5 Mart 2012 Pazartesi

TuzBİBER'de Bu Ay DÜKKAN Var


Bugünlerde ıspanak ayıklayıp börek yapmaktan , kurabiye hamuru yoğurup buzluğa koymaktan , paket paket çikolata eritip sos kaplarında saklamaktan , yumurta ve şekere bulanıp kek çırpmaktan bitap düşen birinin varlığını duyarsanız rahat olun , işte O benim , yalnızca biraz fazla misafir ağırlıyorum o kadar !

Hayatımda yaşamadığım şeyler yaşıyorum bu 10 yıl önce terkedip gittiğim şehre döndüğümden beri. 'yemek pişirmek' denen vakıa benim mutfakta haftada yalnızca 2 kere gerçekleşiyor mesela. Diğer günler mi ? Anneler sağolsun ;)  Sadece 2 gün yemek yapan ben , bunun dışındaki zamanımın çoğunu gelecek konuklarım için hazırlık yapmakla geçiyorum. Birkaç kez deneyip çok beğendiğim oldukça pratik bir pasta keşfettim örneğin , hem de hiç tenezzül edip almayacağım gazete yanı yemek dergilerinden birine ait .  Sonra ıspanaklı gül böreği yapmak konusunda tam manasıyla porofösör oldum. Zeytinyağlısını , yoğurtlusunu , sütlü-tereyağlısını denedim , hepsinin oluşturduğu kıvamı tek tek not ettim. Bir sonraki börek yazım epey teferruatlı olacak anlayacağınız.

Müptelası olduğum kumlu kurabiyemin de birkaç farklı şeklini deneme fırsatım oldu. Üzerine enteresan figürler çizdim , fotoğraflarını paylaşmak için baharın bana gülümsemesini bekliyorum , çok iştah açıcılar , yiyip yiyip yürüyüşe çıkarsınız ;) 

Ev dışındaki zamanımın tamamı yollarda ve okulda geçiyor. Günümün 8 saatini öğrencilerime ayıracağım hiç aklıma gelmezdi ! (Sabahçı sistemden tam gün eğitime geçiş yapmış öğretmenin hazin durumu). 

Evde dinlendiğim zamanlarda ise ne yaptığım sanırım şu alttaki fotoğraftan anlaşılıyordur. 


Günün bıraktığı telaşı , yorgunluğu salondaki kanepeden Karadeniz'i seyrederek hafifletiyorum...

Yeni evimdeki 4 haftanın özeti şimdilik böyle. Bugünkü yazımın amacı mutfakta denediklerimi anlatmak veya ev manzaramın havasını atmak değildi. Nasıl konu buralara geldi bilemedim ! Niyetim TuzBİBER dergisinin Mart ayı konuğu olduğumu bilmeyenlere bildirmek , içinde benden hangi tariflerin yer aldığını göstermekti. 


En üstteki fotoğraf Cezeryeli Kup. 'Cezeryeden kup mu olurmuş?' demeden önce yarım ölçü yapıp tadına bakın. Sonra adımı zaten bol bol anacaksınız.

Bir diğer tarif öğle yemeğinde aç karnımı hemencecik doyurmak için yaptığım , buralarda Mıhlama dediğimiz Pazılı Yumurtaya ait.

Tatlı olarak da çikolatalı toplarla süslediğim Ev Yapımı Bisküvili Pasta var dergide.


Bunların yanına 'sağlıklı beslenme'cilik oynayalım diye Yeşil Mercimekli Sebze Salatası da ekledim.

KAHVE tutkumu hatırlatmak babında bir de Kahveli Çikolatalı Muffın yaptım. Pişerken mutfak kahve kokusundan geçilmedi.

Tekrar gelene dek çok tarif yayınlamayın , yetişemiyorum . 




Share This

Gez ve öğren !

79 yorum:

  1. Ev yapımı bisküvili pasta harika görünüyor.Gözümü alamadim diyebilirim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim :)

      Sil
  2. Off..harika görüntüler. Ellerinizize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok sevindim leylacımm:)
    başarıların,mutlulukların daim olsun tatlım.
    lezzetlerine bakmaktan gözlerim fal taşı şu ann:))
    ellerin dert görmesin..
    tadını çıkar memleket kokulu lezzetlerin..
    manzaranda muhteşemm..
    gelirsem kara denize,kahve isterim o kanepede,senin hoş sohbetin eşliğinde;)
    muhabbetle sarıldım sana..
    yürekten...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül canım çok teşekkürler. Evet başladım güzel günlere :) ah ah ben dostlarımla böyle manzaralarda sohbet edeyim diye tuttun bu evi zaten :) inan çok keyifli oluyor, beklerim :) teşekkürler. öperim çok.

      Sil
  4. Ay bende bu aralar epey misafir agirlamaktayim.cok yorgun hissediyorum:(ev yapımı biskuvili pastanın görüntüsüne bittim eminim tadida superdir.ellerine saglık bende yapmak istiyorum bu pastadan;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cococuğum jellyciğim seni en iyi ben anlarım :) tavsiye ederim. teşekkürler.

      Sil
  5. noluyor yahu! bu nedir Leylam öldürecek misin beni kalpten.. bisküvili pastaya bak... ahh ahh diyor ve ardıma bakamdan kaçıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli'mmm, sen de güzel aktiviteler içerisindesin görüyorum ama okumaya hiç zamanım yok :( O pastadan bu hafta sonu tekrar yapılacak, seni anıcam :)

      Sil
  6. o manzaraya ben bittim ama gelebilirmiyim sana:))
    herşeyin yolunda olması çok güzel,sevindim senin için:)
    dergiyi okudum geçen gün hatta gelip sana yazacaktım çok içtendi röportajın görüntüler gene çok hoş.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylinciğimmm ah ah ne zaman istersen gel kapılarım hep açık :) Evet artık herşey yoluna girmeye başladı. Röportajı beğenmene sevindim, hoşuma gitti :) Teşekkürler.

      Sil
  7. Seni böyle güzel bir dergide görmek beni bile öyle gururlandırdıki. "O varya benim arkadaşım" diye hava atasım geldi :) Yorgunluğuna değecek mutluluklar yaşıyorsun ne güzel. Tariflerinin ne kadar şahane olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Şu cezeryeli kupun yapılma olasılığı tarafımca yükseldi. Deniz gören evine ve sana benden selam olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah arkadaşım çok teşekkür ederim çok gururlandırdın beni inan. Yorgun ve mutluyum evet :) Cezeryeli kup kesinlikle yapabileceğin ve çok beğeneceğin bir tarif emin olabilirsin.

      Sil
  8. Leyla ne yapmissin bacim böyle yav.

    YanıtlaSil
  9. Hepsi birbirinden güzeller, ellerinize sağlık Ayrıca tebrik ederim sizi :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. kolay gelsin canım sana
    ellerine sağlık canım
    :))

    YanıtlaSil
  11. gene ben geldim leylacım başarıların daim olsun canım
    manzara harika bir çay içeriz canım
    inşallah
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn inşallah :) İçeriz tabi gel yeter ki :)

      Sil
  12. bu bisküvili pastadan bizde yaparız özellikle de bayramlarda. ama biz daha çok kakaolu krema kullandığımız için böyle sade görüntü olmuyor. ellerine sağlık leylacığım hepsi de nefis olmuş bu yemeklere ilham veren karadeniz olacak şimdi ha. Ne kadar şanslısın ki hep deniz var yakınlarda bir yerlerde... sevgilerimle ve az daha unutuyordum kutluyorum dergiye çıkmanı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu açıdan düşünmemiştim ; "yemeklere ilham veren Karadeniz" ımmm bunu ilerleyen yazılarda kullanmalıyım :) Denize alışmış biri için denizsiz olmak hep eksik olmak gibi... Çok teşekkürler.

      Sil
  13. Canım,
    mutlu yazını okumaktan çok mutlu oldum. Artık oralara alıştığını ve sürekli konuk ağırlayacak kadar eş, dost edindiğini okumak beni çok mutlu etti. O güzelliği seyretmek ise sanırım büyük bir şans.
    Ellerine sağlık. Yaptığın tatlar hepsi güzel ama ben özellikle ev yapımı bisküviden gözlerimi alamadım. Muhteşem görünüyor.
    Dergi için de kutluyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür alıştım, kendimi buranın yoğunluğuna kaptırdım, sadece ritme alışmaya çalışıyorum şuan :) Şükürler olsun ki her sabah uyandığımda görebildiğim bi sonsuzluk var, bu bile rahatlamama yetiyor. Tüm güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. O zaman bende diyorum anneler iyiki varlar :)

    Yeni'ye alışıyoruz dimi Leyla? o manzaranın eşliğinde, yapılan güzel yemekler ve dostlar arasında Eski'yi ara ara hatırlayıp alışıyoruz.

    Hani tariflerin yayımlanıyor ya? ben hiç şaşırmıyorum, tadını bilmiyorum yaptıklarının, sadece tahminle ve gördüğüm bu güzelliklerle nefistir diyorum. O yüzden hakediyorsun diye düşünüyorum ve yürekten kutluyorum..

    Bende tarif yok malesef, sizlerin yaptıklarını görerek ilham alıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcığımmm buralarda olsan şu manzarada neler yazardın sen kim bilir... Alışıyoruz tabi, sancılı geçti ama ben alıştım...Sen buralara yakın bir yerlerde olmalısın, ben sana yaparım :) Çok teşekkürler, okudukça yüreğim ısınıyor inan.

      Sil
  15. neler yapmışsın aklımı başımdan aldın gecenin şu saati hemen dergiye gidiyorum ellerine sağlık bu arada manzara tam da istediğim gibi :)

    YanıtlaSil
  16. Bisküvili pastana bayıldım doğrusu enfes görünüyor, pazaya ise değinmek bile istemiyorum. Görsel bir şölen olmuş her biri bizim için, senin için afiyet olsun demek istiyorum. Sevgilerle. Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bana afiyet oldu, hadi yap sana da olsun :)

      Sil
  17. hangi birine leyloooooş çok güzeeel diyeceğimiz şaşırdım:)
    evinde güle güle otur mazaran süpertoymuş canım^^
    ev yapımı bisküvili pasta da muhteşem görünüyor, yalnız ben muhlamayı yanlış biliyor muşum :S e mısır unuyla peynirle yapılan şey değil miydi muhlama? O.o

    çok öpüyorum seni
    tembellikten-yoğunluktan bazı işleri geciktiren kız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisacığımm ah keşke buralara gelsen de yapsam sana bu cicilerden :) Muhlama Rize taraflarında mısır unu ve peynirle yapılan bir kahvaltılık olarak adlandırılıyor, bizde ona "guymak" deniyor, muhlamaysa pazılı yumurtaya verdiğimiz isim. Malum Rize-Trabzon çekişmesi eski zamanlardan beri vardır :D Bazı işler konusuna gelince, senin düşünmen yeter, sakın tedirgin olma, işler daha önemli :) Öpüyorum seni çok çok.

      Sil
  18. Mmm hepsi nefis görünüyor ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. hepsi birbirinden güzel görünüyor ama bisküvili pasta resmen göz kırpıyor bana.Herşeyi büyük bir keyifle yaptığın yazılarına yansımış, ne mutlu sana.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yansıtabildiysem ne güzel :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  20. Merhaba,başarılarınızın daim olması dileğiyle,ev yapımı bisküvili pasta çok güzel görünüyor..Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum . Tarifini yayınlayacağım ilerleyen günlerde.

      Sil
  21. Yerleştin mi Leyla?
    Ne telaştır şimdi, düşünebilirim. Gelenler, gidenler, eski dostlar, akrabalar...
    Umarım misafir yorgunluğu dışında iyisindir, alışmışsındır eski/yeni yaşantına:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi'ciğim evet yerleştim, aman bi daha taşınmak istemiyorum. Bu kadar mı yorucu ve boğucu olur ! Evet tam tahmin ettiğin gibi, boş kalmak yok bana :) Çok şükür alışıyorum, nelere alışmıyoruz ki...

      Sil
  22. hepsi muhteşem lezzetler.Döktürmüşssünüz vallahi.Ellerinize sağlık.Kup nasılda güzel öyle..Manzarada muazzam.Bu sene eşimle ilk kez sizin oralara doğru gelicez.Bi karadeniz turu yapacağız inşallah.Çok merak ediyorum oraları.Ben şimdi tuzbibere bi göz atayım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Karadeniz harika bir yer, ben Trabzonda'yım, beklerim :)

      Sil
  23. Şükür kavuşturana ,Leyla'cım.Tabii ki yeni ev , okul, hayat kolay şeyler değil.Allah yardımcın olsun.Yaşasın demek ki mutfak çalışmaların sayesinde yeni şeyler öğreneceğiz.Bisküvili pastanın içindeki bisküvileri merak ettim, onlar petibör mü, çok düzgün görünüyorda.
    Tuzbiber dergisini de yazıdan sonra incleyeceğim, sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek, yeni olan her şey benim için çok yorucu şu zamanlarda, neyse ki güzel zamanlarını da yaşıyorum bu yeniliklerin :) Hayır ev yapımı bisküvi tam olarak, senin gayet iyi yapacağın birşey :)

      Sil
  24. Tuz Biber dergisini okuma fırsatım henüz olmadı ama madem sen varsın hemen gidip göz atıyorum şekerim. Evinin manzarası çok güzel bayıldım.Güle güle otur! Pazılı yumurtadan geçen hafta yengemde yemiştim (Rizeli) nefis bişey bayıldım bende...senin tarifinle yaparım inş. çocuklarıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule çok teşekkürler, şimdiden afiyet olsun sana :)

      Sil
  25. öncelikle allah kolaylık versin ve resimlerin hepsine hayranlıkla baktım manzarada dahil :) lezzetler de harika ellerine sağlık leylacığım..

    YanıtlaSil
  26. Ohhhh sayfanı açıp yazını görmek çok güzel :) 2 senesini Giresun'da geçirmiş birine o Karadeniz manzarası ilaç gibi geldi valla. Ayrıca bisküvili pastana da bayıldım. Büyük bir heyecanla okuyacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim teşekkürler. Giresun da güzeldir ama Trabzondan Karadeniz daha başka bence :)

      Sil
  27. Leylam her güzel yer daha bir güzelleşir seninle..
    Kutlarım canım arkadaşım..
    Petek ekmeğe az bal koyulduğu için şekerli değil,fakat azıcık tatlımsı bir tadı da oluyor,ama sen çok beğendiğin bir mayalı tarifle de yapabilirsin..Muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zelihacımm teşekkürler, ekmek denendi bile :)Hem de değişik bir formülle, haftaya paylaşıcam :)

      Sil
  28. Leyluşum, hangi birine "eline sağlık" diyeyim ve ayrıca nasıl tebrik edeyim bilemedim. Tebrikler..Bu arada benim de tebriklik bir durumum oldu ama yolun düşerse görüşürüz artık:) 18 Mart'ta yarışmak üzere Kelime Oyununun tur şampiyonasına kaldım. Yani iki birincilik aldım, darısı üçüncü ve sonuncunun başına inşallah..Sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ay ay çok teşekkür ederim harika bir yorumdu bu benim için :) Vayyy bu harika bi haber! O zaman biz 18 Martta seni izliyoruz öyle değil mi :) Hadi hayırlısı bakalım, çok öpüyorum ve başarılar diliyorum.

      Sil
  29. Canım benim,senin yazılarını keyifle okuyorum.Mizahi bir dille anlatımına bayılıyorum.
    Ayrıca hava da atsan manzaran harika.İnsana tüm yorgunluğunu unutturur.Güle güle mutlu musmutlu otur sefan olsun canım:)
    Lezzetlerine gelince önce tebrikler.Az sonra buradan yazısını tıklıycam bakalım neler varr.Lezzetlerin hepsi güzel de o pastanın duruşu ne öylee.Bittim bittimm.Şu an nestcafemin yanına 1 dilim olsaydııı ne sevindirik olurdummm.Ofofoff....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seval harikasın teşekkür ederim :) Amin inşallah, çok teşekkür ederim. 1 dilim yetmez 2 olsun :)

      Sil
  30. Sen varsan herşey yalaaan!Hemen gidip alınacak Leyla'm..Bu mamaların dayanılmaz çekiciliğini birde orda görmek lazım:)Seninle çook gurur duyuyorum bu arada biliyormusun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva, sen inanılmazsın :) Öyle bir keyifleniyorum ki senin yorumlarını okuyunca, çok ama çok teşekkürler arkadaşım.

      Sil
  31. leylacım bir önceki yazında eşyalarının başına gelenleri yazmışsın çok üzüldüm,yerine konmayacak şeyler değillerdir inşallah..Allah'tan gelene boyun eğmek lazım işte..daha güzellleri senin olur inşallah..

    dergideki tariflerini okumak için sabırsızlanıyorum,yine enfes olmuşlardır eminim..deniz manzaranın da hastası oldum bu arada,çok şanslısın ne diyeyim.benim salonum komşumun yeni budanmış ağaçlarla dolu bahçesine bakıyor,o kadar da fena değil:)))çooook öpüyorum,merakla yeni yazılarını bekliyorum...sakarya'dan sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Filiz aynen söylediğin gibi...
      Bence bir ağaçlığa bakıyor olması da güzel, doğrudan komşunun oturma odasına da bakıyor olabilirdi :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  32. ah o cezeryeli kup ne kadar muhtesem duruyor, ya bisküvili pasta.. Allahtan girdigim siki diyet yolundan döndüm ama bunlar tam yoldan cikarici :) ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bu cezeryeli kup biraz hafif, tavsiye edebilirim :) Çok teşekkürler.

      Sil
  33. Öncelikle tebrik ederim. Bloğunuzu keyifle takip ediyorum. Benim sormak istediğim bir konu var. resimlerinizi düzenlediğiniz programın ismini ve isim yazmak için kullandığınız bölümün ismini verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkürler. Ben PhotoScape kullanıyorum, yazıyı da programdaki düzenle kısmında metin yaz bölümünden yazıyorum, bu konuyla ilgili birkaç gün içerisinde bir yazı yazıcam, dilersen onu takip edebilirsin. Teşekkürler.

      Sil
  34. BEN YENİYİM ASLINDA GEZDİM BLOĞUNUZU VE ÇOK BEĞENDİMM ÖYLE BİR DERGİ DUYMADIM AMA SORUP SORUŞTURUP BAKICAM :))

    YanıtlaSil
  35. pazılı yumurtayı yaptığın tava bakır sahan mı? ben mi yanlış anladım? yaa ne lezzetli olur yumurta bakır sahanda! çok güzel görünüyor! Tuz Biber için de ayrıca tebrikler, geç bile kaldın sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evetttt kesinlikle bakır sahan :) Yumurtanın en güzel hali bakır sahandaki hali bence de :) Çok teşekkürler.

      Sil
  36. Ben bisküvili pastaya bayıldım:))ellelrinize sağlık...

    YanıtlaSil
  37. Hepsi bir birinden nefis görünüyor da şu ev yapımı bisküvili pasta ayrı bir cezbedici duruyor benim için. Hemen tarifini almalıyım. Hepsi için ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  38. Sen Trabzona gittiğinden beri bizi unutur mu oldun biraz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifciğim unutmadım, yalnızca biraz fazla dinleniyorum :) Yeni yazımı hazırlıyorum. Ayrıca hergün yayınladığın o tarifleri görmememe imkan yok :)

      Sil
  39. Çok güzel bir blog olmuş, tebrikler! Ayrıca birinci olduğunuz için de tebrikler! Sevgiler!

    YanıtlaSil
  40. Kupun ve pastanın tarifini merak ettim. Ama pazılı yumurta harika görünüyor. Çok iştah açıcı :) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  41. Şu en alttaki pastalar var ya hah işte önden arkaya doğru sırasıyla yedim. Yerinde bulamazsan haberin olsun midemdeler :)))
    Pekte güzel olmuşlar ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .