11 Ağustos 2014 Pazartesi

Fırında Levrek Buğulama


Son günlerde blogla çok uğraşıyorum malum. Her ne kadar benim, aklımdaki tüm soruları sorabileceğim bir teknik destek amirim olsa da bazen insan en basit şeyi bile sormaya utanıyor, 'acaba çok mu cahilim' diye :) Neyse ki artık bloggerla ilgili en basit konularda bile fikir sahibi olabileceğim bir yer var ; Blogger Yardım Forumu. Bloğunuzla ilgili her türlü yardımı alabileceğimiz bir adres. Hadi bakalım hayırlı olsun :)

Geçtiğimiz aylarda Comolocco Güveçte Levrek Buğulama yapmıştı. Sık sık söylemişimdir balığı kendisi tutuyor. Ufak bir botu vardı evin önünden denize açıldığı. Şimdi ufak bottan, motorlu ve daha büyük bir bota terfi etti. Sanırım bir kaç yıl sonra kayık, ondan sonra da tekne falan, öyle bi yol alıp gidicez .


Geçen haftaki balık macerasında nasibimize levrek çıktı. Bu kez pişirme işini bana yıkmaya karar verince, kiremitte pişirdiğimizden daha farklı bir tarif aradım. Sahrap Hanım'ın sitesindeki Levrek Buğulama tarifini denemeye karar verdim. Levrek, deniz levreği olunca, bir de tarif cuk oturunca akşam yemeğimiz fevkaladenin şeysinde sonuçlandı. 10 numara 5 yıldız bir akşamdan kalan fotoğraflarla buyrun bu 2. levrek tarifimiz ;


Fırında Levrek Buğulama
(Kaynak :Sahrap Soysal'ın sitesinden Fırında Levrek Buğulama Tarifi )

Sahrap Hanım'ın sitesindeki malzeme listesinden tek farkı, ben bu kez limon eklemedim ve yeşil soğan kullanmadım. Limon eklemememin özel bir sebebi yok. Ama yeşil soğanı evde olmadığı için koymadım :)

Yapılışı :

-Levreğin içini temizleyin. Fileto haline getirmeyin.Bütün olarak kullanacağız.
-Domatesi küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı incecik dövün. Bu malzemeleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın.
-Levrekleri  fırın kabına alın, üzerine domatesli karışımı yayın.
-Soğanı halka şeklinde doğrayıp balıkların üzerine sıralayın.
-Fırın kabının her tarafını sıkıca alüminyum folyo ile sarın.

veya

Sahrap Hanım'ın yaptığı gibi her bir balığı alüminyum folyoda ayrı ayrı hazırlayıp pişirin (Kaynak kısmındaki linkten inceleyebilirsiniz).

-175 derecede ısıtılmış fırında balıkları 35-40 dk pişirin.



Share This

Gez ve öğren !

1 yorum:

  1. Evimizin önünden bot da kalkmıyor ki balığa :P Ben de bir Üsküdar yapayım bari balık bulmak için :)
    Severim levreği. Şahane görüntü, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .