3 Kasım 2016 Perşembe

Kahveli Bisküvili Pasta



Evet kahveli ! Evet evet, hem de nefis oluyor. Doğru söylüyorsun, kahve ile bisküvi pek olmaz gibi. Ama oldu bak, bal gibi de oldu. Hem de ne olmak ! 

Kahveli Bisküvili Pasta'yı ilk kez çok beğenerek takip ettiğim PembeCupcake sayfasında görmüştüm. O an karar verdim denemeye ama malzeme listesine bakınca o da ne ! Kremadaki yumurta sayısı (4 adet) takdire şayan. Hele de yumurta kokusuna hassas kişilerin pek tercih edebileceği sayıda değil :) Öyle olunca kendime başka bir krema arayışına girdim ve bu vesile ile Kusursuz Pastacı Kreması ile tanıştım. O krema ile yaptığım pastanın bağlantısı burada. Tıklayıp inceleyebilirsiniz. 

Bu kremayı oluştururken Arda'nın Mutfağı'ndan büyük yardım almıştım. Orada bir sürü krema var. Benimkini beğenmezseniz Arda'nın kremalarından birini de deneyebilirsiniz.

Son derece lezzetli, yumuşacık, nefis kahve kokulu bir pastadır bu. Hala denemeyecek misin ? 


Malzemeler :

1paket sade kare bisküvi (Orjinal tarifte 2 paket yazıyor ama benim kalıbımın boyuna 2 paket bisküvi çok fazla geldi. Tek sıraya 9 bisküviden 27 adet bisküvi kullandım. Bilginiz olsun)
200 ml sıcak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker (Lütfen bisküvi ıslatmak için kahveyi 3'ü 1 arada paketleri ile yapmayın)
2 yemek kaşığı dolusu kakao
Pastacı kreması

İşe, pastacı kremasını yapmakla başlayalım. 
Pastacı Kreması İçin Malzemeler :

400 ml süt
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kremşanti

Pastacı Kremasının Yapılışı :

-Sütü bir tencereye alın ve ısıtın.
-Derin bir kasede yumurta sarıları ve şekeri çırpın.Un ve nişasta ilave edip iyice karıştırın.
-Isıttığınız sütü bu karışıma yavaşça yedirin. Sonra tüm karışımı tencerenin içine alıp ,  sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin.
-Kremayı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içerisine 1 paket toz kremşantiyi ekleyip mikserin en yüksek hızıyla 3-4 dk çırpın.

Pastayı Oluştururken :

-Sıcak suyu bir kaseye alın. Üzerine kahve ve tozşekeri ekleyip iyice karıştırın.
-Bisküvilerin ön yüzünü, hazırlamış olduğunuz kahveli karışıma batırıp çekin (uzun süre bekletmiyoruz). Islatılmış bisküvileri küçük boy dikdörtgen borcama dizin.
-Hazıladığınız pastacı kremasını göz kararı 3 eşit parçaya ayırın. Bisküvilerin üzerine bu kremanın 3’te 1’ini yayın.
-Bisküvi-krema ikilisini üst üste 3 kez tekrarların. En üstte krema kalıyor olmalı.



-Son kat kremayı sürdükten sonra borcamın üzerini streç film ile sarıp buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin. Tercihen 1 gece bekletmenizi öneririm. Şahane oluyor.
-Buzdolabında dinlenmiş olan pastanın üzerine çay süzgeci ile kakao serpin. Dilediğiniz meyve ile süsleyip servis edin.




Share This

Gez ve öğren !

5 yorum:

  1. Vallahi nefis görünüyor Leyla. Hem bisküvi ile kahve niye olmasın ki? Yan yana oluyorsa iç içe de olur bence :) Olmuş da zaten. Yalnız bir şey soracağım. Granül kahve nescafe midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesliciğim kahve paketlerine satılan, sulandırıp kullandığımız o kahveler işte. Ben Jacops alıyorum, sen al Nescafe :) Teşekkür ederim. Yap bak kesin seversin sen de :)

      Sil
  2. harika gözüküyor. mutlaka yapıcam :)

    YanıtlaSil
  3. Türkiye’nin bir çok yöresinden anlaştığımız dükkanlardaki ürünleri en taze hali ve uygun fiyatlarıyla müşterilerimize ulaştırmak için kurduğumuz yeni sitemizi ziyaret etmenizi çok isteriz. www.yoreselkesif.com

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .