29 Haziran 2013 Cumartesi

Dükkan'dan 2 Mutlu Haber


Geçtiğimiz yaz yayınladığım ‘Temmuz, bi çekil git!’ yazımı hatırladım dün. Üzerinden tam 12 ay geçmiş ve bu süreçte ‘ne kadar çok şey değişmiş’ dedim. Yok esasında tam olarak öyle demedim, 'yuhhh, ne ara 1 yıl geçmiş yaa' dedim. Haberdar olmayanınız varsa evvela geçen yılın temmuz ayına bir baksın, sonra dönsün bu güzelliği okusun !

Haziran ayı da bitti biter ve ben Dükkan’da henüz 1 tarif yayını yapabildim. Bunun iki sebebi var ama ben evvele ilkinden başlayayım. İçimde , 10 haftalık bir insan evladı var. Ne mutfağa sokuyor beni ne kırmızı kanepenin üzerine oturtuyor ne de bilgisayar ekranını açtırıyor ! Enteresan bir aşerme dönemi geçiriyorum. Millet yemekten-içmekten tiksinir, ben bunlara ilaveten evimin salonundan, koltuklardan, balkondan, banyodan ve bilgisayardan da tiksinmiş durumdayım. Varsa mantıklı bir açıklamanız alayım lütfen, çünkü ömrümde böyle absürt bişey duymadım ! Özellikle 7 ve 8. haftada bu tiksintilerim tavan yapmıştı. Şimdi yavaş yavaş geçiyor sanırım ki bilgisayarı açtığımda bir saate yakın gezinebiliyorum. Buna da şükür !!! 
 (Ha bu arada, bu aşerme evresiyle ilgili hiçbir şikayetim yok, maksat kendimi acındırmak olsun…) 

Dükkan’a zaman ayıramamamın 2. nedeni yeni bloğum(uz)la ilgili. 2 ay kadar evvel Facebooktaki Kahve Dükkanı’nda adıyla ilgili size fikirler danıştığım yeni KADIN BLOĞUnu sonunda oluşturduk. Hatta tam 33 gündür yayındayız. Dekorasyondan modaya, sağlıktan alışverişe, magazinden seyahate kadar bir çok kategoride 26 farklı yazı yayınlamışız. Peki siz hangisini okudunuz ? Hiç birini. Neden ? Haberiniz yoktu be ya J 


Kadına dair bulmak istediğiniz ne varsa, benim pek bir beğendiğinizi söylediğiniz anlatımımla beraber bundan sonra Şehri Nisa’da fazlaca bulabilirsiniz. Kadınsal mevzularınıza çare olamayacak, maksadımız hep beraber eğlenmek azıcık da öğrenmek olan bir mekan Şehri Nisa. Diğer kadın bloglarından farkı da bu zaten, kendimizi beğendirme çabamız yok, biz sadece bizi ilgilendiren konuları biraz alaya alarak eğlenmek istiyoruz ;)

Merak duyarsanız diye sizin için şöyle bir potpori hazırladım ; 


İlk olarak en çok okunan yazımızla başlayayım. Bitki çaylarının faydalarıyla ilgili gevelediğim şeyleri okumak isterseniz bağlantıyı ziyaret etmeniz yeterli. 


İkinci yazım, yaptığım ilk yayına yönelik. Bu yılın kamuflaj modasından yola çıkarak Kamuflajlansak da mı saklansak  adıyla bir şeyler yazmıştım. İlginizi çekebilir. Eğer o ilginizi çekerse bu daha da hoşunuza gidecek, bu yazın rengarenk giysi modası.


Yüksek topukta abartmak diye de bir yazım var ki yüksek topuklu ayakkabının ne derece abartılabileceğini merak edenler böyle buyursun. 


Yaza uygun bir cilt bakımı yapmak isteyenlere evde uygulanabilecek basit maske yöntemleriyle ilgili fikirler verdim. Çok işinize yarayacaktır ;) Hazır cilt demişken siyah nokta bantları ile ilgili kişisel deneyimlerimi anlattığım bu yazı da size güzel fikirler verebilir.


En keyifle hazırladığım ve bir o kadar keyifle okuduğum yazılardan biri kimlerle tatile gitmeyin yazısıydı. Bi okuyun, önerileriniz olursa not ederim ;)


Beğenisiyle beni en çok şaşırtan yazıysa İsveç Prensesine maço koca adlı yazı olmuştu. Demek ki magazini pek seviyoruz ;) Madem magazini seviyoruz, kendisini çılgınlar gibi kıskanmaktan geri duramadığım Kate Middleton'ın bebek alışverişi ile ilgili yazımı da beğeneceğinizi varsayıyorum. 


Hiç hoşunuza gitmeyecek şeyler de yazıyorum tabi. Mesela kim çikolatanın zararlarını okumak ister ki ! Zarar demişken, çok yersek neler olur babında şey ettim, yanlış olmasın !


Bunların dışında da bir çok absürt konu mevcut bloğumuzda. Yakışıklı aktörlerin sakallı görünümleri , İstanbul'da denize girilebilecek plajlar , güneşin zararlı etkilerinden korunma yolları bu örneklerin arasında. 

Velhasılı kelam, bir süre daha Dükkan'da yokum. Bu sıralar beni özlerseniz Şehri Nisa'ya beklerim. Gelin de azıcık eğlenelim. 


Share This

Gez ve öğren !

39 yorum:

  1. Sevgili Leyla, bloğumda sayfanın yazı başlığını gördüğümde içimden lütfen bana bebek haberi ver dedim ve okumaya başladım, seni çok çok tebrik ederim gözün aydın, çok sevindim, herşeyiyle sağlıklı ve mutlu bir hamilelik geçirip, yine sağlıkla ve kolaylıkla bebeğini kucağına almanı diliyorum, yeni site linkleri için teşekkürler, gerçekten keyifli ve okunası sayfalar, sevgilerimle.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim tüm güzel dileklerin için. Aminnnn. Belki Çınar kuzusu gibi bir şey olur ;) Öperim.

      Sil
  2. Hayırlı olsunnn :)
    bu sene hamilelik senesi resmen, etrafımdaki herkes gebe :)
    ve bu saydığın aşerme döneminin çok daha ağırını geçirenler var, evinden, odasından, bilgisayarından ve sevdiği herşeyden nefret eden anne adayları gördüm.. sanırım yeni yüzyılın aşermesi de böyle olacakmış :) bebeğini sağlıkla kucağına almanı nasip etsin Allahım :) güzel pastalarının yanına belki bir iki bebek fotosu bile koyarsın biz de severiz o güzelliği :)
    Trabzona selam olsun ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha evet yeni yüzyılda aşermeler bile değişmiş ha :) Aminn inşallah Merve, çok teşekkür ederim. Öperim.

      Sil
  3. hayırlı olsunn :)ne güzeldir içindeki nefesi hissetmek,bebeğine sağlıkla kavuş inşallah.Yeni blogunda hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  4. sen oradan duymuyorsun ama ben burdan çığlık atıyorum,yaşasın aramıza minik bir misafir gelecek diye :)
    çok mutlu oldum hayırlısıyla,sağlıkla gelsin inşallah
    diğer blogdan haberim yoktu ama artık var bundan sonra ziyaret ederim
    öpüyorum seni çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn, duaların için çok teşekkür ederim :) Beklerim. Sevgiler İzgün.

      Sil
  5. Tebrik ederim, hersey gönlünce olsun. Sevgiler
    Nesrin

    YanıtlaSil
  6. Ne harika bir haber bu Leylaaaaa! Tebrikler:)
    (Diğer yazdıklarını tekrar okumam lazım, ilk haberi okuyunca diğerlerine odaklanamadım:))

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle sizi çok çok tebrik ediyorum, sağlıklı bir hamilelik diliyorum...
    Ve yine tebrik ediyorum yeni yayınlarınızdan dolayı...çok zor bir işe başlamışsınız, kolay değil, sürekliliği sağlamak zor, çok çok kolay gelsin...
    Bizim için de süper olmuş, bir çok farklı konuyu birarada bulabilmek çok güzel...
    Ellerinize sağlık, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn. Evet zor ve eğlenceli :) Umarım hep böyle devam eder. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Tanrı tamamına erdirsin. Sağlıkla doğumunuzu yapın ve o güzelliği kucağınıza alın inşallah. Yeni bloğunuzu ziyaret edeceğim. Başarılar diliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. İnsan evladını öpüyorum şimdiden, hoşgelmiş :)

    Kadın blogunu da en kısa zamanda inceleyeyim :)

    YanıtlaSil
  10. Canım bebek için tebrik ederim, hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Allah. Şehri nisayı ise büyük zevkle takipteyim. Tekrar tebrikler ve başarılar...

    YanıtlaSil
  11. tebrik ederim, hayırlı bir evlat olur inşallah.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nugi, ne güzel bir dua...teşekkürler :)

      Sil
  12. Leylam,
    Geçen seneki durumuna ne kadar üzüldüysem bu güzel haberi duyunca fazlasıyla sevindim.Tebrik ediyorum canım. Allah sağlıkla, mutlulukla kucağına almayı nasip etsin.
    Lütfen kendine çok daha fazla dikkat et olur mu? Yazamasan da biz buralarda senden gelecek havadisleri bekliyor olacağız. Yeter ki senin ve bebişin sağlığı iyi olsun.
    Uygun bir zamanımda da Şehri Nisayı ziyaret edeceğim.

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet geçtiğimiz yıl çok üzücüydü, umarım bunu sonun güzel biter :) Dikkat ediyorum elimden geldiğince. Sık sık yazacağım zamanlar da gelecek :) Öperim.

      Sil
  13. maşallah leylama başarılarının devamını diler lezzetlin:))))

    YanıtlaSil
  14. Ben kaçırmışım şehri nisa yı hemen inceliyorum canım.. Bu arada kutlarım hayırlı uğurlu olsun ...
    Kocaman sevgiler.......

    YanıtlaSil
  15. bende ilk kızıma hamileyken benzer şikayetlerde bulunup(bilgisayarımız yoktu ozamanlar o hariç)birdaha asla bunu yaşayamam demiştim ama insanoğlu çok unutkan olabiliyor...
    evladınla birlikte ailene bolluk bereket yağsın mutluluğunuz huzurunuz katlansın... hadi bakalım doğum haberlerini bekleyeli şimdi :)
    şehrinisa da hayırlara vesile olsun yazılarını keyifle takip edicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel dualar etmişsin, aminnn, ,inşallah :)
      ben de keyifle yazıcam :)

      Sil
  16. Hayırlı uğurlu olsun.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Tebrik ederim çok sevindim ben de allah sağlıcakşa kucaklamanızı nasip etsin inşallah

    YanıtlaSil
  18. ben bu yazıya yorum yazmamış mıyımmmmm .. tüü bana. canım başlığı görür görmez benimde içimden aynı şey geçti inan. çok ama çok mutlu oldum. allah tamamına erdirsin hayırlı ile kucağına alırsın inşallah

    YanıtlaSil
  19. hamilelik ilginç bir dönem vesselam. Allah kolaylık versin; gerçekten seninki ilginçligin ötesinde farklı be leyla:) Ama bebiş haberi mükemmel birşey. Gözlerim hafif dolarcasına kızarırken;içindeki atom karıncayla birlikte sana sıkıca sarılmak geliyor içimden. Allah tamamına erdirip,sağlıkla mutlulukla kucagına almayı nasip eylesin inş. çok iyi bak kendine çooooook..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Baş etmeyi öğrendim az çok, ama tabii şu bulantılar son bulsa daha iyi olur :) Aminn inşallah o günleri de görürüz.

      Sil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .