22 Mart 2017 Çarşamba

Yeşil Mercimek Salatası

yeşil mercimek salatası , mercimek salatası tarifi

Yeşil mercimek salatasının besleyiciliği , doyuruculuğu , lezzeti çok az salatada vardır sanırım. Rengarenk oluşundaki albeni ile ilk olarak göze hitap ediyor olmasını da unutmamak gerek ! Oluşturduğu gaz konusuna gelince, biraz kimyon serperek bu sorunu çözebilirsiniz :)

Yeşil mercimekleri haşlayarak kullanacağız ama olabildiğince haşlama suyu artırmamak için sık sık kontrol edip gerekirse su ilave yapacağız. Böylece yeşil mercimekler haşlandığında tencerede hiç su kalmamış olacak, mercimeğin tüm besleyici özelliği de hopppp içerde duracak. Ben makarnayı da aynı usulde az su ile haşlayıp hiç haşlama suyu artırmıyorum. Mutlaka deneyin.

Malzemeler :
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 küçük kase haşlanmış mısır
  • 2 dal taze soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 küçük kase doğranmış maydonoz+dereotu

Sosu İçin : 1 adet limon suyu , zeytinyağı , yarım çay kaşığı kimyon

Yapılışı :

-Yeşil mercimeği 2-3 saat önceden bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ile doldurun ve bekletin. Böylece mercimekler şişecek ve daha kısa sürede pişecek.
-Şişen yeşil mercimekleri süzüp yıkayın ve tam üzerine gelecek kadar (üzerini geçmesin) su ile doldurup ocağa alın. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Bu arada bir su bardağı kadar kaynar suyunuz olsun ki mercimekteki su azaldıkça gerekirse ilave edebilesiniz. Mercimeği 2-3 dk aralarla kontrol edip gerekirse az az kaynar su ekleyerek pişirin. Mercimekler ezilecek kıvamda olmamalı, hafif diri kalmalı.
-Taze soğanı ince ince kıyın. Domatesi iri dilimlere ayırın. Havucu rendeleyin.
-Haşlanan mercimekleri servis tabağına alın. Üzerine mısırları , dereotunu, taze soğanı, maydonozu ekleyin.
-Bir kasede limon suyu , zeytinyağı ve kimyonu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Yeşil mercimek salatanız hazır. Yalnızca domates dilimlerini yerleştirip servis edin.

Share This

Gez ve öğren !

0 yorum:

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .