14 Ocak 2014 Salı

Kahve Dükkanı'nda, Taze Kahve Kokusu



Yazılarımı yayınlamaya başladığım ilk günden bu yana her fırsatta kahveye olan tutkumu dile getirdim ve kahve tutkunları da “leylaninkahvedükkani” na kimi zaman beğenileri, kimi zaman yorumları ile desteklerini hiç eksik etmediler, her geçen gün daha kalabalık bir aile olduk.

Takipçilerimin arasında bu işe gönül vermiş hatta meslek haline getiren cafe sahipleri, kahve üreticileri de oldu, bir çoğu ile tanışıp kahve kültürü ile ilgili sohbet etme fırsatım oldu.

Kısa zaman önce öğrendim ki uzun zamandır yazılarımın sıkı bir takipçisi varmış, bu takipçim tam bir kahve tutkunu, Türkiye’de kahve kültürünü hak ettiği yere getirmeyi misyon edinmiş (ki maalesef , 1936'da tanıştığımız siyah çaya, yüzyıllardır içtiğimiz kahveden çok daha fazla değer biçiyoruz) ve bu tutkusunu mesleği haline getiren,  http://www.e-gurme.com/ ‘un kurucularından Mehmet Kavak. Kendisiyle her fırsatta gerçekleştirmeye çalıştığımız kahve sohbetlerinde yakındığı bir nokta var ki kahve bilincinin Türkiye’de çok alt sınırda olması. Bu konuyla ilgili ise boş durmamakta kararlı, hem son tüketicileri hem de cafe sahiplerini bu konuda bilinçlendirmek için yoğun faaliyette bulunmakta kendileri. 


Yaptığı işi anlatırken “Doğru kahve hazırlamanın ve tüketmenin bir çok püf noktası olsa da kahvenin kalitesinde başlıca faktör tazeliktir. Taze kahve yalnızca, taze öğütülmüş kahve değildir. Kahveden düzgün aroma, koku, krema ve köpük elde etmek için kahvenin taze kavrulmuş olması da çok önemlidir. Kavrulmuş bir kahve çekirdeği 4 ila 6 hafta sonra bayat duruma gelmektedir, eğer kahvenizi öğütülmüş halde muhafaza ediyorsanız ise havanın daha fazla yüzeyle temas etmesinden kaynaklı bu süre 1 ila 48 saat arasında değişmektedir. E-gurme.com hem son kullanıcıya hem de cafe sahiplerine hitap etmektedir. Firma olarak kavrulmuş kahveyi stoklarımızda bulundurmayıp müşterilerden gelen siparişlere göre çiğ kahve çekirdeklerini gün içinde kavurup ertesi gün kargoya vermekteyiz , böylece insanların her gün taze kahve içebilecekleri butik cafeleri, gurme kahvecileri desteklemekteyiz. Taze kahve çeşitlerimiz http://www.e-gurme.com/kahve/taze-harman-kahveler/ adresinden incelenebileceği gibi detaylı bilgi için sitede bulunan iletişim adreslerinden ekibimize ulaşılabilmektedir. “ diyen Mehmet Bey yıl içerisinde planladıkları organizasyonlar ve yayınlar için ise bloğumuz aracılığı ile kahve severlere ulaşmak istediğini söylüyor.



Peki bize ne düşüyor ? Kahvenin en hasını , işi bileninden edinip , damak zevkine göre hazırlayıp , şu hafif yağmurlu kış sabahlarında (bizim buralar bugünlerde böyle) , kahvaltı sonrası kahve keyfi yapmak pek tabii... Aslında buna keyif demek de yanlış. Keyif , lükse kaçan bir ifade. Kahveyse lüks değil , bedenimizin , zihnimizin en lezzetli ihtiyacı ! Öyle düşünmüyor musunuz ? Eee neden o zaman arkadaşlarınızla bir cafeye  veya komşunuza kahve içmeye gidiyorsunuz ! Hadi yüksek sesle söyleyelim ; biz kahveyi seviyoruz :) Ve onun en iyisine sahip olmak hakkımız. 

Gideyim de , kahvaltı sonrası kahvemi pişirip höpürdete höpürdete içeyim. Siz de e-gurme'deki kahve-çay-salep-sıcak çikolata çeşitlerine bakıp iç geçirmek yerine en kalitelisinden bir tane edinin. 

Kahve ikram edenleriniz ve kahve ikram ettikleriniz bol olsun sevgili okur ...




Share This

Gez ve öğren !

2 yorum:

  1. en sevdıgım seydır desem bloğuma beklerım sebgıler

    YanıtlaSil
  2. Hayran oldum kahve tutkunluğunuza çünkü ben de hastasıyım.

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .