24 Mart 2017 Cuma

Bayat Pide Pizzası


pratik pide pizza tarifi, pideden pizza yapımı, pide ile pizza yapımı

Şu pratik pide pizzadan 87 kez(tabii ki abartı)  yapıp yediğimiz günler sanki daha dün gibi ! Halbuki üzerinden 9 ay geçmiş. Ben daha geçtiğimiz Ramazan'ın tariflerini bitiremeden neredeyse bu yılki Ramazan'a kavuşacağız.

Eminim hepiniz için pide demek Ramazan demek. Bizim için de geçen yıla kadar öyleydi. Şimdi ise pide deyince ilk olarak 'bayat mı ?' diye sorasımız geliyor. Hayır eğer taze ve sıcak pideyse içine tereyağı koyup yemek varken onu pizzaya çevirmek sakıncalı ve yanlış bir tavır olur :)

Hazır Ramazan da yaklaşıyorken , tarifi detaylıca okuyun, aklınızın bir köşesinde bulunsun. Bayat pideniz olduğunda (biz bu sorunu ,fırından bayat pide alarak çözüyoruz) veya Ramazan sofraları için sulu yemek yeme isteğiniz olmadığında bu tarifi denersiniz. Bu tarifin kıymalı versiyonunu da yaptım, artık onu da Ramazan girmeden yayınlamak nasip olur umarım. Şifa olsun...

Malzemeler (6-8 kişilik) :

1 adet bayat pide

Sosu İçin :

1 dolu yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
2 diş sarımsak

İç Malzemesi İçin :

1 orta boy sucuk (180-200 gr kadar)
2 parmak sosis (tercihen)
2 adet sivri biber
6-8 adet kiraz domates
1 dal taze soğan
60-80 gr kadar sert inek peyniri (tercihen)

Üzeri İçin :

200 gr mozarella veya rendelenmiş kaşar peyniri
Çörek otu

Yapılışı :

-Bayat pidenin iç kısmını oyun. Bu işlem için öncelikle pidenin yanlarından orta kısmına doğru küçük bir bıçak kullanarak hamuru kaldırabilir, sonra elinizle parça parça koparıp alabilirsiniz.
-Derin bir kasede salça, 2 diş rendelenmiş sarımsak, kekik ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı bir fırça yardımıyla pidenin iç yüzeyine sürün.


pratik pide pizza tarifi, pideden pizza yapımı, pide ile pizza yapımı

-Sucuğu, sosisleri, teze soğanı , domatesleri ve sivri biberleri ince ince dilimleyin. Tüm malzemeyi altta sucuk ve sosisler , üstte taze soğan, domates ve biberler olmak üzere pidenin içine sıralayın. Dilerseniz sert inek peynirini de elinizle irice ufalayıp pideye ekleyin.

pratik pide pizza tarifi, pideden pizza yapımı, pide ile pizza yapımı

-Pideyi 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dk pişirin. Pişen pideyi dışarı alıp üzerine rendelenmiş mozarella veya kaşar peyniri serin, 1 çay kaşığı kadar çörek otu serpip tekrar fırına verin.
-5 dk daha fırında peyniri eriyen pideyi fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Soranlara da adının Pratik Pide Pizza olduğunu söyleyin.


Share This

Gez ve öğren !

0 yorum:

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .