5 Ekim 2016 Çarşamba

Nefis Sulu Köfte


Nefis sulu köfte . veya 'sulu köfte nefis' . 'köftesi nefis çorba' da olabilir. Bilemiyorum, adına henüz karar vermedim.

Aylardır bilgisayarımı neredeyse ilkkez açıyor ve yazı yazmak üzere blog sayfama giriyorum.
Üzülüyorum, en az şu şarkıdaki kadar üzülüyorum.


Eskiden, çok eskiden, biz blog yazanlar sık sık buralardaydık, şimdi İnstagram'da , Facebook'ta falan vakit öldürüyoruz. Birbirimizin sunumlarına bakıp hangimizinki daha hoş kurdeleli diye atar yapıyoruz :)

Hala, inatla , azimle blog yazan arkadaşlarım var. Deli Anne onlardan biri. Bu şarkılar bana hep ondan miras :) Biz tek çocukla yatağın yolunu zor bulurken . 2 çocukla düzenli olarak blog yazanlara selam olsun :) Biri de cafeportakal. iki güzel arkadaşımı da sevgiyle öpüyorum.

Hadi gelin şimdi bu sulu köfteyi 'nefis' yapan şey nedir, birlikte öğrenelim.


Bir kaşığa, boylamasına 4 tane sığdıysa olay bitmiştir ! Kim demiş benim sulu köftelerim büyük oldu diye ...kim demiş büyük oldular diye 😁

Köfteler için malzemeler : 

200 gr orta yağlı dana kıyma
2 yemek kaşığı dolusu kırık pirinç
Tuz, karabiber
Un

Çorbayı yaparken :

1 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç dolusu doğranmış maydonoz
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 iri patates

Yapılışı : 

-Kıymayı tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı dolusu maydonoz ve kırık pirinç ile en az 5 dk yoğurun ( yüklü miktarda kol gücü gerektirmiyor, korkmayın ). Mümkünse köfte harcını 1 saat dinlendirin, bırakın uyusun, bari o uyusun yahu !
-Yayvan bir tabağa 1 çay bardağı dolusu un serpin. Köfte harcından ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve un dolu tabağa atın. Arada bir tabağı ileri geri sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
-Gelelim işin 'nefis' kısmına. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Üzerine köfteleri ekleyip yine tavayı ileri geri sallayarak (kaşık değdirmiyoruz) köftelerin tereyağ ile buluşmasını ve 3-4 dk kadar pişmesini sağlayın.Küçük köfteler yapıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile kısık ateşte soteleyin.



-Soğanı ve 3 dış sarımsağı 1 yemek kaşığı salça ve sıvıyağ ile kavurun. Evvelinde incecik rendeleyin pek tabi.
1,5 lt kaynar suyu tencereye aktarıp fokurdamasını bekleyin.
-Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın ve kaynayan suya atın. Tuzunu ekleyip patatesler biraz diriliğini kaybedene dek bekleyin.
-Köfteleri çorbaya ekleyip karabiber ile şenlendirin. Pişmeye yakın yine didik didik etmek suretiyle doğradığınız maydonozu tencereye ekleyin.
-Yanına bir salata, bir de eş sohbeti katmayı unutmayın.
Tariflerimi başarılı buluyorsanız profilinizde paylaşın, arkadaşlarınızı Leyla'nın kahve dükkanı'na DAVET edin 😊
Öpüldünüz .

Share This

Gez ve öğren !

6 yorum:

  1. eline sağlık çok güzel görünüyor :) ben bunun bir de ekşili olanını yapıyorum , limon suyu+un karıştırıp kaynadıktan sonra ekliyorum. Köfteyi ön işlemden hiç geçirmemiştim ilk fırsatta deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekşili de denemek istiyorum. Bir ara tam tarifini yazar mısın bana :)

      Sil
  2. Özlemişim postlarını, ne tatlı anlatmışsın yine, afiyetler olsun Leyya(m) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esen Can, çok teşekkürler. Daha çok yazacağım inşallah :)

      Sil
  3. Ellerine saglik Leyla :) Ne zamandir firsat bulamamistim bloguna bakmaya. Muthis tariflerini denemek icin firsat kolluyorum. Bu arada tarfilerin agzimizda enfes tat birakirken, kaleminden cikan sozler dimagimiza yerlesmekteydi. Guzel betimlemelerinden, deneme yazilarindan mahrum etme bizleri. Seni okumayi cok seviyorum ben.
    Gulsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulsuncum nasıl mutlu oldum. Çok teşekkürler :) Denedikçe yorumlarını bekliyorum.

      Sil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .