9 Kasım 2009 Pazartesi

TAHİNLİ KURABİYE

 
Bu siteyi her ziyaretinizde unutmayın bir KURABİYE CANAVARI ile karşı karşıyasınız. Bu kurabiye tutkum nerden geliyor bilmiyorum. Bildiğim birşey varsa; eskiden misafirliğe gittiğimiz evlerde gördüğüm cam kavanoz içerisindeki kurabiye görüntüsüne her zaman özenmiş olmam. Her kurabiye yapışımda da bu görüntüyü gözümün önüne getirip "bunları kavanoza koyup öylece seyretmeliyim" diyorum. Peki oluyor mu? HAYIR. Neden? Çünkü ben Leylaysam hiçbir kurabiye gözümün önünde birkaç dakikadan fazla duramaz . Ama seviyorum ben içimdeki bu kurabiye aşkını.

Aslında bu siteyi açtığım zaman ilk amacım sadece kurabiye tarfileri yayınlamaktı. Çünkü bir fincan kahvenin yanında giden en güzel şey KURABİYEdir bence. Yazdığım tariflerden anlayacağınız üzre amacımdan biraz uzaklaştım. Diğer blog siteleri inceleyince gördüm ki ben kurabiyeyle ilgili hiçbirşey bilmiyorum.Hali hazırda eklenmeyi bekleyenlerle birlikte bildiğim sadece 15 çeşit kurabiye var. Adı bende saklı bir blog sitede tam 52 çeşit kurabiye tarifi gördüm ki hepsini incelememe kıskanç ruhum izin vermedi. Ama tıpkı makarna soslarında olduğu gibi kurabiye konusunda da hırslıyım, hepsini hepsini hepsini deneyip tadına bakmak istiyorum. 

Kendimi bu kurabiye sevgisi ve tarif hırsıyla başbaşa bırakıp ,sizleri ağızda çabucak dağılan bir kurabiye hikayesine yönlendiriyorum(Tarif, sefertasi adlı siteden esinlenilerek denenmiş ve eklenmiştir) :
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağına yakın iri dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı hindistancevizi
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un
  
Yapılışı:
 
-Yumurtanın beyazını bir tabağa ayırıp sarısını derin bir kaba alın.
-Üzerine tahin ve sıvıyağı ekleyip biraz karıştırın.
-3 su bardağı un,pudra şekeri,kabartmatozu ve vanilyayı ayrı bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı azar azar sıvı karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin.
-Ben su bardağı un kullandım fakat benim kurabiyelerim çok çabuk dağılan bir şekil aldılar.Bu yüzden 3 bardak undan sonra, hamurunuzun durumuna göre un miktarını 4 bardağa kadar çıkarabilirsiniz.
-Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yumarlayın.Hamurun hazır olup olmadığını birkaç tane kurabiye yapıp tepsiye koyup biraz bekleterek anlayabilirsiniz.Eğer hamur yayılmaya başlıyorsa biraz daha un istiyor demektir.
-Her bir kurabiyenin üstünü önce ayırdığınız yumurta akına sonra iri dövülmüş cevize batırıp tepsiye dizin.Ben çıkan kurabiyelerin yarısını hindistancevizine,diğer yarısını cevize batırdım.Üst fotoğraf cevize bulanmış,alt fotoğraf ise hindistancevizine bulanmış kurabiyelere ait.
-170derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler pembeleşene dek pişirin.
-Sıcakken yemekte zorlanabileceğiniz(çok dağılıyor çünkü) ,ama birgün bekledikten sonra harika kurabiyelere dönüşen süper bir tarif bu.Benim gibi tahini ve kurabiyeyi seviyorsanız,ikisini birarada daha çok seveceksiniz eminim.



Share This

Gez ve öğren !

3 yorum:

  1. Hamarat keçi :pp Kıyır kıyır ne de güzel olmuşturr..
    Kurabiye canavarıyım ben de.. 50 çeşit kurabiyeyi boşver, senin damak tadına göre tek bir hamur vardır. Sen onu geliştirir farklı tatlar elde edersinn..
    Ee burçdaşım ama merak da var bizde ya hani, o adı sende siteyi merak ettimmm :)))) saklayamıycam içimde :P

    YanıtlaSil
  2. Merhaba leyla hanim, bu tarifi yaptim ama cignedikce sakizimsi bir kivam aldi neyi yanlis yapmis olabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba , yumurtayı çırptınız mı veya hamuru uzun süre mi yoğurdunuz ? bunlar hamura elastikiyet kazandırır. eğer bunları yapadıysanız başka neyden ötürü öyle olmuş olabilir bilemiyorum maalesef :(

      Sil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .