14 Şubat 2014 Cuma

Karnabahar Kızartması ve 'Süt Kokulum'

karnabahar kızartması , yoğurtlu karnabahar

Bu yazıyı 26 Ocak gecesi hazırlamıştım. Niyetim, 27 Ocakta yayına almaktı. Ama süt kokulu oğlum 27 Ocak günü dünyaya teşrif edince, takdir edersiniz ki oldukça yoğun günler yaşayınca, yazı da tarif de unutuldu gitti. Hoş, son 19 gündür oğlum dışında hatırladığım pek bir şey yok hayatımda :)

Yahya Kemal , 40. hafta kontrolümde suyunun azaldığının öğrenilmesi üzerine, annesinin de suni sancıyı reddetmesi münasebetiyle spinal sezeryanla dünyaya geldi. Aman yarabbim spinal ne kadar güzel bişeymiş. Her şey harika geçti. Oldukça kötü başlayan o pazartesi günü, harika ama yorucu bir şekilde son buldu. Akşam 19:52'de Yahya Kemal'in ameliyathaneyi çınlatan sesini duydum. Bu mucizeyi yaşayan her kadın gibi o an 'bu benim oğlum mu?' deyip göz yaşlarımı salıverdim. En akılda kalıcı olan yanı, ameliyat ekibinden birinin 'kocaman ağzı var' deyişi oldu . Ben de yetiştirdiğim arkasından 'aynı annesi' :)

Gerçekten de bana fazlaca benziyor. En sevdiğim yanlarını da babasından almış, minicik bir burun, iki yanakta gamzeler... :)

Anneliğin ilk günleri benim için çok zor geçti. Bunun ayrıntılarına daha sonra başka bir yazıda girmek istiyorum. Doğum yapacakların aklında bulunması gereken şeyler var, beni bu konuda uyaran biri olmuştu, Nisacan. Onun uyarılarını hep hatırladım. Psikolojik olarak çok ağır bir süreç ama neyse ki uzun sürmüyor. Ne zaman ki normal hayata dönmek için gayret sarfediyorsunuz, o zaman o beyninizdeki yük azalmaya başlıyor.

Şimdi 19 günlük olduk. Artık normal hayata döndük diyebiliriz. Uyku saatlerimiz, beslenmemiz, banyomuz her şey düzene girdi. Ya da biz alıştık bilemiyorum :) Uyku konusunda en fazla 2 saat  araklıksız uyuyabiliyorum. Ama vücut ona da alışıyor zamanla ve daha fazlasına ihtiyaç duymuyorsunuz. Kısacası bizde her şey yolunda.

Ayrıntılara daha sonra girmek sözüyle şimdi mis kokulu oğlumun yanına gidiyorum :) Siz de karnabahar kokusuyla idare edin :)) Öperiz

karnabahar kızartması , yoğurtlu karnabahar

Malzemeler :

1 orta boy karnabahar
2 adet yumurta
3 silme yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı süt (kullanmayabilirsiniz)
300 gr yoğurt (1 büyük kaseye denk geliyor)
2 diş sarımsak
Dereotu , pul biber, tuz, haşlamak için su

Yapılışı :

-Öncelikle karnabaharları dal dal ayırıp yıkayın. Bir tencereye yarıya kadar kaynar su doldurup üzerine metal süzgeç yerleştirin.Süzgecin üzerine karnabaharları yerleştirip biraz tuz serpin. Karnabaharların üzerini tam kapatacak bir kapak örtüp orta ateşte 8 dk kadar haşlayın.
-Yoğurdu çırpıp sarımsakları döverek karıştırın.
-Yumurta ve sütü iyice çırpın , unu ilave edip un kaybolana dek çırpmaya devam edin.
-Haşlanan karnabaharları yumurtalı sosa tek tek batırıp kızgın yağ içinde her bir çiçeği önlü-arkalı kızartın.
-Kızarttığınız karnabaharları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
-Soğuyan karnabaharların üzerine yoğurtlu sosu yayıp incecik kıydığınız dereotunu yayın, pul biber serpin.




Share This

Gez ve öğren !

13 yorum:

  1. :)) Tebrik ediyorum seni Leyla, çok güzel bağlamışsın yazının sonunu :))
    Demek sana mis kokulu Yahya, bize karnabahar kokusu he???
    :)))) kolay gelsin sana...
    Tarif için teşekkürler, deneyeceğim inşallah :)
    öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) E karnabahar kokusu da güzeldir ama :) Teşekkürler Esen, öperiz.

      Sil
  2. Nasıl bir şey annelik, sıkıcı mı, bulutlu bir gün gibi mi yoksa bahar havası gibi mi? Çok özlemişim yazılarınızı daha sık yazmalısınız diyeceğim ama Yahya bebeğe ayıp olur değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Minik bebeğinize sağlık içinde kavuşmuşsunuz, ne güzel...ALLAH sağlık ve huzur versin, gönlünce yaşayabileceği bir ömrü olsun...
    O mis kokusu bitmeden bol bol öpün koklayın, ensesini özellikle :)) bebek kokusu kadar güzel bir koku yok sanırım...
    Bu arada karnabahar da muhteşem, ellerinize sağlık...
    Oğlunuzla birlikte mutlu mutlu günler dileklerimle...

    YanıtlaSil
  4. hoşgelmiş Yahya Kemal, sağlıklı bir ömrü olsun bahtı güzel olsun inşallah

    YanıtlaSil
  5. Leylacım tebrik ederim. Hayırlı uğurlu sağlıklı olsun süt kokulu Yahya bebek inşallah. Gözünüz Aydın olsun sevgiler :))

    YanıtlaSil
  6. dünyanın en güzel kokusu.doya doya içine çek.Allah analı babalı büyütsün

    YanıtlaSil
  7. Aman YaRabbim ne güzel haber. Allah hayırlı, bereketli bir ömür ihsan etsin. İsmi güzel, kendi güzel yavru.

    YanıtlaSil
  8. Günlerdir şöyle dolu dolu,içimden senin güzel kalbine istinaden geçen duyguları yazayım diye niyetleniyorum ama tuşlara dökülemeden niyette kalıyorlar,affola..Yinede yazamayacağım gibi..Öyle güzel ifade ediyorsun ki,senin adına öyle mutlu oluyorum ki..Yahya Kemal'in dünyanın en şanslı bebeklerinden biri olduğunu düşünüyorum ve mutlu oluyorum..Ve yine Rabbime şükrediyorum ki böyle bir anne bu vatana,millete bir evlat yetiştirecek..

    YanıtlaSil
  9. Bebeğinize ve size sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. oğluşunuzu öpüyorum sağlıklı uzun ömürler diliyorum
    aynı şeyleri bende yaşadım susuz kalma ardındn acilen hastaneye alınmalar sezaryen .......... upuzun bir yol çok uğraştırıcı inanılmaz yorucu birde kolik sancısı eklenince uykusuz geceler amaaa harika bişey bu annelik
    size bi ömür mutluluklar dilerim

    YanıtlaSil

Kahve Dükkanından Mutlu Ayrılın .