5 Ocak 2014 Pazar

Bebek Hazırlıkları : Yahya İçin Neler Diktim ?


Dünyanın en keyifli işi , kesinlikle haftaları sayılmakta olan bir bebeğin yaşam alanını oluşturmak. Hiç bir şey yapmayıp yalnızca giysilerini ütüleseniz bile yeter, o kadar büyük bir keyif ki ....

Hele de bu sizin bebeğinizse daha bir anlamlı geliyor yapılan her şey. Ben de tıpkı diğer anne adayları gibi , karnımda pıtır pıtır hareketleriyle bana varlığını hatırlatan Yahya'nın , aramıza katıldıktan sonra kullanacağı her şeyi nefis bir heyecanla hazırladım. Eeeee , her şeyi demeyelim de, en azından büyük bir kısmını ;)


Severek yaptığım şeylerden biri bu keçe sepetler oldu. Kalın keçe kullanarak , her bir ucu 16X16 cm ölçüsünde kocaman bir artı işareti çizmekle başlıyorsunuz işe. Sonra o artıyı kesip çıkarıyorsunuz , kenarlarına delikler açıp kurdele ile bağlıyor veya düğmeler dikip etrafına ip sararak (ben mumlu ip kullandım, hani şu takı yapımında kullanılan) sabitliyorsunuz.  Ben sepetlerden birine Yahya için hazırlanan mendilleri , diğerine de çorap ve patikleri koydum.


Bunlar , yalnızca anneannemizin yaptıkları ! Böyle olunca mutlaka bir sepete ihtiyaç duyduk ! Ama görenlerin yorumu şu şekilde 'yeri gelecek bunlar bile yetmeyecek' . Yuhhh, zırt bırt kusacak mı benim evlatçığım !


Yahya için daha ilk haftalarda yaptığın şey işte bu çerçeve ve dönme dolap şeklindeki fotoğraf çerçevesi. Çerçevenin rengi maviydi ve bir kaç yıl önce ben onu beyaz sprey boyayla boyamıştım. İçi boş duruyordu. Sonra içine etaminden minik bir kuş ve kalpler işledim. Çerçevemizin yeri burası değil, bir sarı renk ahşap çerçeve , bir lacivert nakış kasnağı ile yan yana olacak şekilde o duvara monte edilecekler. Tabii evvela benim oğlumun sağlıklı bir şekilde doğması , ilk fotoğrafının çekilmesi , ayak izinin alınması lazım :) Yani o duvara bi güzellikler düşünüyoruz .

Dönme dolapsa metal rengindeydi . Onu da sprey boyayla beyaza boyadım. Onun boya tutması epey güç oldu. Sanırım 5-6 kat boyanmıştı. Önlü arkalı toplam 12 fotoğraf alıyor. 1. aydan 12. aya kadar tüm fotoğrafları yani :)  Anladınız siz onuuuuuu.


Bu minnak , oğlumun ilk çalışması :) Henüz 21 haftalık hamileyken işlemeye başlamıştım. Amacım pano yapmaktı ama sonra o minik filin nasibine bez-ıslak mendil çantası olmak düştü. Yanına da en sevdiğim , Snoopy'm arkadaş olarak geldi. Bu sepetleri yaparken sevgili Leyya'nın şu bağlantıdaki yazısından faydalandım.


Şimdilik gardropta yerini aldılar, bilmem zırt bırt kapağı açıp bez almak zor gelirse odanın bir köşesine taşır mıyım o çantaları !

Sarı kumaş kutunun yanında bulunan kırmızı kutumuz da keçe. Bir onun içi boş kaldı. Bakalım ne ile doldurucaz. Bez çantalarının yanındaki pembe kutusu da evde hazırlanacak olan ıslak mendiller için kullanıcam. Ona daha zamanımız var diye düşünüyorum.

Gardrop demişken mobilyalarımızdan da söz edelim.


Mobilya mağazalarını gezene dek, bebek odası mobilyalarının bu derece pahalı olduğunu asla tahmin edemezdim. Çok paranız varsa da harcayacak gereksiz bir yer bulamıyorsanız bebek odası mobilyası alın ! O derece pahalı. Yalnızca gardrobu 6 bin tl olan modeller gördüm ! O fiyata ev eşyasını komple yenileyen insanlar var, ama bu mobilyacıların bundan haber yok eminim !

Daha ilk mağazada, mobilya almak yerine yaptırmak fikrinin ne kadar mantıklı olduğu yerleşti aklıma. Sonra bir müddet iyi bir mobilyacı aradık. Beklemelerimize değdi. Diyeceğim o ki eğer bebek odası için mobilya alacaksanız sakın mağazaları gezmeyin ! Boşa yorulursunuz. Bulun iyi bir mobilyacı, çizin, yaptırın. Hem böylece mobilyanın kulpuna kadar her şeyine sizin karar verme şansınız oluyor.

Ayrıca mobilyaları olabildiğince erken vakitte almakta fayda var. Bizim mobilyalarımız geleli 1 aydan fazla oldu, ama hala mobilya kokusu mevcut. Üstelik sürekli kapakları açık bırakıp havalandırdığım halde ! Neyse ki artık hafiflemeye başladı. Çekmecelere yerleştirdiğim doğal sabunların da buna etkisi oldu diye umut ediyorum.


Ben gardrop ve şifonyere ek olarak bir de oğluma çeyiz sandığı yaptırdım :P  Ölçülerini mobilyacıyla beraber belirledik. Küçük olmasına rağmen bir sürü ıvır zıvırı içine topladı. Yahya'nın nevresim takımlarını , bir sürü kırlent ve yastığını (!) sandığa istifledim. Çok işime yaradı, tavsiye ederim.

Duvar kağıdımız Koçtaş'tan. Çizgi film karakterli duvar kağıtlarını sevmediğim için böyle kuşlu-muşlu zarif bir kağıt görünce bayıldım. Her mağazada bulunmuyormuş her ürün, internetten sipariş vererek aldık.

Şuan eksiğimiz olduğu tek köşe, sandığın bulunduğu alan. Sandığın üzerine bordo renk kadife kumaştan minder diktik. Ama o şuan anneannemizin evinde olduğu için maalesef fotoğrafta yer bulamadı kendine. Ayrıca o kuşlu duvar kağıdımıza 1 adet beyaz, ferforje raf yerleşecek. Tabii rafı bulabilirsek ! Bir hayal edin , ne hoş olur değil mi :)

Bir diğer eksiğimiz de beyaz hasır sepet. Öyle kumaşı , börtü böceği, kapağında oyuncağı falan olmayan, sade, sıradan bir beyaz sepet. Ama bulamıyoruz işte !!!!!

Bunların dışında henüz abajur da yok odada ama çok gerekli olmadığı için acele etmiyorum. Bulduğum zaman sarı renk, ufak bir abajur bu köşede yer bulacak kendine.

Ve çok gerekli olan bir diğer eksiğimiz de anakucağı kılıfmız. Maalesef başlayıp bir türlü bitiremediğim son çalışma :(  Makinem bozulduğu için el atamıyorum, anneme gidip dikmek de şu sıralar hiç işime gelmiyor (malum , grip kol geziyor).


Keçe sepetlerimizden biri de bu. Bu kumaşı bir sürü yerde görebilirsiniz. Çok eskiden kalma bu kumaşı, ilerde bu kadar çok yerde kullanacağımı hiç düşünmezdim, hele de oğlum için...


Bana, 'bol bol battaniyeniz olsun' dediler. Bunlar bir kısmı.


En sevdiklerimizden biri bu battaniye. Üzeri puantiyeli tül, içi pamuk saten kumaş. Kenarları çerçeve dönüldü. Kullanışlılığı pek yok, biraz süs amaçlı yaptık diyelim :P


Bunlar örgü battaniyelerimiz. Tabii ki hiç biri benim elimden çıkmadı ! Nerde bende o marifet...Beyaz olan benim bebeklik battaniyem. Üzerindeki beyaz incileri çıkarıp yerine mavi inciler taktık. Kullanması oğluma nasip olsun inşallah.


Örgülerden söz etmişken büyükannelerimizin ördüklerini de gösterelim. Ultra sıcak bir evde bunlara ihtiyaç olur mu bilmem, ama dışarı çıkarken kullanacağımız kesin.


Bunlar, küçük beyin ilk giysileri. Zıbınların ve ayaklı altların yarısı hastane çantamızın içinde. Annelerin '3 tane koy, az gelir 5 tane koy' baskısına dayanamadım !

Bu arada, çekmeceleri bu şekilde düzenlemek üst üste dizmekten daha akıllıca. Bebeğin tüm giysilerini görmenizi sağlıyor. Ya da  , o renk renk sevimli şeyleri bu şekilde görmek beni mutlu ediyor :)


Aldığım burun bandının kutusunun rengi ve kalitesi çok hoşuma gitmişti. Kutu atmaya kıyamayan bi manyak olarak, reklam yazılarının bulunduğu yerleri beyaz yapışkanlı kağıtla kaplayıp, çekmeceye bu şekilde yerleştirdim. Birine eldivenlerini , diğerine kişisel bakım ürünlerini koydum. Adam daha doğmadı , ama kişisel bakım ürünleri ve cilt bakım seti var ! Vay halimize...


Bu , alt açma minderi. İki kat kumaş arasına bir kat elyaf geçirip kapitoneledik. Kenarlarına da biye ve su taşı döndük. Ben , oğlumun yatacağı alanı çıkarıp yıkanılabilir olacak şekilde, pazenle kapladım. Kenarlarındaki düğmeler sayesinde bu parçayı kirlenince yedeğiyle değiştirebiliyorsunuz. Ütülemesi pek iyi olmamış, idare edin ;)


Bu da nevresim takımımız. Bebekli nevresim takımlarından pek hoşlanmadığım için nevresim takımını dikmeyi tercih ettik.Hem böylece kumaşın kalitesini de istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz. Nevresim , bildiğiniz düğmeli nevresim. Çarşaf aynı tonlarda pamuk saten mavi. Yastık kılıflarını da nevresim kumaşının kalan kısmından yaptık. Bunun dışında bir de hazır alınmış nevresim takımı var Yahya Bey'in. İhtiyaç duydukça dikeriz diye acele etmiyoruz daha fazlası için.

Beşik, en çok üzerine düşündüğümüz konu oldu. Paraladık resmen kendimizi nasıl bir şey alsak diye. Nihayetinde Pierre Cardin'in , park beşik olarak satılan (park yatak ya da oyun parkı değil) bir modelinde karar kıldık. 60X120 cm boyutunda, tekerlekleri sayesinde odadan odaya gezdirilebilen (kapılardan geçip geçmediğini kontrol ettik pek tabii) , hafif , kullanışlı bir model. Tahminen 1,5-2 yıl kullanabiliriz diye düşünüyoruz. Sonrasında mobilyacımıza müracaat edip, beyaz , şık bir yetişkin karyolası yaptırıcaz. Tabii korkuluklu olanlardan. Ve o korkuluğu gerektiğinde çıkarılabilenlerden :)


Mobilya sitelerini gezerken internette, gardrobların kapağına ya da beşiğe asılı bir şeyler görüyordum ama ne olduğunu çıkaramıyordum. Meğer kirli çamaşır torbasıymış ! Aaaaa ihtiyaç yok demeyin. Henüz kullanmamış olabilirim ama bence işe yarayacak :)

Biçmesi oldukça basit. Dikkat etmeniz gereken tek yer , iç hacminin geniş olabilmesi için yanlara parça eklemeniz. Şöyle ki ;


torbanın boyu ve genişliği size kalmış. Ama yanlarına makul ölçüde parçalar yerleştirseniz fena olmaz. Ben en 38 , boy 58 , yan parçaları 15 cm olan bir torba tasarladım. Kurdelelerin amacı süsten ziyade fermuar dikme konusunda yeteneksiz olmam :) Eğer becerebilirseniz ön kısmı fermuarlı yapabilirsiniz. Askı olarak da düz bir askı tercih edin. O aşağı doğru inen , ahşap, ceket askılarıyla olmaz. Ben etek askısı kullandım. Kumaşımız da benim bebekliğimden kalma :)


Peki bunlar nedir ? Bu da benim absürtlüğüm !


Fistolu , kurdeleli, süslü, püslü 2 adet kumaş torba hazırlanır. Birinin içine bebeğin doğduktan sonra ilk giyeceği giysiler yerleştirilir. Hemşire teyzeler bebeği giydirmek için giysilerini istediğinde o torba teyzelere verilir. Ayy ne gereksiz işler ! Ama yapması çok keyifli :) Diğer torbaya da annenin giysileri yerleştirilir. Fikir benden değil, ben de başka bir blogta tül kullanılarak yapılanını görmüştüm, hoşuma gitti. Oldu ama oldu :)


Bir gereksiz iş daha. Hastanede kaldığımız süre boyunca kullanmamız için havlu. Dümdüz havlu olsa olmaz mıydı ? Olurdu tabii ama ben bu güzel mavi fistoyu illaki bir yerde kullanacaktım, havluya nasipmiş ;) Beyaz bir havlunun kenarına iğneleyip zikzak dikişle dikiyorsunuz hepsi bu .

Halıdan da söz etmeden geçmeyeyim. Halı almadık odaya. Şu altı kaymayan , metre işi kesilip satılan ince bişeyler var ya, ne denir bilmiyorum, kilim tarzı, işte onlardan kestirip aldık. Kolayca kaldırıp makinede yıkanabiliyor olması , böyle bir şeyi tercih etmemizde etkili oldu. Fotoğraflardaki beyaz zemin işte o halıya ait :)


Ve en çok zevk alarak yaptığım şey, lavanta keseleriiiiiiii. Doğumdan sonra evimize gelecek olan teyze-dayı-amca-hala-yenge vs.ye vermek için hazırlandılar. Kumaş , keçe ve kurdelenin bir araya gelmesinden bu kadar güzel bi şey ortaya çıkacağını sanmazdım, çok cici oldular  :) Etiketlerimiz hazır, zımbalanmayı bekliyor.


Eeee ,  neredeyse her şeyimiz hazır. En büyük eksik , adının Yahya Kemal olması konusunda karar kıldığımız bu küçük adamın karnımdan kucağımıza gelmesi. 36+1 olduğumuz bugünde, bence artık çok fazla beklemesine gerek yok, haberi olsun diyorum :)

Dualarınızı eksik etmeyin. Uzun süre ona kavuşmak için beklediğimiz bu bebeği, en hayırlı zamanda, sağlıkla kucağımıza alıp, her bir eşyasını keyifle kullanmak nasip olsun bize. Ve dileyen herkese...

Bir şeyler kalmış mı sizce eksik olan ?

Görmek isteyenler için beşiğin tam fotoğrafı . Çözünürlüğü kötü olduğu için büyük yükleyemiyorum maalesef : 




Share This

Gez ve öğren !

73 yorum:

  1. Hepsi birbirinden güzel maşallah emeğinize:)) bebeginizi saglikla kucaginiza almak dileğiyle :))

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok güzel olmuş, el emeği göz nuru. Ellerine emeğine sağlık Leylam sağlıkla kullansın Yahya bebek inşallah
    .

    YanıtlaSil
  3. Çok şanslı bir çocuk :) Ahh ahh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil miii :) Odanın önünden her geçişimizde bizde öyle diyoruz.

      Sil
    2. Allah'ım analı babalı büyütsün inşallah :)

      Sil
  4. İlmiye ben.. Uzun süredir bu yazıyı bekliyordum
    Her şey mükemmel gözüküyor.. Rabbim hayırla sağlıkla dünyaya gelmesini nasip eder inşallah Yahya bebeğin..
    Ben de bebek bekliyorum ve beşik konusunda çoook kararsız kaldık.. Rica etsem beşiğinizin tam fotoğrafını da paylaşabilir misiniz..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İlmiye Hanım. Çok teşekkürler. Yazının en sonuna ekliyorum hemen.

      Sil
  5. Allah tamamına erdirsin. Küçük oğlumuza,şans, baht, kader açıklığı diliyorum. Hayırlısı ile alın kucağınıza ve doya doya sevin onu:)) Annenize şimdiden kolay gelsin diyorum. Çünkü kızımı ameliyathane kapısında beklerken, zirve yapan tansiyonuma söz geçirememiştim:) Anlayacağın bu kuzular gelirken, bizi mahvediyorlar:)) Sağlıkla gelsinler inşallah. Size de hayırlı doğumlar.İyi haberlerinizi bekliyor olacağım. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilgün Hanım. Evet annemin işi zor, kendimi onun yerine koyunca da geriliyorum, kendime bakınca da geriliyorum :)

      Sil
  6. Sevgili Leyla, bütün hazırlıkların, tatlı oğluşunun herşeyi birbirinden güzel, sağlıkla mutlulukla kulllansın hepsini, sende kolaylıkla ve sağlıkla kucağına al bebeğini, çok şanslı senin gibi bir annesi olduğu için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim. Aminnn inşallah.

      Sil
  7. Leylacığım,
    Çok emekler vermişsin ama herşey çok zevkli ve güzel. Eeee! artık gelsin Yahya beyimiz. Sağlıkla, mutlulukla, zahmetsizce bir doğum olsun.

    Çoook sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Işıl :) Bu arada Dilekle makaron maceranızı adım adım seyrettim bugün Facebooktan :)

      Sil
  8. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, inşallah hayırlı bir evlat olur ve yine buradan gözün aydın deriz :))

    YanıtlaSil
  9. Darısı başıma inşallah,Herşey çok güzel olmuş gerçekten çok zevkli ve şirin şirin.Sağlıkla kucağına almanı dilerim şanslı yahyayı:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Hepsi harika ellerine sağlık Leylam..Güzel günlerde kullansın mis kokulu :)

    YanıtlaSil
  11. Büyük bir keyifle okudum yazınızı. Beni 6 ve 7 yıl öncesine çocuklarımı kucağıma almayı beklediğim günlere götürdü. İnşaallah sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşur ve benim gibi yıllar sonra o günleri hatırlayıp musmutlu olursunuz.
    Bu arada herşey çok güzel olmuş. Özellikle mobilyaları yaptırmak çok akıllıca bana göre de...

    YanıtlaSil
  12. Hepinizin ellerine sağlık, Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin inşallah :)

    YanıtlaSil
  13. Canım hepsi birbirinden güzel inşallah Allah hayırlısıyla kucağına almayı bu cicileri güle güle kullanmayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  14. Leyla bence benim cocuklarim benden hakkini alacak bunlari ilerde gorme firsatlari olursa şayet.bu kadarini söyliyim başkada bişey demiyim

    YanıtlaSil
  15. hepsine zevkle baktım herbiri diğerinden güzel ALLAH sağlıkla sıhhatle kullanmak nasip etsin arkadaşım.

    YanıtlaSil
  16. mis gibi bebek koktu burnuma..
    sağlık ve mutlulukla gelsin Yahya..
    özlem...
    http://elifimuyurken.com/

    YanıtlaSil
  17. Canım her şey çok ama çok güzel olmuş.Hepsinden önemlisi olan sağlıkla kucağına alıp en güzel günleri yaşayasın inşaallah.

    YanıtlaSil
  18. Çok zevkli her şey Leyla`cım, emeğine ve sabrına sağlık:)
    Hadi bakalım sağlıkla kucağına al Yahya Kemal`i. Dualarımız sizinle...

    YanıtlaSil
  19. Leyla hanim, dün gece okudum bu yazinizi, zaten tesadüfen sayfaniza ulastim. Bir psycholoji egitimini almis biri olarak böyle hazirliklar yapmadim, siz hafif abartmismisiniz? Bazi seyleri kullanamiycaksiniz. Ama bisey unumussunuz bebegi nerede bezliyceksiniz? Komidinin üzerine bir genis tahta üzerine bir musamba (bebekleri bezlemek icin satilandan) gerekli. Kenarlarinda hafif bir korkuluk, ve bebegi asla yanliz üzerinde birakmiyorsununz. Allah hayirlisiyla evladiniza kavustursun. Saglicakla ve sevgiyle kalin. Selma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Selma Hanım, şimdi kirli çamaşır torbasını, tüllü battaniyeyi falan düşününce, onlar da abartı bezlemek için bir yer oluşturmak da abartı aslında :) Verdiğiniz fikir için teşekkürler. Eğilip doğrulma konusunda sıkıntı yaşamayacağım bir zamana geldiğimde üzeri minderli çeyiz sandığını bu amaçla kullanabilirim sanırım. Sevgiler...

      Sil
  20. şunu söylemeliyim ki bu kadar ayrıntısına kadar anne elinin değdiği başka başka bebek odası görmemiştim Leyla :))
    eline emeğine sağlık, oğlun çok şanslı ki bu kadar becerikli annesi var ^^
    sağlıkla kucağına alırsın inşallah Yahya Bebeği :)

    YanıtlaSil
  21. kolay gelsin.
    bayıldım.
    hala geçerli, var mı ihtiyaç kanguruya.

    hayırsız anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdem çok teşekkürler. Hala hediye etmeyi istiyorsan alabiliriz evet :)

      Sil
  22. herşey harika... ellerine sağlık ... sağlıkla gelsin Yahya'cığımız inşaallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli'mmm, bloğundaki yazıları okuyabiliyorum,ama yorum kısmı kapalı. Neden ?

      Sil
  23. Her şey çok güzel, sağlıkla gelsin Yahya Kemal, sağlıkla iyi günlerde kullansın. Bu son günlerinin keyifle geçmesi dileğiyle. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  24. Oyy! Yahya'nın cicileri pek sevimliymiş. Sağlıkla giymeyi nasip etsin Allah minik Yahya'ya. Sepetlere de bayıldım. Ayrıca alt açma beziniz de çok güzel olmuş. Emeği geçenlerin elleri dert görmesin.

    YanıtlaSil
  25. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
    raf ve hasır sepet için english home internet sitesine bakabilirsin. Mağazada olmayan güzel modeller mevcut

    YanıtlaSil
  26. maşallah her şey çok güzel görünüyor. sağlıkla mutlulukla kullanır,hayırlı bir evlat olur inşallah :) çok güzeller,, sizin gibi hamarat olmayı isterdim valla çok seviyorum böyle el yapımı şeyleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bir çok hamarat bayanın yanında benimkinin lafı bile olmaz :)

      Sil
  27. Allahım bu kadar becerikli bir anneye, evladını daha eline almadan bu kadar çok seven bir anneye, ona laik hayırlı bir evlat nasip et. İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla elinize alırsınız yavrunuzu. Mobilya seçimleriniz çok hoş, büyüdüğünde bile rahatlıkla kullanabileceği, akıllıca seçimler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn, ne kadar güzel bir dua bu :) Evet genç bir adam olduğunda da kullanabilsin dedik, tabii durursa bizimle :)

      Sil
  28. Her bir ayrıntıyı dikkatle ve zevkle okudum. Allah Yahya'yı sağlıkla kucağınıza almayı ve eşyalarını mutlulukla kullandırmayı nasip etsin. Dualarım seninle biliyorsun.
    Ha bu arada, Yahya'nın gardrobunu kendime örnek almayı ve kıyafetlerimi o sıklıkta yerleştirmeyi umut ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Neslihancım çok teşekkürler. Öperiz sizi.

      Sil
  29. Hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olsun, emeği geçen herkesin eline koluna sağlık hepsi çok güzel bence fazlası var eksiği yok, güzel günlerde kullanır inşallah Yahya bebek :) ben de 3 ay sonra yavrumu kucagıma alacağım inşallah :) bir battaniye başladım bitmedi gitti , nasıl olsa vakit var diye diye bebek doğacak battaniye ortada yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Daha zamanı varmış ama, biz 31. haftadan sonra başladık sayılır :)

      Sil
  30. Ne keyiflidir her gun ortaya yeni birseyler cikarabilmek kendinden ve herkesten cok onem verecegin parcana. Saglikli gelsin hayatiniza nese, sevinc, mutluluk getirsin..Sansi bol olsun..

    YanıtlaSil
  31. bende 35artı bir haftalık oldum yazını büyük bir zevkle okudum aynı telaşlar bende de var ama çok güzel çok sevimli bi duygu keçe sepetlerin çok hoş olmuş hepsine maşallah rabbim sanada bana da yavrularımızı sağlklı bi şekilde kucağımıza almayı nasipetsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel :) Çok teşekkürler. Amin, en büyük temennimiz bu son günlerde...

      Sil
  32. canım Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah
    biz bir ay bir haftalık olduk nerdeyse bu ne demek ya kırk güne yaklaştık demek istiyorum :)
    Neyse herşey çok güzel olmuş özenerek sevgiyle hazırlandıkları o kadar belli ki
    Rabbim iyi günlerde kullanmayı nasip etsin yahya kemal 'e öpüyorum Kal sağlıcakla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah ah darısı başıma :) Çok teşekkür ettik.

      Sil
  33. hepsine ayrı ayrı bayıldım, sağlıkla kavuşun inşallah birbirinize, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  34. Ne guzel hazırlanmışsın, tebrikler. Hersey el emegi , goz nuru. Bizde heyecanla bebişini bekliyoruz ve bebek maceralarını Leylacım.

    YanıtlaSil
  35. Haberi okuyunca cok sevindim,bebek haberleri hep heyecanlandiri beni!

    Hersey harika görünüyor,is saglicakla doguma kalmis,Allah tan kolay bir dogum diliyorum senin icin,bir Yahy da bizde var,oldukca yaramaz ama cok tatli!


    Hayirli haberlerini bekliyoruz canim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım kolay olur :) Yaramazlığa gelince, razıyız diyelim :)

      Sil
  36. Ne güzel bir oda olmuş...Sarı sepetler ve nostaljik desenli kumaşlara bayıldım.O süslü püslü küçük torbaları çok kullanıcaksın eminim.Deniz bebekken eşyalarını seninkiler gibi bez torbalara koyardım(eşyaları çantamdaki cüzdana ve diğer şeylere değmesin diye).Doğal renkli hasır sepetleri beyaz sprey boyayla birine boyatıp içini kumaşla astarlayabilirsin.Zaten oyuncakları koyman için daha çok zamanın var :)
    Bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hümeyra, bana da kuzenim bu fikri verdi, doğumdan sonra gerekli eşyaları çantanın içinde başka bir şeye değmemesi için o torbaları kullanıcam :) Çok teşekkürler.

      Sil
  37. ya inanamıyorum leyla abla valla ozendırdın benı hemde cok:(keske benden once bebısın olsaymısta gorseymısım dedim masaallah sana züleyha(haticenin züleyhası:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Züleyha çok teşekkürler. Sen de yapabilirsin inan zor değil :)

      Sil
  38. Bayıldım leyla abla maasallah sana cok ama cok begendım. Ne kadar becerikliymişin:) gozlerım apacık:) kaldı dıyebilirim. Ne mutlu yahya bebege:)

    YanıtlaSil
  39. Aman ne güzel telaşlar bunlar Leyla:) bebiş gelmeden resimlerden mis kokusu geldi sanki:) Allah sağlıklı, mutlu, hep sevdiklerinle birlikte olacağın bir kavuşma günü nasip eylesin inş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Çok teşekkürler Melike Hanım :)

      Sil
  40. Leyla :) Leylaaa, ne güzel şeyler yapmışsın yahu! Keçeli işlerinin hepsine bayıldım, ne güzel şeyler düşünmüşsün, hepsi de pratik ve kullanabileceğin şeyler :) Güle güle güzel günlerde kullanılsın hepsi, Yahya bebek kısmetiyle gelecektir zaten, şans getirsin ailenize, bolluk, bereket getirsin :) Hadi hayırlısı bakalım :)
    Öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esen :) Senin kadar cici çantalar tasarlayamamış olsam da yaptım bişeyler :) Öperim.

      Sil
  41. Bu yazıya yorum bıraktığımı gayet net hatırlıyorum ama göremedim Leylacım, o nedenle tekrar hayırlı olsun diyeyim. Kucağına almak nasip etsin Allah inşallah.. Pek güzel cicler yapmışsın, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  42. Leyla boynuna sarilip seni kucaklamak istedim sonunda cizgifilim kahramanlarindan ve yapay seylerden hoslanmayan sade biri :) benimde bir kizim oldu ikibinonuc ocak ayinda ve sade mi sade bir odasi var pekbe beyaz....bebisiniz saglikla mutlulukla buyutun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  43. Gerçi artık bebişiniz 3 yaşına yakındır ama bebey yuvası alt açma bezi vesayre de dikilebilirdi. Çok güzel hazırlıklar, çok da şeker anlatmışsınız, bebeğim yok ama yazınızdan heveslendim :-)

    https://kumaskagitmakas.blogspot.com.tr/p/bebek-hazrlklar.html

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .