4 Mart 2013 Pazartesi

Dükkan'dan Denenmiş Tarifler - 1


zeytinli çörek

Facebook Kahve Dükkanı benim , beğendiğim her şeyi ardı ardına sıraladığım, canımın her istediğini yazdığım ve dilime hakim olmak için hiç çaba sarfetmediğim bir mekan. Yani koltuğa kıvrılıp yatmak gibi bir şey. Üzerine sıcak battaniye, yanına da bir fincan çay. Hatta düşün ki bir de dışarıda lapa lapa kar yağıyor. Hah, işte öyle bir keyif !

O keyifli mekanın müdavimlerinden biri Büşra. Denediği tariflerle ilgili yorumlarını hiç bir zaman esirgemez. Benim gibi onun da konuşmaktan keyif aldığını düşünüyorum. Ne enteresan değil mi birini hiç görmeden, hatta nasıl göründüğüyle ilgili bir fikre bile sahip olmadan , nasıl bir karaktere sahip olabileceğiyle ilgili akıl yürütmek ? Hııı, değil mi ? Bana öyle geldi demek ki !

Demem o ki bu Dükkan Büşra'yı seviyor. Birazdan siz de göreceksiniz ki bana bolca fotoğraf göndermiş. Şu Zeytinli Çörek'le başlayalım.

zeytinli çörek

'Nedir yani ben de yaparım' diyorsanız Zeytinli Çörek tarifine bekliyorum. Sonra da bir zahmet bana fotoğrafları postalarsınız değil mi ?

Büşra'dan gelen bir diğer tarif henüz yayınını yapmadığım İtalyan Pizzası'na ait. Lezzetinin kalitesi kendisi tarafından test edilmiştir.

İtalyan Pizzası

Bitti mi ? Bitmedi. Büşra Dükkan'dan henüz sıkılmış sayılmaz. Sırada Sebzeli Kuskus Salatası var.

sebzeli kuskus salatası

Bir diğer sadık takipçim Aysel. Ayrıca çok da tatlı dilli (Bunu burda belirtmiş olmam Büşra'nın öyle olmadığı anlamına gelmez, bizi birbirimize düşürmeye çalışmayın !). Ondan gelen iki tariften biri yanlış hatırlamıyorsam Yumuşak Dokulu Pandispanya'ya ait. Ve tabi ki o tarifi kullanarak, üzerini de şeker hamuruyla süslediği pastanın fotoğrafı (Bir anne için olması daha da anlamlı) ;

pandispanya

Aysel'in denediği bir diğer tarif Linzer Kurabiye. Kendisi onları AŞKla yapmış :)

linzer kurabiye

Dükkan'ın en çok tıklanan tariflerinden biri Marshmallow'dan Şeker Hamuru Yapımı . Tahmininiz üzere en çok fotoğraf da bu tariften geliyor (Halbuki benim tahminim 54 bin ziyaretle Kusursuz Havuçlu Kek'di...). Şeker hamuru fotoğraflarının ilki Ece'den geldi. Özellikle üzerinedeki Eyfel Kulesini çok, çok, çok beğendiğimi söylemeliyim.

Şeker hamuru yapımı


Hazır şeker hamurundan söz etmişken Pınar'dan gelen Marshmallow'dan Şeker Hamuru tarifinin fotoğrafını da paylaşarak noktayı koyalım. Kutusu ne cici...

Marshmallowdan şeker hamuru yapımı

İzleyicilerin Dükkan'dan denemiş tarif fotoğrafları gelmeye devam ediyor. Bu sıraladıklarım ilk gönderilenler. Önümüzdeki günlerde diğer tariflerin fotoğraflarını da can-ı gönülden paylaşmaya devam edeceğimi bilmenizi isterim.

Canımın fazlaca sıkkın olduğu şu günlerde bu fotoğraflar bana damarlarımdaki kanda oksijen taşıyan alyuvarlar gibi hayat verdi (En sevdiğim edebî sanat Mübalağdır, demiş miydim :)).

Kahve Dükkanı'nı her gün onlarca ülkeden, itinayla ziyaret eden binlerce kişinin huzurunda Büşra Nas Cesur'a , Aysel Kırçiçek'e  , Ece'ye ve Pınar'a teşekkürlerimi zerk ediyorum.  Ece ve Pınar'ın son isimlerini yazmama sebebim kendilerine isimlerini paylaşıp paylaşmamak konusunda fikir danışmamış olmamdan kaynaklanıyor. Yanlış anlaşılmaya !

Eğer siz de denenmiş tariflerin fotoğraflarını paylaşmak ister ve bu yazı dizisinin 2. sayfasında yer almaktan keyif duyarsanız leylailekahvesohbeti@gmail.com'a bekliyorum. Siz zaten ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz öyle değil mi ?

Sevgicekle kalınız. Biliniz ki dünyanın en güzel desteği sevgicekinizden gelen destektir.
Saygıcakla...

LeylaK


Share This

Gez ve öğren !

19 yorum:

  1. Ben doğru yerdeyim dimi?
    Blogu değiştirmişsin pek güzeldi ya,yine pek güzel olmuş:)
    Birden,hazırlıksız girince şaştım sadece:)
    izleyenlerini de can-ı gönülden tebrik ediyorum:)
    E seni de tabi.
    Muhabbetle Leylamm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeliha'mm, çok teşekkürler.
      Onların adına da teşekkür ederim :)

      Sil
  2. çok güzel gorunuyor büşra hanımın da senın de ellerıne sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Her paylaştığınızı hevesle merakla açıp okuyorum her gün acaba ne paylaştınız diye ziyaret ediyorum aralarında bir tanesinde kendi emeğimi görmek gerçekten çok büyük bir sürpriz oldu sayfanın içinden böyle bişey çıkacağı aklımın ucundan geçmezdi :D Çok sevindim sanırım bu güne kadar böyle bişey yaşamamıştım. O pastayı yapmaya çalışırken bana yardımcı olduğunuz için ve bloğunuzda paylaştığınız için çok çok çok teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ece Hanım. Güzel bir sürpriz oldu o zaman :) Deneyip benimle paylaştığınız sürece kendinizi burada görmeye devam edebilirsiniz :)

      Ben de katıldığınız için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ben de başka bir yere geldim sandım önce :) Hayırlı olsun yeni adresin.
    Takipçilerinin paylaşımları harika. Çok güzel bir fikir olmuş bu Leyla. Devamını ben de merak ediyorum.
    Herkesin ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Deniz. Ben de bekliyorum merakla :)

      Sil
  5. Leylam blogun harika olmuş. Bir an girince böyle aptallaştım :) bir garip oldum inan :) hayırlı olsun.
    O keyfi anlatan sözlerine bayıldım aynen öyle bir gün geçirmek istiyorum ya lapa lapa kar ve ben atmışım kendimi bir koltuğa. Ah nerede :)
    Nefis tarifler göndermiş arkadaşların, hangisini söyleyeyim. Hepsi öyle güzel ki. Senin fikrine arkadaşların ellerine sağlık.
    Mübalağa sanatını en iyi kullanan benimdir sanıyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslım çok teşekkürler :)
      Ben bu akşam öyle bir keyif yaptım kısa süreliğine, azıcık kar yağdı da :)
      Çok teşekkür ederim hepsinin adına.
      Yaşasın mübalağğğğ :)

      Sil
  6. Ben de şaşırdım bir an,ikinci bir blog var oraya mı girdim diye düşündüm.Bu da güzel olmuş ama eskiden fotoğraflar daha büyük daha mı güzel görünüyordu ya da ben görsel kısmı ile daha mı ilgiliyim acaba.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nergis, fotoğraf boyutları değişmedi aynı, belki temanın farklılığından ötürü öyle gelmiştir sana :) Teşekkürler çok.

      Sil
  7. leyla böyle takipçilerin olması harika ben çok mutlu oluyorum:) facebooktan zevkle takip ediyorum seni::)

    YanıtlaSil
  8. o tepedeki şey yanlışlıkla mı kaldı öyle banner dönüyo dönüyo..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğun teması henüz bitmediği için öyle.

      Sil
  9. Leyla'cım,blogunun yeni yüzü çok hoş olmuş, ben beğendim.Daha düzenli bir görüntü olmuş,güzel paylaşımlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Dilek. Beğenmene sevindim :)

      Sil
  10. ayyy benim aşk kurabiyelerim. onları gördüğüme çok sevindim Leylacım :) teşekkür ediyorum hem tarif için hem de değer verip paylaştığın için...

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .