2 Ocak 2014 Perşembe

Dükkan'dan Denenmiş Tarifler - 3


Kahve Dükkanı'nın Facebook Hayran Sayfası'nda bir hatun var , bi üst katında oturup ona komşu olmak için yaşadığı şehre taşınabilirim ! Sanırım sabah ezanıyla mutfağa girip yatsı ezanıyla çıkıyor. Zira bu kadar şeyi gün içinde hazırlamak, yalnızca ustalıkla olacak iş değil. Bildiğin ultra sporcu enerjisi lazım buna :)

Büşra Nas Cesur'dan söz ediyorum. Daha önce Dükkan'dan Denenmiş Tarifler-1 ve 2 numaralı yazılarda da hazırladıklarının fotoğraflarını paylaştığım, şimdiki yazının da tamamına hakim olan o kadından. 


Büşra gerçekten çok marifetli ve enerjisi yüksek bir kadın. Gün içinde hazırladıklarının fotoğrafını benimle paylaşma konusunda da oldukça bonkör ;) Onun , Kahve Dükkanı'ndan deneyip öğrendiklerinin yanında benim de ondan görüp öğrendiklerim var. Bi ara vakit bulursam ben de o tariflere yer vermeliyim. En azından fotoğraflarını paylaşmalıyım. Yoksa çok utanıcimmm :)

İlk fotoğraf Mayasız Taç Poğaça tarifine ait. Hani şu kelepçeli kek kalıbı içine sıra sıra dizip pişirdiğimiz poğaça . Büşra'nın hazırladığı tarifin daha hoş durduğunu söylemeliyim.

Bu kahvaltı masasındaki poğaçalarsa Kahve Dükkanı'nın en popüler tariflerinden birine ait, Katmer Poğaça .
Poğaçanın katları arasındaki ayrımı net olarak görebilirsiniz. Bu da demek oluyor ki Büşra , hamurdaki kat aralarına tereyağ sürme konusunda hiç cimrilik yapmamış :)


 Bu tabaksa anlayacağınız üzere Barbunya Pilaki'ye ait. Aman o yazıyı ne duygusal bir havada yazmıştımmmmm. Gebeliğin ilk zamanlarıydı malum !


Veee benim deli gibi tutkunu olduğum Tahinli Fındıklı Kurabiye'ler. Namı diğer BOMBA KURABİYE. Hala denemediyseniz çok ayıp ! Yapıp yedikten sonra kafanızı duvarlara vurmak yok !!!


Ve yumuşacıklığıyla beni cezbeden, özellikle sıcakken içini açıp tereyağ veya kaymak sürerek midemi şenlendirdiğim o poğaçalar, Sahici Pamuk Poğaça.

Daha bunlar bişey değil, Büşra'nın nerden baksam en az 3 yazı çıkaracak kadar daha fotoğrafı var bende. Şimdi anladınız mı yazının başında neden bu derece övgüyle söz ettiğimi :)

Eğer siz de Kahve Dükkanı'ndan birşeyler denemiş ve fotoğraflamışsanız , Facebook sayfamdan bana e-posta ile gönderin , isminizle Kahve Dükkanı'nda yayınlayayım.

BİR SONRAKİ YAZIM : 36. haftayı bitirmek üzere olduğumuz Yahya Bey'in odasının fotoğraflarıyla bezeli olacak. Onun için neler dikip hazırladıysam hepsini tek tek buradan paylaşmayı planlıyorum. Niyetim hava atmak değil, anne adaylarına fikir vermek. Çünkü ben çoook blog gezdim nasıl oda hazırlasam, neler yapsam diye... Cumartesi gününü bekleyin :)

Öperiz.

Share This

Gez ve öğren !

5 yorum:

  1. Yahya beyin odasini cok merak ettim simdi:-)Eminim cok ozenilesi bir oda olacaktir.Rabbim saglila buyumek nasip eysin Yahya beye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn, çok teşekkürler Rana Sultan :)

      Sil
  2. Merhaba, uzun süredir bloğunuza bakamıyordum hamile olduğunuzu öğrendim,hayırlı olsun.Bloglarını takip ettiğim insanların evlendiklerini,çocuklarının olduklarını görüyorum,tanımadığımız ama arkadaşımız gibi olan insanlarla paylaşıyoruz sevinçlerimizi,ne kadar güzel,sanırım internetin en güzel yanı bu.
    Yemek bloğu yapmaya ilk başladığımda,bir hevesle her gün yemekler yapıyordum fotoğraflar çekiyordum,ozaman çok fazla blog yoktu.Zamanla özellikle çalışmaya başlayınca,bırak bloğa koyacak yemek yapmayı karnımı doyuracak yemek yapamadım :) Bu işin ne kadar zor ve emek gerektirdiğini çok iyi biliyorum,bu yüzden Büşra hanım gibi paylaşım yapanlara çok saygı duyuyorum.
    Bugün Pazar ben de evde birşeyler hazırlayayım diye bloglara bakarken,size uğramıştım.Keyifli pazarlar dilerim Leyla Hanım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ne hoş bir yorum olmuş bu :)
      Çok teşekkürler. Evet internet dünyasının, hele ki blog dünyasının böyle bir güzelliği var gerçekten.
      Tekrar teşekkürler. Keyifli bir hafta diliyorum.

      Sil
  3. hepsi de birbirinden leziz gorunuyor her zamankı gıbı ellerıne sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .