31 Mart 2012 Cumartesi

CEZERYELİ PASTA ve "Nasıl Fotoğraf Çekiyorum?"


cezeryeli pasta

Kış uykusundan uyanır uyanmaz taşınma sebebiyle ara vermek zorunda kaldığım fotoğraf çekme merakıma geri döndüm.

Son birkaç aydır bana gerek e-posta gerekse yazı yorumlarında sıkça sorulan bir konu üzerine biraz çene çalmak istiyorum bugün.

Konumuz ; fotoğraflama. Konuyu ilginç yapan ve sizi bu yazıyı okumak zorunda bırakan şeyse profesyonel fotoğraf makinesi ile değil DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ ile fotoğraflama.İlgi duymayanlar dağılabilirler !

Öncelikle fotoğraf çekme konusunda hiç bir eğitim almadığımı ve bu yazıyı akıl verme amaçlı yazmadığımı belirtmeliyim. Niyetim, yemek fotoğrafı çekerken nelere dikkat ettiğimi anlatmak. Esasında söyleyeceklerim yanlış bilgiler olabilir,  ama yanlışsalar bile bence benim bu bilgilerle çektiğim fotoğraflarım gayet iyi ;)

Ne kadar niyetlensem de profesyonel bir makinem olmadığı için hep ertelemek zorunda kaldım fotoğraf eğitimi meselesini (ertelemeye de devam). Böyle olunca 'iş başa düştü' hesabı kendim bir şeyler keşfetme gereği duydum. Özelikle fotoğrafla ilgili forumların bu konuda bana epey yardımı dokundu. Yani merakınız var ama imkanınız yoksa teorik olarak internetten bir şeyler öğrenebilirsiniz ve amatör fotoğrafçı olma sürecine kendi azminizle ilk adımı atabilirsiniz.

Doğru fotoğraflama için ilk yapılacak şey bence fotoğraf makinesini tanımak. Ben makinemim ( SONY CYBER SHOT 7.2 MP ) aslında iyi fotoğraf çekebildiğini 3 yıl önce Bademli Kurabiye fotoğraflarını çekerken farkettim. Fotoğrafta art arda dizdiğim kurabiyelerin ön formundaki netlik ve arkaya doğru artan bulanıklığı beni içine çekti. Çekiş o çekiş, hala öndeki obje net arkası bulanık (alan derinliği) fotoğrafların aşığıyım.Bunu makinede sağlayamadığım zamanlarda kullandığım photoshop  programı sayesinde rahatlıkla gerçekleştirebiliyorum.

Makinenizi tanımak için önce çekim yapacak bir obje belirleyin (vazo, çiçek, çerçeve, tabak, fincan, bardak veya 1 dilim kek). Bu objeyi karanlık (dışarıda akşam saatlerinde, evde az ışıklı alanlarda) , aydınlık (doğal ışığın yoğun olduğu zamanlarda) , loş ortamlara (yatak odası ve banyo dahil) yerleştirerek çekimler yapın.
  • Objenin bir noktada çekimini yaparken makinedeki tüm programları sırayla ayarlayarak deneyin. Balkon zemininde bir çay bardağının çekimini yapıyorsunuz diyelim. Çekimi makinenizin tüm programlarıyla  gerçekleştirin. "otomatik ayarlama" , "beyaz parlak sahne çekimi (kar vb. ya da beyaz zeminli çekim için)" , "plaj" , "manzara" , "zayıf ışık" , "zayıf ışıklı portre" , "flu fon"  benim makinemdeki ayarların bazıları. Bunlar birçok dijital makinede bulunan hemen hemen aynı isimdeki ayarlar. Tüm bu programlarla aynı objeyi aynı ortamda fotoğraflayın. 
  • Ardından fotoğrafları bilgisayar ortamına aktarıp nasıl göründüklerine bakın. Sizi memnun edecek mutlaka bir kaç fotoğraf çıkacaktır. Bu fotoğrafların çekim esnasındaki programlarını bir kağıda not edip diğerlerini eleyin, yani silin.
  •  Makineyi tekrar elinize alıp aynı objeyi bu kez evin başka bir bölümüne getirin. Programları ayarlayarak tekrar çekimler yapın. 
  • Aynı yerde farklı programlarla yaptığınız çekimleri bilgisayar ortamına aktarıp kötü olanları eleyin. Beğendiğiniz fotoğrafların programlarını aynı kağıda not etmeye devam edin. Birkaç farklı ortamda dilerseniz farklı objelerle çekim yaptıktan sonra not ettiklerinizi başka bir kağıda ayrıntılı bir şekilde aktarın.
Not etme işlemini şöyle yapabilirsiniz ;

          Kahve fincanı fotoğrafı , en uygun çekim zamanı öğleden sonra , en uygun çekim yeri balkon masası , en uygun çekim ayarı otomatik programlama.
          Kurabiye fotoğrafı , en uygun çekim zamanı sabah saatleri ,  en uygun çekim yeri pencere önü , en uygun çekim ayarı beyaz parlak sahne.
          Soda şişesi fotoğrafı , en uygun çekim zamanı sabah saatleri , en uygun çekim yeri yemek masası , en uygun çekim ayarı yüksek hassasiyet gibi.

Böylece hangi mekanda ,  hangi saatlerde (doğal ışığın kalitesi açısından) , hangi programla  en kaliteli çekim yapılabileceğini belirlemiş olursunuz. Bu aşamayı aynı gün içerisinde yapmaya kalkarsanız hem çok yorulur hem de yeterince kaliteli sonuçlar alamazsınız. Benim tavsiyem sabah çekimlerini bir cumartesi veya pazar sabahı bir obje için farklı ortamlarda ve farklı ayarlarla denemeniz. Böylece sabah çekimini 1 saat gibi bir zamanda tamamlamanız mümkün. Öğle saatleri ve akşam saatleri fotoğraflarını ayrı günlerde deneyin ki objeyi ordan oraya taşırken ve sürekli makinenin ayarıyla oynarken yorulup ilginiz dağılmasın.

Buraya kadar olan kısım, evinizin bir çok yerinde (benim eski evimde 6 ayrı ortam vardı) , farklı programlarla çekilmiş bir sürü fotoğrafa sahip olmanızı sağladı. İşin bundan sonrası daha az yorucu. Bilgisayar başında fotoğrafları yeniden yaratmak , yani photoshop ... O da bir sonraki yazıya kalsın.

Sanırım ilk söylenecek şeyi en sona sakladım , göze hoş görünen , beğenilen bir fotoğraf çekmek istiyorsanız hiç şüphesiz doğal ışık kullanın, yani flaşlı çekim yapmayın. Benim 200 tarifimin içinde en çok beğendiğiniz tariflerimin fotoğrafları hep doğal ışıkta çekim yapılarak oluşturuldu :) Kesinlikle daha naif, daha hoş ve daha dikkat çekici oluyorlar. Hadi bakalım , iyi çekimleriniz olsun....

cezeryeli pasta

Cezerye Tarifi

1 kilo havuç
2 su bardağı toz şeker
150 gr fındık

Yapılışı:

-Havuçları yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayana dek haşlayın.
-Haşlanan havuçları süzün ve rendenin ince tarafı ile rendeleyin. 

-26cmlik kelepçeli kalıbın iç tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
-Rendelediğiniz havuçları bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun.
-Havuçlar suyunu salıp şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Sonra havuçlar iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
-Fındıkları irice döküp havuçların içine ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

-Oluşan cezeryeyi ılınınca kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin. Tamamen soğuyunca buzdolabına alıp 30dk dinlendirin.

cezeryeli pasta


Muhallebi Tarifi


3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı :

-Muhallebi malzemelerini orta ateşte karıştırarak pişirin.
-Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocağı en kısık ayara getirip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
-Pişen kremayı mikserin yüksek ayarıyla biraz ılınana dek(5dk kadar) çırpın.
-Soğuyan cezeryenin üzerine ılınan muhallebiyi yayın.
-Muhallebi soğuyunca üzerini 1,5 su bardağı hindistancevizi ile kaplayıp servis edene dek buzdolabında bekletin.
-Servis edeceğiniz zaman kelepçeyi açın ve altındaki yağlı kağıdı sıyırarak pastayı servis tabağına alın. Soğukken tüketin.



LeylaK

Share This

Gez ve öğren !

107 yorum:

  1. Oleeeeeyyyy!!!! Dijital compaq makinayla fotoğraf çeken bir tek ben kaldım herhalde diyordum. Valla ben sende prof. makina var sanıyordum Leylacım. Bir zamanlar prof. makinam olmadığı halde fotoğrafçılık kursuna gitmiştim. Ama sen öyle güzel anlatmışsınki boşa gitmişim dedim :)
    Cezeryeli pastan ve fotoğrafların harikalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bir tek ikimiz kalmış da olabiliriz :D biz de iyi fotoğraf çekebiliyoruz amaaa :) teşekkürler Nesliciğimmm

      Sil
    2. Sanirim birde ben varim yanliz degilsiniz:)
      hatta benim digital makinam bile yok telefonla cekiyorum :)

      Sil
  2. O o ne güzeldir oooo :)Hemde yapılası... Ellerine sağlık canım. Fotoğraf çekim tekniği ile ilgili verdiğin bilgiler çok hoş. Önemli olan makina değil gözün nasıl gördüğü bence..

    YanıtlaSil
  3. bu fotoğrafa bu tavsiyeler be neperhiz ne lahana turşusu olmuş hadi neyyyyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız, bloğu bir incelersen her tarife alakasız birer yazı yazdığımı görürsün, bu sitenin formatı bu, beğenmezsen okumazsın.

      Sil
    2. ben resimlerin güzelliğinden bahsettim

      Sil
  4. Leyla'cım fotoğraflar hakkındaki harika bilgiler için teşekkür ederimPastan harika olmuş ellerine
    sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. sevgili leyla ben de aynı fotoğraf makinesini kullanıyorum sadece benim ki 16.1 mp. bunun de ne anlama geldiğini yani seninki 7.2 imiş. hangisi daha iyi oluyor bilmiyorum yada hangisi tercih edilmeli. photoshop yazını da merakla bekliyorum. Ben henüz photoshop ile tanışmamış biri olarak çok cahilim bu konuda. Cezerye harika olmuş canım. Üzerindeki muhallebi kanımca bir hafiflik katmıştır tatlıya. Yiyenlere afiyet olsun senin de eline sağlık. sevgilerimi gönderiyorum sana. hoşçakal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki seninkiiii :) photoshop için de detaylı bir yazı hazırlıyorum,takipte kal ;) evet muhallebiyle lezzeti daha bir harika oldu.çok teşekkürler.

      Sil
  6. canım leylam ellerine sağlık ben kabaklada yaparım mmm yedim pek leziz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa evet ne güzel olur haklısın :) teşekkürler.

      Sil
  7. harika olmus canim
    ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  8. Leyla hanım, merhaba.
    Fotoğraflarınızı çok beğeniyorum. Tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız süper, çok faydalandım.
    Cezeryayı çok severim, muhallebili oluşu da lezzetini bir kat daha artırmıştır.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sare hanım güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Faydalı olduysam ne mutlu.

      Sil
  9. Fotoğrafların profesyonel makineyle çekilmiş gibi...Bu konuda epeyce çalışmışsın belli,verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı,photoshop konusunu da merak ediyorum.
    Tatlın da bir harika,ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, en yakın zamanda yayınlayacağım.

      Sil
  10. leylacım bende foto makinamın ayarını boza yapa resimler çekiyorum dijital tabi benimkide bilgilerin için sağol canım
    resimlerin harika ben elimde resmini çekeceğim tabak ne balkon kalıyo ne pencere önü uğraşıyorum işte :))))))))))
    sevgiler canım çok öptüm kendine iyi bak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma sanırım bir çoğumuz aynıyız ; tabakla orda burda gez :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  11. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Resim çekmekle ilgili paylaşımın için de ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Leyla açıkçası bende profesyonel makinan olduğunu düşünüyordum. Benimkide Dijital yalnız olmadığıma sevindim :) şimdi nerdeyse çocukların elinde bile profesyonel makina var, bir bende yok diyordum :)

    Çok ama çok işime yarıyacak tavsiyeler bunlar. Şimdi ben, bir objeyi çekerken mesela 50 tane çekiyorumdur, bilgisayara aktarınca eleye eleye bir tane kalıyor, yorucu iş. Tekniğini bilmiyordum, şimdi gider gelir okurum artık, çok tsk ederim kendi adıma. Photoshop tekniğini çok öğrenmek isitiyorum, merakla beklicem yazını.

    Cezerye bizim evde çok sevilir, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Aslı evet sinir oluyorum o ellerindeki makinelere o küçççücük bebelerin :D Ben de aynı şeyi yapıyorum ama 50 değil de 15-20 tane falan çekiyorum, sonra sil de sil :) Ben teşekkür ederim Aslıcım.

      Sil
  13. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  14. Canım,
    öncelikle güzel paylaşım ve bilgiler için teşekkürler.Önceleri fotoğrafları çekerken evdekiler bana çok gülüyordu. Elimde yiyecek tabağı evin muhtelif yerlerinde çekim yapıp bir tabaktan 20 - 30 fotoğraf çektiğim için. Sonra onlarda bana yardımcı olmaya başladılar. Şöyle daha mı iyi acaba diye?
    Ellerine sağlık. Cezeryeye bayılırım. Üzerindeki muhallebiyle değişik olmuş. Görüntüsü çok güzel.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bülbülcüğüm ben teşekkür ederim. Aynı durumu ben de çok sık yaşadım, eşim hala ben evde fotoğraf için kenar köşe sıkışırken bana gülüyor :)

      Sil
  15. Benimde bir önceki makinam Sony Cyber shot idi.Yillarca blogumda bu makina ile görüntüledim.….Hatta bir kazaya ugrayinca hic düsünmeden ikincisini de ayni model aldim..
    Sonra bir gün bozuldu…Tamir filan derken ikinci defa ayni hatayi gösterine hem makinaya verdigim parayi hemde verecegim tamir parasini düsünüp bu parayi hep kafamda olan "profosyenel" bir makinaya yatirmaya niyetlendim..Ve Öylede yaptim…Simdi cekimlerimi bu konuda hic uzman olmasamda(daha ögreniyorum) onunla yapiyorum.
    Ama sunu söyleyebilirimki eger bana"fotograf makinasi alacagim hangisisini tavsiye edersin"sorusunu hemen cevabmi;Sony Cyber shot olacaktir…Süper bir makina…!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben başka bir dijital makine kullanmadığım için diğerlerini bilemiyorum Serap :) Şimdilik memnunum kendisinden.

      Sil
  16. Ellerinize sağlık:))
    Yapılası bir tatlı okunası bir bilgilendirme olmuş:)

    YanıtlaSil
  17. benimde makinem samsung pl 20 bloğumu ilk açtığım zamanlar çekimlerde çok zorlanmıştım ama biraz daha alıştım :) bilgiler için teşekkür ederim leylacığım

    cezerye de bu şekilde harika olmuş daha pratik ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Şehrinaz :) Hepimize iyi çekimler :)

      Sil
  18. cezeryenin pastasıda başka bir güzel olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Nihayet :) Ne zamandır girip bakıyorum ortalarda yoksun. Fotoğraf çekmek zor ama çok eğlenceli bir iş, senin taktiği ben de uyguluyorum arada bir, henüz istediğim yere gelemesem de idare ederler sanırım şimdilik. Bu arada ellerine sağlık çok nefis olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim Trabzon'da vakit inanılmaz dolu ve yoğun geçiyor, fırsat bulmakta zorlanıyorum...Evet fotoğraf çekmek çook eğlenceli :)Teşekkürler.

      Sil
  20. Leylacım; üzerine muhallebi konmamakla birlikte, bendeki benzer tarif benim oğluşumun en sevdiği lezzetlerden biri (kulakları çınlasın, İstanbul'da sınavlarına çalışıyor şu aralar) Hatta bu harcı top top yapıp hindistan cevizine buluyorum ben, ona da bayılıyoruz.. Seninkinin görüntüsü de nefis, ellerine sağlık canım benim.. Ayrıca şampiyonluğumla ilgili yorumuna da çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet top haline getirilmişi de var bende hem de ennn eski tariflerimden biri :) Çok teşekkür ederim. Başarıların daim olsun, ailecek imreniyoruz :)

      Sil
  21. Pasta muhteşem olmuş fotoğraflar bitirdi beni ah olsa da yesem ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  22. hımmm lezzet fotograflara da yansımış.. bende seviyorum resim çekmeyi kendi çapımda:) tr.de kursa gitmeyi bile düşünüyorum kısmet artık.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur inşşşallah :) çok teşekkür ederim arkadaşımmm.

      Sil
  23. bu tam benim ortanca kızımın(sare)ilgi alanına hitabeden bir yazı olmuş,ön net arkası bulanık çekim yapmaya çalışıyor photoshop'luyor falan makinasını beğenmeyip bir profesyonelim olsa diyor ama marifet eldekini doğru kullanmakmış:) ama şurası bir gerçekki resim kalitesi tarifi verilen pasta,yemek herneyse albenisini arttırıyor
    cezeryeli pastada olduğu gibi mesela,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evett tam söylediğin gibi, de ona makineye gerek yok beni takip etsin annesi :) çok teşekkürler.

      Sil
  24. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım. Pastan nefis görünüyor. Byöle tarifleri çok beğeniyorum ve ilk yapacaklarım arasında yerini aldı tarifin. Bir dilim alıp kaçtım. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim arkadaşımm. Beğeneceğine eminim :)

      Sil
  25. Harika olmuş ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Bilgiler için çok teşekkürler canım. Ben de digital makinemle güzel fotoğraf çekmek için evin her köşesinde uğraşıp duruyorum. Senin yöntemlerini mutlaka deneyeceğim. Bu arada cezerye nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif hepimiz öyleyiz sanırım :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  27. hoşşgeldiiinn uykucu şirinemm:))
    elin kolun dolu gelmişsinn..
    aldımm kocaaa bir dilim müsaden ilee..
    ööperim senni..
    trabzona sevgiler...
    en samimisinden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım çok güzel bir karşılama mesajı oldu :)

      Sil
  28. öncelkle fotoğraflarına bayılıyorum senin gerçekten çok güzeller bunu digitalde yapıyor olman daha anlamlı bence çünkü ben hala bende ki profesyoneli çözemedim:)photoshop ta çok merak ediyorum bu arada tşekkürler:)
    pasta nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aylin profesyonel makinen var ve çözemedin mi ? owww yoooo :D hazırlıyorum haftasonu gibi yayınlayacağım :) teşekkürler canım.

      Sil
  29. leylacigim cezeryeli pastan muhtesem,ellerine saglik,bu arada neden takip ettigim halde seni kumanda panelimde hic goremiyorum.bir kac arkadasim daha oyle sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemedim şimdi arkadaşım, kumanda panelinde yan tarafta bloğumun adının olduğu yeri tıkla bakalım paylaşımlarım orada görünecek mi ? çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. bende seni göremiyorum canım yaa
      sorun sanırım bloger dan

      Sil
    3. bilgiler güzel
      ama bu foto da arka beyaz fazla sanırım zira cezeryenin üst kısmı gözükmüyor nerdeyse :)

      Sil
    4. Muhabbet sofrası tespitin süper :) Bunu tabiki ben de farkettim, ama bir arkadaşıma misafirliğe giderken yaptığım için tekrar çekemedim :) Bir dahaki sefere artık.

      Sil
  30. Eline sağlık arkadaşım tatlınnefis sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Güzel fotoğraflar çekeceğinize emindim. hiç benim çektiğim foto gibi durmuyor. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kötü fotoğraflarım oldu,hatta bunlara bile çok iyi demek pek mümkün değil. Zamanla oluyor, olacak :) Teşekkürler.

      Sil
  32. bende zamanında çok araştırdım ..aah ah bende profösyonel makina istiyorum.inşallah bizimde olur...ben genelde gün ışığı denk getirmeye çalışıyorum..akşam çekimine denk geldiyse de artık yapacak bişey yok yinede ışığın en güçlü olduğu alanda çekmeye çalışıyorum....

    verdiğin bilgiler çoğu kişinin işine yarayacaktır canım...bu arada cezeryeli pasta süper..ellerine sağlık.....bende çok severim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disal aminnnnnn :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  33. Benimde makinam yeni cicek, vazo , pasta , ne bulursam cekimdeyim en güzel resimi cekebilmek icin, bilgilerin cok isime yarayacak tesekkürler
    Pastan nefis olmus ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullan baharçiçeği :) Teşekkürler.

      Sil
  34. resimlerin şahane leylacığım.her biri sanat eseri.cezeryeli pastan da şahane.tebrikler...

    YanıtlaSil
  35. Merhabalar;
    Tarif yine çok güzel, tatil günlerimden birinde denemeyi düşünüyorum. Zaten güzel de fotoğrafı olunca insanı daha bir çekiyor ve hemen yapası geliyor. Bu arada iyi ki yazmışsın fotoğraf ile ilgili açıklamaları da not ettim aklımda kalsın diye bir bir uygulayacağım. Pek faydalı olacak eminim. Photoshop yazısını da heyecanla bekliyorum. Photoshop bir derya:) Zaman zaman ben de kullanıyorum ama bilmeden, yani el yordamıyla keşfetmeye çalışıyorum biraz içinden çıkması zor ve karmaşık ama internetteki videolar çok iş görüyor. Baka baka yapıyorum bazen bir şeyler komik ama güzel oluyor:)Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi öğrenme şekli denedikçe öğrenmek zaten :) O zaman hiç unutmuyor insan. Bence en doğrusunu yapıyorsun,arada bir komik olması da hoş :) Ben de bunu sık sık yaşıyorum. Çok teşekkürler Tuğba.

      Sil
  36. Nefis nefis
    Görüntü harika
    Eminim lezzetide öyledir.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  37. merhaba sizi izlemey aldım...
    tarifinizi çok beğendim...
    ellerinize sağlık...
    sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  38. slmmm blogunuzu yeni keşfettimm ....
    fotolarınıza bayıldım....
    bu tarif de tam bana göre........
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben uzun zamandır takip ediyorum seni :) teşekkürler.

      Sil
  39. ah canım özellikle yemek blogerleri için tam bir kabus fotoğraflamak,ilk başladığımda bende çok bilgi sahibi olmadığımdan çok kötü çekimler yaptım,benimde profosyonel makinam yok hatta en son çektiklerimi yeni telefonumla çekiyorum ama 12 mp bir telefon,ardından fotoshop,ama en önemlisi güneş ışığı,o kadar farkediyorki,benimde birkaç yerim var oralarda çekmeye özen gösteriyorum ama eskiler fena:)
    ve bu yüzden eski tarflerimin fotolarını beğenmediğim için yeniden güncellemeye başladım,çok faydalı bir post olmuş canım,mutlu pazarlar canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınnnn. 12 mp gayettt iyi :) şu eski fotoğrafları yenileme işini ben de yapıyorum, utanççç vericiii :D teşekkürler.

      Sil
  40. oooff harika görünüyr.. ellerine saglik !!!

    YanıtlaSil
  41. Hımmm nefis görünüyor:)
    Ellerine sağlık, bu arada fotoğraf konusunda bilgilendirmen çok iyi olmuş...

    YanıtlaSil
  42. Pasta nefis gözüküyor! Bir sonraki photoshop postunu merakla bekliyorum. Çok güzel ipuçları veriyorsun, teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  43. Ben de yaptım resim hala duruyor ama senin çekimin çok güzel olmuş,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  44. nefis bir pasta olmuş, ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  45. Leylam özledim seni.. bir de aldim tüyolarımı gidiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Delimm ben de buraları özlüyorum inan, neyseki haftasonu geldi,bloglarda gezinebilicem :)

      Sil
  46. Bu ders bana lazım olacak olacak ta benim artık kafam almıyor bunları kuzum çünkü limiti doldurdum. kızlar on kere yüz kere gösterdiler ama olanı da ben çekerken bozuyorum.. yok yok her konuda yetenek var bu gibi konulareda yok.. yine de ben buı dersi arşivime aldım çalışacağım söz. bu güzel ders içinse sana kocaman sevgiler Leyloşum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükran pes etmemek lazım :) Çok teşekkürler. Kolay gelsin.

      Sil
  47. Pasta buradan güzel görünüyor, elinize sağlık.
    Yemek fotoğrafı çekmenin püf noktalarını anlatan 5 sayfalık bir yazı var alttaki linkte.İşinize yarayacağından eminim.
    http://www.technotoday.com.tr/detay/1512/1/Yemek-fotografi-cekmenin-puf-noktalari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve keyfi çok teşekkür ederim. Bu yazı benim işime yarayacaktır.

      Sil
  48. anlatımda lezzette harika:)) benim içinde fotoğraf çekerken en büyük sıkıntı ışık ama dediğiniz gibi insan evini ve makinesini tanıdıkça formüller üretiyor:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel çok teşekkürler. Ahh sürekli gün ışığı olsa keşke :)

      Sil
  49. Leyloşum nasılsın? özledim senden haberler almayı..
    bu tarifini geçtiğimiz haftasonu yaptım kayınvalidemler ve eşimin akrabaları gelince, herkes çok beğendi canım^^
    tarifine sağlık:P ben de çok beğendim yaparım artık ara ara^^

    sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisa'm iyiyim canımcığım :) Çok sevimdim beğenmenize, pek bir mutlu oldum :) Senin de yorumuna, içtenliğine sağlık ;)

      Sil
  50. tebrik ederim leyla dilinin dondugunce harika oneriler yazmissin...
    iste bu!

    bende digital makineyle cekim yapanlardandim ki hala yapiyorum.soralar prof makinenmi var diyordu...evet bir prof aldim yakin zamanda yeni prof makinemle hala kaynasma asamasindayim....

    guzel foto cekmek icin illaki prof bir makineye gerek yok yeterki elinizdeki makineyi iyi taniyin ona sanslar verin...

    birde su var bizim turk yemek blog alemindeki guzel resim ceken arkadaslarimizin bu konuda cok paylasimsiz oldugunu dusunuyorum...oysaki yabanci bir bloga git ve o blogun resimleri superse illaki photography diye bir bolumu vardirki burada yorumcularin sordugu sorulara anlatimli olarak cevap veren bloglar var....ama bizde hala oturamadi bu sistem nedendir bilenmez ama umarim bir gun bizde onlar kadar paylasimci oluruz...oilerde kizimdan vakit buldugum zamanlarda fotograf cekimlerimi ilerlettigim bir an geldiginde boyle bir posta benden gelir diyorum....

    sevgilerimle gonlune ve ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki iyi bir fotoğraf için profesyonel makine şart değil, en azından bana şimdilik öyle :) Ama ilerde olmalı...

      Fotoğraflar konusunda pek paylaşımcı değiliz evet, hatta ben bazen bazı tariflerin bilerek yanlış ölçüde verildiğini düşünüyorum. Geçenlerde bir kurabiye denedim 500gr un yazıyor, eledim unu içine tüm malzemeleri koydum yoğurdum, inanılmaz katı şekil almayan çok kötü bir hamur oluştu,nasıl 500gr un kullandı o kişi anlamadım. Hata değil bilerek yapılmış sanki ! Ah bu Türk milleti :)

      Çok teşekkürler.Senin yazını da merakla bekliyorum.

      Sil
  51. Fotograf cekmeyi ogrenirken denemek cok onemli gercekten. Ben de deneye deneye ogrendim ve egitim falan almadan su an fotografciligi profesyonellestirme yolundayim. Blogunuzu yeni kesfettim ve cok begendim. Cok lezzetli yemekleri cok zevkli fotograflarla taclandirmissiniz. Harika!

    Takipteyim,

    Sevgiler,Ipek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok başarılısın bence gayet iyi öğrenmişsin :) Çok teşekkürler. Ben de senin takibindeyim.

      Sil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .