demek olduğunu çok iyi bilirim leyla,cım:)
    birde çalışıyor olunca,yük iki katına çıkıyor sanırım.
    yardıma ihtiyaç olunca alo de gülümm,koşa koşa gelirim:)
    blog dostluğunun gerçek anlamda yaşanıyor olması ne hoş değil mi.
    tanımadığın biri senin için güzel dilekler eşliğinde cici hediyeler gönderiyor:)
    anlatılmaz yaşanırr...
    :))
    ellerine sağlık
    dileğimin ellerine sağlık..

    seninde yemeğin harika canııımm...:))
    kıskanma hemenn:)
    aldım ekmeğimi geliyorumm,bana bana yemeliyim ekmeğimi o yemeğe:)
    mmmm...
    miss miss..
    :)
    kucak dolusu sevgiler canım.
    kolaylıklar seninle olsun:)
    öpüldün ki...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kekikciğimmm evet çok yoğun ve yorucu... ah keşke yakında olsan bırak taşınmayı bir kahve içmeye gelirdin ;) blog dostluğu müthiş birşey gerçekten, büyüleyici...

      tüm bu güzel sözler için çok teşekkürler. öperim çok.

      Sil
  18. canım başarıların ve mutluluğun bol olsun:)
    ellerine sağlık semizotu yemeğinde nefis yoğurt eşliğinde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma çok teşekkür ederim aminnn :) evet yoğurtla harika gitti :)

      Sil
  19. Koliler ve taşınma işleri için Allah kolaylık versin.Meşekkatli işler.

    Semizotuna bayılırım yoğurtla hele!Ekmeği bana bana..Of tamam yeter:) Ellerine sağlık..

    Bu duygunun sanal olmadığını hissettiren ve içten pazarlıklı olmayan insanlar çok şükür ki hala var ve umarım hep var olurlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prenses çok teşekkürler...ve evet bu insanlar hep olmaya devam etsin hayatımızda...

      Sil
  20. Sevgili Leyla , gene güzel sıcacık bir yazıyla olayı bağlamışsın. Ben teşekkür ederim, bu samimiyeti bulduğum için. Keşke yakınında otursaydım da yardım etseydim,elim çok çabukturda. Ihlamurcum'da çok sık tarif girmemde , evimizin hareketli olmasından kaynaklanıyor. Oğlanlardan biri halen bizimle yaşıyor(lise son ),arkadaşları da devamlı evin içinde.Hal böyle olunca,ben aşçı anne iş başındayım.Bu arada henüz arşiv kullanmama gerek kalmıyor.Yapıyorum, resimleyip, yazıyorum.Seneye ne olur bilmem.
    Kendine iyi bak, güzel yazılarını heyecanla bekliyorum.
    Yemeğine gelince ,tam bizim damak tadımızda ev yemeği olmuş.Bir sebzekolik olarak bayılırım, semizotuna.Ellerine sağlık
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek , yoğunluktan ve yorgunluktan net olarak anlatamasam da duygularımı, okuyanlar (özellikle de seni tanıyanlar) gayet iyi anladılar ne demek istediğimi :) çok zarifsin ... küçük oğlun evden ayrıldığında da böyle pişirip bizimle paylaşmaya devam edersin umarım :) tekrar teşekkürler...

      Sil
  21. Sosyal medya karşıtı biri olaraktan 1 yıl önce birisi bana: "Gün gelicek gerçek hayattaki arkadaşların kadar bloğunda da kendini yakın hissettiğin arkadaşların olacak" dese "hadi len" derdim. O yüzden seni çok iyi anlıyorum.

    Yorgunluğuna değecek bir taşınma olacak seninkisi. O yüzden "Ha gayret!"

    Zeytinyağlı semizotu arada kaynayıp gitmesin. Sevmem ama fotoğraflar süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Neslice , evet bu internet alemi insanı bazen fazlaca şaşırtıyor :) teşekkürler, değecek eminim :)

      Sil
  22. Canım benim yakında olup sana yardım etmeyi ne çok isterdim, inanmazsın ama ne kadar yorucu olursa olsun ben bu işi çok severim. Sana elini bile sürdürmezdim.
    Hem çalışıp hem toparlanmak oldukça zor olur bilirim.
    Sana çok çok kolaylıklar diliyorum.
    Sevgiyle öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh Ferayyy bu sözlerle bile içim rahatladı inan :) çok teşekkür ederim ne kadar güzel böyle şeyler duymak...

      Sil
  23. ah canım sana kolay gelsin yakın olsan yardım ederdim:)
    bak benim yazımın üstüne nede güzel oldu bu dostluk sizdeki kıskandım mı ne:)
    semizotu çok severim ellerine sağlık.
    karelere bayıldım bu arada
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin haklısın biraz öyle oldu değil mi :) senin bu samimiyetle çok iyi dostlukların olur bence :) teşekkürler.

      Sil
  24. harıka bır yemek olmus canım ellerıne sağlık sevgıler zeymuran

    YanıtlaSil
  25. canım ben geldim
    ilk defa geliyorum
    işlerin çook yoğun
    yardım edebilirsem ne mutlu bana
    sana sevgilerimi gönderiyorum.

    yemeğin harika vitamin deposu
    bir öğretmene de bu yakışır
    mutlu ol mutlu kal
    dileklerimle bana da beklerim.
    )))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler çok naziksin :) hemen geliyorum...

      Sil
  26. tasinmanin ne demek odugunu bilenlerdenim, daha yeni gene tasinmis oldum gectigimiz aylarda..kolayliklar diliyorum sana, her sey bir cirpida bitiversin, göz acip kapayana yerlesmis ol yeni yerine..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman o yerleşmişlik hali için darısı başıma diyeyim :) çok teşekkürler. aminnn Melange :)

      Sil
  27. ,leylacim kolaylıklar dilerim.her şey gönlünce olur inş.
    Sevgiler karşılıklı, gönüller bir atınca öylesine bir sinerji oluşuyorki bu cok buyulu bir ortamı oluşturuyor adeta.
    Dilerim daim kalır, her ikinizde cok sevgiler.
    Kurabiyeler. Harika. !
    Sevgiler canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nUnUcuğum çok teşekkür ederim. aminnnn. sözlerine aynen katılıyorum...

      Sil
  28. Verdolaga una exquisitéz y mucho más con aceite de oliva,platos bellos que admiro mucho,las galletas están genial,saludos y abrazos grandes.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Usted es seguidor muy bueno de un blog , felicitaciones , gracias

      Sil
  29. Gerçekten Süper Ellerine sağlık resimlerde güzel

    YanıtlaSil
  30. toparlanma işinde kolaylıklar diliyorum leyalacım. semizotunun ekşimsi tadına da bayılırım ellerine sağlık. dilek hanımın kurabiyelerine de bayıldım ne kadar hoş bir sürpriz yapmış:) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şehrinaz çok teşekkürler, gerçekten "kolaylık"lara çok ihtiyacım var :)

      Sil
  31. nice pics!!! enjoyed your blog...!

    visit my blog...!

    http://voguelyvan.blogspot.com/

    kisses!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. thank you Dina . You are very sweet :) Kisses

      Sil
  32. dilek'in hediyesi çok hoşmuş,zaten kendide çok hoş bir hanımdır hiç şaşırmadım,afiyet olsun sana,semizotun her halini çok severim ellerine sağlık,taşınma işindede allah kolaylık versin bilirim çok zordur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok hoş bir sürprizdi...Eminim kendisi de öyledir :( Çok teşekkürler.

      Sil
  33. Ya canım hiç sevmem pişmişini inan şimdi canım çekti ellerine sağlık. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu teşekkürler, ama pek lezzetliydi :)

      Sil
  34. ohh mis gibi yoğurtla iyi gider ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  35. Leyla hanım kolay gelsin tasinma denilince kacacak yer ariyorum. 16 yıllık evliyim bu gune kadar tam 11 tame evde oturdum yani iki evde uzun sure oturdumş o kadar. Kola kolay kolay gelsin diyorum.
    Eline saglik olsun bu tat icin.
    Sevgiler canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. owww umarım senin rekorunu kırmam, benim henüz 3. evim olacak evleneli :) çok teşekkürler.

      Sil
  36. Merhabalar; semizotunu her zaman tercih eden bir sebzeciğim,ellerinize sağlık,sevgilerrrr..

    YanıtlaSil
  37. Neyse artık güzel bir tatili hakettin :) Yaşasın 15 tatiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik hakedemediğim Peri, henüz bir evim yok ev arıyorum...Umarım ne yakın zamanda olur :) Teşekkürler.

      Sil
  38. Canım, kolay gelsin dersem işlerin kolaylaşır mı acaba? Allah güç-kuvvet versin sana.. O seksi kurabiyelere de bayıldım ayrıca. Çok sevimliler :)) Güle güle kullan hediyelerini. Sevgiler Leyla'cım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya çok teşekkürler. Şimdilik pek kolay gitmiyor bakalım :)

      Sil
  39. çok severim hem yemeğini hemde salatasını.Görsel çok hoş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  40. Yazınızı biraz geç okudum, taşınmışşınız bile. Zor iş gerçekten, yazınızı okumak çok keyifliydi. Bir de canım akşam akşam semizotu çekti şimdi. Olsa da yesem :)
    Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Baykuş evet yakın zamanda taşındım. Gerçekten çoook zordu. Çok teşekkürler :)

      Sil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .